Novinky Apple ? Prenos z keynote WWDC - 8.cervna 2009

vše co vás napadne
Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Novinky Apple ? Prenos z keynote WWDC - 8.cervna 2009

Příspěvek od Tea Racer »

Tak hlavně uvidime jaké s novým iPhone budou zkušenosti, taky mě více potěšil 3.0 os než nový iPhone :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Alex-alex píše:EDIT 2: Když se kouknete na tuhle stránku na PC, tak zjistíte že kus té stránky je ve flashi. Co tím asi chce Apple asi opět naznačit? :)

ze maju grafika, ktory prilis nepremyslal :-)

podobne vydal nedavno Microsoft reklamne fotky na svoje klavesnice zabalene v ZIPe a vyrobene na Macoch :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Carabei
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Carabei »

osobně jsem čekal víc, ale nedivil bych se kdyby přišlo něco ještě ke konci měsíce, kolovaly informace že bude nějaký další event, tou dobou by také měl být zpátky Steve, zapadaly by do toho také informace že nebude pouze jeden model iPhonu plus fotky iPhonu s kamerkou pro videohovory a matný rámeček s posunutým reproduktorem k horní hraně, pokud se nepletu, tak Apple objednával nejen 3MPix čipy ale i 5MPix čipy, ty by dal kam?
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

RazR08
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od RazR08 »

Nwm ake boli vase ocakavania od noveho iphonu ale co by ste tam preboha este chceli?ake zmeny robia iny vyrobcovia?nokia-stovky telefonov prevazne rovnake fukcie..nikto sa nestazuje...na iphone sa lepsili podstatne veci..teda aspon podla mna..vydrz baterie-pre mna top zlepsenie,rychlost,fotak a kompas tiez dobra vec...uz sa v navigacii nevyskytne chybny napis "otocte sa o 180 stupnov" a spolu s fw 3.0 to bude nadupany foun...a reci typu "logo vzadu neni podsvietene,som sklamany" su az k smiechu...to by vylepsenie baterie moc nepomohlo...hw nie je velice na iphone v dnesnej dobe co vylepsovat...snad tipicke nokiacke funkcie ako fm radio,digi tv atd...naco tam naraz ale natrieskat vsetky funkcie ked ludia si novy iphone kupia tak ci tak;)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Tak přidám i svoje shrnutí a dojmy z keynote.

Jednoznačně zklamání nepřichází v úvahu. Jak již je mnohokrát zmíněno potvrdilo se to co se čekalo a ještě něco navíc.

Nějvětší bomba pro mě :arrow: Snow Leopard a jeho cena. Je to opravdu skoro zadarmo a vůbec jsem nečekal, že můžou jít s cenou tak nízko..Jen doufám, že se v ČR dostane s cenou pod 1000 Kč. Dnešní zpráva o oficiálním zastoupení apple v ČR ve mě vyvolává i domněnku zda nestihnou SL nativně česky :idea:

2) iPhone OS 3.0 - vše podstatné zmíněno. Teším se, jen doufám že DEV team udělá rychle JB, abychom i my s první generaci iPhonu mohli směle updatovat. :)

3) Nové macbooky. Tady došlo po tom, po čem lidi nejvíc volali: firewire do 13" modelu a hlavně slevy. Základní MBP s 15" displejem šel dolů myslím o 300 USD (přišel ale o dedikovanou grafiku). MBA s SSD diskem, šel dolů o 700 USD ! Další věc co se mi líbí, že trošku víc sjednotili celou mobilní řadu. Rozdíl mezi nejslabším macbookem 13" (nyní macbook PRO) a nejlevnějším 15" MBP je pouze velikost displeje.

4) Jako poslední věc bych u sebe označil nové železo v podobě nového iPhonu. Mě teda až tak neosnil a to co přináší jako plus oproti starším modelům pro mě nemá moc smysl. Navigaci nevyužiju, s foťákem jsem spokojen, s výdrží a rychlostí taky. Ani jedna z těch věcí a ani všechny dohromady mi nestojí za těch 15 000 Kč, které bych musel za něho vysolit. Poslední věc je design. Pro mě je stále nepřekonán design první generace, takže ani z tohoto důvodu nemám potřebu jít do nového modelu. :) Pozitivní na tom je to, že apple nechce odříznout ani nás majitele starších přístrojů od softwarových novinek. Doufám, že jim to ještě nějaký ten pátek vydrží..

Sklamání tedy určitě není na místě. Pokud jste čekali bombastický hardware a nevím co všechno, tak vám pro příště poradím. V případě applu je vhodné nepředpokládat nic a pak být příjemně překvapen. Opět se ukázalo, jak spousta spekulací bylo lichých. :)

A na závěr menší spekulace. :) Proč nebyl představen netbook?

Podle mě pokud apple vůbec něco takového chystá, tak si to zaslouží samostný event, jelikož se jedná o zcela nový produkt, který zatím apple nevyrábí. Tato konference je přece jenom zaměřena na vývojářem a změny spojené se softwarem. Navíc nedivil bych se, kdyby tento nový produkt z dílny apple přišel představit uzdravený Steve. Uvídíme, čeho se v příštích měsících dočkáme. :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

dodulo

Příspěvek od dodulo »

Když se kouknete na tuhle stránku na PC, tak zjistíte že kus té stránky je ve flashi. Co tím asi chce Apple asi opět naznačit? :)

no podla mna nic aj pominule roky APPLE demonstroval rychlost nacitavania stranok na http://www.nationalgeographic.com :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

hannawald

Příspěvek od hannawald »

Za me taky zklamani-3.0 sice super, ale to nepovazuji za novinku. 3Gs.. Co na to rict, snad jenom, ze snad s timhle nechteji bojovat dalsi rok..cekal jsem oled displej, mozna i vetsi uhlopricku, lepsi foto..symbianova konkurence unika..

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Musíte si také uvědomit, že apple prozatím nepřišel nikdy s tím co má konkurence.

Před 2,5 lety představil telefon s revolučním dotokyvým ovládáním. Existoval podobný telefon - NE !

Větší displej je nyní imho nesmysl. Vždyť by vyvojáři museli přepsat všech těch 50 000 aplikací pro to nové rozlišení nebo je pohřbít. Pak by museli vyvíjet aplikace pro oba typy displejů, jinak by se připravili o větší či menší počet zákazníků. Tento krok si prostě apple nyní dovolit nemůže.

OLED displej, to je teď standard, který nasazují všichni? Řeknu to tak, jaká jen nová technologie, která je teprve ve vývoji nebo o které se uvažuje? Teprve tu očekávejte v iPhonu :!: Ne to co mají všichni kolem, ale něco jiného. :idea:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

couplu
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od couplu »

Tak můžu řící sám za sebe, že mě Apple opět velice potěšil... FW 3.0 příští středu a nový iPhone, už se na něj těším, hlavně na tu dvojnásobnou rychlost... Myslím si, že se to oplatí koupit. Aspoň pak budu mít výstavku, když mám iPhone 2G, 3G a chci si pořídit i 3GS :-)
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010

cholik
Host
Host

Příspěvek od cholik »

za mě teda pecka... mam 2G a chtěl sem si zanedlouho kupovat 3G, ale ne. Počkám až 3GS snizi cenu a jdu do něj (nebo až muj odejde). :)
Video u kamery vypadá fajn, ale pochybuju že bude mít takovou kvalitu....
Design... proč řešit, krásně dokonalé tvary, nebo - li v jednoduchosti je síla, proč tam spát HW klávesnici?? Já sem spokojen se SW. :)
Už aby byl FW 3.0 :roll:
iPhone 1.st generation - Old School (dovoz USA) - Nikdy ho neprodám - JB 3.1.2
iPhone 5

iPhone 6
MacBook PRO 13 Mid 2014

SmeloCh

Příspěvek od SmeloCh »

jak ctu a koukam nikde sem nenasel ze by v o3.0 bylo nahravani videa takze me snad apple chce donutit koupit zase dalsi iphone no to snad ne a ta dvojnasobna rychlost a vydrz sakra tak me to laka ovladani hlasme pekny ale kdo to kdy pouzival u nokii napr.... a kompas si muzu stahnout z appstore akorad si nejsem jistej tou navigaci jeslti bude v o3.0 ukazovat jakym smerem koukam :(
takze video do o3.0 nebude:::?????

cicolably

Příspěvek od cicolably »

ja sa teším už na jednu stranku (edit.by.rony: ten, koho meno sa nevyslovuje) jak začne perliť a sa mi zda že už aj začal
xexe
ten týžden počkam potom update a potom sa uvidi či JB či nie.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Vetsi display? Ale jdete, hlavne ze se mobil vejde do kapsy u kalhot. Telefon nehci do tasky, tam patri vetsi display nez se vejde do mobila na cesty apod. A ja doufam, ze to do roka bude ten tablet. To by byla vyborna mobilni dvojice...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

chapu spravne to jejich "up to 2x faster" ze by mel mit lepsi procak a ramku? tim by se uplne vsechno menilo :D
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

No jasne, ze to musi mit vykonnejsi HW streva, cim jinym by se to zrychlilo? Oni to zryhleni uvadeji 3GS oproti 3G, takze to neni mysleno zrychleni diky OS3.

Chapu ze bysme vsichni chteli nova skvela sci-fi zarizeni nejlepe hned. Nicmene si myslim, ze by nemeli byt majitele 3G zklamani - s novym OS maji bez placeni vetsinu novych vyhod noveho modelu. No a pokud chteji i vyssi vykon, tak za to se u pocitacu vzdy plati, no a iP je pocitac.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

ale stejne ten upgrade bude porad nic moc oproti jinym telefonum .. :(
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

zbynda

Příspěvek od zbynda »

A co byste chteli? Hodinky s vodotryskem?

Imo uz jen fw 3.0 resi pomalu vse, co se iPhonu vycitalo. Mozna mohl byt fotak 5mega, ale jinak je to opet posun kupredu.

parky125

Příspěvek od parky125 »

jerrx píše:ale stejne ten upgrade bude porad nic moc oproti jinym telefonum .. :(

Ukazmi telefon co dokaze to co iphon ano dokaze ale ake su pomale!A hnusne!
Vseci sa po nasom iphone opicija ale nevedia to fuj trebars nokia hruba skareda iphon je ukzi krasny:-)
Keby som mal lova tak berem to sko hned cel som brat 3G ale ked hovidim urcite caka iba na mna!

Majkyn
Host
Host

Příspěvek od Majkyn »

a jak to je s novým iP z Ameriky? Jelikož mám iP z čech, nevím jestli je to možné, tak se zeptám. Za 2 týdny má v USA vyjít iP 3Gs. Je mi jasné, že bude blokovaný pro americké operátory, ale nejde si ho tam prostě koupit za nějaký rozumný peníz, nechat si ho poslat sem a tady hodit JB a frčet s českým operátorem? Přeci jen 15 litrů co tady budou chtít, dávat nechci :)

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

Jailbreak ti ale neurobí unlock!

Majkyn
Host
Host

Příspěvek od Majkyn »

ok.. to jsem nevěděl. Takže to jak si to představuju já, možné není ?

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Uz kvuli zaruce bych si to asi neporizoval nikde jinde.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Majkyn
Host
Host

Příspěvek od Majkyn »

Mám vodafone. Stejně mám JB iP a semtam mi spadne ale drží dál.
Mám ho skoro rok a přijde mi, že ten mobil vydrží šecko. jsem spokojený
Proto mě zajímá, jestli je tedy možný unlock na českého operátora. hm ?
nechce se mi čekat až do srpna :D

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

parky125 píše:Ukazmi telefon co dokaze to co iphon ano dokaze ale ake su pomale!A hnusne!
Vseci sa po nasom iphone opicija ale nevedia to fuj trebars nokia hruba skareda iphon je ukzi krasny:-)
Keby som mal lova tak berem to sko hned cel som brat 3G ale ked hovidim urcite caka iba na mna!

jo to mas pravdu.. jenze co mi vadi nejvic je strasne mala ramka
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

maros2710
Host
Host

Příspěvek od maros2710 »

btw neviem ci je to tu ale v specifikacii displayu je "Fingerprint-resistant oleophobic coating" tj nebudem mat zasrany display od prstov?:)
Original iPhone -> iPhone 3GS -> iPhone 5

Majkyn
Host
Host

Příspěvek od Majkyn »

a kde to vidíš, že už 6. července ??
no v tomhle máš naprostou pravdu. Já mám u Vodafonu taky celou rodinu, asi 6 čísel :) A tenkrát když jsem nechtěl smlouvu, ale jen jsem řekl, že pokud mi nedaj na iP nějakou hezkou nabídku, tak celá rodina půjde pryč. Hnedka mi dali z iP pár tisícovek dolů. Ale bylo to před rokem, tak nevim jestli by se dalo něco vymyslet i teď. Pokud bych nemusel čekat až do srpna, bylo by to super :)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Majkyn:

Ve včerejší keynote bylo uvedeno jako datum uvedení na český trh červenec. Máš to o pár stránek zpět v tomto tématu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

andrejkovo

Příspěvek od andrejkovo »

ten iPhone šlape ako hodinky :) videli ste tu rýchlosť ..... keď si to porovnam s mojim 2Gčkom tak hrôza :wink:
a ten autofocus...myslím že to toho pojdem :)

Drago
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Drago »

Reklama, alebo Guided Tour je to posledne comu by som uveril :wink: staci si pozret prvotne reklamy na 3G a budes vediet o com vravim...
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek

martinR

Příspěvek od martinR »

caute pohol by mi niekto povedat ci bude FW 3.0 na iphone 2G niako spoplatneny niekde som to cital na tomto fore neviem kde, ale na keynote som to nepostrehol ci to bude spoplatnene ako u ipodu dik

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Nie nebude spoplatneny. poplatok sa tyk alen iPodu.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Odpovědět