iPhone 3GS 32GB - dost věrná čínská kopie , padělek
Re: iPhone 3GS 32GB - dost věrná čínská kopie , padělek
Ale nemusi z nej vypadnout, ze je to kopie. V nejhorsim to dam nekde na odbornej posudek k notarovi... Ale jak si zarucim, aby to neodlozila PCR nevim Sere me to Vsecky moje penize za nakou kopii a to sem student
Přejmenovávám z
- původní název sváděl k myšlence, že se jedná o originální iPhone, určený pro čínský trh
naIphone 3GS 32GB - čínská verze
- původní název sváděl k myšlence, že se jedná o originální iPhone, určený pro čínský trh
-
- Mírně pokročilý
Re: Iphone 3GS 32GB - čínská verze
spacekjakub píše:Budu to resit takto. Pokud nevrati penize, tak si necham poslat "pristroj" a necham udelat posudek, ze to neni vyrobek od Applu. On mi psal ze je, tim padem mne klamal a musi podle zakona vratit penize. Klidne se pripojim k nekomu, kdo to uz resi... Prosim informujte co nejvice. Ale podle mne muj postup by byl spravny. Nebo ne?
Řeš to přes Aukro tým
No pan je ochotny vratit penize. Pomaham mu resit situaci s obchodnikem z USA od koho koupil tyto veci. Nevite jaka je doba, do kdy musim podat trestni oznameni a stiznost na aukro?
- rony
- Klub čistého iOS
Re: Iphone 3GS 32GB - čínská verze
House_MD píše:zkusím jak funguje "upozornit na aukci"
EDIT: http://aukro.cz/item806921779_iphone_3gs.html
že prej je to origo
poslite tych smradov tam, kam patria. Skusaju zarabat na bezcennych hrackach. Takyto telefon sa da kupit za zlomok toho, za co ho predavaju. Hranici to s trestnym cinom.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Aukro řeší spor až po podání trestního oznámení.
Časový údaj: Ne dříve než za 30 dnů, ale zároveň ne později než do 120 dnů od uzavření obchodu viz http://www.aukro.cz/help_item.php?zoom=N&item=1474
2 Rony: Podle mě to je trestný čin ( 10500,-czk)
Časový údaj: Ne dříve než za 30 dnů, ale zároveň ne později než do 120 dnů od uzavření obchodu viz http://www.aukro.cz/help_item.php?zoom=N&item=1474
2 Rony: Podle mě to je trestný čin ( 10500,-czk)
-
- iPhone expert
Jednou tady někdo dával odkaz (prosím o doplnění) na stránky apple.com, kde stačilo zadat sériové číslo jakéhokoliv výrobku od Apple a web vygeneroval nějaké články apod. tzn. že sériové číslo výrobku patřilo výrobku Apple
Pokud sériové číslo není okopírované z originál iPhone tak by to nemělo nic najít..
Řekl bych, že jen to že použil ochrannou známku Apple iPhone 3GS k prodeji padělku je docela průser + škoda nad 5 tisíc korun
Nenech se odpálkovat, dej mu časové ultimátum, pokud se nic nepohne ohlídej si to a jednej. 10 tisíc za krám co v čině stojí o dost méně neleží na cestě
Tyhle kopie jsou největší drzost
EDIT:
tak web je http://www.apple.com/support/
Search support - Enter keywords or serial number
EDIT2:
Ty s obchodníkem z USA nemáš nic společného.. "Nákupní smlouvu" jsi uzavřel s obchodníkem z ČR
Pokud sériové číslo není okopírované z originál iPhone tak by to nemělo nic najít..
Řekl bych, že jen to že použil ochrannou známku Apple iPhone 3GS k prodeji padělku je docela průser + škoda nad 5 tisíc korun
Nenech se odpálkovat, dej mu časové ultimátum, pokud se nic nepohne ohlídej si to a jednej. 10 tisíc za krám co v čině stojí o dost méně neleží na cestě
Tyhle kopie jsou největší drzost
http://aukro.cz/country_pages/56/0/education/pok/index.php?page=2 píše:§5 Přihláška do Programu ochrany Kupujících
5.3 Elektronický formulář musí být vyplněn a odeslán mezi 30 až 120 dny ode dne skončení aukce. V mimořádně odůvodněných případech může být tato lhůta Aukrem zkrácena. Kupující bude o této skutečnosti informován e-mailem s dostatečným předstihem.
EDIT:
tak web je http://www.apple.com/support/
Search support - Enter keywords or serial number
EDIT2:
spacekjakub píše:No pan je ochotny vratit penize. Pomaham mu resit situaci s obchodnikem z USA od koho koupil tyto veci. Nevite jaka je doba, do kdy musim podat trestni oznameni a stiznost na aukro?
Ty s obchodníkem z USA nemáš nic společného.. "Nákupní smlouvu" jsi uzavřel s obchodníkem z ČR
-
- Pokročilý uživatel
Já jen nechápu že mu to Aukro nezakázala tyto Aukce.Kdo se v iPhone trosku vyzna tak si staci precist treba rozliseni displaye a je jasne ze to neni od applu.
Mě zrušily aukci flashnuty PSP prej že se nesmí prodávat že je to nelegální a takovýhle aukce mu povolej tomu nerozumim..
Mě zrušily aukci flashnuty PSP prej že se nesmí prodávat že je to nelegální a takovýhle aukce mu povolej tomu nerozumim..
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
joo, me se jednou takhle povedlo kdysi davno kopupit mlady misto 3gcka 2g.. taky to byla moje chyba =) nejdulezitejsi pravidlo naprosto vsude na netu, procist komplet celej popis..
e: a jinak ta kopie.. hodne pekne zdarila..
e: a jinak ta kopie.. hodne pekne zdarila..
No když je někdo zbrklý a jde po ceně..... stejně jako Ti ostatní, co pořád mermomocí chtějí iPhone z USA apod...
jakmile si ebay vychytas, iphone z usa neni problem, ja sem si nechal dovizt novy 32gb 3gs.. (cyslo cca na 12 i clem, chyt sem dobrou aukci) a mlade sem ted porizoval 3gs 16gb a to vyslo cca na 9.. oboji komplet novy bez problemu.. navic mas paypal buyer protection.. prijde ti neco jinyho a do 10dni mas penize zpatky (osobni zkusenost)
Jo, já jsem na eBay tak 2 roky a např. tento týden mi přišlo 6 balíčků...
jenže já vždy vím, co kupuji a o čem to je (i souvislosti jako třeba záruky, apod.) a myslím, že jsem mluvil docela jasně.
jenže já vždy vím, co kupuji a o čem to je (i souvislosti jako třeba záruky, apod.) a myslím, že jsem mluvil docela jasně.
tak samozdrejme, pokud nevis vsechno info ohledne toho co kupujes, tak je nakup na ebay celkem hazard =)
Dodbre, je fajn ze viete nakupovat, vsetci vam zavidime, ale podla mna sa to raz moze stat kazdemu. A nehovorte ze VAM urcite nie, lebo ste zbehli. Stane sa vam to pri nehnutelnostiach, investovani, dedicskom konani... proste Vas niekto natiahne v niecom v com nie ste uplne doma. Proti podvodnikom treba bojovat, a nie tym co naleteli vyhadzovat na oci ze VAM by sa to stat nemohlo.
Inac tak to nakoniec vyzera, ze ten povodny predajca mozno ani sam nevie, ze su to kopie a skutocny Iphone pre Cinu existuje pre bezneho spotrebitela zatial len na papiery (resp urcite nie v obchodoch).
Inac tak to nakoniec vyzera, ze ten povodny predajca mozno ani sam nevie, ze su to kopie a skutocny Iphone pre Cinu existuje pre bezneho spotrebitela zatial len na papiery (resp urcite nie v obchodoch).
Z mého pohledu pořád platí to, co jsem napsal v Čtv Lis 05, 2009 10:02 . Kupovat iPhone (pokud si vážím peněz) může být úplně nastejno jako kupovat auto. Porozhlédnu se, zjistím vlastnosti, pro a proti, třeba se i poptám někoho známého, kdo se vyzná..... Pak už se zamyslím a při popisu v aukci mi nebude sedět plno věcí. (to se pak i můžu přes Aukro zeptat prodejce).
Ale také můžu koukat jenom na název a cenu, jééé iPhone 3GS 32GB za 9000 (i když jinak se prodává nejlevněji za více než 14000 a to ještě šedý dovoz.... Super, kupuju! Hned! Šup Šup ať to lítá.... Cože?? To není iPhone 3GS 32GB! On mě podvedl!!! Pověsmě ho!!!
Ale také můžu koukat jenom na název a cenu, jééé iPhone 3GS 32GB za 9000 (i když jinak se prodává nejlevněji za více než 14000 a to ještě šedý dovoz.... Super, kupuju! Hned! Šup Šup ať to lítá.... Cože?? To není iPhone 3GS 32GB! On mě podvedl!!! Pověsmě ho!!!
Tak všechny zdravím. Aby to nevypadalo že jsem nějaký srábek, tak jsem vlezl mezi vás do jámy lvové. Jsem ten prodejce z Aukra, kterého tedy všichni urážíte atd. Předem chci upozornit na jednu věc, nehodlám odepisovat na nějaké urážky, slovní napadení a jiné. Jen tu chci uvést fakta.
To že se semnou kupující domluví na nějaké věci - řešení ať telefonicky a nebo meilem a pak tu řeší něco za mými zády a dělají ze mě zloděje a podvodníka, to je jedna věc, ale jsem člověk jako vy, tohle nemám zapotřebí.
Předem také chci aby každý věděl, že mým úmyslem nebylo nikoho oklamat a nebo prodávat kopii i když s názvem iPhone někomu za originál. V prvním případě - důkazem je i první má aukce na Aukru: http://aukro.cz/item790322442_iphone_3gs_32gb.html jsem byl oklamán prodejcem na eBay, který tento přístroj prodával s označením, že jde o Apple iPhone 3GS. Zde jsem omyl přiznal a kupujícím vracím peníze - má chyba že jsem naletěl.
V druhém případě - v druhé aukci, jsem ale již prodával úplně něco jiného - viz. má druhá aukce a nákup p. Špačka, který se k tomuto linčování ochotně přidal, když zde je očividně chyba na jeho straně....takže zde odkaz na druhou aukci: http://aukro.cz/item802814315_iphone_3gs_32gb_novy.html
Rozdíl je myslím patrný - ani náznak toho že jde o výrobek Apple - přístroj pojmenován, tak jak ho má pojmenovaný prodejce od kterého jsem koupil, tj. iPhone 3GS....mimo jiné všechny specifikace vypsané - nic jsem netajil a navíc nějaké důležitější rozdíly oproti originálu jsem zvýraznil červeně. A ke všemu jsou zde fotografie - kde je vidět i detailně zadní část telefonu aj. V této aukci není ani náznak, že jde o Apple, vše co je zde popsáno a vyobrazeno se týká přístroje, který p. Špaček milně považoval za Apple, což ale není má chyba. Je smutné že někdo vidí cenu 10 táců a jde po tom jak zběsilej aniž by si přečetl specifikace přístroje. V tomto přípaadě se jedná pouze o chybu kupujícího, ne mou - navíc hned úvodem v aukci toto upozornění: prosím o přečtení, pokud se rozhodnete nečíst tyto podmínky je to vaše chyba!!!! Vše nové - 100%. Vše souhlasí s popisem zde uvedeným!!!!...už nevím co bych měl napsat dále - to mám příště ještě uvézt: Přečtěte si prosím specifikace ať víte co kupujete, prosím prosím - já to co jsem prodával popsal a vyobrazil - není přeci má povinnost jeeště každému kdo přihodí nebo koupí volat a říkat mu - jste si jist že jste chtěl opravdu toto?
I když v případě p. špačka jsem právě tohle udělal a reakce byla stejná jako u kupujících v první aukci, kterým se nedivím, ale zde šlo úplně o něco jiného a to že si pan Špaček myslel že si za 10000Kč koupí originál nový Apple iPhone 3GS, který se tuším u nás stále prodává kolem 17000Kč přeci není můj problém.
Děkuji za pochopení a na konec bych ještě chtěl všechny ujistit že nejsem podvodník - viz. mé pozitivní komentáře na Aukru. Nemám to zapotřebí a jsem z toho celý nesvůj, ale všese snažím řešit. Také mi nepomáhá to, že se mé jméno a můj účet na Aukru tahá a špiní tímto fórem a internetem, což je nejen neetické, tak i nezákonné.
To že se semnou kupující domluví na nějaké věci - řešení ať telefonicky a nebo meilem a pak tu řeší něco za mými zády a dělají ze mě zloděje a podvodníka, to je jedna věc, ale jsem člověk jako vy, tohle nemám zapotřebí.
Předem také chci aby každý věděl, že mým úmyslem nebylo nikoho oklamat a nebo prodávat kopii i když s názvem iPhone někomu za originál. V prvním případě - důkazem je i první má aukce na Aukru: http://aukro.cz/item790322442_iphone_3gs_32gb.html jsem byl oklamán prodejcem na eBay, který tento přístroj prodával s označením, že jde o Apple iPhone 3GS. Zde jsem omyl přiznal a kupujícím vracím peníze - má chyba že jsem naletěl.
V druhém případě - v druhé aukci, jsem ale již prodával úplně něco jiného - viz. má druhá aukce a nákup p. Špačka, který se k tomuto linčování ochotně přidal, když zde je očividně chyba na jeho straně....takže zde odkaz na druhou aukci: http://aukro.cz/item802814315_iphone_3gs_32gb_novy.html
Rozdíl je myslím patrný - ani náznak toho že jde o výrobek Apple - přístroj pojmenován, tak jak ho má pojmenovaný prodejce od kterého jsem koupil, tj. iPhone 3GS....mimo jiné všechny specifikace vypsané - nic jsem netajil a navíc nějaké důležitější rozdíly oproti originálu jsem zvýraznil červeně. A ke všemu jsou zde fotografie - kde je vidět i detailně zadní část telefonu aj. V této aukci není ani náznak, že jde o Apple, vše co je zde popsáno a vyobrazeno se týká přístroje, který p. Špaček milně považoval za Apple, což ale není má chyba. Je smutné že někdo vidí cenu 10 táců a jde po tom jak zběsilej aniž by si přečetl specifikace přístroje. V tomto přípaadě se jedná pouze o chybu kupujícího, ne mou - navíc hned úvodem v aukci toto upozornění: prosím o přečtení, pokud se rozhodnete nečíst tyto podmínky je to vaše chyba!!!! Vše nové - 100%. Vše souhlasí s popisem zde uvedeným!!!!...už nevím co bych měl napsat dále - to mám příště ještě uvézt: Přečtěte si prosím specifikace ať víte co kupujete, prosím prosím - já to co jsem prodával popsal a vyobrazil - není přeci má povinnost jeeště každému kdo přihodí nebo koupí volat a říkat mu - jste si jist že jste chtěl opravdu toto?
I když v případě p. špačka jsem právě tohle udělal a reakce byla stejná jako u kupujících v první aukci, kterým se nedivím, ale zde šlo úplně o něco jiného a to že si pan Špaček myslel že si za 10000Kč koupí originál nový Apple iPhone 3GS, který se tuším u nás stále prodává kolem 17000Kč přeci není můj problém.
Děkuji za pochopení a na konec bych ještě chtěl všechny ujistit že nejsem podvodník - viz. mé pozitivní komentáře na Aukru. Nemám to zapotřebí a jsem z toho celý nesvůj, ale všese snažím řešit. Také mi nepomáhá to, že se mé jméno a můj účet na Aukru tahá a špiní tímto fórem a internetem, což je nejen neetické, tak i nezákonné.
-
- Starý pes fóra :)
Těch zvýrazněných rozdílů by mělo být tak 10x tolik.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
no hlavne by si to nemal vobec predavať pod nazvom iPhone , to je asi tak všetko k tomu .
lebo potom klameš , sorry .
to ja ti predam TOTO nove Ferrari Testarossa
za 10000? ved je tiež z Talianska
lebo potom klameš , sorry .
to ja ti predam TOTO nove Ferrari Testarossa
za 10000? ved je tiež z Talianska
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
Beastmaster píše:Také mi nepomáhá to, že se mé jméno a můj účet na Aukru tahá a špiní tímto fórem a internetem, což je nejen neetické, tak i nezákonné.
To si asi děláš legraci. Nezákonné je hlavně tvé porušování práv k ochranné známce tím, že prodáváš výrobek, na kterém je padělané logo i název.
-
Argumenty prodejce jsou zcela zcestné... Podle mého názoru šlo prodejci i výrobci o jednu jedinou věc: vyvolat dojem toho, že se jedná o originální výrobek Apple (viz označení "iPhone 3gs 32 GB", logo Apple etc.) dále nechápu argument vyznačených rozdílů... iPhone má 3,5 palcový displej a má i něco, co by se dalo doslovně nazvat gravitační senzor(když to doslovně přeložím). A vůbec, když už je pan prodejce svátost sama, proč nenapíše že nejde o výrobek firmy Apple červeně a na první místo v popisu? To je podle mě normální jednání člověka, který nepotřebuje nic odrbat...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Jojo já myslím, že když padělek se jmenuje iPhone, tak by aukce mohla být pojmenovaná např. "iPhone 3GS 32GB - čínská kopie, dobrý vzhled" a v aukci zvýrazněno ještě hned na začátku "Prodávané zboží není výrobkem firmy Apple, nejedná se o pravý iPhone 3GS" .... například.... třeba to někdo koupí. Nechtěl bych být v kůži prodejce z Aukra - do té doby samé pozitivy, teď provar a do toho negativy.
-
To bylo myšleno ironicky?
-
Za prodavane zbozi ruci ten kdo ho prodava. Uz to, ze je u plagiatu pouzito oznaceni "iPhone", na ktery ma autorska prava firma Apple, je poruseni zakona. Dale opet chranene logo nakousnuteho jablicka primo na pristroji. Prodejce je proste podvodnik a doporucuji, aby na nej poskozeni podali trestni oznameni.
Historie tohoto prodejce je primo ukazkovym profilem "Aukroveho podvodnika": zalozi ucet, proda par bezcennych starych kramu radove za desetikoruny, aby si nasbira kladna hodnoceni, a pak zacne prodavat plagiaty za mnohonasobne vyssi castky. Je ovsem smutne, ze se stale najdou chudaci, kteri na to naleti. To ovsem nic nemeni na tom, ze prodejce porusuje zakon, podvod se skodou v teto vysi uz neni prestupkem ale trestnym cinem.
Aukro je podobnymi ****** primo prolezle, nikdy bych tam nekoupil nic ani za korunu. Aukro totiz ma z kazdeho prodaneho predmetu kolem 5% provizi, takze radsi tise toleruji podovodniky, hlavne ze jim tecou prachy.
Historie tohoto prodejce je primo ukazkovym profilem "Aukroveho podvodnika": zalozi ucet, proda par bezcennych starych kramu radove za desetikoruny, aby si nasbira kladna hodnoceni, a pak zacne prodavat plagiaty za mnohonasobne vyssi castky. Je ovsem smutne, ze se stale najdou chudaci, kteri na to naleti. To ovsem nic nemeni na tom, ze prodejce porusuje zakon, podvod se skodou v teto vysi uz neni prestupkem ale trestnym cinem.
Aukro je podobnymi ****** primo prolezle, nikdy bych tam nekoupil nic ani za korunu. Aukro totiz ma z kazdeho prodaneho predmetu kolem 5% provizi, takze radsi tise toleruji podovodniky, hlavne ze jim tecou prachy.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
Presumpce neviny - říká Vám to něco?
Chyba je na obou stranách... ale jak kupující uvedl - když si někdo bezhlavě myslí, že si koupí iPhone 3GS za 10tis., tak je víceméně naivní... v takovém případě se prostě měl kupující dotázat prodávajícího ať už prodávající uvedl v aukci cokoliv.
Na Vás není abyste toto jednání posuzovali, to je momentálně mezi kupujícím a prodejcem a maximálně se to přenese k zaměstnancům Aukra či PČR. Vy zde nejste od toho abyste někoho soudili.
Musím ale uznat, že ta kopie na videu je velmi, ale velmi zdařilá
Chyba je na obou stranách... ale jak kupující uvedl - když si někdo bezhlavě myslí, že si koupí iPhone 3GS za 10tis., tak je víceméně naivní... v takovém případě se prostě měl kupující dotázat prodávajícího ať už prodávající uvedl v aukci cokoliv.
Na Vás není abyste toto jednání posuzovali, to je momentálně mezi kupujícím a prodejcem a maximálně se to přenese k zaměstnancům Aukra či PČR. Vy zde nejste od toho abyste někoho soudili.
Musím ale uznat, že ta kopie na videu je velmi, ale velmi zdařilá
iPad 16GB WiFi + 3G: iOS 4.3 -> iOS 4.3.1 JB -> iOS 5.0.1
WebDeveloper
POMOZTE!! SBÍREJTE, NAKUPUJTE x) http://goo.gl/mJEzc
-
- Moderator fóra
Někoho soudit a říkat svůj názor jsou dvě odlišné věci...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
waczko píše:Presumpce neviny ale jak kupující uvedl - když si někdo bezhlavě myslí, že si koupí iPhone 3GS za 10tis., tak je víceméně naivní...
Ked si niekto bezhlavo mysli, ze si v Bratislave otvori bar bez toho, aby ho prisla vypalovat mafia, je velmi naivny.
To som iba preformuloval tvoj brilantny priklad.
No tak koukám že zde nemá cenu vůbec nic řešit. Jsou tu lidé zainteresovaní atd. Nebudu se k tomu vyjadřovat. Tak na začátek k tomu nápadu s tím Ferrari - Vůbec nešlo o můj případ aukce, je to naprosto něco jiného. Vy jse uvedl nákup Ferrari a zobrazil úplně jiný vůz atd. Já v aukci neuvedl Apple iPhone ale iPhone - což byl název uvedený na obalu přístroje a já neměl důvod ho pojmenovávat jinak, když jsem ho takhle koupil. No a pak jsem dal jako důkaz originální foto nabízeného přístroje - nikoliv Apple. Takže neprodával jsem Ferrari a nedával obrázek trabantu ale prodával jsem přístroj z eBay, který se jmenuje iPhone a ten jsem i pospsal a vyobrazil.
Potom k tomu pánovi s tím ukázkovým podvodníkem na Aukru. Vám bych doporučoval nečíst tolik noviny a raději se venovat realitě. Pokud považujete za obyčejné krámy např. Nikon D5000 - 19000Kč, objektiv Nikkor 18-200mm za 10000Kč, terárium za 4000Kč aj. aj., tak Vás lituji. Je to totiž příklad věcí, které jsem na Aukru prodal - mimochodem za dobu delší jak 2 roky a vše ku spokojenosti zákazníků - proto ty pozitivy pane a pokud jepro vás cca 280 spokojených obchodů PÁR jak uvádíte, tak to je spíše k pousmání a ne proto abych pak oklamal nějaké 4 kupce nějakým iPhonem. Já to za Apple iPhone nevydával - to je pro mne hotová věc. Navíc jsem prodával zboží takto legálně zakoupené na eBay.
A pokud jde o vaše rady ohledně trestního oznámení atd., tak Vás všechny obdivuju v tom, že jste schopni takto soudit člověka, kterého neznáte, nevíte o tom jak to řeší s kupujícími atd. Jste jak bláznivej dav co řve upalte ho!!! Dav co je poblázněnej svejma iPhounkama a nedokáže objektivně soudit - raději mlčte. Kdo z Vás někdy neudělal nějakou chybu??? Já se jí alespoň snažím ze všec sil napravit i když ze nešlo spíše o chybu mou, ale o chybu těch co si mysleli že prodávám něco jiného i přes všechen můj popis atd. Ale to nemá cenu tady řešit - i kdybych měl u aukce napsáno: Nekupujte to, je to nějaká kopie iPhonu co jsem koupil na netu, tak by se našel někdo kdo by to koupil a tohle fórum by žilo stejně....Někdo tady napsal, těch rozdílů by muselo být vypsáno 10x více a jakejch proboha? Všechny byly popsaný a vyobrazený - všichni jstetu chytráci přes iPhone a tvrdíte že to je padělek - možná je, 100% je, ale já to za originál ani nevydával. A když je to tak vidět a jeto jasné, tak proč to někdo kdo tvrdí že má originál Apple iPhone už doma i přesto koupí a pak mne obviňuje atd. Všechny problémy nemusely být, kdyby ti co to koupili četli a pak teprve platili a ne naopak.
Potom k tomu pánovi s tím ukázkovým podvodníkem na Aukru. Vám bych doporučoval nečíst tolik noviny a raději se venovat realitě. Pokud považujete za obyčejné krámy např. Nikon D5000 - 19000Kč, objektiv Nikkor 18-200mm za 10000Kč, terárium za 4000Kč aj. aj., tak Vás lituji. Je to totiž příklad věcí, které jsem na Aukru prodal - mimochodem za dobu delší jak 2 roky a vše ku spokojenosti zákazníků - proto ty pozitivy pane a pokud jepro vás cca 280 spokojených obchodů PÁR jak uvádíte, tak to je spíše k pousmání a ne proto abych pak oklamal nějaké 4 kupce nějakým iPhonem. Já to za Apple iPhone nevydával - to je pro mne hotová věc. Navíc jsem prodával zboží takto legálně zakoupené na eBay.
A pokud jde o vaše rady ohledně trestního oznámení atd., tak Vás všechny obdivuju v tom, že jste schopni takto soudit člověka, kterého neznáte, nevíte o tom jak to řeší s kupujícími atd. Jste jak bláznivej dav co řve upalte ho!!! Dav co je poblázněnej svejma iPhounkama a nedokáže objektivně soudit - raději mlčte. Kdo z Vás někdy neudělal nějakou chybu??? Já se jí alespoň snažím ze všec sil napravit i když ze nešlo spíše o chybu mou, ale o chybu těch co si mysleli že prodávám něco jiného i přes všechen můj popis atd. Ale to nemá cenu tady řešit - i kdybych měl u aukce napsáno: Nekupujte to, je to nějaká kopie iPhonu co jsem koupil na netu, tak by se našel někdo kdo by to koupil a tohle fórum by žilo stejně....Někdo tady napsal, těch rozdílů by muselo být vypsáno 10x více a jakejch proboha? Všechny byly popsaný a vyobrazený - všichni jstetu chytráci přes iPhone a tvrdíte že to je padělek - možná je, 100% je, ale já to za originál ani nevydával. A když je to tak vidět a jeto jasné, tak proč to někdo kdo tvrdí že má originál Apple iPhone už doma i přesto koupí a pak mne obviňuje atd. Všechny problémy nemusely být, kdyby ti co to koupili četli a pak teprve platili a ne naopak.
-
První řádka v tvé aukci:
Tvůj poslední příspěvek(omlouvám modům se za citaci z předcházejícího příspěvku, ale zde se mi to zdá vhodné):
Ještě takhle nám tu lhát, to už je moc. Sakra, jestli si chceš zachovat důstojnost, tak se zachovej jak chlap, vrať peníze a pak si to řeš s tím od koho jsi to koupil.
Jde o originál Apple iPhone 3GS 32GB
Tvůj poslední příspěvek(omlouvám modům se za citaci z předcházejícího příspěvku, ale zde se mi to zdá vhodné):
...ale já to za originál ani nevydával.
Ještě takhle nám tu lhát, to už je moc. Sakra, jestli si chceš zachovat důstojnost, tak se zachovej jak chlap, vrať peníze a pak si to řeš s tím od koho jsi to koupil.
MacBook Pro Retina 15 10.10
-
- Host
Tak k panu prodejci, který napsal:
"To že se semnou kupující domluví na nějaké věci - řešení ať telefonicky a nebo meilem a pak tu řeší něco za mými zády a dělají ze mě zloděje a podvodníka, to je jedna věc, ale jsem člověk jako vy, tohle nemám zapotřebí."
Nic jsem za Vašimi zády neřešil, o tomhle fóru jsem Vás informoval hned, aby se vidělo, jaký na tu věc mají názor ostatní.
Netvrdím, ani jsem netvrdil, že jste podvodník či zloděj, prostě jste evidentně také obětí podvodu, viz Vaše slova
" V prvním případě - důkazem je i první má aukce na Aukru: http://aukro.cz/item790322442_iphone_3gs_32gb.html jsem byl oklamán prodejcem na eBay, který tento přístroj prodával s označením, že jde o Apple iPhone 3GS. Zde jsem omyl přiznal a kupujícím vracím peníze - má chyba že jsem naletěl."
Naletěli jsme všichni, otázka je co s tím uděláme.
"To že se semnou kupující domluví na nějaké věci - řešení ať telefonicky a nebo meilem a pak tu řeší něco za mými zády a dělají ze mě zloděje a podvodníka, to je jedna věc, ale jsem člověk jako vy, tohle nemám zapotřebí."
Nic jsem za Vašimi zády neřešil, o tomhle fóru jsem Vás informoval hned, aby se vidělo, jaký na tu věc mají názor ostatní.
Netvrdím, ani jsem netvrdil, že jste podvodník či zloděj, prostě jste evidentně také obětí podvodu, viz Vaše slova
" V prvním případě - důkazem je i první má aukce na Aukru: http://aukro.cz/item790322442_iphone_3gs_32gb.html jsem byl oklamán prodejcem na eBay, který tento přístroj prodával s označením, že jde o Apple iPhone 3GS. Zde jsem omyl přiznal a kupujícím vracím peníze - má chyba že jsem naletěl."
Naletěli jsme všichni, otázka je co s tím uděláme.
iPad 64 GB WiFi 4.2.1 JB greenp0isoned
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
-
Beastmaster
no si podvodník a basta.
kupuješ na EBAY niekedy ani nevieš čo a potom si mudry a predavaš to dalej dalším nezainteresovaným-neznalým
a aj ked sa po.erieš tak to na obrazku je FERARRI TESTAROSSA lebo tak mi to predal kupujuci z USA aj na kontajneri z lode bol napis FERARRI tak to je ferari a ma nepresvedčíš o opaku.sice motorček je len 4 valec ale ved to je len jeden rozdiel . no
a s tymi " iPhoukama " si ma dostal . už len stačí napísať že sme APPLE SHEEP
no si podvodník a basta.
kupuješ na EBAY niekedy ani nevieš čo a potom si mudry a predavaš to dalej dalším nezainteresovaným-neznalým
a aj ked sa po.erieš tak to na obrazku je FERARRI TESTAROSSA lebo tak mi to predal kupujuci z USA aj na kontajneri z lode bol napis FERARRI tak to je ferari a ma nepresvedčíš o opaku.sice motorček je len 4 valec ale ved to je len jeden rozdiel . no
a s tymi " iPhoukama " si ma dostal . už len stačí napísať že sme APPLE SHEEP
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
Kdyby alespoň jeden z vás četl, tak se tu vyjadřuji k mé druhé aukci!!!! Nikoliv k první, kde jsem svou chybu uznal. A pokud vím, tak o žádném Apple v této aukci není ani řeč pane chytrej...
-
do tretice si to konečne zmenil
ale tem červený odstavec nema chybu PANE CHYTROLÍNU hlavne ten koniec (predraženej kram že si nenapísal)
keby si tu prišiel ty a skor ako si kupil tie CHUJOVINY z ebay bolo by po probleme aj tvojom aj komu si to predal.
ale tem červený odstavec nema chybu PANE CHYTROLÍNU hlavne ten koniec (predraženej kram že si nenapísal)
keby si tu prišiel ty a skor ako si kupil tie CHUJOVINY z ebay bolo by po probleme aj tvojom aj komu si to predal.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
aha, tak s pánem s Ferrari už nebudu komunikovat - zde by byla zapotřebí nějaká lékařská pomoc. Jste mimo mísu a problém zde je o ničem jiném!!! Aby to pochopil u hlupák: Jde o mou druhou aukci = odkaz v mém příspěvku výše. Neprodával jsem originální přístroj ale jakýsi jiný telefon. Nedával jsem informace o Apple le o nabízeném telefonu. Nenesi odpovědnost za myšlení jiných a za to, že si mysleli že kupují něco jiného. Nejsem tatínek ani maminka těhle lidí a jejich rozhodnutí je jejich a ne mé.....Já prodával to co jsem popsal, nic jiného.
Beastmaster, tebe nedochadza ze to co si urobil v tej aukcii je absolutne nemoralne a v rozpore s dobrymi mravmi? (Prinajmensom. Pravdepodobne je to priamo nezakonne).
Metafory s besniacim davom alebo nasu posadlost ajfounkami si nechaj. Drzme sa faktov.
Co sa tyka sudenia: clovek sa posudzuje podla toho ako kona a z akych pohnutok. Ospravedlnilo by ta ak by si naozaj uprimne veril ze to je original Iphone (pripadne vyrobok ktory mozes legalne predavat) a moze mat pre spotrebitela hodnotu pribliznu 10000, ale rozhodne nie tvoja dost naivna predstava, ze ked predavas falzifikat, staci ked doslova uvedies jeho specifikacie a na fakt ze je to falzifikat neupozornis.
Nemozes taky produkt predavat vobec. Podla zakona by k tebe mali prijst uradnici z colnej spravy a zhabat ti vsetky falzifikaty, ak mas este nejake na predaj.
Je to to iste s fejknutymi adidaskami, plati to aj pre ajfouny.
Metafory s besniacim davom alebo nasu posadlost ajfounkami si nechaj. Drzme sa faktov.
Co sa tyka sudenia: clovek sa posudzuje podla toho ako kona a z akych pohnutok. Ospravedlnilo by ta ak by si naozaj uprimne veril ze to je original Iphone (pripadne vyrobok ktory mozes legalne predavat) a moze mat pre spotrebitela hodnotu pribliznu 10000, ale rozhodne nie tvoja dost naivna predstava, ze ked predavas falzifikat, staci ked doslova uvedies jeho specifikacie a na fakt ze je to falzifikat neupozornis.
Nemozes taky produkt predavat vobec. Podla zakona by k tebe mali prijst uradnici z colnej spravy a zhabat ti vsetky falzifikaty, ak mas este nejake na predaj.
Je to to iste s fejknutymi adidaskami, plati to aj pre ajfouny.
-
popisu Vam jak to v Asii chodi s mobilama,ale i jine veci..
Kdyz jde o neco cenneho(napr. iPhone) tak jsou tam hodne padelku,je to. levnejsi,a proc se to vyrabi?ptz lidi to kupujou .Tamejsi lide to vedi,ze jsou zvykli na padelky,takze predtim nez se rozhodnou,ze si to koupej,tak si to peclive zkontroluje/precte..a teprve pak bude predani penez a pristroj. Ale to je v Asii,jsme v Evrope,takze tady to chodi trchu jinak..V tehle pripade,je prodavajici hajzl,ptz napsal ze je to origo,ale i kupujici je blb,ptz necte a nediva se poradne.
Pokud si prodavajici opravil inzerat,tak si myslim ze muze prodat co chce,tak uz to nereste.
at si to vyresi kupujici s prodejcem.
Kdyz jde o neco cenneho(napr. iPhone) tak jsou tam hodne padelku,je to. levnejsi,a proc se to vyrabi?ptz lidi to kupujou .Tamejsi lide to vedi,ze jsou zvykli na padelky,takze predtim nez se rozhodnou,ze si to koupej,tak si to peclive zkontroluje/precte..a teprve pak bude predani penez a pristroj. Ale to je v Asii,jsme v Evrope,takze tady to chodi trchu jinak..V tehle pripade,je prodavajici hajzl,ptz napsal ze je to origo,ale i kupujici je blb,ptz necte a nediva se poradne.
Pokud si prodavajici opravil inzerat,tak si myslim ze muze prodat co chce,tak uz to nereste.
at si to vyresi kupujici s prodejcem.
-
Abychom to uzavreli:
Prodejce z Aukra dovezl ze zahranici a v CR uvedl na trh telefon, ktery na aukcnim serveru Aukro oznacil jako "iPhone". Registrovana obchodni znamka "iPhone" patri firme Apple Inc., a pouze tato firma vyrabi a prodava telefony s nazvem "iPhone". Kupujici tedy zcela opravnene u telefonu oznaceneho jako "iPhone" ocekava, ze se jedna o telefon od firmy Apple, protoze jiny "iPhone" proste ani existovat nesmi. Oznacenim "iPhone" tedy prodejce na Aukru umyslne (protoze vedel, ze se nejedna o vyrobek firmy Apple) uvedl v omyl kupujici za ucelem vlastniho obohaceni (zisku z prodeje), zamlcil podstatne skutecnosti (ze jim prodavany telefon neni pravy iPhone, protoze iPhone muze vyrabet jen Apple). A pokud se podivate do trestniho zakoniku, presne takto je v §250, zakona c. 140/1961 (Trestni zakon) ve zneni pozdejsich novelizaci, definovan trestny cin podvodu.
Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti....
1/ uvedeni v omyl
2/ vyuziti omylu druheho
3/ zamlceni podstatne skutecnosti
Vsechny tri podminky jsou podle me nepochybne splnene, pritom k naplneni trestneho cinu podvodu staci jenom jedna z nich. Proto znovu doporucuji poskozenemu, aby se obratil na policii, ktera ve spolupraci se soudem jiste objektivne a nezaujate rozhodne, zda podvodnik je podvodnik nebo ne.
Prodejce z Aukra dovezl ze zahranici a v CR uvedl na trh telefon, ktery na aukcnim serveru Aukro oznacil jako "iPhone". Registrovana obchodni znamka "iPhone" patri firme Apple Inc., a pouze tato firma vyrabi a prodava telefony s nazvem "iPhone". Kupujici tedy zcela opravnene u telefonu oznaceneho jako "iPhone" ocekava, ze se jedna o telefon od firmy Apple, protoze jiny "iPhone" proste ani existovat nesmi. Oznacenim "iPhone" tedy prodejce na Aukru umyslne (protoze vedel, ze se nejedna o vyrobek firmy Apple) uvedl v omyl kupujici za ucelem vlastniho obohaceni (zisku z prodeje), zamlcil podstatne skutecnosti (ze jim prodavany telefon neni pravy iPhone, protoze iPhone muze vyrabet jen Apple). A pokud se podivate do trestniho zakoniku, presne takto je v §250, zakona c. 140/1961 (Trestni zakon) ve zneni pozdejsich novelizaci, definovan trestny cin podvodu.
Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti....
1/ uvedeni v omyl
2/ vyuziti omylu druheho
3/ zamlceni podstatne skutecnosti
Vsechny tri podminky jsou podle me nepochybne splnene, pritom k naplneni trestneho cinu podvodu staci jenom jedna z nich. Proto znovu doporucuji poskozenemu, aby se obratil na policii, ktera ve spolupraci se soudem jiste objektivne a nezaujate rozhodne, zda podvodnik je podvodnik nebo ne.
-
http://cgi.ebay.com/NEW-CHINA-IPHONE-3G ... 1661wt_939
mam kupiť ? nemam ?
asi to tu bude o chvilu LOCK
mam kupiť ? nemam ?
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
Is8 má pravdu...
Presumpce neviny mi něco říká, vzhledem k tomu, čím se 7 dní v týdnu bavím a viz můj podpis...
Ale tady zcela jednoznačně bylo cílem uvedení zákazníka v omyl aby si myslel, že kupuje iPhone, což je RTM (Registred Trade Mark)
Na druhou stranu, koupit 3GS za 10 000,- nový a bez SIM locku není zas tak moc Sci-fi, stačí kouknout na ceny v Hong Kong Apple Store a máte jasno...
Presumpce neviny mi něco říká, vzhledem k tomu, čím se 7 dní v týdnu bavím a viz můj podpis...
Ale tady zcela jednoznačně bylo cílem uvedení zákazníka v omyl aby si myslel, že kupuje iPhone, což je RTM (Registred Trade Mark)
Na druhou stranu, koupit 3GS za 10 000,- nový a bez SIM locku není zas tak moc Sci-fi, stačí kouknout na ceny v Hong Kong Apple Store a máte jasno...
-
cicolably píše:http://cgi.ebay.com/NEW-CHINA-IPHONE-3GS-32GB-WITH-WIFI-UNLOCKED_W0QQitemZ120487889437QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item1c0da34a1d#ht_1661wt_939
mam kupiť ? nemam ?
Prodejce to oznacuje jako "HIGH END COPY", ale stejne pouzitim nazvu "iPhone" porusuje ochranne znamky Applu. Je to stejny vychcanek jako ten z Aukra, doufam ze mu to eBay rychle zatrhne.
-
http://www.apple.com/legal/trademark/appletmlist.html
Tady je seznam Apple Trademarks - tzn toho, co má registrováno Apple a smí to prodávat jenom on
Tady je seznam Apple Trademarks - tzn toho, co má registrováno Apple a smí to prodávat jenom on