Steve Ballmer: Prejdite vsetci na PC a Windows 7!

vše co vás napadne
shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Steve Ballmer: Prejdite vsetci na PC a Windows 7!

Příspěvek od shauriq »

steve balmer sa vyjadril ze macbooky su tazke a baterka malo vydrzi.. mame prejst na win 7.. hmm to bude pravda asi.. on to predsa musi vediet.. :D

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: prejdite vsetci na win 7..

Příspěvek od toncek »

:lol: Takové řeči je třeba brát s odstupem.

Na druhou Windows 7 opravdu není špatný systém, celkem sdílím ty pozitivní reakce, které se na něho objevují. Jsem člověk, který musí pracovat i na windows. Používám sedmičky na práci víc jak 2 měsíce prostřednictvím Parallels Desktop a prozatím se to chová tak, jak bych očekával. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

masklin
Starý pes fóra :)

Příspěvek od masklin »

Ja mam Win7 doma i v praci uz od RC a zatim jsem moc spokojeny
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

djlucas

Příspěvek od djlucas »

Ta veta mi prijde tak ze kdyz prejdu na Win7 tak se mi macbook odlehci a bude vazit min.. Samozremne ze tak to asi nebylo mysleno ale me to takhle pripada :)
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9

tor

Příspěvek od tor »

ja jsem cetl ten clanek na idnes.. :-D tak jsem se bavil

podivte se na windows xp, jednoznacne nejrychlejsi, vista - pomala, 7 o neco rychlejsi nez vista, ale nejsou rychlejsi nez xp, pan ceo se umi jen navazet, muze prohlasovat jak je vse rychle v 7, jak je rychly start, probouzeni ze spanku..

podivte se na takovy macbook, za jak dlouho se probudi ze spanku? ma to smysl s porovnanim s oknama merit? btw. u mac os x, plati, ze posledni verze je nejrychlejsi, jen microsoft vytvori po 7 letech od xp zase pomalejsi system.., u 7 se tedy nekona zadna revoluce

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Já už třeba úplně slyším, jak někdo od MS řekne: ano, okopírovali sme grafické rozhraní od Apple, původně sme chtěli až do roku 3000 grafiku typu MS DOS. Ano, neumíme vyrobit notebook, který budou všichni chtít...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Apple nevydrží a je těžký

Proč by měl dnešní uživatel Apple přejít na PC s Windows 7?
No, položme si otázku, proč by měl vůbec někdo upgradovat svůj hardware? Záleží, co mu na něm vadí. Zrovna dneska ráno jsem mluvil s jedním uživatelem MacBooku. A stěžoval si na výdrž baterie. Výdrž baterií je u MacBooků příšerná! Navíc MacBooky jsou tak těžké!

Pokud chcete lehký počítač s velkou výdrží baterie - to je dobrý důvod ke změně na PC. Pokud chcete používat všechny aplikace, co vám běží na Macu, a k tomu spoustu dalších, je to očividně dobrý důvod k přechodu na PC. Chcete menší obrazovku? Přejděte na PC. Větší obrazovku? Přejděte na PC. Důvod k přechodu na PC se odvíjí od toho, co vás na vašem Macu rozčiluje.
MacBook Pro (2008)

JackieTran

Příspěvek od JackieTran »

Martin.94 :já vždycky myslel ze MacBook ma delší výdrž než u ostatních notebooku...

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

McDog

Příspěvek od McDog »

tor píše:ja jsem cetl ten clanek na idnes.. :-D tak jsem se bavil

podivte se na windows xp, jednoznacne nejrychlejsi, vista - pomala, 7 o neco rychlejsi nez vista, ale nejsou rychlejsi nez xp, pan ceo se umi jen navazet, muze prohlasovat jak je vse rychle v 7, jak je rychly start, probouzeni ze spanku..

podivte se na takovy macbook, za jak dlouho se probudi ze spanku? ma to smysl s porovnanim s oknama merit? btw. u mac os x, plati, ze posledni verze je nejrychlejsi, jen microsoft vytvori po 7 letech od xp zase pomalejsi system.., u 7 se tedy nekona zadna revoluce

No takze ty si toho asi vela na Viste a Win 7even nenarobil ze?Vista je o 300% lepsia a rychlejsia ako XP a o Win 7even ani nevravim.Ma omnoho lepsiu spravu a aj ovladanie a takisto aj pomoc a podporu.Co sa tyka prace s pamatou a diskom tak to sa moze ist XP rovno pochovat....takze asi tolko.A co sa tyka Mac tak to si nedovolim porovnavat kedze nemam

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

zatím se bez windows obejdu :) počkám tak na windows 18 pak se uvidí :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

JackieTran

Julek:myslíš Win 8 ne??Win 18 bude za dlouhoXD

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

Krtko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Krtko »

Však práve :D nemyslím že to je preklep :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

není to překlep :lol:

Obrázek

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Pro mě už není cesta zpět. Já dokonce zrušil všechna wokna v bytě. Už máme jen dvéře a žerem jen jabka.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

OT
mike0007CZ píše:Pro mě už není cesta zpět. Já dokonce zrušil všechna wokna v bytě. Už máme jen dvéře a žerem jen jabka.

omlouvám se :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

markus.22 píše:No takze ty si toho asi vela na Viste a Win 7even nenarobil ze?Vista je o 300% lepsia a rychlejsia ako XP a o Win 7even ani nevravim.Ma omnoho lepsiu spravu a aj ovladanie a takisto aj pomoc a podporu.Co sa tyka prace s pamatou a diskom tak to sa moze ist XP rovno pochovat....takze asi tolko.A co sa tyka Mac tak to si nedovolim porovnavat kedze nemam

nerikaji ti doma Balmere? :D
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Ja by som na tie krasne win 7 hned presiel keby na nich fungoval XCode. Toho mac os mam uz plne zuby. Je pravda ze este by mohli MS od apple ukradnut par napadov a bolo by to dokonale. Aj tak si myslim ze win ma k dokonalosti momentalne o dost blizsie ako haluzny mac os :)

Inak sa este musim vyjadrit k tomu ze
Vista je o 300% lepsia a rychlejsia ako XP
Zaujimave tvrdenie. Mohol by si o tomto fakte prist presvedcit moj pocitat? On ho totizto stale ignoruje :D

McDog

Příspěvek od McDog »

Vycistit,defragmentovat,vypnut zbytocne procesy a vypnut graficke cacky ktore tvoj pc vytazuju.Popripade aku mas konfiguraciu?Mne gk a 1GB ram zvysil vykon pc nenormalne.Acena?cca30?

ls8

Příspěvek od ls8 »

Ballmer je znamy provokater. Muj 15.4" MBP vazi 2.54kg a vydrzi na baterku 4.5hodiny. Nevim o zadnem notebooku, ktery by pri teto velikosti displeje a vykonu HW byl lehci a soucasne vydrzel dele na baterku.

markus.22 píše:Vycistit,defragmentovat,vypnut zbytocne procesy a vypnut graficke cacky ktore tvoj pc vytazuju.Popripade aku mas konfiguraciu?Mne gk a 1GB ram zvysil vykon pc nenormalne.Acena?cca30?

To je prave to, cim se Windows a Mac OS X lisi. Uzivatele Macu se o svuj system nemuseji nijak starat. Zadne defragmentace, cisteni registru, vypinani procesu, antiviry, antispyware, upgrade hardwaru kazdych par mesicu, reinstlace systemu nekolikrat do roka delat nemusime, operacni system totiz funguje tak, jak ma.

Pozn.: Jsem spravce IT v organizaci, ktera ma 200 zamestnancu, cca 300 pocitacu, na kterych jsou Windows XP, Vista, na nekolika uz 7, na znacne casti Linux (nejcasteji Ubuntu, Debian, Gentoo). Prosim tedy abych nebyl obvinovan z toho, ze nemam dostatecne zkusenosti s ostatnimi operacnimi systemy ;)
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

JackieTran

ja mam HP Pavilion dv7-1275dx 17" a BATERIE vydrzi 3H :twisted:

JackieTran

Re: Steve Ballmer: Prejdite vsetci na PC a Windows 7!

:roll: ja premyslim o prechod na mAC :)..baterka je vyrazne lepsi,a jak rikaji uzivatele macu,zadne padani ,preinstalovani,a maximalni spokojenost..TO JA CHCI :evil:....

McDog

Příspěvek od McDog »

No ale ja neporovnavam mac os a win:)
Ja iba nepochopim ako moze niekdo povysovat zastarale xp s vistou alebo win7:(
A inak mac by som chcel aj ja ale ta cena no co uz

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Nikto podla mna XP nijak zvlast nepovysuje. Kazdy chape ze je ten system zastarali. Ale stale na nom bezi 95% sucasnych aplikacii a na slabsich pocitacoch bootuje a celkovo sa hybe ovela schopnejsie ako vista. Tak ja jasne ze ho ludia maju radi :)

McDog

Příspěvek od McDog »

No ja mam starsiu konfig:sempron 2Ghz jednojadro,2GB ram a Asus 7600 GS a na vista a aj na win7 mi ide omnoho sviznejsie a rychlejsie ako xp.Aeste som nemal problem s programom ktory by mi nesiel.

tor

Příspěvek od tor »

markus.22 píše:No takze ty si toho asi vela na Viste a Win 7even nenarobil ze?Vista je o 300% lepsia a rychlejsia ako XP a o Win 7even ani nevravim.Ma omnoho lepsiu spravu a aj ovladanie a takisto aj pomoc a podporu.Co sa tyka prace s pamatou a diskom tak to sa moze ist XP rovno pochovat....takze asi tolko.A co sa tyka Mac tak to si nedovolim porovnavat kedze nemam

xp pouzivam od 9. 9. 2001, vistu jsem mel rok na notasu, na kterem jsem rok predtim pouzival xp, stejny hw (2 GHz dual core, 2GB ram), pomala vista, navrat k xp, zklamani z windows celkove - experimentace s hackintosh - nadseni z vykonu na stejnem pc - nadseni z produktu apple - koupe macbooku, nazor windows je velmi pozadu, obrovske zisky monopol, neschopnost udelat radny system.. :-D

nyni jsem v parallels zkousel xp, vistu a 7, xp si narokuje standartne 512, vista a 7 1024 MB ram, xp tam mam asi pul roku, rikal jsem si dam si zmenu, dal jsem vistu, po mesici jsem prisel na to, ze je pomala, dal jsem 7 a zjistil, jsem, ze neni tak rychla jak xp, ale je rychlejsi nez vista, pokud chces vyvratit tady toto, tak nevis o cem mluvis.

ano nekdo namitne, ze vista a 7 jede na pc s ramkou 4GB krasne, v tom nevidim logiku chci rychlejsi system, proc si musim udelat upgrade ram..? :-D, spravny system by mel byt rychlejsi nez ten predchozi, a samozrejme mit mensi naroky na HW konfiguraci, coz se apple jakztakz dari, o mrkvaci se to rict neda

a znovu - jestli tady nekdo chce rict, ze vista je rychlejsi nez xp na konfiguraci HW, kterou jsem uvedl (dle me to plati obecne, ale xp neumi pracovat s vestim mnozstvim ram), tak je pro me blbec, protoze tomu tak neni a ani v mem pripade urcite nikdy nebude

dal se na toto tema bavit nebudu, jelikoz nekdo jezdi v MB a nekdo te necha vzadu za sebou jako formule 1, windows mam nyni jen kvuli tomu, abych si spustil office..

McDog

Příspěvek od McDog »

Ok no XP si bere 512 Mb ram...a zvysok mas naco?Na okrasu?Troska si prestuduj ako pracuje vista a 7even s pamatou a potom to ries.....na mojom PC som mal XP ale neznesiem ho a Mac OS by som chcel ale nemam na to peniaze a ani stroj...takze smola:(
Co sa tyka prace na pc pod XP vs Win7 a Vista tak pod Vistou a 7even je kopirovanie,konvertovanie a ostatne veci minimalne o 50% rychlejsie,spustanie OS a aplikacii takisto nakolko ramku vyuziva na rychlejsi start apps co tebe ale nedoslo....pokial daky program potrebuje ram tak tento OS ju uvolni.....bezpecnost systemu je oproti XP na ovela vyssej urovni a sam nepouzivam ziadny AV ani nic podobne iba raz za mesiac to prebehnem MWAB a mam pokoj.....OS bezi ako ma a problem s aplikaciami nemam.Mam 2GB ram a uplne to staci a uz len to ze potrebujes 4GB ram je hlupost kedze tolko ram ti vyuzije iba 64bit OS.A pokial si vsimnes tak vsetko co je nove ma vysie naroky:ci uz je to daka hra alebo OS,alebo program alebo aj ludia....len ty si zabudas vsimat udalosti a suvislosti okolo teba.Alebo si cakal ze Win7 rozbehas na 500Mhz CPU a 64Mb GK a 256MB ram?

cicolably

Příspěvek od cicolably »

markus.22
sorry , ty na tej svojej konfiguracii nemožeš ani vedieť čo ide svižnejšie a nevrav mi že Vista ti tam ide lepšie ako XP ? seven je trošku lepší a mne Vista aby išla aspon tak ako XP musel som procak taktnuť skoro na 4GHz aj tak šla aj z celým PC do . . .
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

McDog

Příspěvek od McDog »

No asi som zazracny ale ked to videl kolega tak sa skrabal po hlave a nechapal...az ked som mu ukazal co a kde tak pochopil ze cca 30 minut hrania sa s OS a je to...Cele XP sa moze ist strcit kde chce a ked neveris tak sa prid pozriet.....a cele je to iba o spravnom HW:)
Darmo mas aj 10-jadro ked mas GPU,HDD a RAM na nic....pokial si zosuladis komponenty tak ta to ani draho nevyjde.....kolega mal o 1,5Ghz vykonnejsi CPU a GPU mal 8600 myslim ale ram mal iba 1GB a mal pomalsi PC ako ja:)
Skor ako som si nieco dokupil do PC tak som sa aspon mesiac radil s ludmi co sa do toho rozumeju.A na takomto principe funguje aj Apple.Darmo super OS a super komponenty ked ich nemas zladene

cicolably

Příspěvek od cicolably »

no vidíš kamoško a keby kolega a hlavne ty zo super strojom ste vedeli že možno 1G ram je menej ako 2G tak by mu to šlo lepšie,možno ho mal zasraný blbosťami ako to windows vie opýtam sa ťa o pol roka aký je rýchly ten tvoj stroj
a zosuladene komponenty :D
ale tak to mi bude radiť niekto čo nevie ani ako funguje WB
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

McDog

Příspěvek od McDog »

Hm neviem co tu pchas WB....Ja tvrdim len to ze Mac OS je super,ale nech sa ma nikto nepokusa presvedcit ze Vista alebo Win7 je pomalsie ako XP.....

A inak ten OS si aj kolega a aj ja reinstalujem kazde 3 mesiace a je jedno ci je to Ubuntu,XP,Vista alebo 7even a dokonca aj Kubuntu.....ja viem som hlupy lebo WB....lol unavuju ma taketo reci

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

no vista je na 1gb ram a durone 3000 pomalsia ako xp. .snazis sa tu tvrdit opak??.. mam duron a nechccem upgradovat.. xp je naj volba.. na tomto stroji je vista zufalo pomala..

ps: takze na mac os za 900 nemas peniaze. .ale win 7 si v pohode ukradol hej??

ps2: ja chcem na pocitaci pracovat.. nie preinstalovavat system kazde 3 mesiace ako idiot.. \)doma.. otcov pocitac.. xpcka instalovane niekedy okolo roku 2005)

ps3: kolko desiatok ci stoviek hodin si robil s mac os x.. ked tvrdis ze win 7 je lepsi?
Naposledy upravil(a) shauriq dne ned lis 01, 2009 1:21 pm, celkem upraveno 1 x.

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

markus.22 píše:No ja mam starsiu konfig:sempron 2Ghz jednojadro,2GB ram a Asus 7600 GS a na vista a aj na win7 mi ide omnoho sviznejsie a rychlejsie ako xp.Aeste som nemal problem s programom ktory by mi nesiel.

Tak tomuto neverim. Jedine zeby si tam povypinal uplne vsetko :) Porovnavaj prosimta normalne ciste instalacie bez hodin tweakovania.

McDog

Příspěvek od McDog »

Win 7 mam legalny kedze som tester ale to tu niekomu nemoze dojst a vistu mam kupenu k pc....:)
Preinstalovavam preto zjednoducho mam urobenu zalohu zo systemu aky chcem mat a iba dam format a nasledne ho nahodim zo zalohy.....ale ono je to dane tym ze testujem,skusam a nebojim sa toho a nevypinam nic okrem hovadin ako fax,tlaciaren a somariny ktore nepouzivam.A pokial sa cgce ktosi vyhovarat na ceny upgrade ram tak sry ale to uz je vrchol...1GB ram cca 10? a pc ti pobezi omnoho sviznejsie a nie len pc ale aj ine programy a je jedno ci je to Xp,Vista alebo Win7 ci Linux.....a nikdy by som si nedovoliltvrdit ze Win je lepsi ako mac OS....asi velmi zle citas lebo som taku vec netvrdil...

cicolably

Příspěvek od cicolably »

No o chvilku dostaneme po prstoch od modov,takze kazdy nech je spokojny s tym co ma a na co ma,Blamer nech si zhana svoje ovecky,Jobs bude svoje.ved o nic nejde.
Asi by som to zamkol to je ako na foru o Nokiach ked napises ze iP je lepsi.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

McDog

Příspěvek od McDog »

Jj podla mna ma doma Balmer urcite nieco od Apple:) a aj Billl:)

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Mno, když už se tu tak pěkně hádate, tak já uvedu mé zkušenosti...

Na C2D 3GHz a 2GB RAM je Vista nepoužitelná (možná tak na Office a Operu), cokoliv "víc" (Acrobat, SolidEdge, sem tam Corel) se táhne jako sopel. Na 2GB RAM jsem pozoroval často i výrazné zpomalení při blbém copy&paste. Upgrade na 3GB dost pomohl. Nyní mám 6GB RAM a rozdíl v rychlosti Visty/Win7RC nepozoruju vůbec (oba 64bit verze). S 3-4GB RAM si dovolím tvrdit, že jsou oba systémy rychlejší než XP, s 2GB (či méně) nikoliv - a start Win či aplikace nepovažuju za známku rychlosti systému - PC jen uspávám (pak naběhne stejně rychle jako MAC OS) a vážně nepotřebuji spustit aplikaci do 3s. Potřebuji aby mi pak několik hodin jela bez záseku.

Nyní si hraju s h...int...hem a 10.5.7 jede taky jako z praku (na konfiku viz výše). Rozdíl mezi MBP nepozoruju.

IMHO se tu zase hádáme(te) o blbostech. Spokojeného "mekaře" na Win nedostanete a spokojeného Windowsáka na OSko taky ne (má tam aplikace které jinde nejedou, má tam plno her a je spokojený, že to umí ovládat).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

McDog

Příspěvek od McDog »

Ale ja chcem MacOS :twisted: :twisted: :twisted:

djlucas

Příspěvek od djlucas »

markus.22 píše:A pokial si vsimnes tak vsetko co je nove ma vysie naroky:ci uz je to daka hra alebo OS,alebo program alebo aj ludia....len ty si zabudas vsimat udalosti a suvislosti okolo teba.Alebo si cakal ze Win7 rozbehas na 500Mhz CPU a 64Mb GK a 256MB ram?

Zajimave ze ja si toho nevsiml... Snow Leopard ma vetsi naroky na HW ? ze jsem to nejak nepochitil... me se prave zda ze novy system Applu bezi jeste lepe svizneji a rychleji ( tim myslim i ze programy startujou rychleji ) na vsech konfiguracich od Applu s CPU Intel...
Macbook pro

McDog

Příspěvek od McDog »

Jeziiiiiiiiiiiiiiis ale vidis ma ze by som porovnaval Apple?Uz som pisal ze Mac si nedovolim porovnavat lebo ho nemam...ale takisto aj nove zeleza od Apple su vykonnejsie..nemyslis?
A Apple robi OS k urcitemu HW ale u Win tomu tak neni a preto je dobre poriadne skombinovat aj HW na Win

djlucas

Příspěvek od djlucas »

precti si v tom mem prispevku tvou citaci poradne.... pises ze vsechno co je nove a to i OS cili i OSX ... ma vetsi naroky na HW ... to ale neni pravda... !! Tohle mozna plati je u Windowsu ale OSX naroky urcite vetsi nema.. a co treba takovy Linux ? kazda nova verze ma stale vetsi naroky na HW ? vzdyt linux ti rozjedu bez nejakych problemu i na PIII nebo mozna i na nizsim HW...
Macbook pro

Odpovědět