Co se to děje?
-
- patron iPhone.cz
Re: Co se to děje?
Za sebe musím říct, že dříve to bylo opravdu o něčem jiném. Přesto sem pravidelně chodím a je to zde pro mě výborný zdroj informací nebo námětů. Musím se ovšem prokousat spoustou příspěvků o ničem. Je pravda že já sám sem nerad něco píšu protože 1. nemám celkem co 2. Nemám rád posměšné, pohrdavé nebo rozčílené odpovědi
Zajímal by mě věkový průměr účastníků. Myslím, že s tím hodně souvisí ta úroveň příspěvků a především češtiny. Mnohokrát zírám nad tím, kolik zcela zásadních hrubek lze napsat do jedné věty.
Zajímal by mě věkový průměr účastníků. Myslím, že s tím hodně souvisí ta úroveň příspěvků a především češtiny. Mnohokrát zírám nad tím, kolik zcela zásadních hrubek lze napsat do jedné věty.
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15"
MacBook Pro 15"
-
- Moderator fóra
Pro názornost se podívej třeba sem viewtopic.php?f=27&t=16843 a na příspěvky toho autora Hafik14
Průměr věkový neznám, ale občas se tu docela rozkřikují i 13 letí hošánci.
Průměr věkový neznám, ale občas se tu docela rozkřikují i 13 letí hošánci.
ono asi neni uz moc co resit..ta iphone komunita je uz tak rozrostla,ze kazdej problem je uz vyresenej,at uz dev teamem nebo nekym jinym..tak nezbyva nic jinyho,nez sem davat linky na uz hotovy navody..ale tak je to u kazdyho oblibenyho vyrobku..cim vic uzivatelu ho ma,tim vic se zapoji do fora->ztraci to tu "komorni" atmosferu,resi se tu blbosti a je to tu zahlceny nesmyslnyma prispevkama,kde se sou schopny uzivatele na 3 listech hadat,kdo co k cemu na iphone potrebuje (ja chci gps...ja chci mms...ty ses blbej,dyt to nepotrebujes....atdatd)...a taky teda co sem vypozoroval, tak je tu hrozne moc lidi, co se snazi nabirat "hodnosti" a vkladaj uplny stupidity,posty se stejnym obsahem,jako ma nad nim,aby prece jen mel o prispevek vic,to je dneska in prece..a modi to nestacej mazat,takze vyznat se v tomhle foru je dost narocny...
ja sem chodim rad,naucil sem se tu dost,ale sem spis ten pasivni navstevnik,nepotrebuju mit co nejvic prispevku..z toho sem uz asi vyrost:)
tot muj nazor..
ja sem chodim rad,naucil sem se tu dost,ale sem spis ten pasivni navstevnik,nepotrebuju mit co nejvic prispevku..z toho sem uz asi vyrost:)
tot muj nazor..
Ja som moderátorom na jednom fóru a riešime tiež tento isté problém. Snažíme sa prečistiť fórum od zbytočných príspevkoch ako sa to len dá, ale nedokážeš vysvetliť novým návštevníkom. Aj keď si prečítajú pravidlá fóra tak to nedodržujú. Ja som tiež pasivní návštevník a naučil som sa tu toho veľmi veľa. Radšej študujem ako by som mal otravovať niekoho. Otravujem len keď vážne si neviem rady.
-
- Starý pes fóra :)
Sice tu nejsem moc dlouho, ale taky přidám svůj názor. Ten "úpadek" je asi přirozený a není to nic neobvyklého. Já si vzpomínám, když začínal SonyEricsson se svým UIQ / dotykovým Symbianem, řadou P800/900/910, tak to taky byly v té době dost neobvyklé přístroje a časem co se tam ve fóru s jeho rozšířením začalo objevovat za stupidity, škoda mluvit. A o češtině, která dostávala na frak, ani nemluvím. Tomu se u nás asi vyhnout s dostupností iPhona a internetu nedá.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- iPhone guru
Ano je přirozený, pociťoval jsem ho na několika fórech.
Ovšem na žádném jiném mi to tolik nevadilo. Tohle fórum mám [měl jsem?] rád a myslím, že se s tím dá něco dělat. Např. už jen kdyby iphone.cz nevypadalo tak, jak vypadá (ani nemluvím o těch infiltracích, ale spíš o obsahu). Určitě by se spolu s tím změnilo i fórum, protože o těch zajímavých aktuálních tématech tam by chodili lidé diskutovat sem. Je to vše se vším a je to hlavně k na pováženou. A nejvíc to teď záleží asi na tom, jaký cíl má majitel/admin celého tohoto portálu.
Ovšem na žádném jiném mi to tolik nevadilo. Tohle fórum mám [měl jsem?] rád a myslím, že se s tím dá něco dělat. Např. už jen kdyby iphone.cz nevypadalo tak, jak vypadá (ani nemluvím o těch infiltracích, ale spíš o obsahu). Určitě by se spolu s tím změnilo i fórum, protože o těch zajímavých aktuálních tématech tam by chodili lidé diskutovat sem. Je to vše se vším a je to hlavně k na pováženou. A nejvíc to teď záleží asi na tom, jaký cíl má majitel/admin celého tohoto portálu.
-
- Moderator fóra
no ja nwm, ale myslim ze majitel z toho chce hlavne nejake penize...a prijde mi ze se uz vubec neangazuje v teto komunite jako driv
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- iPhone guru
Proto jsem založil toto vlákno Udivuje mě, že na něj ještě nezareagoval.
-
- iPhone guru
Ja uz se poradne nevyznam v tom co je povazovano za warez a co za newarez a tak radeji mlcim Az se objevi oficialni 3.0 a (ne)warez JB 3.0 tak to tady opetovne trosku ozije.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
No však už aby to bylo. Poslední dobou tu vážně není moc co číst. Navíc na FW 3.0 se už těším jak malej harant...
-
- Moderator fóra
Saddako píše:Ja uz se poradne nevyznam v tom co je povazovano za warez a co za newarez a tak radeji mlcim Az se objevi oficialni 3.0 a (ne)warez JB 3.0 tak to tady opetovne trosku ozije.
uprimne, treba na hackint0sh se 3.0 jako warez nepovazuje (pouze pokud se jedna o linky na stazeni) jinak se normalne diskutuje i o problemech lidi, kteri 3.0 nemaji ofiko, ale zde se to povazuje dle meho nazoru za nesmysl
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Mírně pokročilý
No oficialne dle vyjadreni zdejsich adminu, snad neni warez pouze JB
Jeste ze tak, jinak uz by opravdu na tomhle foru nebylo o cem psat.
Prejmenoval bych to na ,,forum o JB pro iphone,,
Jen se nad tim zamyslete, obyc. uzivatel si chce nahazet do founa nejake ficurky, prijde zde a jedine co zde najde, jak udelat JB a cestinu, na vse ostatni ,,legalni,, uz nepotrebuje forum, nahraje to do telefonu i cvicena opice.
Byt adminem , zakazu i JB, jelikoz podle vyjadreni apple je to nelegalni uprava, okradani apple o penize , tudiz warez
Jeste ze tak, jinak uz by opravdu na tomhle foru nebylo o cem psat.
Prejmenoval bych to na ,,forum o JB pro iphone,,
Jen se nad tim zamyslete, obyc. uzivatel si chce nahazet do founa nejake ficurky, prijde zde a jedine co zde najde, jak udelat JB a cestinu, na vse ostatni ,,legalni,, uz nepotrebuje forum, nahraje to do telefonu i cvicena opice.
Byt adminem , zakazu i JB, jelikoz podle vyjadreni apple je to nelegalni uprava, okradani apple o penize , tudiz warez
- rony
- Klub čistého iOS
creck - tak sme sa rozhodli, tak to bude. a moderatori sme my, ty mozes v ich mene snivat, co by si robil.
Najvaznejsi dovod preco NIE warez je v tom, ze by sa to tu zmenilo v linkovaci server na rapidshare a uplne by to prevalcovalo ostatny obsah. Kto chce, ten nemoze mat problem s warezenim. My sa k tomu proste nechceme pridat Preto nema zmysel brat si ako argument jailbreak.
Pokial seriozne chyba web venujuci sa warezeniu pre iphone, tak prezradim tajomstvo: internet je bezodna studna, zmesti sa don aj 3000 ceskych webov o wareze pre iphone. Zelam vela uspechov
Najvaznejsi dovod preco NIE warez je v tom, ze by sa to tu zmenilo v linkovaci server na rapidshare a uplne by to prevalcovalo ostatny obsah. Kto chce, ten nemoze mat problem s warezenim. My sa k tomu proste nechceme pridat Preto nema zmysel brat si ako argument jailbreak.
Pokial seriozne chyba web venujuci sa warezeniu pre iphone, tak prezradim tajomstvo: internet je bezodna studna, zmesti sa don aj 3000 ceskych webov o wareze pre iphone. Zelam vela uspechov
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Mírně pokročilý
Jen pisu svuj nazor proc klesa pocet prispevku, snad tu probiha nejaka forma diskuze ne ? Stacilo napsat , nechceme aby se to tu zmenilo v linkovaci forum na RS a ne hned nekoho vyhazovat.
Ja tohle tema nezalozil a ani by me nenapadlo si nekdy stezovat, nechcete warez , ja to plne respektuji, samozrejme souhlasim kdo chce , tak si ten warez vzdycky najde, ovsem clanky kde se probira jak co upravit, nebo dostat do founu a neni to vzdy uplne legalni, by povoleno mohlo byt,bez linkovani a odkazu na soubory, dle meho nazoru je to uplne to same jako JB , ten taky povoleni od apple nedostal a je to jen prvni ,obrovsky krok k warezu.
Ruku na srdce, kdo si hned koupi nejakou aplikaci za 10$, aniz by vlastne vedel o co jde a neriskoval ze to budou vyhozene prachy ?
Ja tohle tema nezalozil a ani by me nenapadlo si nekdy stezovat, nechcete warez , ja to plne respektuji, samozrejme souhlasim kdo chce , tak si ten warez vzdycky najde, ovsem clanky kde se probira jak co upravit, nebo dostat do founu a neni to vzdy uplne legalni, by povoleno mohlo byt,bez linkovani a odkazu na soubory, dle meho nazoru je to uplne to same jako JB , ten taky povoleni od apple nedostal a je to jen prvni ,obrovsky krok k warezu.
Ruku na srdce, kdo si hned koupi nejakou aplikaci za 10$, aniz by vlastne vedel o co jde a neriskoval ze to budou vyhozene prachy ?
-
- Moderator fóra
jo ja souhlasim s creckem....presne ten nazor mam i ja...diskuze povolit, ale zakazat linkovani souboru..
doufam ze me zato neukamenujete..je proste muj nazor
doufam ze me zato neukamenujete..je proste muj nazor
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Moderator fóra
Já pořád nevím o co Vám jde? Diskutovat o jednotlivých aplikacích můžete..O tom jak do telefonu dostat nezakoupené aplikace ne. Je v tom nějaký problém? O tom jak je do telefonu dostat, existuje na webu spoustu informačních zdrojů.
Nikdo ti v tom nebrání, jen ty návody jak to udělat tady prostě nebudou. To samé fw 3.0 myslíš, že všichni kdo zde diskutují o tom firmwaru ho mají legální cestou-pochybuju.
Klidně si sdělujte své postřehy, ale zase návod jak tam dostat ten firmware nelegální cestou tady prostě nebude. A to samé problémy s tím spojené. Pokud ho nemám legální cestou, a něco mi nefunguje tak mám prostě smůlu. Řešení si najdu někde jinde..
Berte v potaz ty lidi co si ten developer program zaplatí. Myslíš, že oni chcou řešit s lidma co to "ukradli", že jim nefunguje to a ono? Pochybuju-já bych to určitě s nimi řešit nechtěl a bylo mi to jedno..Proč by mě to mělo zajímat..?Neřeknu problémy spojené s fungováním samotného firmwaru, nebo dané aplikace, tady už je jedno jak si se k tomu firmwaru dostal a nikdo ti opět nebrání se o tom tady bavit.
Nikdo ti v tom nebrání, jen ty návody jak to udělat tady prostě nebudou. To samé fw 3.0 myslíš, že všichni kdo zde diskutují o tom firmwaru ho mají legální cestou-pochybuju.
Klidně si sdělujte své postřehy, ale zase návod jak tam dostat ten firmware nelegální cestou tady prostě nebude. A to samé problémy s tím spojené. Pokud ho nemám legální cestou, a něco mi nefunguje tak mám prostě smůlu. Řešení si najdu někde jinde..
Berte v potaz ty lidi co si ten developer program zaplatí. Myslíš, že oni chcou řešit s lidma co to "ukradli", že jim nefunguje to a ono? Pochybuju-já bych to určitě s nimi řešit nechtěl a bylo mi to jedno..Proč by mě to mělo zajímat..?Neřeknu problémy spojené s fungováním samotného firmwaru, nebo dané aplikace, tady už je jedno jak si se k tomu firmwaru dostal a nikdo ti opět nebrání se o tom tady bavit.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- patron iPhone.cz
Dle mého názoru povolení diskuse o warezu současnou situaci ještě zhorší. Protože teprve potom sem budou lézt děcka co shání tu a tu hru a ptát se kde ji najít a jak ji potom nainstalovat. Přístup ze strany majitele/moderátorů tohoto fóra k warezu mi přišel sympatický, protože byl pevný a neměnný. Warezu je na netu tolik, že najít ho dnes opravdu není problém. Neříkám že jsem nikdy žádný nepoužil, ale chápu že to někdo na fóru nechce a budu to respektovat (zvlášť když je toho jinde plno). Argument, že je to i jinde, jen tady ne, je nesmysl. Ať si to jinde mají, když jim to nevadí, ne?
Proto: warez jinde, ale tady neřešit. Spíš by mě zajímalo vyjádření admina k té wikině...
EDIT: Problematika, která řeší co uveřejňovat a neuveřejňovat na fóru je velmi složitá, hlavní zodpovědnost ale nese (zřejmě) admin nebo provozovatel fóra, tzn. on by si měl rozhodnou co na fóru chce a co ne. Návštěvníci by měli respektovat toto rozhodnutí (neboť jim nic jiného nezbude). Nesouhlasím úplně do puntíku se tím, co na fóru prezentovat a co ne, ale nebudu nikoho do ničeho nutit. Kvůli věcem, které mi tu chybí si zajdu jinam. Každopádně ale toto fórum má určitou přidanou hodnotu a to i bez warezu....
Proto: warez jinde, ale tady neřešit. Spíš by mě zajímalo vyjádření admina k té wikině...
EDIT: Problematika, která řeší co uveřejňovat a neuveřejňovat na fóru je velmi složitá, hlavní zodpovědnost ale nese (zřejmě) admin nebo provozovatel fóra, tzn. on by si měl rozhodnou co na fóru chce a co ne. Návštěvníci by měli respektovat toto rozhodnutí (neboť jim nic jiného nezbude). Nesouhlasím úplně do puntíku se tím, co na fóru prezentovat a co ne, ale nebudu nikoho do ničeho nutit. Kvůli věcem, které mi tu chybí si zajdu jinam. Každopádně ale toto fórum má určitou přidanou hodnotu a to i bez warezu....
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
- rony
- Klub čistého iOS
Presne tak - kto naozaj chce, moze forum o wareze spustit a prevadzkovat. Diskusie o tom, ci tu maju byt alebo nie v akejkolvek forme su zbytocne, nedaju sa na to najst ziadne argumenty najma ak sme sa medzi moderatormi dohodli, do akej miery sme tolerantni a odkial uz nie. Jasne sme to dopredu povedali a tym to konci
Buducnosti sa neobavam - na tento rok mame tolko ocakavani, ze urcite sa tematicky uzivime minimalne do konca roku 2010.
Buducnosti sa neobavam - na tento rok mame tolko ocakavani, ze urcite sa tematicky uzivime minimalne do konca roku 2010.
-
- iPhone guru
creck píše:Byt adminem , zakazu i JB, jelikoz podle vyjadreni apple je to nelegalni uprava, okradani apple o penize , tudiz warez
Abych se také vyjádřil k příspěvkům podobného typu - jailbreak jako takový nemá vůbec co do činění s warezem. Je to nelegalni uprava v oblasti prohlášek Applu, v oblasti právní je to někde na hranici, možná za - možná před, je to hodně diskutabilní, rozhodně nelze jen tak říct 'jailbreak je nelegální'. Applu jailbreak vůbec nevadil do té chvíle, než jej začali lidé využívat mimo jiné taky k warezení.
sice jsem celé tohle téma nečetl, a myslím si že by komunitě hodně pomohl chatbox na ůvodní stránce
1) Zamezilo by se lenosti/neschopnosti používat tlačítko hledat - prostě v chatboxu : ahoj kluci, je tu toto toto? a ti co tu tráví většinu času rádi napoví, než aby se brodily stovkami duplikátních dotazů
2) Lidi se tu celkem málo znají a komunita je celkem uzavřená. zezačátku kdyý jsem nic nevěděl tak jsem se bál něco napsat aby mě náhodou nesprdly za blbost nebo za to ýe už to tu je
To a ještě více podle mě řeší chatbox (z vlastní skušenosti z nejmenovaného fóra)
1) Zamezilo by se lenosti/neschopnosti používat tlačítko hledat - prostě v chatboxu : ahoj kluci, je tu toto toto? a ti co tu tráví většinu času rádi napoví, než aby se brodily stovkami duplikátních dotazů
2) Lidi se tu celkem málo znají a komunita je celkem uzavřená. zezačátku kdyý jsem nic nevěděl tak jsem se bál něco napsat aby mě náhodou nesprdly za blbost nebo za to ýe už to tu je
To a ještě více podle mě řeší chatbox (z vlastní skušenosti z nejmenovaného fóra)
-
- iPhone guru
Chatbox už jsem tu jednou tuším navrhoval a neuspěl jsem, ale nejsem si jistý.
-
- Moderator fóra
Existoval tady IRC kanál, nevím jestli ještě funguje - nepoužíval jsem ho..Každopádně se to moc nechytlo.
To, že by se lidi moc neznali si nemyslím. Já tu znám hodně lidí nebo aspoň podle nicku je dokážu zařadit.
To, že by se lidi moc neznali si nemyslím. Já tu znám hodně lidí nebo aspoň podle nicku je dokážu zařadit.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
- rony
- Klub čistého iOS
chat sa uz preberal - je dost tazke najst NARAZ tolko ludi, aby si na chate dokazali pomoct.
Najma "stari psi" by tam z vacsiny vobec nechodili.
Jedine, co mozem doporucit - vsetkym, pocnuc trollmi, recesistami, hlupakmi, lenivcami az po iphone guru, aby vazili slova, ktore napisu a to je asi tak vsetko
Mne nepride, ze by teraz na fore prichadzalo omnoho viacej sprav ako v minulosti. Stav je rovnaky, akurat je obdobie, kedy sa nic extra neobjavuje.
Ale ved len vcera som skusal divx player...!!!
Najma "stari psi" by tam z vacsiny vobec nechodili.
Jedine, co mozem doporucit - vsetkym, pocnuc trollmi, recesistami, hlupakmi, lenivcami az po iphone guru, aby vazili slova, ktore napisu a to je asi tak vsetko
Mne nepride, ze by teraz na fore prichadzalo omnoho viacej sprav ako v minulosti. Stav je rovnaky, akurat je obdobie, kedy sa nic extra neobjavuje.
Ale ved len vcera som skusal divx player...!!!
-
Jen tak mimochodem, jedna z věcí, která mi na tomto fóru vadí je, že je tu smícháno to, co je pro iPhone "přirozené" a to, co je na iPhonu JBnutém... To znamená, že si čtu o nějakém probélmu, abych pak najednou zjistil, že k tomu potřebuju JB. Pro mě nezajímavé. A nebo nářky těch, co jim něco nefunguje, ale mají JB, pro uživatele bez JB naprosto nezajímavé... Já si o tom myslím, že by tu měla být sekce o "normálních" a o JB iPhonech, a ne to míchat dohromady. A polemizovat, zda je téma o OS 3.0 o warezu a JB ne, mi přijde dost uhozené...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
Ono to je preto vsetko zmiesane pretoze sa zacinalo iba s JB iPhonmi ked sa toto forum rozbiehalo... Tazke primarne je toto forum aj urcene len pre JB uzivatelov.
Dalsia vec je ta ze vyzyvame ludi aby pisali do svojich postov (do prveho postu ked maju problem) ze ci maju JB aky maju iPhone.... aby sa vedelo hned co a ako. Vacsina ludi to vobec nerobi preto si vsimni kolkokrat je pod prvym postom dalsia otaza aky mas iPhone aku verziu FW... Samozrejme v dalsiom poste zabudne zase dotycny napisat aky ma iPhone tazke dalsi post nasleduje s otazkou aky ma iPhone.... atd atd...
Keby ludia napisali hned vsetko poriadne tak neni problem....
dodo
Dalsia vec je ta ze vyzyvame ludi aby pisali do svojich postov (do prveho postu ked maju problem) ze ci maju JB aky maju iPhone.... aby sa vedelo hned co a ako. Vacsina ludi to vobec nerobi preto si vsimni kolkokrat je pod prvym postom dalsia otaza aky mas iPhone aku verziu FW... Samozrejme v dalsiom poste zabudne zase dotycny napisat aky ma iPhone tazke dalsi post nasleduje s otazkou aky ma iPhone.... atd atd...
Keby ludia napisali hned vsetko poriadne tak neni problem....
dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- Moderator fóra
Odpověď je jednoduchá: nikdo nečte pravidla. Přitom by si tam každý našel pro sebe něco, čeho se bude držet. To je to stejné s návody k použití. Většina lidí, když si koupí nový přístroj (jakýkoli), první je, že návod vyndají z krabice a přístroj rovnou zapojí a začnou jej zprovozňovat. Zeptejte se opravářů v záručních servisech, kolik se jim tam vrací zařízení porouchaných jen neodborným zacházením. Pravidla jsou jako návod - návod k použití fóra. Ale přeci mi nikdo nebude diktovat, co smím a nesmím! Že někteří mnozí z uživatelů? To je otázka na vás.
dodo: tohle by se dalo zařídit rozeslánim PM všem uživatelům /pokud to jde/, aby si do podpisu místo někdy nesmyslů daly tyhle věci - bylo by to dost užitečné myslím..
roni: znám to z jiného fora a ty lidi to maj zaplý clelej den jako třeba ICQ v práci nebo takhle. a na to jestli tu dané téma je nebo neni nemusim být starý pes fóra, to vim i já a mam ve statusu "starting". myslim že by to bylo zajímavé řešení
roni: znám to z jiného fora a ty lidi to maj zaplý clelej den jako třeba ICQ v práci nebo takhle. a na to jestli tu dané téma je nebo neni nemusim být starý pes fóra, to vim i já a mam ve statusu "starting". myslim že by to bylo zajímavé řešení
-
* Dejte si do podpisu verzi FW a typ iPhone (1. generace, 3G) a způsob odblokování, při problému pak nemusíte psát jaký máte FW - bude z toho patrno, jaké řešení je pro vás nejlepší. Dotaz typu "nejde mi to nebo to" nám neřekne, jaký máte FW, iP a jaký způsob odblokování jste použili, je to jedna z klíčových informací při hledání problému !
* Nikdo vám neporadí pokud popíšete svůj problém např. jako: "...mně najednou nejde iPhone...". Popište svůj problém podrobně, uveďte verzi vašeho FW a typ iPhone (1. generace, 3G) - to si uveďte nejlépe do podpisu, napište, co přesně jste udělali, co smazali, odkud co instalovali a podobně nežli k závadě došlo. I zde používejte přesné názvosloví a respektujte pravopis ať už v kterémkoli jazyce. Představte si sami sebe, jak hledáte něco pomocí vyhledávače a co vám nalezení může usnadnit.
Staci si precitat Pravidla fora nezaberie to zase tak vela casu.
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
svatá pravda, ale když jsem nováček a něco se mi pose.. tak narazim na první fórum a píšu co se děje, pravidla zkrátka nechám na jindy. neni to správně ale je to tak..
tak to třeba povině udělat v registraci ( ano u registrace je ať si přečtu pravidla ale když něco rychle potřebuju a neznám to fórum tak pravidla prostě nečtu )
tak to třeba povině udělat v registraci ( ano u registrace je ať si přečtu pravidla ale když něco rychle potřebuju a neznám to fórum tak pravidla prostě nečtu )
-
Precitanie pravidiel nezaberie vobec vela casu a ci dostanes na tvoju otazku na fore odpoved o 10min skorej alebo nie tak to vobec nehra rolu...
Je to presne ako som napisal vyssie... nenapises nieco dolezite do tvojho prveho postu a hned sa mnozia zbytocne otazky...
dodo
Je to presne ako som napisal vyssie... nenapises nieco dolezite do tvojho prveho postu a hned sa mnozia zbytocne otazky...
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
Chloubik > Já nevím jak kdo, ale např. já se snažím dopátrat se řešení problémů "svépomocí" a používám funkci "hledat".... Až teprve potom případně vznáším dotaz... Bezhlavě vystřelit problém a čekat, že se mi o něj někdo postará, to asi není to pravé ořechové... To s přečtením pravidel, která jsou na fórech dost podobná, nemá nic společného. Většinou tam právě ta řešení problémů a rady už jsou.
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Dalsi problem je, ze se trochu zmenila skladba uzivatelu fora. Je tu strasne moc novych lidi, kteri se sem kouknou az kdyz maji s necim problem.
Navic si musime priznat, dokud se iPhone2 vozil ze zahranici, byla to zalezitost pro par fandu, ale dnes je to diky prodeji 3G v CR/SK masova zalezitost.
Navic si musime priznat, dokud se iPhone2 vozil ze zahranici, byla to zalezitost pro par fandu, ale dnes je to diky prodeji 3G v CR/SK masova zalezitost.
golf - pravé ořechové to neni, ale bohužel to tak většina "náhodných" uživatelů dělá. já taky nejdřív hledám a pak s hořkostí (že mi někdo napíše "už to tady je použij hledat) napíšu dotaz bohužel tlačítko hledat neni vžda tak inteligentní a každý člověk svůj problém píše jinak, takže se někdy těžko dohledává.
s tím by pohle mě hodně pomohl chatbox ( ne "najdi si to na google" ale " jé tenhle problém jsem tu už viděl, zadej do hledat toto a toto, nebo rovnou udělěj tohle a tohle")
s tím by pohle mě hodně pomohl chatbox ( ne "najdi si to na google" ale " jé tenhle problém jsem tu už viděl, zadej do hledat toto a toto, nebo rovnou udělěj tohle a tohle")
-
- patron iPhone.cz
Chatbox je možná jedno z pomocných řešení, na druhou stranu si dovedu představit situaci, kdy je chatbox plný monologů typu: "Potrebuju help s tím a tím." za 5 minut "Může mi s tím někdo pomoct?" za minutu "Nikdo neví?" za 10 vteřin "Ste fšici kkti!!!" apod. Výhoda (moderované!) diskuse je v tom, že se může balast a OT prostě smazat (což je jedna z věcí o kterých si myslím že tu fungují trochu hůř).
Ve zkratce - kdyby chatbox fungoval tak jak má, prosím. Ať tu je. Ale spíš mám obavu, že, vzhledem k složení místních návštěvníků, to bude ten případ kdy z 80% tam budou nesmysly. Možná se ale mýlím a bylo by to užitečné...
Ve zkratce - kdyby chatbox fungoval tak jak má, prosím. Ať tu je. Ale spíš mám obavu, že, vzhledem k složení místních návštěvníků, to bude ten případ kdy z 80% tam budou nesmysly. Možná se ale mýlím a bylo by to užitečné...
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
-
kosmonaut presne tak ako pises...
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
kosmonaut - bohužel máš pravdu.. když se to zavedlo na jiném fóru, tak to taky tak bylo, nebo tam spíš nikdo nechodil, ale teď po pár měsících, možná roku to začlo být tak že když tam příjdu tak je tam vždy rozjetá diskuze minimálně 5-ti lidí. Posílají sá odkazy na blbosti na YT, obrázky ohledně zájmů (tady iPhone) a tak dále.. za zkoušku nic nedáme, i kdyby tam byl jen spam, tak jediný vyřešený případ přes chatbox bude aspoň malá výhra, a hlavně viditelná změna
A taky ten co by psal na chatbox to co píšeš ty, by se už na to potom vybodl a šel hledat na google -> pro nás o zbytečné téma míň, a když to řeknu hnusně a z nadsázkou tak i o zahltitele fóra míň (omlouvám se, je to přehnané, taky bych se v podstatě mohl považovat za zahltitele, mám pár postů a z toho 1/4 otázek..)
A taky ten co by psal na chatbox to co píšeš ty, by se už na to potom vybodl a šel hledat na google -> pro nás o zbytečné téma míň, a když to řeknu hnusně a z nadsázkou tak i o zahltitele fóra míň (omlouvám se, je to přehnané, taky bych se v podstatě mohl považovat za zahltitele, mám pár postů a z toho 1/4 otázek..)
kosmonaut píše:Chatbox je možná jedno z pomocných řešení, na druhou stranu si dovedu představit situaci, kdy je chatbox plný monologů typu: "Potrebuju help s tím a tím." za 5 minut "Může mi s tím někdo pomoct?" za minutu "Nikdo neví?" za 10 vteřin "Ste fšici kkti!!!" apod. Výhoda (moderované!) diskuse je v tom, že se může balast a OT prostě smazat (což je jedna z věcí o kterých si myslím že tu fungují trochu hůř).
no ja myslim,ze by se to aspon mohlo zkusit..kdyby se to minulo ucinkem,tak snad neni problem to zrusit...ale kdyby to pomohlo odstranit z fora naprosto stupidni,zbytecny a o nicem prispevky,diky kterym je tohle forum,rekneme, dost neprehledny a cloveka to demotivuje k hledani problemu, tak to foru hodne pomuze..a taky bych navrh treba (videl jsem to zavedene na jinem foru) zavest jakesi antihodnosti..ja kdyz projizdim forum,tak tu vidim hrozne moc prispevku o nicem..proc?protoze lidi chtej ziskat co nejvetsi hodnost co nejvice prispevkama..potom ale forum ztraci jakoukoliv informacni hodnotu..kdyz treba vidim 2 prispevky temer identicke pod sebou,u toho druheho jen "//edit:honzo,predbeh si me:D" ,tak proc tam takovy "nic" nechavat?stejna obsahova hodnota->smazat..ale lidi touzici po hodnostech tam nechavaj takovyhle,a mnohem prazdnejsi veci..kdyz je jedno vlakno o nejakym tematu,ktery me zajima,tak me treba 10 stranek odradi od toho to procitat,protoze na to nemam tolik cas..a smutny je,ze fakt 90% tech prispevku je tam naprosto o nicem..tak se nemuzu holt divit lidem,ktery nemaji cas,i kdyby to bylo 10 minut,znam to,lidi sou obcas ve spechu a nemaji ani naladu se prokousavat tema prispevkama honicu hodnosti...kdyby se zavedla jakasi antihodnost, treba Spamer (kterou by mohl priradit admin ci modi na podnety uzivatelu nebo na svuj vlastni usudek) nebo neco takovyho,tak by si snad pisatele rozmysleli,jestli jim za to stoji tu spamovat kvuli hodnosti..viz i milion vlaken o necem,kde se jeden do druhyho navazi,k cemu potrebuje to a to..naprosto zbytecny veci..
-
Jak už jsem naznačoval, z iPhone se stala masová záležitost a s množstvým užvalelské základny se množí i to negativní (bohužel víc, než to pozitivní)... Asi přirozený jev
Ono stačí se kouknout na silnice a na to, co se tam děje. Analogie.
Ono stačí se kouknout na silnice a na to, co se tam děje. Analogie.
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Mírně pokročilý
Zdrzoval jsem se hodne, ale musim to proste napsat.
Vzpamatujte se, bezny kluk , kolem 16-20 let , zabrousi na tohle forum, maximalne si podle , uz i tak dost neprehlednych temat udela JB a cestinu, a tim hodnota tohohle fora pohasla, uzitna hodnota nula.
Tudiz veskere jeho dalsi prispevky budou mit uzitnou hodnotu taky nula.
Kazdy prumerny cech, si dela JB jen kvuli nahravani NFS a ostatnich her , aby mohl neco ukazat kamaradum ze mu to proste zadaco funguje, tak to proste chodi a chodit bude, muzete tu moralizovat a nadavat jak chcete.
Pokud jsem pochopil spravne vyznam tohoto topicu , kde si uzivatel stezuje na malo hodnotnych temat, tak v nicem jinem bych problem nehledal.
Samozrejme vyhledavani na tomhle foru je strasne, jeste se mi nepodarilo vyhledat co jsem chtel,miliony balastu o nicem a pokud to chce majitel domeny prodat, mel by hoooodne zapracovat na vytrideni naprosto zbytecnych temat.
Postup kazdeho uzivatele ajfouna je: zkouseni blbin z appstore - JB - zkouseni blbin z cydie - mobile instalation - jine forum s navody na crack aplikaci
tim si nechci stezovat, tohle forum je dobra vec, alespon se tu zdruzuji majitele iphona a i kdyz nekdy pres SZ si dost poradi doufam ze mohu opet vyjadrit svuj nazor a respektuji pokud s nim nekdo nesouhlasi
Vzpamatujte se, bezny kluk , kolem 16-20 let , zabrousi na tohle forum, maximalne si podle , uz i tak dost neprehlednych temat udela JB a cestinu, a tim hodnota tohohle fora pohasla, uzitna hodnota nula.
Tudiz veskere jeho dalsi prispevky budou mit uzitnou hodnotu taky nula.
Kazdy prumerny cech, si dela JB jen kvuli nahravani NFS a ostatnich her , aby mohl neco ukazat kamaradum ze mu to proste zadaco funguje, tak to proste chodi a chodit bude, muzete tu moralizovat a nadavat jak chcete.
Pokud jsem pochopil spravne vyznam tohoto topicu , kde si uzivatel stezuje na malo hodnotnych temat, tak v nicem jinem bych problem nehledal.
Samozrejme vyhledavani na tomhle foru je strasne, jeste se mi nepodarilo vyhledat co jsem chtel,miliony balastu o nicem a pokud to chce majitel domeny prodat, mel by hoooodne zapracovat na vytrideni naprosto zbytecnych temat.
Postup kazdeho uzivatele ajfouna je: zkouseni blbin z appstore - JB - zkouseni blbin z cydie - mobile instalation - jine forum s navody na crack aplikaci
tim si nechci stezovat, tohle forum je dobra vec, alespon se tu zdruzuji majitele iphona a i kdyz nekdy pres SZ si dost poradi doufam ze mohu opet vyjadrit svuj nazor a respektuji pokud s nim nekdo nesouhlasi
ANO lubo1... a ještě mě tak napadá tlačítko THANKS - je dobrě jako hodnocení uživatele, a i jako zamezení "díky" - vím že díky je na jednu stranu zbytečný ale na druhou je blbý ho nenapsat, THANKS tomu zamezuje. a navác člověk s hodně thanks toho asi dost ví a je důvěryhodnej.. tohle tu taky hooodně postrádám