Zrušený účet a co dál?

Odpovědět
daiterr
Host
Host

Zrušený účet a co dál?

Příspěvek od daiterr »

Zdravím, mám problém ohledně účtu na appstore. Ještě předevčírem jsem z něj nakupoval aplikace a jaké bylo moje překvapení, když mi to dnes při upgradu aplikací hodilo tuto hlášku: "You cannot buy because your account is disabled". Domnívám se, že "gift cards", co jsem kdysi zakoupil (pouze číslo), tak byl zřejmě hrazen z kradených účtů a tím pádem zřejmě stopli i můj účet přes to, že tam mám 60 dolarů zůstatek. Zapátral jsem po netu a našel odpověď od apple jistému uživateli, co má stejný problém, že jeho účet byl odstaven, protože ... atd. atd. Prostě přesně to, co si myslím, že se stalo. Takže co teď? Protože do týdne budu mít e-card, mám možnost si buď založit nový účet konečně český a nakupovat za eura, ale zřejmě přijdu o všechny stávající aplikace, a nebo změnit na svém stávajícím pozastaveném účtu zemi + zavést kartu a předpokládat, že aplikace tím pádem neztratím? Nebo opravdu nový účet a znovu to dokopit? Poradíte? Mám totiž možná iracionální obavu, že pokud změním stopnutý účet a dám tam kartu, tak s tím mohou být nadále problémy... Předem děkuji za rady.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Zrušený účet a co dál?

Příspěvek od rony »

zdielam tvoje obavy... dat si nan platobnu kartu, teoreticky by si sa na ban mohol dostat aj s nou...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

daiterr
Host
Host

Příspěvek od daiterr »

Tak zřejmě bude nejlepší založit nový český účet s e-kartou a aplikace znovu koupit. Protože převod aplikací na nový účet zřejmě není možné a otravovat se v iTunes s přepínáním účtů, hlavně když přes stoplý účet nejdou ani upgrady - to je o nervy ... Nebo se dají aplikace převést?

daiterr
Host
Host

Příspěvek od daiterr »

Bylo by teda, prosím, možné poradit, co a jak napsat a kam, aby aspoň bylo možné instalovat upgrady na stávající aplikace? (to znamená povolit znovu účet, byť s nulovým kontem) Vůbec neumím anglicky až na pár PC-frází. Předem moc děkuji.

EDIT: Vyřešeno. Účet je bloklý natrvalo z důvodu úhrady poukázek pomocí kradených peněz .. Rada od Apple zní - vymáhat to na tom, co mi prodal ty čísla a jinak nakupovat Gifty jen výhradně přes Apple .. Ohledně účtu - založit nový, jinak to nejde. Takže mám nový, český, s e-kartou, ta byla ověřena během pár vteřin a vesele nakupuju za eura. Pokud nějaká aplikace chce upgrade a je v usa-účtu, tak je nutno ji vymazat, poté koupit znovu a i to ještě probíhá tak, že nejprve to zařve něco o tom, že nemám usa účet a je tam cena v dolarech a teprve pak to přeblikne do euro ceny a můžu koupit. U nových aplikací samozřejmě žádný problém není. Takže vy, co máte Gifty od jednoho nejmenovaného prodejce, tak zřejmě budete řešit něco podobného. Na druhou stranu - aspoň klid, žádné shánění Giftů a podobně. Prostě zkušenost.

Jen proto, že ti dalo asi dost práce tento příspěvek napsat (viz Edit), jsem ti jej nesmazal, ale editaci jsem provedl za tebe. Příště už tak solidární nebudu. Beavers.

SeriousGeorge
Host
Host

Příspěvek od SeriousGeorge »

Zdravím,

takže jinak řečeno, prostě o aplikace, když to člověk měl na US učtu prostě přijde. No to je teda hezký. Zrovna dneska to na mě apple s tím disable vybalil taky. Aplikace za 50 dolaru v kelu. Pochopil jsem to správně?
iPhone 4 16Gb

SeriousGeorge
Host
Host

a to v mém případě bude problém, protože i cz linka je jen v angličtině, jestli teda mužu použít na us učet cz linku to číslo co je na apple.cz
iPhone 4 16Gb

daiterr
Host
Host

Příspěvek od daiterr »

SeriousGeorge píše:Zdravím,

takže jinak řečeno, prostě o aplikace, když to člověk měl na US učtu prostě přijde. No to je teda hezký. Zrovna dneska to na mě apple s tím disable vybalil taky. Aplikace za 50 dolaru v kelu. Pochopil jsem to správně?

Ano, přesně tak to bylo v mém případě. Kdyby byl nový účet opět US, tak zřejmě by byl schopný "převzít" aplikace z bývalého účtu, ale protože mám CZ účet a v eurech, tak to jen hodilo hlášku, že instalované aplikace nelze upgradovat v jiném, než krytém US účtu a tak nezbylo nic jiného, než vymazat aplikaci a koupit znovu za euro .. Taky jsem nadšený, měl jsem v tom 250 dolarů ..
Ještě upřesním - APLIKACE SAMOZŘEJMĚ ZŮSTANOU - ale neuděláte upgrade. V tom to je. Pokud vám nebudou vadit upozornění, že ta a ta aplikace je novější, pak nemáte problém, ale pokud budete chtít upgradovat, tak opravdu nezbude, než aplikaci smazat a koupit znovu.
Ještě k novému účtu. Mám u KB E-kartu, kterou jsem měl do týdne připravenou. Nový účet jsem založil přímo přes iPhona, je nutná adresa jako na účtu + tel (nedával jsem 0420)+ číslo karty a potvrzující kód karty a ověření trvalo pár vteřin a hned bylo možno nakupovat. Jen je nutné na svém iTunes autorizovat nový účet a synchronizovat, aby se nebily účty mezi sebou. Poplatek za kartu je 60 kč /rok, Mám - E-card Master card, kolega má zase to samé, ale Visu. Budu to sledovat, jak moc budou rozdíly, kolik si opravdu odečte z účtu a dám vědět. Je dobré si nastavit limit. Základní je 10 000 na 1 platbu, nebo 1 týden, ale dal jsem 1000 pro jistotu.

SeriousGeorge
Host
Host

díky za odpověd, mám ještě jeden US učet mnou založený, takže asi požádám kámoše angličtináře, jestli by mi tam nezaloval se mnou a zkusime to vyjednat, jestli ho zpátky neaktivují, prachy at si nechají, ale hlavně aby šel ten update programu no. Přinejhorší si ty nejpoužívanejší programy koupím znovu. Cz učet jsem si založil a vzalo mi to kartu elektronickou od Český spořitelny VISU. Kupovat jsem nic zatím nezkoušel.
iPhone 4 16Gb

Odpovědět