iPhone 3G/3Gs - objevují se prasklinky v plastu?

Odpovědět
shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 3G - objevují se prasklinky v plastu?

Příspěvek od shimie »

Podla mna najvacsi podiel na praskani krytu ma zohrievanie iPhonu. Pri intenzivnom pouzivani wifi, navigacie, pozerani videa na youtube, sa dokaze iPhone pekne zohriat. Neustale zohrievanie a ochladzovanie ma za nasledok roztahovanie a stahovanie materialu a tym padom vznikaju praskliny. JB na to nemoze mat v ziadmom pripade vliv. Mozno ludia co maju JB viac zatazuju iPhone a preto viac praskaju.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

maweric
Host
Host

Příspěvek od maweric »

Beavers píše:Ano, indikátory vlhkosti jsou přesně tam. Ovšem nevím, co to má společného s tématem.

Má to souvislost stím že pokud jsou KO tak ty prasklinky co mám nemůžu reklamovat :/

Umístění těch indikátorů vím (teoreticky), ale na svém iP jsem je nenašel...
iPhone 3G Black |8Gb| FW 4.0 JB
iPhone 3G White |8Gb| FW 4.2.1 JB
iPhone 4 Black |16Gb| FW 6.1.3 JB

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Pridavam sa, ja som sa tiez dobre pozeral na tie biele pasiky, o ktorych som pisal, ale to som len pocul, tak ked ich hladam veli ich nevidim .. :roll:
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Pri 3G to su praskliny, pri 3GS tu mame zrejme novy fenomen - zafarbovanie plastu prehrievanim. Bol by som rad, keby islo len o kacicu. Ja Applu nerozumiem. Neverim, ze nevedia vyrobit normalny kryt na tak skvely pristroj.

http://www.engadgetmobile.com/2009/06/26/white-iphone-3gs-reportedly-overheats-turns-a-browner-shade-of/

Zdroj: Engadgedmobile.com
iPad 2 32GB 3G white

Lukáš Petr
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Lukáš Petr »

Tadytou non-kvalitou si Apple dost s*re na hlavu, opravdu to nechápu :(
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

skoda ze se telefon nezbarvi do modra, to bych bral :lol:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

Já bych nebral ani tu modrou, ale i tak to přece musí jít reklamovat ne??!! Také proto když jsem přecházel z 2Gěčka, sem si koupil kvůli prasklinám černé 3Géčko a bude tomu i tak až (jestli) si budu kupovat 3Gs (koupím si černé). I když se někdy muže zdát bílé pěknější a neokoukané tak bych do něj asi nešel. :?
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

avere
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avere »

mam jednu prasklinu, objevila se na zadni strane iphonu u ďury na kabel...praskla presne vprostred od zacatku plastu, a pokracuje cca 2cm smerem nahoru k jablku
iPhone 3G 8GB FW 3.0 JB, telefonica o2
SONY Vaio VGN-FW21E
http://www.iphone.cz
http://soad-systemofadown.wz.cz

ygy
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ygy »

ja mam ip 3g s white a zatial som nespozoroval ziadny naznak praskania krytu a ako nanho pozeram a porovnavam zmunu farby . a tak usudzujem ze vyrobili asi ejaku vadnu seriu kedze u mna sa nic podobneho neprejavuje :shock:

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

Asi pred mesiacom som zistil ze aj moj iPhone ma prasklinu pri konektore na kabel nabijacky.
Kupoval som ho v oktobri 2008 v bazare.V zarucaku mal ze bol kupovany v septembri u operatora Orange(cize je oficialne unlocknuty).Vtedy mi v spomenutom bazare povedali ze ak by s nim nieco bolo ze ho mam doniest lebo ma este 23mesiacov zaruku.Po par dnoch som zistil ze mam pod sklickom display-a malu smietku prachu ale povedal som si ze mi az tak nevadi tak ho reklamovat nebudem koli takej blbosti.
Ked som ale po tristvrte roku pouzivania nasiel prasklinu pri konektore tak ma to dost nahnevalo lebo viem ze keby som ho s tymto reklamoval tak mi reklamaciu neuznaju.
Napadlo ma teda nereklamovat prasklinu ale reklamovat prach ktory som objavil uz pri jeho kupe.
Nazbieral som odvahu,nahral ofiko firmware a 29.6. som zaniesol iPhone do bazaru kde som ho kupoval.Viem ze iPhony z Orangeu su viazane na zmluvu a teda ho treba reklamovat s povodnym majitelom ale v bazare mi povedali ze sa nemam obavat ze oni to maju "podchytene"a ze reklamacia trva 2tyzdne az mesiac.
Nastalo teda strasne cakanie.Obaval som sa zamietnutia zaruky aj koli tomu ze raz som zmokol a do konektoru na sluchadla sa mi dostala voda-pasik na zistovanie vlhkosti v nom hral isto vsetkymi farbami :lol: Ako nahradny fon som pouzival telefon s WindowsMobile-TO JE NIECO STRASNE.
Dnes 4.7.mi prisla sms z bazaru ze si mam prist zobrat moj iPhone.S napatim som bezal pren a obaval sa ze bude v este horsom stave ako som ho tam posielal.Ked mi vsak predavac povedal ze mi poslali new iPhone tak som od radosti skoro prerazil sadrokarton na strope.Ludia v servise ho asi ani nepozerali ked vydeli ze ho reklamujem koli prachu.
Tak to bolo moje story s reklamaciou iPhonu.Som rad ze to dobre dopadlo ale ma tiez mrzi ze mnohym ludom praskanie krytu nechcu vyreklamovat i ked Apple iste vie ze material z ktoreho ho vyrabaju nieje v pohode.
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

wick

Příspěvek od wick »

Na zadnim krytu zatim zadnou prasklinu nemam, za to jsem objevil prasklinu v predu, nalevo od sluchatka v urovni konektoru pro sluchatka. Je asi 0,5 cm dlouha a je to pod sklem, vypada to, jako by praskla ta vrstva cerne barvy... Telefon nosim v pouzdre, nikde mi nespadl a nemam ho ani mesic... :roll:

patrix242
Host
Host

Příspěvek od patrix242 »

Presne takto sa to chová aj mne, akurát ja ich už mám tri. Tesne pod horným okrajom mám dve. Jedna je pod slúchadlami a druhá pod vypínačom. Mimochodom diera na slúchadlá je ešte panna, ani raz tam ešte neboli pichnuté. A tretia sa mi začína rysovať tesne vedľa mute tlačidla.

A je to určite pod sklom, pretože na dotyk tam žiaden škrabanec nie je...

Chvíľu ešte počkám, a pôjdem ho reklamovať.

iMaty

Příspěvek od iMaty »

2shimie: To co sem četl, mě docela dostalo, to sis nenechal do protokolu nechat zapsat stav?
2Moonlight: Raději bez komentáře, ale seš frajer a máš fakt dost kliku:-).
Já dnes reklamoval prasklinu krytu u O2, tak su zvědavej, jak to dopadne.
Jinak zkoušel někdo při zamítnuté prasklině kontaktovat soudního znalce?

susty

Příspěvek od susty »

Kdesi som si cital ze apple sa poucilo z chyb u 3G a ze sa vratia opak ku kovovemu krytu...skoda ze sa tak nestalo.

http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... sAa6yZivAQ

a zasa ta ista opakujuca sa chyba

ygy

Příspěvek od ygy »

a odkial zi zistil ze sa opakluje :shock: jetam sice plast ale jauz po dvoch tyzdnoch nrmam an tu najmensiu prasklinku

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

@ iMaty:
Ja som nemohol ovplivnit co v servise napisu do protokolu. Inac kontaktoval som aj sudneho znalca, poslal mu fotky prasklin, ale vravel, ze dokazovanie by bolo tazke. Vraj by musel este viac kryt poskodit, aby zistil pevnost materialu, alebo mu priniest viac poskodenych iPhonov, ale to nieje prakticky mozne. Sudny znalec sa nachadza 80 km od mesta kde byvam. Pisal som aj na Slovensku obchodnu inspekciu, odpoved bola, ze oni s tym nic nemozu spravit. Dalej som pisal do Britexu, odpoved: Pristroj musite reklamovat tam kde ste ho kupili. U nas v meste je aj predajna Apple, pracuje tam kamarat, tiez som nepochodil Apple na Slovensku nemoze ajfony predavat a ani servisovat. Je to smiesne, ale oni s tym nic nemaju. Cele je to postavene na hlavu. Z mojej strany uz viac spravit nemozem, se..m na to.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

sten32
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od sten32 »

Budte radi že mate taketo "prasklinky" sestra ma 1,5 CM puklinu od konektora :D

iMaty

Příspěvek od iMaty »

2shimie: Věřím asi to nemá cenu... Já su z O2 zvyklej, že do protokolu se v kolonce uvádí "stav opotřebení", pak podobné problémy odpadají a je to jen mezi prodejnou a servisem, protože mám papír o tom, že je telefon bez škrábanců...
2sten32: Včera jsem podílal na reklamaci iP s prasklinou od konektoru na sluchátka až k jablíčku, tak su zvědavej, jak se s tím vypořádají... iP vypadá jako nový, zadní strana jako nová - folie od koupě, stejně tak přední... Pouze chromový rámeček má vlasové škrábance.

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Tak to som ta zle pochopil. V predajni do protokolu napisali iPhone pouzivany, ako novy. Tak aj vyzera. Ziadny skrabanec, nikdy som ho nepolozil na stol, vzdy na tu ciernu handricku co bola v krabici. Ale to je jedno, aj tak mi to nepomohlo.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Shimie: Na informacie od sudneho znalca, alebo od SOI som bol velmi zvedavy. Nikdy som sa vsak neodhodlal zrealizovat nieco take. Smutne je, ze ani taketo autority nedokazu posunut veci dalej.

Suma sumarom, clovek je odsudeny na servisaka a jeho rozhodnuti, ci uzna reklamaciu alebo nie. Inak s tym nic nemozme robit. To je velmi kruta realita. Ide pritom o zariadenie za cca 600?.

Pri 3GS ma velmi pobavilo vyjadrenie od Apple k zahrievaniu pristroja, aby ho ludia nenechavali napr. v aute, alebo aby nepouzivali narocne aplikacie (!) Takze Apple schvali aplikaciu (alebo ju vytvori) a potom ju neodporuca pouzivat. :D

http://mobil.sme.sk/c/4918208/novy-iphone-3g-s-ma-problem-s-prehrievanim.html
Zdroj: sme.sk
iPad 2 32GB 3G white

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

shimie píše:@ iMaty:
Dalej som pisal do Britexu, odpoved: Pristroj musite reklamovat tam kde ste ho kupili.

Tohle je imho kravina. Reklamace se bud uplatnuje u prodejce a nebo ve schvalenem servisu. To kam to zaneses je ciste na tve vuli. Pokud to prodejce stejne posle Britexu, tak to musi Britex vzit i od tebe.

edit: ja mam prasklinu mezi tlacitkem mute a prednim krytem. Nejak to ale neresim.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Maila

Příspěvek od Maila »

Můžu se zeptat jestli někdo byl úspěšný v Britexu s naprasklým krytem?
Mě to neuznali a chci vědět, jestli to zkusit znovu apod.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Nevím zda mi to v Britexu vzali právě kvůli prasklinám, uváděl jsem tam více závad, některé jsem si přibarvil, tak jak to má být :D Ale reklamaci mi uznali a dostal jsem nový kus cca za 14 dní řekl bych.

Maila

Příspěvek od Maila »

Evidentně pouze kvůli jedné prasklině a jednomu odření laku.
http://opravy.britex.cz/_docs/a150ikm0k ... 884182.jpg

Maila

Příspěvek od Maila »

Tvůj příspěvek jsem smazal, protože porušuješ pravidla fóra (viz odkaz), konkrétně o editaci příspěvků. Nauč se to a nebudeš mít problémy. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929

wick

Příspěvek od wick »

patrix242 píše:Presne takto sa to chová aj mne, akurát ja ich už mám tri. Tesne pod horným okrajom mám dve. Jedna je pod slúchadlami a druhá pod vypínačom. Mimochodom diera na slúchadlá je ešte panna, ani raz tam ešte neboli pichnuté. A tretia sa mi začína rysovať tesne vedľa mute tlačidla.

A je to určite pod sklom, pretože na dotyk tam žiaden škrabanec nie je...

Chvíľu ešte počkám, a pôjdem ho reklamovať.

Tak to jsem "rad", ze nejsem sam... No ja asi jeste pockam, co to bude delat dal... Tak dej kdyztak vedet, jak jsi dopadl, pokud budes reklamovat...

wethard

Příspěvek od wethard »

Citace smazána. Necituj příspěvek, na který bezprostředně odpovídáš. Snad sám cítíš, že to nemá žádnou logiku. O citaci příspěvků se pouč v pravidlech, viz odkaz. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929

Také mě zajímá výsledek reklamace, mám celkem praskliny 3, všechny vznikly samovolně.. Pokud ale reklamace nebude uznána, nemá cenu kvůli tomu nechávat telefon někde měsíc ležet v servise..

wick

Příspěvek od wick »

No ja se zatim drzim pouze na jedne a doufam, ze vic jich ani nepribyde... Nejhorsi je, ze telefon se u mne ma jak v bavlnce a je to k nicemu... No moc necekam, ze by to uznali, proto s reklamaci zatim pockam, pokud se praskliny nebudou kvapem mnozit... Bohuzel nezbyvat nez konstatovat, ze od telefonu za takove penize, bych cekal kvalitnejsi zpracovani.... :?

onicz

Příspěvek od onicz »

Chtěl bych se zeptat, zdali někomu opravdu uznali prasklý zadní kryt. Já mám zezadu u konektoru napájení z každé jeho strany jednu cca 1cm dlouhou prasklinu. Nevznikla pádem, ale postupně se zvětšovala -mobil byl běžně používán, s fólií a v pouzdře.
Jak jsem pročítal fórum, není to ojedinělá závada. Je tedy nějaká možnost tuto vadu reklamovat? Jak se bránit odpovědi, že mobil je mechanicky poškozen? On samozřejmě JE, ovšem ne vinou uživatele, nýbrž vadou samotného výrobku !

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Mel jsem prasklinu u konektoru nabijeni tam u toho kovoveho lemu. U O2 vymenili za novy kus.

iMaty

Příspěvek od iMaty »

Reklamuji u O2, měl jsem problém s tím, že když jsem byl na internetu, tak se mi nikdo nemohl dovolat a začala se mi loupat jakási hmota mezi displejem a chromovým ráměčkem. Do protokolu jsem uvedl, že telefon je po restoru a problémy přetrvávají. Za měsíc udělali restore a otestovali, s displejem nic, navíc mi iPhone poškrábali a u konektoru na sluchátka je naráz prasklina :roll: , v tom servise pracují naprostí kreté*i, nemá to obdob, telefon jsem nepřevzal, v O2 sepsali reklamaci opravy,teď jen měsíc čekat, jak to zas neopraví, fakt mám toho dost... Ještěže se do protokolu uvádí stav telefonu, je jasné, že když mi uvedli do stavu opotřebení: běžné bez rýh a oděrků, že tam asi nebyly a britex napíše: běžné, poškrábaný, odřený. Zajímalo by mě, jak to tam chodí...

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

iMaty: Myslim, ze ked si na internete, je normalne, ze sa ti nikto nemoze dovolat. Nejde o vadu. Neviem ti to vysvetlit odborne, ale v pripade, ze prenasas data, gsm signal ide na druhu kolaj.
iPad 2 32GB 3G white

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

vzhledem k tomu ze ma iphone 3G a operatora O2, ktery disponuje 3G siti, meli by se mu lidi dovolat, pokud surfuje pomoci 3G....kolize nastane pouze v pripade ze surfuje na GPRS/EDGE
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

iMaty

Příspěvek od iMaty »

No internet používám jen když mám v dosahu 3G, ale vzhledem k tomu, že v Brně je skoro všude 3G, tak bych to neviděl jako problém... A chcete říct, že když jsem na internetu, tak si nezavolám? Je trochu divný, hlavně, že na iPhonu 1G to nedělalo problémy...
JInak se chci zeptat, když mi iPhone poslali hned z reklamace zpět do servisu, tak asi nemám od data první reklamace po 30 dnech nárok na nový přístroj? Jde mi o to, že budu už druhý měsíc bez telefonu a po celou tu dobu jsem ho neměl ani v ruce... A ze zákona mám právo po 30 dnech odstoupit od smlouvy, ale nevím jak je tomu, když se vystavil nový reklamační protokol "reklamace reklamace". Neví někdo díky.
A prodává se vůbec ještě u O2 starý 3G?

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Britex jsou vazne hrozny. Taky tam meli muj iphone mesic, vratili mi ho aniz by se na nej podivali. V jinym servisu mi ho opravili za 1 minutu a zdarma (vlastne byl jen bordel v konektoru, ale to jsem nevedel, jinak bych si to vystoural sam) a kdyz jsem tam volal a stezoval si, tak mi jeste rekli ze je to neopravneny zasah do telefonu a ze prichazim o zaruku.

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Som zvedavy, ako je to s krytmi noveho 3GS. V predaji je sice len zopar dni, ale zo skusenosti predosleho modelu sa objavovali prasklinky na bielej verzii takmer na druhy den.
iPhone 3GS som si chcel ist poobzerat do predajne, najma kvoli krytu, ale ako je uz pisane v inej teme, marketing je katastrofalny. iPhony prichadzaju do predajni po jednom kuse, takze na vystaveny kus na stojane v predajni mozem zabudnut.
iPad 2 32GB 3G white

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Kryt ma totozny ako 3Gcko takze... bud alebo :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Pozor - to, ze vyzera rovnako, este neznamena, ze rovnaky aj je. Materialove zlozenie moze byt ine a navonok nic nezbadas. Prave kvoli tomu som zvedavy na reakcie majitelov 3GS.
Ale aby som sa neklamal, aj ja si myslim, ze kryt bude uplne totozny.
iPad 2 32GB 3G white

Schumi
Host
Host

Příspěvek od Schumi »

Já mám taky špatnou zkušenost s Britexem, iPhone jsem tem reklamoval prostřednictvím T-Mobile a vrátil se mi neopravený a s prasklinou u konektoru, důvod neuznání záruční opravy: mechanické poškození ( klasika).Teď to řeším s operátorem, ale bude to na dlouho... pokud vůbec něčeho dosáhnu.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Sven: Ano samozrejme ze to nemozem vediet. :) Pocitam vsak s tym ze je totozny aj materialovo.

BTW: Nebolo by dobre zalozit samostatnu temu o praskani pre 3Gs? :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Odpovědět