Ceny iPhones v nejmenovaném obchodě
-
- Moderator fóra
Ceny iPhones v nejmenovaném obchodě
V jednom poměrně velkém a známém obchodě s mobilními telefony jsem pořídil fotografie vystavených iPhones. Ten, u něhož je technický popis je zcela nový a k detailním informacím se nevyjadřuji, úsudek si o tom uč?ňte sami. Na další fotce jsou ceny bazarových přístrojů. Bohužel jsem nezachytil třetí model celý, ale jeho cena je zřejmá. Z komerčních důvodů jsem odstranil loga prodejce.
EDIT: Kvůli tomu popisu jsem zvětšil víc první obrázek, druhý mírně, teď rozviňte diskusi.
EDIT: Kvůli tomu popisu jsem zvětšil víc první obrázek, druhý mírně, teď rozviňte diskusi.
-
- patron iPhone.cz
Re: Ceny iPhones v nejmenovaném obchodě
Ta fotka je tam prťavá, že ty informce nepřečtu a to vidím jak ostříž
Nenapadá mě, co to je za obchod, ale celkem běžná věc je prodej produktů z výstav a předváděček. Takové potom mohou být i za takové ceny, ale bez možností odpočtu DPH.
Kdysi jsem tak koupil Nokii N95 8GB za 11000,- v době, kdy se prodávala v Electroworldu za 18990,-
Nenapadá mě, co to je za obchod, ale celkem běžná věc je prodej produktů z výstav a předváděček. Takové potom mohou být i za takové ceny, ale bez možností odpočtu DPH.
Kdysi jsem tak koupil Nokii N95 8GB za 11000,- v době, kdy se prodávala v Electroworldu za 18990,-
ja teda nevidim nic divnýho na těch fotkách.. normální ceny..
-
- Host
tak a co je na tom???myslim ze 10tis by som zan urcite nedal u nas sa 16GB predaval uz pred pol rokom v mobi bazare za 9tis sk.nechapem co ta udivuje asi si z inej planety:-))
-
- iPhone expert
Qwer píše:ja teda nevidim nic divnýho na těch fotkách.. normální ceny..
GPS příjimač - NE, Nahrávání videa - ANO, ZOOM - ANO, Bluetooth - ANO (trochu zavádějící), Diktafon - ANO ...
už vidíš
asi to bude seriózní obchod
-
- Senior uživatel
GPS příjimač - NE, Nahrávání videa - ANO, ZOOM - ANO, Bluetooth - ANO (trochu zavádějící), Diktafon - ANO ...
To mi připomíná 2G s firmware 3.0
-
- Moderator fóra
Nikoli, tato cedulka tam je od podzimu, akorát se změnila cena. Tehdy jsem se ptal podavače (ne, není to překlep), jestli je tento 3G JB a on říkal, že ne. Ptal jsem se ho, jak to, že má audio a video záznam. Neuměl mi odpovědět, anebo se bál, jestli nejsem nějaký kontrolor. V každém případě jsem v tomto obchodě téměř před rokem koupil svůj iPhone, který byl odborně připraven (odblok, JB, čeština, potřebné podpůrné aplikace), jen stačilo vložit SIM kartu a už se dalo volat. Takže pochybnosti o odbornosti tamního personálu (nemyslím chlapců za pultem) zde nejsou na místě. Byl jsem tam řádně poučen, bylo mi doporučeno toto fórum, nejprve jeho prostudování, pak nainstalování iTunes a iPhone PcSuite (opět doporučeno, abych si toto vše prostudoval) a já jsem neviděl nikde žádný problém. Telefon prostě fungoval a to díky dobré technické přípravě. Podotýkám, že byl zcela nový s kompletní výbavou a českým návodem.
-
- iPhone expert
jak to ze iphone 3g nema gps prijimac? to je nejaky divny obchod
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Moderator fóra
Na tom první obrázku je iPhone první generace
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- iPhone expert
Ale je nad nim cedulka apple iphone 3g
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Senior uživatel
opravdu divny obchod
zvlast posledni 1,2,5 body
zvlast posledni 1,2,5 body
-
- Moderator fóra
toncek píše:Na tom první obrázku je iPhone první generace
Podle čeho jsi to poznal? Já ho okukoval a má černá plastová záda. iP 1. generace v tomto obchodě již nemají od léta, pouze bazarové. První obrázek pochází z vitríny Nové telefony. Btw, všiměte si zajímavých ornamentů na prvním iP z druhého obrázku. Je to sice špatně vidět, ale minulý majitel si s tím docela vyhrál. Je to zřejmě nějaká ochranná fólie, která je po obvodě vyzdobena různými bílými klikyháky.
To je iStyle skin. Barevná fólie i s tapetou. Taky jednu mám .
-
- Moderator fóra
Není mi jasné, jak je přes ty ornamenty vidět na displej. U zmiňovaného přístroje jsou tyto kresby pouze tam, kde není displej, tedy kolem obrazovky.
Ano, fólie je kolem obrazovky ale v balení je kód, pomocí kterého si z internetu můžeš stáhnout tapetu ve stejném stylu a tu si nastavit na pozadí lockscreenu.
-
- Moderator fóra
Tak teď to už chápu.
-
- Moderator fóra
Beavers:
No na mě ten obrázek tak působil, hlavně kvůli tomu stříbrnému rámečku, měl jsem za to, že na 3G je ten rámeček trošku jinačí..Ale jak říkáš, že má černé plastové záda, tak to asi bude 3G. I když na 2G se dá dát taky černý zadní kryt..Ještě by se to dalo poznat podle ovládání hlasitosti na boku přístroje - 2G má ty tlačítka černé, 3G stříbrné..Ty, ale na tom obrázku nejsou vidět..
No na mě ten obrázek tak působil, hlavně kvůli tomu stříbrnému rámečku, měl jsem za to, že na 3G je ten rámeček trošku jinačí..Ale jak říkáš, že má černé plastové záda, tak to asi bude 3G. I když na 2G se dá dát taky černý zadní kryt..Ještě by se to dalo poznat podle ovládání hlasitosti na boku přístroje - 2G má ty tlačítka černé, 3G stříbrné..Ty, ale na tom obrázku nejsou vidět..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Moderator fóra
Abych tě uklidnil, jedná se skutečně o seriózní obchod, který má pobočky po ČR. Diskutabilní je pouze ona cedule s popisem, ale jinak mají v patře technické oddělení a poradnu a co jsem mluvil kdysi se šéfem, nemohu říci, že by byl neodborník. Podvod ve formě nastraženého iPhone 2G za 3G nepokládám vůbec za možný. Z této diskuse na fóru je patrné, jak dokáže nekorektní informační popis telefonu ovlivnit názory lidí a deklasovat tak jinak dobrý a seriózní obchod. Upozorňuji, že se zmíněným obchodem mám společného jen to, že jsem jejich zákazník.
-
- iPhone guru
Prosím tě, můžeš mi nějak vysvětlit smysl celého tohoto vlákna? Stále nějak nechápu, o co ti tedy jde, nebo co mi má celé vlákno tedy vlastně dát.
-
- Moderator fóra
Nemusí ti dávat vůbec nic, účel to mělo jen informativní, nikdo na to nemusel reagovat a ani jsem tolik reakcí nečekal. Nakonec jsem ale se zájmem pročítal vaše názory a studoval tak hlubiny lidských duší. Jiné vysvětlení ti, bohužel, podat nemohu, protože jsem opravdu čekal spíš nulovou odezvu. Jelikož je to vlákno o všeobecné diskusi o iPhonech, umístil jsem příspěvek sem a tys na něj vůbec nemusel reagovat, pokud jsi neměl čím.
-
- iPhone guru
No pokud to mělo informativní účel, rád bych právě vytěžil tuto informaci, tak jsem se zeptal jakou informaci mi má vlákno podat, přesto že jsi jak říkáš čekal nulovou odezvu. Snad to nějaký smysl má, nebo ne?
-
- Moderator fóra
Smysl to má ten, že Tě to mělo informovat o tom, že v jedné prodejně telefonů v Liberci nabízí iPhony za takovou a takovou cenu a mají u něho dosti nepřesný popis.
Nechápu, co jsi na tom nepochopil
Nechápu, co jsi na tom nepochopil
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Moderator fóra
Mělo ti to podat informaci o cenách iPhones v jednom obchodě a ta informace byla obohacena o fotografie, kde jedna obsahuje "odborný technický" popis iPhone 3G. Myslím že to je dostatek informací na jeden příspěvek. Nulovou odezvu jsem čekal, protože vím, že jsou to dnes již běžné ceny, více jsem počítal s vlnou kritiky na údaje v technickém popisu (což se stalo), již jednou jsem zde o tom psal někdy na podzim, ale nedoprovodil jsem to důkazním materiálem, proto se objevilo jen pár pochybovačných reakcí. Nevím, co víc ti k tomu napsat.
EDIT: toncek: kdo tady mluvil o Liberci?
Ten jsem si vydedukoval z informací mě znamých .toncek
EDIT: toncek: kdo tady mluvil o Liberci?
Ten jsem si vydedukoval z informací mě znamých .toncek
-
- iPhone guru
No co se tyce toho popisu, tak hodne kamennych prodejen ktere obcas potkam v Praze maji popis iPhonu snad ještě horší, tak možná proto mě to zas tak nepřekvapilo, a ta cena jak říkáš je poměrně běžná, tak možná také proto mě tak zas tak nepřekvapilo, tak se teda omlouvám no
-
- Moderator fóra
Abychom tento spor ukončili, připomínám, že informace nebyla určena jmenovitě TOBĚ, ale celému fóru, jehož uživatelé nejsou všichni z Prahy a v jejichž obcích nejsou kamenné prodejny s telefony, ani z jiného stavebního a nestavebního materiálu. Tito lidé nemají přehled o cenách ani o tom, jak získat iP jinak než přes operátora, o technických popisech ani nemluvě.
-
- iPhone guru
Jestli jsi mojí otázku bral jako spor, pak není divu že píšeš to co píšeš a že píšeš tak jak píšeš tim to pro mě hasne a ze dneška vim svý, přeci jenom mi to k něčemu bylo
-
- Moderator fóra
OT: Nazval jsem to sporem, protože to v něj málem vyústilo. Za slovo mě ale chytat zase nemusíš a také není třeba, abys tolik filosofoval, protože tvé filosofii nerozumím. A neber to jako osobní invektivu směrovanou na tebe. Vůbec proti tobě nic nemám a nikdy jsem neměl, spíš naopak, obdivuji tvé schopnosti a cítím se před tebou v tomto směru tak trochu v defenzivě. Pokud dále něco máš, tak to již neřešme v tomto vláknu, ale přes PM. Přeci jen jsme se pořádně uhnuli od tématu (nikoli důležitého) a já bych to, coby moderátor, neměl trpět.
Pokud jakykoli obchod uvadi nesmyslne nebo nepravdive informace, pak pro me neni serioznim, tudiz "dojmy" z obrazku jsou podle me namiste.
Pokud, jak rika Beavers, nepracuji v tom obchode naprosti diletanti, mohli by zvladnout popisek k vyrobku.
OT (?):
Taky trosku nechapu smysl tohoto vlakna, a to hlavne vzhledem k nadpisu.
Antabelusova otazka na smysl rozhodne smysl ma a nevim, proc nedostal normalni odpoved...
Pokud, jak rika Beavers, nepracuji v tom obchode naprosti diletanti, mohli by zvladnout popisek k vyrobku.
OT (?):
Taky trosku nechapu smysl tohoto vlakna, a to hlavne vzhledem k nadpisu.
Antabelusova otazka na smysl rozhodne smysl ma a nevim, proc nedostal normalni odpoved...
-
- Moderator fóra
Co je to podle tebe "normální odpověď"? Jak ses jistě dočetla, ptal jsem se prodavače, zda je telefon JB a tudíž je v něm potenciální záznam obrazu a zvuku. Že mi neodpověděl, respektive odpověděl vyhýbavě a byl u toho nepříliš svůj, svědčilo o tom, že asi nemá podávat informace tohoto druhu. Pokud by byl iP JB, mohlo by to být napsáno v technickém popisu, ale - a to je moje úvaha - třeba se obávají napadení ze strany Apple, že prodávají upravené telefony. Zřejmé je, že tyto 3G, tak jako můj iPhone, koupený před rokem, pocházejí z tzv. šedého trhu. Toto mé pátrání v prodejně pochází z loňského podzimu a dál jsem se o to již nestaral. Obrázky jsou z minulých dnů. Ani já nevím, co se zde stále řeší, informační cedulka může být takřka v pořádku, pokud je telefon brejknutý, ale to ti tam nikdo neuvede. Až si tam pro telefon půjdeš, zavedou tě do prvního patra k odborníkům a tam ti jistě vše vysvětlí. Alespoň tak tomu bylo v mém případě před rokem.
A nerozumím ani tvé pochybnosti o názvu vlákna.
A nerozumím ani tvé pochybnosti o názvu vlákna.
Normalni odpoved je napr. "chtel jsem rict to a to" a ne "nikdo te nenutil tady neco psat".
A jak tedy v tom obchode vedi, ze kdyz se ptas na zvlastni funkce iphonu, ktere by vlastne mit nemel, ze nejsi agent Applu?
A jak tedy v tom obchode vedi, ze kdyz se ptas na zvlastni funkce iphonu, ktere by vlastne mit nemel, ze nejsi agent Applu?
-
- Moderator fóra
Téma celého vlákna se zvrtlo ve zcela jinou diskusi, což nebylo jeho účelem. O tom, jakým způsobem odpovídat na OT dotazy a o tom jaké odpovědi jsou vhodné či nevhodné si můžeme psát někde na chatu nebo přes PM. Jelikož je zřejmě téma vyčerpáno a některé uživatele nenapadá už nic jiného než upozorňovat jeho autora, jak měl či neměl odpovídat, žádám o to, abyste se vrátili k tématu, pokud ještě někdo něco má. Pro pochopení ještě upozorním na to, že se jedná o informaci o ceně a fotografie jsou zde jako důkaz toho, jak se prodávají iPhones i v poměrně renomovaném obchodě. Nepochybuji o tom, že jeho zaměstnanci toto fórum navštěvují a jsem ochoten věřit, že cedule s technickým popisem záhy zmizí. Ale to není předmětem tohoto topicu.