Program na uvolneni RAMky - jaky pouzivate?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Host
Program na uvolneni RAMky - jaky pouzivate?
Jaky program na uvolneni RAMky pouzivate? Ja vyzkousel nekolik programu, z Appstore napr. FreeMemory 1.4, nejlepsi mi ale zatim prijde MemTool ze Cydie, pravidelne vycisti bezici procesy tak, aby bylo aspon 35MB pameti volne, nekdy se dostane i pres 50MB uvolnene RAMky a rekord mam 60.56 MB
iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
Re: Program na uvolneni RAMky - jaky pouzivate?
Já používám FreeMemory 1.4 ale vyzkoušim asi to z Cydie. 

-
- iPhone expert
ja pouzivam rozsirenie processes pre sbsettings a ked to nestaci pouzijem memtool, ale vecsinou nie je treba
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
-
- Moderator fóra
to ani nevim ze to existuje...ja myslel ze se po uzavreni app se z RAM vymaze prostor, ktery app pouzivala, nebo ne?
-
- Host
no prave, ze ne....netusim, na zaklade jakych pravidel se ty bezici procesy samy ukoncuji, ale mam napriklad vysledovano, ze kdyz zapnu safari a pak z nej vyskocim, tak tam urcite jeste neco bezi, protoze RAMka je zacpana a volnych je jen napr. 10 MB
iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
-
- iPhone guru
Ano, Safari běží většinu času na pozadí (pokud není potřeba volná paměť a proces nebude ukončen, např. při náročnější 3D hře). Aplikace na telefon běží na pozadí vždy. E-mail běží na pozadí vždy, pokud máte nastavené pravidelné ověřování stavu pošty nebo push. Co se týče appstore aplikací, jsou ukončeny ihned po opuštění a na pozadí rozhodně neběží (pokud sami vlastnoručně nechcete a nepoužijete backgrounder, samozřejmě
). Z Cydie některé aplikace na pozadí běží, dokonce některé jako ghost procesy, takže o nich neví ani např. Processes v SBSettings.

-
- Senior uživatel
killall SpringBoard přes Terminál, takovej univerzál 

To minaka:
Díky za tip, právě jsem řešila co s pomalostí mého už značně přecpaného iPhounka a MemTool zabral perfektně.
Díky za tip, právě jsem řešila co s pomalostí mého už značně přecpaného iPhounka a MemTool zabral perfektně.

Když to tady tak čtu, tak jsem si řekl že bych svého iTouche měl taky pročistit, jenže nemužu ten memtool na cydii za boha najít.. Je tam ještě? hledám špatně? 

-
- Starý pes fóra :)
Ano stale tam je musis mat repozitar iSpazio.net
dodo
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
no ja nevim asi mam.. když dam manage/ sources tak to tam je ten ispazio, ale kdyz ho prohlidnu tak nic
-
- iPhone guru
Alex-alex píše:killall SpringBoard přes Terminál, takovej univerzál
Pro normalniho uzivatele to same jen rychlejsi a jednoduzsi - respring

-
- Starý pes fóra :)
Corrado.L do buducnosti treba napisat odkial aplikacia je a aky je jej nazov (presny). Doplnim (po chvilke patrania som na to prisiel) je to app z AppStore, sotji 0,79? a jej nazov je Memory Status
Ak to tak nie je tak ma oprav.
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
ja odporúčam prohram "Hood" z Installer...ľahko sa spúšta slidenutím status baru, pužíva kruhový graf a aj manager na vypnutie úloh na RAM...
nejsem si jistý, jak to doopravdy je, ale co sem slyšel tak se o uvolnění paměti při ukončení aplikace musí postarat vývojář, musí to zahrnout do kódu. a když někdo zapomene nebo se mu nechce...když tak mě nasměrujte správným směrem
Paly píše:Corrado.L do buducnosti treba napisat odkial aplikacia je a aky je jej nazov (presny). Doplnim (po chvilke patrania som na to prisiel) je to app z AppStore, sotji 0,79? a jej nazov je Memory Status
Jo Jo máš pravdu moc nepublikuji, ale chybami se člověk učí. Příště se polepším. Jinak jsem myslim poměrně sběhlý. V iPhonu mám cca 200 app a pořad něco skouším a testuji. Má to ale i své nevýhody restore je u mě tak každej druhej den

-
- Moderator fóra
maTTew píše:nejsem si jistý, jak to doopravdy je, ale co sem slyšel tak se o uvolnění paměti při ukončení aplikace musí postarat vývojář, musí to zahrnout do kódu. a když někdo zapomene nebo se mu nechce...když tak mě nasměrujte správným směrem
Ano, iPhone nemá garbage collector. Tzn. programátor musí manuálně spravovat paměť. Nevím jak velkým sítem a testováním prochází aplikace při schvalovacím řízení v AppStore, ale myslím, že kdyby aplikace vůbec žádnou paměť neuvolňovala, pouze alokovala, tak ji ani neschválí..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Dovolím si pochybovať o správnosti údaju v MemTool po čistení. Porovnal som údaje medzi MemTool a Hood a vyšiel mi rozdielny výsledok. Myslím že Hood je presnejší lebo ukazuje momentálne hodnoty v reálnom čase. MemTool ukáže poslednú zaznamenanú hodnotu a potom po vyčistení bez priebežného zberu momentalného stavu dát viď. screeny:
http://img33.imageshack.us/img33/539/43082852.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/5013/60228559.jpg
-
- Host
A z jakeho duvodu si myslis, ze ma MemTool v pravem hornim rohu tlacitko "Refresh"? - Rekl bych, ze proto, aby ti to zmerilo aktualni hodnoty i po vycisteni...
iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
A to mi chceš povedať že po refreshi maš tie hodnoty take iste ako po vymazaní? Mne skočia cca o 10Mb menej voľnej pamäti!
-
- Host
No, to me taky...V tom pripade jsem asi spatne pochopil, co presne ti na MemTool vadi, jen jsem se snazil rict, ze i po vycisteni mohu ziskat aktualni udaje o stavu pameti stiskem tlacitka refresh. Neni to sice zmena v realnem case, ale pro info mi to staci.
iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
koľko máte štandardne free pamäte po použití programu MemTool? mne viac než 38 Mb nedá...
-
- iPhone expert
čo sú najväčšie brzdy? mne beží WinterBoard, IntelliScreen, IntelliDial, MobileLog, WeatherIcon atd. Keď idem na Cydiu a pozrem aktuálnu voľnú pamäť tak klesne aj na 1,5Mb až mám strach že sa zosype do SpringBoardu
A v tej časti pamäti "Wired" je čo? Stabilne zaberá okolo 30-35Mb.

-
- Host
Tady http://thebigboss.org/2008/11/09/iphone-slower-than-before/ je docela dobrej rozbor toho, co vse zpomaluje iphone, osobne se snazim vyvarovat vsech aplikaci, ktery "bezi na pozadi"
Jinak MemTool zpravidla uvolni tolik pameti, aby bylo 35-40 MB volnych, ale jak jsem psal vyse, rekord mam i pres 60 MB

Jinak MemTool zpravidla uvolni tolik pameti, aby bylo 35-40 MB volnych, ale jak jsem psal vyse, rekord mam i pres 60 MB

iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
Co tak MemoryInfo ? Je v App Store za 0.79e, zda sa ze je to vcelku slusny kus softu.
Pavuk píše:Dovolím si pochybovať o správnosti údaju v MemTool po čistení. Porovnal som údaje medzi MemTool a Hood a vyšiel mi rozdielny výsledok. Myslím že Hood je presnejší lebo ukazuje momentálne hodnoty v reálnom čase. MemTool ukáže poslednú zaznamenanú hodnotu a potom po vyčistení bez priebežného zberu momentalného stavu dát viď. screeny:
A kde ten Hood najdu? Jeste se chci zeptat na ty process v sbsetings, jak je dam do SBsettings?
Diky
Hood nájdeš na Installeri a procesy do SBS asi nedáš ja tam mam štandardne len mail a telefon tak neviem...ale čo viem že sa ti bude Hood s SBS biť lebo oba sa zapínajú slidnutím cez status bar takže ti naraz vyletia oba. Dá sa potom cez Home button stiahnuť jedná z nich a opätovným zapnutím prekryje prvú ale je to zdĺhavé, nestabilné, lebo obe využivajú mapovanie tých samých podkladov a to nie je moc o stabilite. Tak letel Hood a BossPref a ostal SBS. Na vypínanie ostatných procesov si nainstaluj MemTool.
Zkoušel jste někdo System activity monitor z appstore?
Ja som mal maximalne 73 MB volnych po pouziti Memstatus.