Váš názor na Windows Vista
-
- iPhone expert
Váš názor na Windows Vista
Rád bych znal váš názor na tento OS. Původně jsme chtěl MB, ale nakonec jsme se rozhodl pro Acer Aspire 6920g Gemstone (popř. 6930g). Je levnější (17k s DPH) a stejně výkonný, ale jedinej probém je, že má Visty. Dost jsme o tom čet a nějak si o tom nedokážu utvořit představu - na stránkách microsoftu píšou stovky důvodů proč do toho jít, ale jinde píšou, že je to propadák atd. Taky sem zaslechl něco o kontorole legality SW a potom free updatu na W. 7 (Vienna). Nevíte co je na tom pravda?
uprav si nazov vlakna a pomahaj nam udrzovat forum prehladne. dodo bolo Windows Vista
uprav si nazov vlakna a pomahaj nam udrzovat forum prehladne. dodo bolo Windows Vista
Naposledy upravil(a) Martyn dne úte dub 28, 2009 1:56 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro (2008)
-
- Starý pes fóra :)
Re: Windows Vista
Na velkym compu mam Visty a na VAIU mam XPecka. Myslim si ze Visty nejsou spatna volba, rozhodne nejsou horsi nez XP a kdyz si vypnes designovy zbytecnosti tak ti to bude litat bez problemu.
A mohl by sis upravit nazev vlakna. Tohle moc nepomaha prehlednosti fora.
A mohl by sis upravit nazev vlakna. Tohle moc nepomaha prehlednosti fora.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
-
Re: [nesmyslný/nevhodný název - doporučuji opravit, jinak mazu]
Pouzival som Vistu od prvej beta verzie a bol som s nou spokojny povypinal som vselijake otravne hluposti a fungovala uplne bez problemov. Jedine co som si vsimol bolo ze Counter Srike 1.6 isla tak zvlastne ako keby spomalene na Viste oproti XPcku. Ale to bolo myslim iba na tych betach... potom to uz vsetko islo ok.
Skusal som aj 64bit verziu ale musela ist prec pretoze som nemohol spustat starsie subory (.bat) preto isla hned prec.
Doporucujem na Vistu vsak 4GB ram a rychly disk.
dodo
Skusal som aj 64bit verziu ale musela ist prec pretoze som nemohol spustat starsie subory (.bat) preto isla hned prec.
Doporucujem na Vistu vsak 4GB ram a rychly disk.
dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- iPhone expert
-
- Mírně pokročilý
Re: Váš názor na Windows Vista
Visty jsou omyl stejne jako XP a podobne systemy od MS.
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
-
Ale prosim ta co je na nich taky omyl?
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- iPhone expert
Sice se to píše, ale ty si to snad zkusil? Myslim, že kdyby to byl omyl, tak by to dodo dal do PC jen na pár minut na otestování a nepsal by, že je s tim spokojenej.
EDIT: Mimochodem: ty další 2GB RAM stojí v obchodu aceru cca 500Kč + 250Kč za to že to tam dají. Takže by to stálo asi tak 18k + taška tak za 1500Kč - myslim, že to je docela dobrá cena.
EDIT: Mimochodem: ty další 2GB RAM stojí v obchodu aceru cca 500Kč + 250Kč za to že to tam dají. Takže by to stálo asi tak 18k + taška tak za 1500Kč - myslim, že to je docela dobrá cena.
MacBook Pro (2008)
-
Neznamena ze ked ja poviem ze som z niecim nemal problem tak iny tiez nie to zase netvrdim... Dal som sem moju skusenost s Vistou to je vsetko.
Ramku si za 3 minuty doma vymenis sam absolutne jednoducho.
dodo
Ramku si za 3 minuty doma vymenis sam absolutne jednoducho.
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
Windows Vista najmenaje predavany OS od Microsoftu.
XP sa uz mal davno prestat predavat, ale predava sa. Preco? Vista = Prepadak
Preco prichadza windows 7 tak skoro? Vista = Prepadak
Vista je proste jeden otrasny, nedopracovany a nervy robiaci system, ktory ja osobne nemam rad (som sice Mac user, ale sem-tam idem na win, ale ked je tam Vista tak kaslem na to).
Kazdy kto si kupi Notebook s Vistou tento rok tak ma narok na free update na Windows 7 tu sa dozvies viac ako to bude fungovat http://slashdot.sk/node/95
Ja som proti tomuto systemu ja som cely proti Microsoftu
XP sa uz mal davno prestat predavat, ale predava sa. Preco? Vista = Prepadak
Preco prichadza windows 7 tak skoro? Vista = Prepadak
Vista je proste jeden otrasny, nedopracovany a nervy robiaci system, ktory ja osobne nemam rad (som sice Mac user, ale sem-tam idem na win, ale ked je tam Vista tak kaslem na to).
Kazdy kto si kupi Notebook s Vistou tento rok tak ma narok na free update na Windows 7 tu sa dozvies viac ako to bude fungovat http://slashdot.sk/node/95
Ja som proti tomuto systemu ja som cely proti Microsoftu
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Mírně pokročilý
Je to mlaceni 2x vymlacene prazdne slamy, ale budiz.
Driv jsem nedel dopustit na Windows, pouzival je od doby 3.11 koncil XP a chvili jeste pretrvaval na Vista. Byl jsem priznivec Vista. O Mac a Mac OS X jsem si myslel, ze je to predrazena stylovka. Asi pred rokem jsem hledal nahradu za stary notebook a anhodou narazil na MacBook Pro a uz ho nedal z ruky, jek k vuli HW, tak k vuli OS (operacnimu systemu), stary notebook jsem dal neteri, kdyz jsem ho ted po dlouho dobe opet videt s tema Vistama, tak jsem se oprevdu rozesmal Nema cenu tu psat stohy argumentu, je to zbytecne...
Driv jsem nedel dopustit na Windows, pouzival je od doby 3.11 koncil XP a chvili jeste pretrvaval na Vista. Byl jsem priznivec Vista. O Mac a Mac OS X jsem si myslel, ze je to predrazena stylovka. Asi pred rokem jsem hledal nahradu za stary notebook a anhodou narazil na MacBook Pro a uz ho nedal z ruky, jek k vuli HW, tak k vuli OS (operacnimu systemu), stary notebook jsem dal neteri, kdyz jsem ho ted po dlouho dobe opet videt s tema Vistama, tak jsem se oprevdu rozesmal Nema cenu tu psat stohy argumentu, je to zbytecne...
-
- iPhone expert
Já taky nemam MS moc v lásce, ale notebooky s MS jsou o dost levnější a přesto stejně výkonný. No, to RAMku bych uměl vyměnit maximálně tak na MB, protože jsem viděl manuál
Takže kdybych si koupil ten NB jěště letos ( což je hodně pravděpodobný ), tak bych si potom mohl stáhnout ten updater a W7 by mě nic nestály?
EDIT: Cubas: jo, já tě chápu - taky tátovi závidim MB Pro , ale tohle tu řešit nechci... Mac OSX vs. Windows
Takže kdybych si koupil ten NB jěště letos ( což je hodně pravděpodobný ), tak bych si potom mohl stáhnout ten updater a W7 by mě nic nestály?
EDIT: Cubas: jo, já tě chápu - taky tátovi závidim MB Pro , ale tohle tu řešit nechci... Mac OSX vs. Windows
Naposledy upravil(a) Martyn dne úte dub 28, 2009 3:10 pm, celkem upraveno 2 x.
MacBook Pro (2008)
zdat all, ja Vistu mam a co jsem četl na netu tak urpade na w7 bude na visty zdrma a ještě by měli zakaznici obdržet "odskodnění", za to že použivali tak "blby" sistem ( LoL!, zdroj stahuj.cz ) ja osobně si myslim že vista je propadak, ma sice dobry vzhled, ale je EXTREMĚ naročna na vykon xP ( vista- 1G ram / XP- 512mb ram, W7 beta-mel sem ji na vyrtualnim pc- min pozadavky- 1G ram, mne fungovala bez problemu na 512mb z 4G )
podle mne:
Vista = Propadák ! (az na vzhled )
podle mne:
Vista = Propadák ! (az na vzhled )
-
cubas: preco som pleties OSX? Ja v nom robim tiez som s nim tiez nadmieru spokojny ale chalan sa pyta na Vistu nie na OSX.
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Mírně pokročilý
martin.94: Srovnavat tabulkove hodnoty je nesmysl.
-
- iPhone expert
Právě proto to nechci srovnávat, ale jen názor, jestli nebudu litovat, když si koupim dobrej NB, kterej má Vistu - ale pokud ten přechod na W7 bude zadarmo, tak je to asi dobrá volba...
MacBook Pro (2008)
-
- Mírně pokročilý
Nejsem si jisty, zda je ASUS dobry notebook.
-
V pomere cena vykon je Asus asi najlepsia volba.
Neocakavaj od NB za 18k nic svetoborne. Spracovanie o nicom servis o nicom... Ak NB nepotrebujes investuj radsej do stolneho PC za 18k mas nadupanu masinu.
dodo
Neocakavaj od NB za 18k nic svetoborne. Spracovanie o nicom servis o nicom... Ak NB nepotrebujes investuj radsej do stolneho PC za 18k mas nadupanu masinu.
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- iPhone expert
Tak nejedná se o Asus ale o Acer a tenhle NB mi špatnej rozhodně nepřijde. Všechno jako MB, jen graf. karta se liší. MB má Nvidia GeForce 9400M a ten Acer 9500M GT.
EDIT: Dejte do googlu Acer Aspire 6920G-582G32MN. Výkon má dobrej, pokud bych na něm občas hrál, tak se na něm dá rozjet Assassins Creed, Crysis, CoD4, atd. - střední detaily určitě (podle RAMky)
EDIT: Dejte do googlu Acer Aspire 6920G-582G32MN. Výkon má dobrej, pokud bych na něm občas hrál, tak se na něm dá rozjet Assassins Creed, Crysis, CoD4, atd. - střední detaily určitě (podle RAMky)
MacBook Pro (2008)
-
cubas píše:Nejsem si jisty, zda je ASUS dobry notebook.
Skus si pozriet tento clanok: http://slashdot.sk/node/100 uzivatelia ASUS su spokojny s vyrobkami od tejto firmy viac ako uzivatelia HP alebo Toshiby
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Moderator fóra
Visty jsem také používal od první betaverze až do nedávna-> maximální spokojenost.Teď používám Windows 7 beta, a jsem ještě spokojenější.Chodí to líp jak Visty ještě v betě.
Ale Vista je taky dobrá volba, a určitě bych je bral raději než XP.
Ale Vista je taky dobrá volba, a určitě bych je bral raději než XP.
MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
iPhone XS Max, black, iOS 12
Apple Watch 4, black, 44mm
-
Miluji takovy styl argumentovani typu 'mne se to nelibi, takze to musi byt shit' ;) .. WinVista jsou, pokud jsou spravne nainstalovane a pokud bezi na kvalitnim hw, vysoce stabilni a vykonny operacni system. Tecka. Pokud chcete tvrdit opak, prosim snazte se svoji argumenty take necim podlozit.
Bavime se o soucasne dobe, protoze vetsina argumentu proti, hlavne co se stability ovladacu tretich stran tyce, byla platna v dobe mezi uvedenim a prvnim SP.
Osobne pouzivam Visty od uvedeni az doted (plus nejake testovani beta a RC verzi z MSDN ve virtualnim prostredi pred uvedenim) a zatim mi za tu dobu operacni system na pracovnim pocitaci (cca v prumeru 9 hodin prace denne) ani jednou 'nespadnul', ani jeden BSOD atd.
Je to velmi jednoduche, pokud budete pouzivat os tak, jak byl navrzeny (tj. bezna prace v neprivilegovanem modu, zapnute UAC, podepsane ovladace, neinstalovani ze zvedavosti kazde blbosti, kterou se mi podari stahnout ;), kvalitni antivir & firewall, provadet akualizace atd.), je velka pravdepodobnost, ze budete bez problemu :].
A ano, kdyby to chtel nekdo napadnou nejakym osobnim argumentem proti mne, jsem vuci Microsoftu jako MCPS & MCNPS pozitivne zaujaty :P, ale za vyse uvedenym si stojim :]
Bavime se o soucasne dobe, protoze vetsina argumentu proti, hlavne co se stability ovladacu tretich stran tyce, byla platna v dobe mezi uvedenim a prvnim SP.
Osobne pouzivam Visty od uvedeni az doted (plus nejake testovani beta a RC verzi z MSDN ve virtualnim prostredi pred uvedenim) a zatim mi za tu dobu operacni system na pracovnim pocitaci (cca v prumeru 9 hodin prace denne) ani jednou 'nespadnul', ani jeden BSOD atd.
Je to velmi jednoduche, pokud budete pouzivat os tak, jak byl navrzeny (tj. bezna prace v neprivilegovanem modu, zapnute UAC, podepsane ovladace, neinstalovani ze zvedavosti kazde blbosti, kterou se mi podari stahnout ;), kvalitni antivir & firewall, provadet akualizace atd.), je velka pravdepodobnost, ze budete bez problemu :].
A ano, kdyby to chtel nekdo napadnou nejakym osobnim argumentem proti mne, jsem vuci Microsoftu jako MCPS & MCNPS pozitivne zaujaty :P, ale za vyse uvedenym si stojim :]
cubas píše:Nejsem si jisty, zda je ASUS dobry notebook.
I ASUS vyrábí kvalitní notebooky, ale ty jsou v jiné cenové kategorii.
Paly píše:cubas píše:Nejsem si jisty, zda je ASUS dobry notebook.
Skus si pozriet tento clanok: http://slashdot.sk/node/100 uzivatelia ASUS su spokojny s vyrobkami od tejto firmy viac ako uzivatelia HP alebo Toshiby
NE ! toshiba NE ! notase od thoshibi nejsou spolehlivi ! mam stym neblahe skusenosti ! xP
-
- Moderator fóra
Já bych koupil HP Pavilion.Mám doma dva (13tku a 15tku) a musím říct že maximální spokojenost.
MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
-
- Mírně pokročilý
Paly: si jako politik hra s cisly, co tenhle pruzkum znamena? Prevedeme si to do bezne reci, Fabia je lepsi nez BMW, 90% majitelu Fabie je spokojeno, je jim totiz uplne vsechno jedno, nasetrili si na Fabku, koupili a jsou spokojeni, ale takovy ridic BMW je narovnejsi, vadi mu, ze je auto mirne pretacive, nebo nedotacive a tak dale. Takze, tahle cisla jsou stejne zavadejici jako vyzkumy preferenci stran pred volbami
-
- Moderator fóra
spachal:
Přesně tak, souhlasím s Tebou i když Vistu primárně nepoužívám. Ale většina těch lidí co v diskuzích stále nadává, že je to pomalé, tak to cpou na hardware, kde to prostě nemá co dělat. Stejná situace byla i v době uvedení XP.
Opět platí, pokud se člověk chová rozumně nemá se čeho bát a systém prostě funguje.
Přesně tak, souhlasím s Tebou i když Vistu primárně nepoužívám. Ale většina těch lidí co v diskuzích stále nadává, že je to pomalé, tak to cpou na hardware, kde to prostě nemá co dělat. Stejná situace byla i v době uvedení XP.
Opět platí, pokud se člověk chová rozumně nemá se čeho bát a systém prostě funguje.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
-
- iPhone expert
Takže jako s iPhonem. Když tam necpeš hovadiny tak to jede v pohodě. Díky
MacBook Pro (2008)
v nasom malom mestecku mam tu cest robit IT podporu, a vista je to najhorsie co ma mohlo stretnut, IMO je to system nevhodny pre bezneho uzivatela a ostatok nema dovod prechadzat z XP, okrem donutenia ovladacmi
uplne najviac ma na nom stvala NESKUTOCNA neprehladnost, od XP je to brutalny skok vzad
ale jedno sa jej musi nechat, vraj ma ovladanie hlasitosti pre vsetky programy, to by sa mohlo zist aj na XP, okrem toho nevidim nic pri com by som sa pozastavil a povedal "wow, toto je lepsie ako v XP"
uplne najviac ma na nom stvala NESKUTOCNA neprehladnost, od XP je to brutalny skok vzad
ale jedno sa jej musi nechat, vraj ma ovladanie hlasitosti pre vsetky programy, to by sa mohlo zist aj na XP, okrem toho nevidim nic pri com by som sa pozastavil a povedal "wow, toto je lepsie ako v XP"
-
Funguje mi na nej uspatie PC a prebudenie do 1s co na XP nefungovalo teda aspon nie mne. Tazke Wou
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Mírně pokročilý
Stopa: je zvlastni, ze jsem u Vist take ocenoval zvlast zasilovani pro kazdy program, po ptrechodu na Mac OS X po teto funkci vubec netouzim, tady je pouze jedno zesilovatko, nic vic a nikdy se nestane, ze prehravate film, zesilite zvuk naplno a pak vam prijde email a zbori vam to dum
cubas: a ako je to teda poriesene? neviem si predstavit ako to zabrani tomu, ze jedna aplikacia bude hlasitejsia ako druha
-
- Mírně pokročilý
Stopa: netusim, asi tak, ze prehravac filmu, nebo DVD proste prehrava hlasite, ne potichu
Mám Asus a už od začiatku tam mám nainštalovaný Win Vista a ešte ani jedna chybička, nič. Všetko šlape tak ako má. Ja som spokojný s Vistou.