Available Space (iTunes)

Odpovědět
StormJ

Available Space (iTunes)

Příspěvek od StormJ »

Dobrý den.Mam verzi iPhone 8GB a chtěl bych se zeptat jak je to s tim volným místem v iPhone.KDyz v iTunes klepnu na zalozku Summary,tak dole je taková osa kolik mam ceho nainstalovaneho a kolik to zabírá místa.Uz první cislo je zarazejici,Capacity 7.08GB vlevo,Takze si OS bere 1GB mista ? aplikace z Cydie ,veci stazeny pomoci Safary download manageru diky JB ,to vsechno se predpokladam reprezentuje jako "Other" Teď k mému problému.Mam "Free" 2.02 GB a chci nainstalovat TomTom Central Europe 1.3 GB a iTunes mi nahlási problem s Available Space ,jako ze nemam dostatek volného mista.Jak vyresim tento problem ? Předem dekuji
Naposledy upravil(a) StormJ dne ned říj 25, 2009 3:38 pm, celkem upraveno 1 x.

Yreg

Re: Avalible Space(iTunes)

Příspěvek od Yreg »

Kapacita 8GB iPhone je 7.02GB. Zvyšok je systém + swap, cache, indexy, ...
Taktiež 8GB neznamená 8 gigabajtov ale gibibajtov, čiže nie mocniny dvojky, ale desiatky - nie 1024*1024*1024 bajtov, ale 1000*1000*1000.

V others sú veci z cydie/icy, savy aplikacií, kontakty, sms, poznámky, maily, atď.

iPhone sa snaží mať voľné miesto, takže ak máš voľné 1GB, nedovolí ti nainštalovať 995MB aplikáciu.

Proste si niečo odmaž..

edit: inak je to "available", dôležité len kvôli vyhľadávaniu.

StormJ

Re: Available Space (iTunes)

Příspěvek od StormJ »

Jo available je moje chyba.Přecetl jsem si text po sobe ,ale teto chyby jsem si nevsiml.Vim jaky je rozdil mezi bit a byte a také vím že napr 1MB neni 1000kB.Zkusim tedy neco odmazat ,ale podle me by měl aplikaci o velikosti 1.3 GB do 2 GB volnyho mista nainstalovat ....Jinak diky moc (zkusim a dam vedet)

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Aha, nevedel som, že tá navigácia má len 1.3.. to je divné, možno to bude aj v niečom inom :(

Tým predtým som chcel povedať, že 8GB iPhone nemá pamäť 8 589 934 592 bajtov (koľko by malo mať 8 gigabajtov - 8*1024^3), ale len 8 gibibajtov, čiže 8 000 000 000 bajtov (8*1000^3).
Pri takých číslach ten rozdiel medzi 1024 a 1000 zaváži. Takže keby tam nebol systém, do 8GB iPhonu by sa aj tak zmestilo len nejak 7.5 gigabajtov dát.

StormJ

Příspěvek od StormJ »

Uz si pamatuju ,nedavno jsem to cetl o 3GS kolik to na 32GB verzi udela rozdil :) Odisntaloval jsem dalsich 300MB a stale stejná hláška

Arrow79
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arrow79 »

Storm musis mat 2x tolko volneho miesta aku velku aplikaciu chces nainstalovat. Potom ti to pojde...
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)

StormJ

Příspěvek od StormJ »

A79 mel pravdu ,musis mit na nainstalovani 2x tolik mista nez je ta aplikace

Odpovědět