Prosbička - test mobilní verze stránek

vše co vás napadne
Odpovědět
PetrPatocka

Prosbička - test mobilní verze stránek

Příspěvek od PetrPatocka »

Zdravím všechny přítomné. V současné době chystám mobilní verzi webu Webcams.cz a potřeboval bych někoho s novým iPhonem o otestování lokalizace podle GPS. Je tam javaskript který by měl umět použít aktuální polohu mobilu, ale jakožto uživatel Blackberry to nemám jak vyzkoušet.
Prosím tedy někoho ochotného o vyzkoušení a eventuelně o zaslání informací na icq 105199517 nebo google talk petr.patocka@gmail.com eventuelně email tamtéž.
Naposledy upravil(a) PetrPatocka dne úte říj 06, 2009 1:57 pm, celkem upraveno 1 x.

Julek
Administrator
Administrator

Re: Prosbička

Příspěvek od Julek »

moc reklam tam není, proto to tu nechám .. třeba se ti někdo ozve ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

PetrPatocka

Na té mobilní verzi žádná reklama není. Jen je tam hlídán přístup s klasickým prohlížečem a pokud není z mobilu, dojde k přesměrování na klasickou titulní stránku. Omlouvám se a dočasně toto přesměrování vypínám.
Ale primárně potřebuji vyzkoušet jestli při návštěvě z mobilu (konkrétně iphone) dojde při stisku tlačítka "Lokalizuj pomocí GPS" opravdu k využití těchto informací.

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

3G JB

po kliknutí na odkaz se iphone na dvakrát ptá na lokalizační služby (kvůli safari a stránce) ovšem data očividně Safari neposílá zpět na server (ikona identifikující probíhající přenos je neaktivní). Pod tlačítkem se tedy objeví odpověď: "Pozici se nepodařilo zjistit"

PetrPatocka

Data by nikam odesílat neměl. Jen by měl dole pod tlačítkem vytvořit odkaz, který obsahuje souřadnice pro zpracování po kliknutí.
Takže výsledkem by měl být text : Najdi nejbližší webkamery
Dá se v Iphone nějak ověřit jestli je informace o poloze vůbec aktuální? Javaskript si hlídá i stáří pozice. Pokud je poloha starší než 10 minut nebude použita.
V podstatě je tam použit hodně podobný kousek kódu jako je tady rozšířený o hlídání stáří.

není třeba citovat někoho pokud odpovídáš jako druhý. viz pravidla fóra. Julek

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

No tak to nedělá. Píše to tam právě danou hlášku. Pozice je aktuální, protože iphone ji safari nevytvoří a safari nepředá dokud ji uživatel nepotvrdí. Je možné, že během této časové prodlevy dojde vypršení časového limitu toho scriptu a pak už na opětovné stisknutí tlačítka nereaguje. Ovšem to už jen hádám, v JS neumím programovat vůbec. zkus tam nechat jen ten skript z tvého odkazu. Uvidíme jestli se to chytne.

PetrPatocka

Re: Prosbička - test mobilní verze stránek

Díky za snahu. Vypnul (zakomentoval) jsem hlídání stáří a přidal kontrolu toho na jaké si skript myslí, že je platformě.
Mělo by to ještě pod ten text přidat něco ve stylu Zařízení: iPhone
Pak už nevím.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Chlapi tak já vám nevím.....

Obrázek

kamjatko
Host
Host

Příspěvek od kamjatko »

Cest! Dnes otestovano,lokalizace nezjistena, identifikovalo mi to akorát iPhone
iPhone 3G 4.2.1 CZ NonJB, 8Gb, T-Mobile CZ
NtB Win7(64bit), iTunes 10.6.3.

PetrPatocka

7luke.com píše:Chlapi tak já vám nevím.....

webcams.cz/m/
není totéž jako
webcams.cz/m
ale juknu na to

kamjatko: díky za informaci. jdu dál hledat kde by mohl být problém. bez iphonu u ruky to půjde asi těžko. ale moc díky za snahu.

Tak jsem ještě našel jeden kód kterej by snad měl chodit. je na adrese http://webcams.cz/iphone.php je to prostě jen zkopírovaný z http://blog.bemoko.com/2009/06/17/iphon ... cript-api/ tak bych prosím moc potřeboval bvědět jestli buď nechodí ani jeden nebo jen ten můj. díky a pokud se to dořeší tak u mě máte panáka

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

:arrow: Mapy i Navigon ukazují polohu:

Obrázek

:arrow: Webcams chtějí povolení pro získání polohy:

Obrázek

:arrow: Ale dále už se nepodaří. iPhone to pozná a ukáže:

Obrázek

PetrPatocka

Uznávám, že jsem jako zimnice, ale udělal jsem tam nějaké opravy a začalo to chodit v klasickym prohlížeči. čistě teoreticky by to už mohlo chodit

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

edit: zkoušel jsem i vypnout WiFi (aby nehaluzila s GPS)

Google maps i Navigon souřadnice má,

kliknu na "lokalizuj pomocí GPS" a místo pozice neznámá se objeví "najdi nejbližší webkamery"

Obrázek

ale potom se objeví tohle:

Obrázek
Naposledy upravil(a) 7luke.com dne sob říj 10, 2009 10:32 am, celkem upraveno 1 x.

PetrPatocka

Dala by se prosím sem hodit ta adresa toho odkazu?
mělo by to být něco ve tvaru http://www.webcams.cz/mobile_test.php?l ... 0834138889 jde hlavně o to jestli tam jsou nějaká čísla. hledá to do vzdálenosti 50km, takže je možný, že by mohl bý problémek tady.
A fakt moc dík za snahu

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Bota bude asi pořád v přístupu v iPhone, neboť:

Kód: Vybrat vše

http://www.webcams.cz/mobile_test.php?lon=unknown&lat=unknown

PetrPatocka

To už bude spíš nějaká banalita v Javascriptu. Jak já ho nemám rád :)

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

potvrzuji, že http://www.webcams.cz/iphone.php mi funguje. Zobrazí jednoduchou textovou stránku s pozičními údaji.

edit: a s obrázkem leteckého pohledu. na to jsem zapoměl. Stejně jako u 7luke.
Naposledy upravil(a) cernakus dne sob říj 10, 2009 7:54 pm, celkem upraveno 1 x.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Potvrzuji na 3GS + screen:

Obrázek

kamjatko
Host
Host

Příspěvek od kamjatko »

další potvrzení funkčnosti, vše O.K.
iPhone 3G 4.2.1 CZ NonJB, 8Gb, T-Mobile CZ
NtB Win7(64bit), iTunes 10.6.3.

PetrPatocka

Ještě jsem tam něco upravil. Jinak o funkčnost stránky webcams.cz/iphone.php mi nejde. to je test který měl fungovat. jde mi o zjištění souřadnic na http://webcams.cz/m/

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

PetrPatocka:

potěším tě, už to funguje. Teď z baráku mě iPhone předal lokalizační pozici ze sítě GSM a až půjdu ven, vyzkouším pomocí GPS. Ale bude to fungovat na 99% taky.

Po prvním kliknutí na na "Lokalizuj pomocí GPS" se napíše "Pozici se nepodařilo zjistit" a Safari se zeptá zdali může použít lokalizaci. Poté je třeba kliknout podruhé a protentokráte se objeví bíle psané "Najdi nejbližší webkamery". Na tento odkaz lze kliknout a objeví se patřičné nejbližší webkamery.

Gratuluji chlape.

PetrPatocka

S tím, že se to nepovede napoprvé jsem zápasil i v klasickym prohlížeči. Ale těžko říct kde je problémek. Dal jsem tam hlídání toho, když se to nepovede napoprvé a prostě je občas potřeba víckrát stisknout to tlačítko. Podle mě za to může ta část api která se vůbec stará o předávání souřadnic.
A díky všem moc za pomoc. A nyní račte používat dle potřeby. Já si to stejně dělal hlavně pro sebe, když jsem zaseklej někde v zácpě tak abych mohl zjistit jak to vypadá v okolí. Pokud by vás kohokoli napadlo jak to vylepšit obecně nebo jak to vylepšit přímo pro iPhone, tak sem s tím.

PetrPatocka

Tak pokud to ještě někoho bude zajímat, tak je tam nová verze. A ta krom jiného by měla podporovat i několik ošklivých konkurenčních telefonů. Je tam použit volně dostupný javaskript http://code.google.com/p/geo-location-javascript/ to pokud by chtěl někdo udělat něco podobného :)
Zkuste tedy http://webcams.cz/m/
Díky

Odpovědět