Oprava Iphone - mechanicky poškozený display

Julek
Administrator
Administrator

Oprava Iphone - mechanicky poškozený display

Příspěvek od Julek »

Zdravím všechny.
Pokud budete mít ( nebo máte ) někdo tip na firmu nebo někoho kdo mi dokáže opravit iPhone, podle mne je to na výměnu displeje. Jak jsem tu někde psal trošku se mi prolétl po chodbě. Půlka displeje se nezobrazuje ale reaguje na dotyk. Koncem týdne budu mít nový tel. doma. A nechci mít z toho prvního jen drahé těžítko na papíry. Pokud budete mít nějaké kontakty budu za ně rád. Děkuji všem.
Firmy které se tu na fóru objevují jsem již obvolal takže sháním dál.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

erda

Příspěvek od erda »

Apple si zkoušel ?

alexxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alexxx »

Český ti to asi neopraví protože na to nemají vyškolené techniky ani náhradní díly. Ale napadá mě zajet, případně poslat do německa.

Julek
Administrator
Administrator

Oprava

Příspěvek od Julek »

erda píše:Apple si zkoušel ?

Ahoj, zkoušel. Zatím nic. Je moc brzo nemají náhradní díly. Uvidíme zda se mi to povede do vánoc chci starý iPhone nadělit sestře pod strom. Ale klube se kolega v USA uvidíme zda si tam s tím poradí. Stejně pořád hledám snažší českou cestu.

Obrázek

spachal
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od spachal »

Ahoj, nechci Te strasit, pisu jen zkusenosti s podobnym typem zbozi (PDA/MDA/subnotebooks). Praxe je takova, ze naklady na opravy (RMA) jsou z hlediska casu, logistiky, diagnostiky ap. natolik vysoke, ze se drtiva vetsina firem tomu brani prostym a jednoduchym zpusobem: cena dilu & prave serv. technika je natolik vysoka, ze se to proste nevyplati. Casto byva vyssi nez porizeni noveho kusu ..
Nechci byt prilis pesimista, ale bylo by s podivem kdyby Apple to resil jinak nez 'vetsina'. Zamackni slzu a na novy iphone si porid futral ..

Julek
Administrator
Administrator

Oprava

Příspěvek od Julek »

Ahoj neboj stojím nohama na zemi, jen to zkouším zda se někdo nenajde. Budu mít iPhona jako iPod když tak, jen to zkouším. Třeba se mi poštěstí. Není to o penězích jen mě to ser* že mi upadl :?

Obrázek

alexxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alexxx »

Tak kdyby si sehnal ještě jeden rozbitý tak by se z toho možná dal složit jeden funkční :lol: . nebo ho zkus prodat na součástky

Julek
Administrator
Administrator

Oprava

Příspěvek od Julek »

Nový iPhone zrovna rozbaluji + koupil jsem si pořádný obal :oops: .
Jinak má nabídka platí, budu rád za někoho komu zaplatím opravu mého iPhonu. Dnes večer když jsem byl v Praze za chlapíkem od kterého jsem měl první iPhone, tak mi říkal že někde zaslechl, že se MOŽNÁ z velikým M chystá prodej iPhonů pro ČR někdy jaro - léto příštího roku. Tak možná budu mít i šanci nechat ho opravit i v ČR....
Uvidíme.

Obrázek

erda

Příspěvek od erda »

Pokud by se podařilo sehnat samotnej displej, tak už by ,,oprava" (=výměna) neměla bejt problém. Někde na netu jsem vyděl fotopříběh na rozebrání, snad to ještě najdu a hodím to sem. Téma bych zatim neuzamykal, až bude mít někdo nějakou další zkušenost tak to sem může hodit...

Julek
Administrator
Administrator

Oprava

Příspěvek od Julek »

Jak rozebrat iPhone vím. Kde vzít displej a vyměnit ho - to nevím :)

Obrázek

erda

Příspěvek od erda »

OK, kdyby třeba někdo nevěděl, tak tady je menší fotodokumentace s popisky: http://www.hacktheiphone.com/74/iphone_ ... _74_1.html

step.i

Příspěvek od step.i »

musim nejak zjistit kde je v iphone antena a pak mozna uvidim a budu se do toho muset pustit s nejakym moc moc dobrym elektrikarem....

Brano007

Příspěvek od Brano007 »

Podivej se na tohle:
http://www.gethightech.com/Merchant2/me ... de=IP-2085
Myslim, ze screen bys sehnal treba pres eBay...ja jsem si rozsednul iPod video a display jsem si sam vymenil doma. U iP to asi nebude tak jednoduche, jako u iPodu, ale kdyby nic, tak by to stalo za pokus...
Ja jsem si nechaval posilat ten Screen na iPod snad dokonce z Ciny a bylo to za smesny peniz...do ted funguje bez problemu...

jakubroz

ipod

Příspěvek od jakubroz »

myslim si že display ti vyměněi i v čr. je to skoro stejný jako u ipodu touch.
když si seženeš display(jestli dokonce neni stejnej) tak ti to udělaj.

spachal_tmp
Starý pes fóra :)

Příspěvek od spachal_tmp »

Sice netusim, proc stejnou vec pises do vice vlaken, ale budiz .. Tady by se to mohlo hodit, podivejte se na tyto odkazy, nazorne ukazky rozebirani a 'vnitrnosti' iPhone ..

* http://www.appleinsider.com/articles/07 ... hotos.html
* http://www.hacktheiphone.com/74/iphone_ ... _74_1.html

alexxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ipod

Příspěvek od alexxx »

jakubroz píše:když si seženeš display(jestli dokonce neni stejnej) tak ti to udělaj.

Myslím, že největší problém je sehnat ten display. Následná výměna není při troše šikovnosti problém.
1.1.1 OOB> 1.0.2>1.1.1>1.1.2>1.1.3>1.1.4>1.1.2 modem 04.04.05_G a bootloader 3.9
iBrickr, AnySim, PACAY, Carneval, iJailbreak, Ziphone... no vyzkoušel jsem prostě skoro všechny možnosti odblokování...

jakubroz

ipod

Příspěvek od jakubroz »

a neni náhodou stejnej jako do touche?

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Tak to nemám ani potuchy.
Stále platí mí nabídka. Kdo to opraví dostane peníze :)

Obrázek

jakubroz

ipod

Příspěvek od jakubroz »

já si myslím že je dost možné že bude stejný. zkus se v istylu zeptat.

Paly

Příspěvek od Paly »

Ja si nemyslim, ze su tieto dva displeje na vlas rovnake http://www.macblog.sk/ipod/ipod-touch-vs-iphone-rozdiely-a-horsi-displej-891.html
na tejto stranke sa o tom pise.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Nicool

Příspěvek od Nicool »

Ahoj všichni! Mám takový malý problém dostala jsem iphona jako dárek a spadl mi a praskl mi display. Všechno funguje jenom ten display je prasklej...kdyby mi kdokoliv z vás mohl dát nějaký kontakt,jak to opravit,byla bych vám moc vděčná! Předem děkuji :D

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Vítám tě na fóru, nemohla jsi dostat lepší dárek :)
Bojim se že budeš muset displej vyměnit... přijde cca na 2000 + oprava. Kontaktuj uživatele MORENa na PM že tě posílám, on si s tebou poradí :)

.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, nejake displeje jsou na ceste z ciny. Takze by to melo jit.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)

edgar

Příspěvek od edgar »

Moren píše:jj, nejake displeje jsou na ceste z ciny. Takze by to melo jit.

ahoj, nevim, jestli mam rozbitej displej anebo je to softwareova zalezitost, ale taky mi nefunguje (1.1.3)

vypada jako novej (iphone mam asi 2 dny), ale pri prvnim prichozim hovoru se display zasek, a nepomohlo ani ho komplet celej resetovat/virginizovat

sranda je, ze poustet pisnicky pomoci headsetu a ovladat hlasitost jde, takze jestli to nejak nevyresim, tak se hlasim taky o jeden display :-)

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, par jich snad bude.

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

takze se pridavam do skupiny smolaru,...rozbil sem si dneska displej u iPhone, sice to neni tak hrozny je slusne praskly v jednom rohu, ale vetsinu displeje vidim, ale vadi to, takze ... jestli sem pochopil, Moren to umi opravit :)?

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

To neni presne. :) Mame servis a tam je to mozne opravit, ale nejsou dily. Tedy je treba objednat dily. Ty co jsem mel objednane, ty uz jsou vicemene rozebrane. Takze jedine, pokud se sejde vice zajemcu, udelam dalsi objednavku displeju.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Tímto bych tě Morene rád požádal aby jsi cenu opravy navýšil o cca 100kč které bychom mohli použít na provoz serveru a fóra.. děkuji :)

Každá koruna dobrá..

.

Obrázek

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

ta 100 navic, klidne, rad podporim forum
to Moren: a kdyz si sezenu displej, tak je mozny k vam prijit a nechat si ho namontovat, samozrejme ze zaplatim kolik si reknete, ale v tomto pripada bych potreboval poradit na nejakeho aspon trochu verohodneho prodejce, nejelep v Evrope, ale v nejhorsim si to objedam i z US nebo Asie...

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Oprava Iphone - mechanicky poškozený display

Příspěvek od Moren »

v3li

Příspěvek od v3li »

našel sem nějaký akvarisry co dělali akvárium... třeba to půjde i v našem případě http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-98:1 ale 1500 otáček/min + iPhone .... nevím jak to skončí.... :shock:

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

dik moc, ale mam k tomu jeste 2 otazecky:

1)
je ten displej ozkousenej? Funguje to zcela normalne, nerad bych si kupoval nakej smejd a pak ztratil ten nadherny pocit z ovladani, ze treba reaguje hur, nebo tak neco...

2)
uz sem se ptal, ale zeptam se jeste jednou, je mozny k vam prijit s displejem a nechat si ho vymenit? Za penize samozrejme...

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Ano, pokud mas displej jako nahradni dil, melo by byt mozne to vymenit. Zaruka pak samozrejme je pouze na praci, nikoli na doneseny dil.

Ten displej mi ma prijit tento tyden, takze zatim funkcnost neoverim.

M29

Příspěvek od M29 »

Po neděli by konečně už měly dorazit náhradní displeje. Vzal jsem jich o něco víc, protože se ukázalo, že je to docela úzký profil.

Jinak kdo si omlátil futrál, tak ty taky taky dorazí.

quick

Příspěvek od quick »

Zdravim. Stala se mi neprijemna vec. Iphone upadl na zem a udelal se "pavouk" na krycim skle. Displej je vpohode, dotykova plocha funguje cela. Vite nekdo, kde by se dalo sehnat kryci sklo, popripade kdo by to zvladnul opravit ? Diky moc.

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

master na tohle tady na foru je Moren, ale ten ti udela jen kompletni vymenu displeje, ne pouze sklo, v tom je pry naky problem s olejem ktery je mezi dotykovou plochou a sklem, a je tezke najit cloveka ktery to zvladne, Moren ti muze tuto problematiku priblizit... (TADY je topic kde Moren prodava pouze sklo)
Moren taky nejake kompletni displeje prodava, nevim jak je na tom ted, kolik jich ma k dispozici, ale co sem s nim vcera o tomhle mluvil tak jeste naky ma
ja sem si displej koupil online od uzivatele M29 a nekde par prispevku nahoru najdes link na cinsky e-shop

to Moren: snad ti nebude vadit ze sem tolikkrat pouzil tvoje meno :D

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

To poznáš podle BANu :)

.

Obrázek

M29

Příspěvek od M29 »

Julek píše:To poznáš podle BANu :)

.

Kdepak, jestli je Moren co k čemu, začne vybírat poplatky za každé použití :-D

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

dlouho jsem tě tu nečetl :) vítej z5

.

Obrázek

hannawald

Příspěvek od hannawald »

je tu jeste nekdo, komu nepraskl display? :shock:

Odpovědět