iTunes a Windows - Jsou Applaci opravdu tak neschopní?

Odpovědět
Juk-Ben

iTunes a Windows - Jsou Applaci opravdu tak neschopní?

Příspěvek od Juk-Ben »

Ahoj,

tentokrát mám jen takovou malinkou otázku. Někdy (dost často) se mi stává, že se mi seknou iTunes, nereagujou a využívájí 50 CPU. Další trik je ten, že se mi někdy nekorektně ukončí a zůstanou vyset v procesech. Je to na Woknech normální? :)

//spachal (17/4 22:00): prosim o zmenu nazvu, pomahejte nam udrzovat forum prehledne .. (bylo: iTunes a Windows)
Naposledy upravil(a) Juk-Ben dne pát dub 17, 2009 11:00 pm, celkem upraveno 1 x.

Paly
Starý pes fóra :)

Re: iTunes a Windows

Příspěvek od Paly »

Na oknach su vsetky chyby normalne. Podla mna. Koli tomu, ze iTunes zral velmi vela CPU na oknach tak som ho nepouzival. Myslim, ze je to bezna vec. Na Macu mi zere iTunes 8,5% z CPU a 150MB RAM ak mi hraje hudba.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Juk-Ben s tym ze to ostane vysiet v procesoch sa stavalo aj mne... nie vzdy ale sem tam ostal iTunes nevypnuty. Sposobene to je pravdepodobne nejakou chybou vo Win.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

na woknousech je iT za trest :evil:
nevim esli to tak udelali schvalne nebo je to jen kvuli debilnim woknousum jako takovejm.

Kazdopadne predchozi verze se mi nekousala, dela to az tahle posledni, co vysla minulej tejden: 8.1.1.10
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

Juk-Ben

Příspěvek od Juk-Ben »

Chyba není na straně operačnho systému, ale neschopnosti Applu udělat něco funkčího i na Wokna (nebo že by to byl marketing?) :)

Paly

Příspěvek od Paly »

OT:
Apple a nechopny? No tak tu Tvoju vetu by si mal troska prehodnotit :D
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Juk-Ben píše:Chyba není na straně operačnho systému, ale neschopnosti Applu udělat něco funkčího i na Wokna (nebo že by to byl marketing?) :)

Dělají to schválně. Podívej se na office for mac. Stejná hrůza jako iTunes na windows.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Re: iTunes a Windows - Jsou Applaci opravdu tak neschopní?

Příspěvek od Antabelus »

Já osobně nechápu, co máte proti produktům Applu na Windows.

Mě iTunes ani nic jiného co na PC od Applu mám nepadá a nezůstává nikde vyset. V první řadě by se měl uživatel zamyslet nad SW vybavením svého PC, občas udělat scan proti virům, občas defragmentovat disk + registr, opravit chyby v registru atd., až se budete o svůj easy to use PC powered by Microsoft starat 3x denně 1.5 hodiny, tak vám třeba bude i fungovat.

Pro mě je kvalita produktů Applu pro Win motivací, abych přešel na Mac. A to mám v plánu asap. :-)

Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Marthin »

to že zůstane někdy iTunes po vypnutí viset způsobuje např. nod32 :roll:
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN760

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No já mám ESET Smart Security 4 a nic mi viset nezůstává :-)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

No s tím, že na windows padá vše bych až tak nesouhlasil. Používal jsem ho celkem dlouho a stále používám a nikdy jsem neměl problémy, s tím, že by mi to někde výrazně mrzlo nebo něco neustále padalo. Sem tam se to stalo, ale nebylo to v nějaké větší míře, že by mi to vadilo nebo mě to nějak omezovalo. Jen je opravdu potřeba se o ten systém trošku "starat" případně ho cca co 2 roky přeinstalovat pro klid duše :mrgreen:

Máš pravdu v tom, že většinou je nestandartní chování systému způsobeno lidmi, kteří za tím počítačem sedí a co s ním provádí za psí kusy.. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

toncek presne ako pises... ja som bol tiez spokojny user Windowsu (teda este stale som - v praci)

Vsetky pady su aj tak sposobene aplikaciami ktore v PC mas sme tam aj "drajvrami" ale tie app vedu...

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

Yreg

Příspěvek od Yreg »

iTunes na Windowse mi nikdy nešli poriadne, jedno či na XP alebo na Viste. Sú proste odfláknuté, šialene pomaly sa štartujú, často sekajú a občas sa polovica GUI zmení na ružové. A nech mi nikto nehovorí, že za to môže Windows, pretože úplne jednoznačne je to chyba aplikácie. Jediné čo im slúži ku cti je, že aj keď zmrznú hudba hrá vždy ďalej bez akýchkoľvek komplikácií.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Juk-Ben píše:Ahoj,

tentokrát mám jen takovou malinkou otázku. Někdy (dost často) se mi stává, že se mi seknou iTunes, nereagujou a využívájí 50 CPU. Další trik je ten, že se mi někdy nekorektně ukončí a zůstanou vyset v procesech. Je to na Woknech normální? :)

To co popisuješ, není chybou OS Windows, ale jejich rozšířenosti a atraktivnosti pro programátory různého škodlivého SW.

Pokud chceš mít stabilní systém i v této situaci, udělej toto:
Rozděl si HDD na 2 oddíly. Na jednom měj OS a programy a na druhém data.
Udělej si pomocí nějakého vhodného SW (např. Acronis TrueImage) obraz oddílu se systémem a při jakékoli pochybnosti obraz ze zálohy obnov. Celá operace je poměrně krátká. Mne trvá obnova obrazu 30GB svazku cca. 10 minut.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob dub 25, 2009 7:33 pm, celkem upraveno 1 x.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

OT: juramac nie kazdy si moze uzivat MAC a OSX... programy ktore pouzivam ja su specificke a pod OSX ich proste nerozbehnem a musim koli nim mat teda ten "hrozny padajuci" Windows. Ked sa clovek chova k Windowsu normalne a neinstaluje vsetko co zbada na nete tak nema problem. Ja si fakt uz ani nepamatam kedy mi Windows zmrzol alebo padol alebo sa objavila modra obrazovka. Ano padaju mi aplikacie ale nie koli Windowsu ale koli tomu ako su tie app napisane/naprogramovane.

dodo
Apple Magic Mouse

Yreg

Příspěvek od Yreg »

ot: Ja zas vážne pochybujem, že by bol emulovaný windows spoľahlivejší ako normálny ;)

Mimochodom na windowse nemám doma (škola je škola) so žiadnou aplikáciou od normálneho výrobcu (nerátam nejaký divný shareware, čo urobili dvaja číňania na kolene) žiaden problém..

ihauzi

Příspěvek od ihauzi »

Troufam si tvrdit ze se o svuj system (XP) staram, pravidelne cistim registry, pouzivam antivir a silnej firewall, ale co se tyka iTunes tak prave ted mi s tim uz dochazi nervy. Zacalo to tim ze kdyz jsem pripojil iPhone k pc tak se celej zasekal (ten iPhone), aniz by bylo spustene iTunes. Zpusobene to bylo procesem AppleMobileDevice, bez nehoz iP k iTunes nepripojite. Nejhorsi je ze pokud tenhle process killnu, tak se po cca 5 minutach spusti znova.
No a dneska me napadlo ze to vyresim a preinstaluju cele iTunes a vsechno od Apple..asi nejhorsi vec co jsem mohl udelat. Nejdriv jsem co se dalo odinstaloval, pote jsem jeste projel registry, restartoval, stahnul nove iTunes a nainstaloval...no a to jsem si zopakoval asi 5x s ruznymi obmenami, pricemz ani jednou se mi nepodarilo iTunes spustit (v aplikaci doslo k chybe a je treba ji zavrit...blablabla). Navzdory tomu mi krasne jede opet AppleMobileDevice, se stejnym efektem jako puvodne takze nabijeni telefonu pres USB je vskutnu potesujici zalezitosti.
Takze pokud je tady nekdo kdo by skutecne vedel jak pomoci, byl bych vdecny, naopak posty typu...ale me to krasne jede...si muzete strcit nekam.

nehledam reseni jak zakazat spousteni sluzeb a procesu pri startu systemu nebo dilcich problemu na ktere jsem narazil...jen bych chtel poradit cestu jak nainstalovat znova iTunes aby bylo funkcni. Diky moc vsem za rady.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Čistá instalace MS Windows -> jejich záloha -> instalace iTunes.
Když budeš mít data (app., fotky, atd.) na jiném disku (i logickém, viz. můj předcházející příspěvek), nic špatného se ti nemůže stát.

Juk-Ben

Příspěvek od Juk-Ben »

Abych se k tomu taky vyjádřil, myslíte si, že se o Wokna nestarám, kdyby jo, tak bych taky nenadával. Mám nejčistější počítač široko daleko, nemám problém s ŽÁDNÝM jiným softem. Ale iTunes (Safari nepotřebuju) se nedá používat v reálu, díky bohu, bonjour funguje (teda doufám v to). Ale, že někdo dokáže tvrdit, že problém toho, že správně nefungují iTunes na Windowsech je chyba Windows, je opravdu absurdní. I kdyby nebyla jiná možnost pro Macu nikdy nesáhnu, jejich politika a ideologie je mi proti srsti. Čekal jsem, že řeknete, že je to naschvál, což je taky jediný normální vysvětlení, to, že někdo řekne že je to chyba Windows mě, ale dostalo. :?

EDIT: Jirkus, ty si opravdu myslíš, že by mi to pomohlo? :lol:
toncek: Jo, vím, ale ty jsi byl jedninej :)
Naposledy upravil(a) Juk-Ben dne ned dub 26, 2009 9:59 am, celkem upraveno 1 x.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Juk-Ben:

Podívej se na můj post na minulé stránce. :wink:

:arrow: Není to chyba windows, dělají to schválně.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: ihauzi:

ihauzi píše:jen bych chtel poradit cestu jak nainstalovat znova iTunes aby bylo funkcni. Diky moc vsem za rady.

Podívej se do tohoto vlákna viewtopic.php?f=90&t=16381 na předposlední příspěvek uživatele M4NIFE5TO

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Juk-Ben píše:EDIT: Jirkus, ty si opravdu myslíš, že by mi to pomohlo? :lol:

Jen se klidně směj. To co píšeš ve svém prvním příspěvku, jasně ukazuje na to, že ve tvém kompu něco v pořádku není. Kromě MACa mám i noťas s MS Windows XP (a iTunes) a žádné problémy jako ty nemám.

Nechci se Appláků zastávat, určitě mají také své mouchy, ale v tomhle případě v tom budou asi nevinně. :)

ihauzi

Příspěvek od ihauzi »

Beavers píše:Podívej se do tohoto vlákna viewtopic.php?f=90&t=16381 na předposlední příspěvek uživatele M4NIFE5TO

Diky, tohle opravdu pomohlo, i Tunes je jiz funkci. Ale pri pripojeni iPhonu hlasi ze byl sice detekovan ale nemuze byt identifikovan...reconnect nepomaha. Kdyby nekdo vedel jak na to predem dekuju, jdu prohledat forum jestli uz to tu take nekde neni

Juk-Ben

Příspěvek od Juk-Ben »

Jirkus: Ano, NOD 2.7 mi asi způsobuje "vysení" v procesech, ale to, že iTunes neumí zacházet s pamětí, je pomalej a zabugovanej mi reinstal (kor když jsem ho před nedávnem dělal) nepomůže :wink:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Tak sme si zanadavali a mozeme ho nadalej pouzivat, pretoze aj tak s tym nic nenarobime, okrem kupy Maca :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

ihauzi

Příspěvek od ihauzi »

nechapu to....nemuzu synchronizovat iPhone s iTunes, zkousel jsem to i na druhym kompu se stejnym vysledkem...proste jakmile ho pripojim k pc kde je neco jako iTunes tak se muze zblaznit, ruzne se restartuje, iTunes ho nekdy najdou, jindy ne. Tim ze se to deje na ruznych pc tak jsem si myslel ze je problem v telefonu, ale pak jsem ho pripojil jeste k iTunes na MACu a tam jede uplne v pohode...tak vazne nevim co si mam o tom myslet a hlavne co mam delat

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Tak zkus nainstalovat nižší verzi iTunes.

ihauzi

Příspěvek od ihauzi »

Abych se vratil k mymu problemu a jeho vyreseni....problemy s pripojenim do iTunes nebyly v telefonu, ani v iTunes....ale jen v hloupym neoriginalnim pripojovacim kabelu (a to mi v iStyle tvrdili ze to bude 100% fungovat). Ted se mi konecne vratil muj originalni a vsechno slape jak ma...takze POZOR NA NEORIGINALNI KABELY!

tor

Příspěvek od tor »

jeste bych dodal, jak je na tom windows media player a prace s knihovnou, nedokazu si predstavit, ze bych na nem spravoval 14 dni hudby a v klidu bezel. iTunes mi na xp funguje normal na vistach se trosku sekalo, vyssi vyuziti procesoru jsem vubec nezpozoroval, alespon takove drasticke, ktere se tu uvadi.

Odpovědět