Google contacts sync (Google ID or password was incorrect)

Odpovědět
koprkuba

Google contacts sync (Google ID or password was incorrect)

Příspěvek od koprkuba »

Ahoj, po nainstalování nového iTunes 8.2. se mi na Win Vista přestaly synchronizovat kontakty a aplikace gconsync.exe pořád padala. Na internetu jsem našel řešení a spustil gconsync.exe jako správce. Okno pro přihlášení do google mail účtu se mi zobrazí, ale když zadávám svoje už.jm. a heslo vždy to napíše "The Google ID or password was incorrect. Please try again later" Zkoušel jsem bez i s koncovkou (@gmail.com nebo @googlemail.com) a opět nic. na Win XP mi po spuštění "gconsync.exe" v režimu kompability pro Win 98 vše funguje OK. Ale Win XP používám zřídka a jen kvůli synchronizaci je pouštět nechci.

P.S. Zkoušel jsem synchronizovat kontakty přes Microsoft Exchange, a varuji vás nedělejte to. poslední dva dny co mám iP FW 3.0 se mi nedalo dovolat, nikdo mi nedokázal poradit ani na fórech nic nebylo a operátoři u T-Mobile jsou neschopní řešit podobné problémy takže jsem to nakonec vykoumal sám *samolibý smailík* 8)

Každopádně děkuji za případné nápady k mému prvnímu problému...

modemo

Re: Google contacts sync (Google ID or password was incorrect)

Příspěvek od modemo »

Ahoj, dnes som sa cely (naozaj cely!) den babral so synchronizaciou kontaktov s Gmail contacts. Skoncil som tak, ze som mal v Gmaili kazdy kontakt asi 3x a musel som s tym bojovat. Vyexportoval som to, v PC rucne zeditoval a potom nacital do Gmailu. Na zastrelenie... :evil:
Spat k teme, nastavil som sync v iPhone a celkom to aj funguje, aj ked zmenim kontakt v iPhone, zmeni sa mi aj v Gmaile. Az prave som zistil ze sa mi tiez neda dovolat! :? Samozrejme za to moze Push :roll: Skus toto, mne to pomohlo: Nastavenia- Mail- Nacitanie dat- Rozsirene- A pri danom ucte zmen z Push na Nacitat(fetch), pripadne manualne. :wink:
Vie niekto presne vysvetlit ich rozdiel?

A inak mam Vistu, dal som tu kompatibilitu s Win98 a ide to...

Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Marthin »

Ano, já už druhý den nemůžu udělat zálohu kontaktů :roll:
Zkoušel jsem snad všechno.....
Nejde mi to do Windows Adresáře ani přes Google účet, dělá mi to stejnou chybu (viz výše) :(
Windows XP a je čistě nainstalován tak 5 dnů zpět. Při starém FW 2.2.1 kontakty zálohovat do Windows Adresáře šly.
Při změně z Windows Adresáře na Google účet iTunes mrzne, přeinstalován, pořád mrzne, pak vše ok, ale kontakty nikde..

Dovolat se mi jde.. a už fakt nevím co dělat..

modemo

Příspěvek od modemo »

U mna presne ako u koprkuba, az na to, ze s Win98 kombatibilitou to uz sa rozbehlo... Zadaval som @gmail.com

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Pouzivam aplikaciu SyncInABlink na synchronizaciu kontaktov medzi iPhonom a Google contacts a zatial absolutna spokojnost. Tych par korun mi stalo za usetrene nervy :wink:
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

scigo

Příspěvek od scigo »

Ja pouzivam exchange v Iphone na synchronizaciu kontaktov a kalendara s google (pomocou Push) uz dlhsiu a bez akychkolvek problemov. Pred par dnami som presiel na OS 3.0 ako mnohi z nas a prechod bol uplne v pohode. Automaticky sa mi po aktualizacii nacitali vsetky kontakty (aj s fotkami) rovnako aj kalendar.
Uvazujem ze tu napisem navod ak je zaujem kedze som tu ziaden nevidel.

modemo

Příspěvek od modemo »

No na fore asi nie je, ale samotny google na nas mysli:
Najskor treba urobit "zalohu": http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138744&topic=14252
Potom nastavit sync: http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740

Ja som postupoval podla toho, ale ak mam nastavene push (vid vyssie), nikto sa mi nedovola. Dokonca ani sms o zmeskanom hovore nechcela prist... :( Ale v podstate je mi to jedno, nakolko ked vleziem do zoznamu, tak si ho samo stiahne.

scigo

Příspěvek od scigo »

Aj ja som postupoval tusim podla toho navodu a funguje to spolahlivo.

Maly dodatok. Ak chcete aby sa synchronizovala aj fotka kontaktu, je potrebne aby ten kontakt mal zadanu email adresu inak to nepojde.

spinmaster

Příspěvek od spinmaster »

uz druhy krat sa snazim vyriesit tuto synchronizaciu
ked chcem pouzivat synchro podla tohto navodu
http://www.google.com/support/mobile/bi ... wer=138740
musim NAJPRV v itunes nastavit toto??
http://www.google.com/support/mobile/bi ... opic=14252
inak povedane, ked mam synchro v itunes cez outlook, a potom sa niekde na ulici rozhodnem ze potrebujem kontakty na gmail ucte tak to nepojde???

JiriDrak
Host
Host

Příspěvek od JiriDrak »

Z toho dotazu neni uplne jasne co vlastne chces s cim synchronizovat, ale pokud ti jde jen o Gmail kontakty, tak synchronizaci s Outlookem v iTunes nastavovat vubec nemusis a dostupne je v telefonu samozrejme budes mit kdykoliv i bez pripojeni k netu.

spinmaster

Příspěvek od spinmaster »

ide o to ze mam na PC nastavenu synchro s outlook.. ale dnes som proste potreboval zalohovat vsetky kontaky cez gmail.. nastavil som vsetko podla tohto navodu ale nemam na gmail ucte ziadny kontakt
EDIT: takze uz sa to podarilo, bolo treba dat v itunes synchro cez gmail

Odpovědět