Opětovný nákup aplikací na AppStore
Opětovný nákup aplikací na AppStore
Bohužel jsem byl dnes nucen reinstalovat počítač (iMac G5+Leopard). Přišel jsem tím o celou knihovnu v iTunes (včetně aplikací). Někde jsem četl, že je možné si již jednou koupené aplikace zdarma stáhnout znovu. Bohužel se mi to nedaří a AppStore chce po mě platbu. Mám naistalovány poslední iTunes, počítač je autorizován a v AppStore se přihlašuji pod původním účtem. Bohužel bez výsledku. Část aplikací mám na iPodu Touch, ale ty se mi zase nechtějí synchronizovat s iTunes. iTunes "vyhrožují", že při synchronizaci přijdu o všechny aplikace z iPodu. Dřív když jsem nahrál novou aplikaci nejdřív přes Wifi do iPodu, tak se automaticky při synchronizaci nabídlo kopírování do iTunes. Teď to nejde. Na iTunes i iPodu jsou nastaveny stejné účty. Můžete mi někdo poradit jak dostat alespoň ty aplikace z iPodu a nepřijít tak kompletně o vše. Díky moc.
Re: Opětovný nákup aplikací na AppStore
Malo by to ísť. Máš nastavený AppStore tej krajiny, ktorej si mal? (prepína sa to dole)
Jasně, všude je český AppStore (iPod i iTunes). Zkusil jsem cvičně objednat aplikaci kterou již mám. Prý by měla vyskočit hláška, že jsem již v minulosti aplikaci zakoupil, jestli ji chci stáhnout zdarma. Místo toho mi vyskočí hláška jestli ji chci zakoupit.
-
- Mírně pokročilý
To je v poradku. Appstore je takblbe delany, tj. Aplikaci musis znova "koupit" a az pote ti appstore da info, ze aplikaci jsi jiz zakoupil a stahne se zdarma. V pripade ze jsi se zmylil, tak uz neni cesty zpet.
Když víš, jaké aplikace sis koupil (najdeš to purchase history v iTunes), tak nemáš co řešit.
Také je docela dobré si svoje koupené aplikace zálohovat. Vyplatilo se mi to např u různých prográmků pro výuku jazyků, kdy je lepší používat starší verzi (nová verze používá kvůli menší velikosti oproti staré verzi zkomprimované audio, což znamená horší kvalitu - proto používám starší verzi s lepší kvalitou zvuku).![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Také je docela dobré si svoje koupené aplikace zálohovat. Vyplatilo se mi to např u různých prográmků pro výuku jazyků, kdy je lepší používat starší verzi (nová verze používá kvůli menší velikosti oproti staré verzi zkomprimované audio, což znamená horší kvalitu - proto používám starší verzi s lepší kvalitou zvuku).
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mám zálohované ipa soubory na disku (Time Machine i ruční záloha), jen nevím jak je dostat od iTunes (vytáhnout ze zálohy). Když hodím složku s aplikacema do adresáře iTunes (ve svým profilu, tam kde byla původně) tak se aplikace nenačtou (což chápu mohlo by to vést ke kopírování aplikací mezi jednotlivými uživateli - jeden koupí, 10 okopíruje). A jinej způsob jsem nenašel. Nevím jak ty soubory dostat do iTunes ze zálohy. Pokud se snažím již jednou zakoupenou aplikaci koupit znovu, tak mi to nenapíše, že jsem si ji již zakoupil a mohu ji stáhnout zdarma, ale chce to po mě potvrdit Buy (to jsem neměl odvahu potvrdit
abych to nemusel platit znovu).
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
To All: Díky moc všem za rady.
To cernakus: Tak jsem překonal své obavy z tlačítka Buy a opravdu mi to aplikaci znovu neúčtovalo, takže díky za radu. Postahuji vše podle Purchase history.
Částečně je tedy problém vyřešen. Sice při nové synchronizaci s iPodem Touch asi přijdu o nastavení aplikace a save pozice, ale alespoň nemusím znovu investovat Eura.
Ještě jednou díky
To cernakus: Tak jsem překonal své obavy z tlačítka Buy a opravdu mi to aplikaci znovu neúčtovalo, takže díky za radu. Postahuji vše podle Purchase history.
Částečně je tedy problém vyřešen. Sice při nové synchronizaci s iPodem Touch asi přijdu o nastavení aplikace a save pozice, ale alespoň nemusím znovu investovat Eura.
Ještě jednou díky
v iTunes to naimportuj tak ako hudbu (import folder..)