iPhone 3GS 32GB - dost věrná čínská kopie , padělek
-
- Host
Re: iPhone 3GS 32GB - dost věrná čínská kopie , padělek
Sleduji tuto debatu a z mého pohledu nemůžu říct, že za to může pouze prodejce.
V tomto případě se jedná o opravdu velmi kvalitní REPLIKU. To zdůrazňuji hlavně proto, že replika je od toho, aby byla k nerozeznání od originálu a to i včetně názvu výrobce, loga apod. Proto nechápu tvrzení některých z Vás, že to měl prodejce pojmenovat jinak.
Proto si myslím, že to mohl i prodejce prodávat v dobrém úmyslu, že nabízí prostě iphone 32gb, který se mu podařilo sehnat za dobrých podmínek někde venku. A to že kupující tzv. naletěl, tak za to nemůže prodejce, ale hlavně on sám!
Když vidím nabídku na iphone 32gb za cca 10.000,- a vím že se prodává za bezmála 19000,- tak je mi jasné, že něco neni v pořádku, navíc každý bazar by vykoupil originální novou 32Gb za víc. Na Aukru je položka ,,položit otázku prodejci,, kde se mohl kupující dozvědět víc. Taky mohl například zde na fóru poslat před koupí odkaz a hned by se dozvěděl, že je to replika. Takže tady bych dal za vinu i kupujícímu, za neznalost.
Jsem fanda do hodinek a už jsem se mnohokrát setkal s tak kvalitníma replikama např. Rolex, Tag heuer ... že by to uživatel nepoznal od originálu. Snad až hodinář, který by zjistil, že je tam nějaký japonský strojek místo švícarského (hodně kvalitní repliky mají i ten švícarský, kde už je i hodinář v koncích). Český internet je toho přeplněný. Takže jsou lidi, co mají Rolex za 3000,- a myslí si, jak dobře koupili orig. hodinky. Běžná cena je 100tis a víc.
Takže to přirovnání tady s tím Ferari je vážně k smíchu a dotyčný neví, co znamená replika.
Jinak musím uznat, že tato replika iphone vůbec nevypadá špatně, být za cca 2000,- tak to může být i dobrý telefon.
V tomto případě se jedná o opravdu velmi kvalitní REPLIKU. To zdůrazňuji hlavně proto, že replika je od toho, aby byla k nerozeznání od originálu a to i včetně názvu výrobce, loga apod. Proto nechápu tvrzení některých z Vás, že to měl prodejce pojmenovat jinak.
Proto si myslím, že to mohl i prodejce prodávat v dobrém úmyslu, že nabízí prostě iphone 32gb, který se mu podařilo sehnat za dobrých podmínek někde venku. A to že kupující tzv. naletěl, tak za to nemůže prodejce, ale hlavně on sám!
Když vidím nabídku na iphone 32gb za cca 10.000,- a vím že se prodává za bezmála 19000,- tak je mi jasné, že něco neni v pořádku, navíc každý bazar by vykoupil originální novou 32Gb za víc. Na Aukru je položka ,,položit otázku prodejci,, kde se mohl kupující dozvědět víc. Taky mohl například zde na fóru poslat před koupí odkaz a hned by se dozvěděl, že je to replika. Takže tady bych dal za vinu i kupujícímu, za neznalost.
Jsem fanda do hodinek a už jsem se mnohokrát setkal s tak kvalitníma replikama např. Rolex, Tag heuer ... že by to uživatel nepoznal od originálu. Snad až hodinář, který by zjistil, že je tam nějaký japonský strojek místo švícarského (hodně kvalitní repliky mají i ten švícarský, kde už je i hodinář v koncích). Český internet je toho přeplněný. Takže jsou lidi, co mají Rolex za 3000,- a myslí si, jak dobře koupili orig. hodinky. Běžná cena je 100tis a víc.
Takže to přirovnání tady s tím Ferari je vážně k smíchu a dotyčný neví, co znamená replika.
Jinak musím uznat, že tato replika iphone vůbec nevypadá špatně, být za cca 2000,- tak to může být i dobrý telefon.
Děkuji. Konečně je tu člověk, který pochopil celý problém. Nikdy jsem neměl v úmyslu prodávat v této aukci zboží a vydávat ho za Apple. Prodával jsem jen to, co jsem stejně koupil a pojmenoval to tak, jak se to jmenuje. První aukce je něco jiného, tam jsem udal Apple, jelikož i prodejce od kterého jsem koupil tvrdil že jde o Apple. O této aukci ale nemluvím, mluvím o té druhé, kde je vše pravdivě nabídnuto. Pokud jde o repliku, tak budiž, ale já ji tak i vystavil a nikomu jsem netvrdil že jde o originální výrobek firmy Apple, kdybych to učinil, tak bych to určitě neprodával za 10000Kč.
To je jak s tím pánem co tady vytáhl to Ferrari - jeho příklad měl být shodný s tímto, ale to jerozdíl. On jakože nabídl k prodeji Ferrari, ale kupujícímu předvedl jiný vůz s tvrzením, že jde o Ferrari.
U mne je to obráceně - já vystavil nějaký telefon, který si zřejmně hraje na repliku, ale vystavil jsem ho s vědomím že to je prostě tento ane žádný jiný telefon. Popsal jsem ho a předvedl, tak jaký ve skutečnosti je. Netvrdil, jsem ani v popisu, ani ve vyobrazení, že to je originál Apple.
Jenže to tady nikdo nechápe a každej by mě hned zavíral. Všichni tu tvrdí že eBay má lepší ochranu kupujícího než Aukro. Jak je tedy možné, že se tam tyto přístroje prodávají již dlouho a neustále, nikomu to nevadí - protože každý se seznámí s popisem, popř. fotem nebo kontaktuje prodejce a optá se.
U nás udělá kupující chybu a koupí něco v tušení že jde o něco jiného a pak tu vláčí prodejce po fórech, vyhrožuje soudy, policií a já nevím čím ještě. Tohle je pravá povaha českého národa - nikdo neuzná svou chybu a každej chce ze všeho vytřískat maximum - já telefony koupil za cca 10000Kč/kus, když připočítám poštovné, clo a DPH - měl jsem tedy vydělat nějakých 2000Kč. Místo toho mám nyní problémy s nějakými pošetilci co chtěli originál, když jsem žádný neprodával - mluvím o druhé aukci.
To je jak s tím pánem co tady vytáhl to Ferrari - jeho příklad měl být shodný s tímto, ale to jerozdíl. On jakože nabídl k prodeji Ferrari, ale kupujícímu předvedl jiný vůz s tvrzením, že jde o Ferrari.
U mne je to obráceně - já vystavil nějaký telefon, který si zřejmně hraje na repliku, ale vystavil jsem ho s vědomím že to je prostě tento ane žádný jiný telefon. Popsal jsem ho a předvedl, tak jaký ve skutečnosti je. Netvrdil, jsem ani v popisu, ani ve vyobrazení, že to je originál Apple.
Jenže to tady nikdo nechápe a každej by mě hned zavíral. Všichni tu tvrdí že eBay má lepší ochranu kupujícího než Aukro. Jak je tedy možné, že se tam tyto přístroje prodávají již dlouho a neustále, nikomu to nevadí - protože každý se seznámí s popisem, popř. fotem nebo kontaktuje prodejce a optá se.
U nás udělá kupující chybu a koupí něco v tušení že jde o něco jiného a pak tu vláčí prodejce po fórech, vyhrožuje soudy, policií a já nevím čím ještě. Tohle je pravá povaha českého národa - nikdo neuzná svou chybu a každej chce ze všeho vytřískat maximum - já telefony koupil za cca 10000Kč/kus, když připočítám poštovné, clo a DPH - měl jsem tedy vydělat nějakých 2000Kč. Místo toho mám nyní problémy s nějakými pošetilci co chtěli originál, když jsem žádný neprodával - mluvím o druhé aukci.
-
- Mírně pokročilý
Tady snad vůbec nejde o to, jestli si za to kupující může nebo ne, ale že prodávající se dopustil trestného činu tím, že prodával padělek firmy Apple. Kdyby se to jmenovalo iPone 32 GS, tak by to sice bylo neetický ale nebyl by to trestný čin. To samý snad platí u hodinek, hadrů a všeho. A eBay za to platí pokuty výrobcům.
Navíc o tom zda někdo může použít název iPhone bych se hádal. Originální název je totiž Apple iPhone. Když má např. to zmíněné Ferrari označení F40, tak také neznamená že někdo jiný nemůže F40 použít jinde na něco jiného - aj. aj.
-
- Starý pes fóra :)
Beastmaster píše:Navíc o tom zda někdo může použít název iPhone bych se hádal. Originální název je totiž Apple iPhone.
četl si tohle?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Mírně pokročilý
Beastmaster píše:Navíc o tom zda někdo může použít název iPhone bych se hádal.
iPhone?
-
- Host
Pokud to prodával v dobrém úmyslu a v domění, že se nejedná o padělek - neni to trestný čin. Respektive je, ale nemůže být stíhán pro trestný čin.
Takto to vykládá zákon ČR.
Doporučuji prodejci, aby v rámci dobrého jména na Aukru atd. vrátil kupujícímu peníze. Teď když už prodejce ví, že je to replika, tak by to nesměl dál prodávat.
Nebo může, ale musí uvést Replika iphone 32GS. Taky to sice neni košer, ale aspoň kupující bude hned na začátku vědět, do čeho jde.
Doporučuji prodejci, aby v rámci dobrého jména na Aukru atd. vrátil kupujícímu peníze. Teď když už prodejce ví, že je to replika, tak by to nesměl dál prodávat.
Nebo může, ale musí uvést Replika iphone 32GS. Taky to sice neni košer, ale aspoň kupující bude hned na začátku vědět, do čeho jde.
-
No, odvolávat se na bona fide je trochu hloupý... Zvlášť při nafocené zadní straně s logem Apple...
To jsem napsal, jelikož se v problematice telefonů neorientuju. Jsem spíše přes focení a fotoaparáty. V první aukci jsem uvedl že jde o Apple iPhone, protože jsem ho s tímto přesvědčením kupoval. V fruhé aukci jsem uvedl že jde o iPhone, protože přístroj, který jsem nabízel se tak jmenuje - bylo to uvedeno na krabičce a prodejce to tak také uváděl. To jsem měl napsat: Nevím jak se to jmenuje, na obalu je napsáno iPhone. To by asi neudělal nikdo.
Vše řeším s prodejci a eBay i PayPal, tak nevím co se do toho vůbec mícháte. Co je vůbec někomu po tom - tohle je mezi mnou a kupujícími a s těmi to řeším. Také se nestarám o vaše problémy atd. Povaha většiny z vás je smutná. Docela bych věřil tomu, že je tu samej hošánek co nemá za sebou ani školu. Soudit druhé vážení bez toho aniž byste o nich něco věděli nejde, ani netušíte jak se otáčím abych celou věc dal do pořádku ku spoojenosti kupujících. Někdo jiný na mém místě by se na to vykašlal a nechal se klidně soudit, viz. plno podvodů na Aukru, já ne a i tak jsem obětí nějakým troubů, kteří nemají co jiného na práci než se šťourat do něčeho s čím nemají nic společného a přikládat do kotle. Již zde nebudu na nic reagovat. Kupujícím jsem projevil dobrou vůli a vše řeším...dokonce jsem "vlezl" i sem mezi vás abych celou věc vysvětlil i když mi bylo jasné co se tu na mě sesype a to je celé co k tomu všemu říkám. Klidně si tu pište své romány aj. já mám na starosti hlavně nyní jiné věci než všechny chytráky tady.
Vše řeším s prodejci a eBay i PayPal, tak nevím co se do toho vůbec mícháte. Co je vůbec někomu po tom - tohle je mezi mnou a kupujícími a s těmi to řeším. Také se nestarám o vaše problémy atd. Povaha většiny z vás je smutná. Docela bych věřil tomu, že je tu samej hošánek co nemá za sebou ani školu. Soudit druhé vážení bez toho aniž byste o nich něco věděli nejde, ani netušíte jak se otáčím abych celou věc dal do pořádku ku spoojenosti kupujících. Někdo jiný na mém místě by se na to vykašlal a nechal se klidně soudit, viz. plno podvodů na Aukru, já ne a i tak jsem obětí nějakým troubů, kteří nemají co jiného na práci než se šťourat do něčeho s čím nemají nic společného a přikládat do kotle. Již zde nebudu na nic reagovat. Kupujícím jsem projevil dobrou vůli a vše řeším...dokonce jsem "vlezl" i sem mezi vás abych celou věc vysvětlil i když mi bylo jasné co se tu na mě sesype a to je celé co k tomu všemu říkám. Klidně si tu pište své romány aj. já mám na starosti hlavně nyní jiné věci než všechny chytráky tady.
-
- Host
Pokud se v telefonech Beastmaster jak píše moc neorientuje, tak mu ta zadní strana nemusela být nějak zvláštní - takže je to na místě. Jako laik bys asi taky moc nevěděl např. při koupi již zmiňovaných replik hodinek, co mají originály navíc vyryté. Takže přeji oběma stranám, aby to dopadlo jak má.
-
Džanek píše:Pokud to prodával v dobrém úmyslu a v domění, že se nejedná o padělek - neni to trestný čin. Respektive je, ale nemůže být stíhán pro trestný čin.
Jenomze prodejce tady primo priznal, ze velmi dobre vedel, ze se jedna o padelek. A i s timto vedomim pouzival nazev iPhone a prodaval vyrobek, ktery na sobe nese logo firmy Apple. A jeste ma tu drzost prijit sem a zacit se tu obhajovat naprosto choromyslnymi argumenty.
Beastmaster píše:...jsem uvedl že jde o iPhone, protože přístroj, který jsem nabízel se tak jmenuje...
Moc dobre jsi vedel, ze to neni iPhone, ale cinska hnusna napodobenina.
Beastmaster píše:...nevím co se do toho vůbec mícháte. Co je vůbec někomu po tom - tohle je mezi mnou a kupujícími a s těmi to řeším...
Nastesti mame demokracii a svobodu slova, abysme si mohli mezi sebou podivat o tom, ze na Aukru prodavas cinsky sunt a vydavas ho za iPhone.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
lock a ban. A navíc neznalost neomlouvá
Já si myslím, že lock by byl tady pokrytecký a kontraproduktivní... jen ať je téma otevřené
-
- iPhone guru
Asi se to sem moc nehodí, protože rozhořčení z podvodu je asi ještě dosti čerstvé, já bych na tom nebyl jinak...
Nicméně, musím konstatovat, že toto vypadá jako první POUŽITELNÁ kopie iPhonu, se kterou si zavoláte nebo napíšete SMSku aniž by jste si radši rozmlátili palici ještě před tím, než telefon vytáhnete z kapsy.
Jojo, první pěkná kopie 7luke
Nicméně, musím konstatovat, že toto vypadá jako první POUŽITELNÁ kopie iPhonu, se kterou si zavoláte nebo napíšete SMSku aniž by jste si radši rozmlátili palici ještě před tím, než telefon vytáhnete z kapsy.
Jojo, první pěkná kopie 7luke
Džanek píše:Takže to přirovnání tady s tím Ferari je vážně k smíchu a dotyčný neví, co znamená replika.
Ehm, vies o tom ze v Cine sa vyrabaju aj repliky automobilov Ferrari? ANO, skutocnych aut! Vyzera to ako Ferrari, logo, vsetko, akurat ze to je plastove (miesto karbonu) a ma to mozno tak 60 koni... Takze ten priklad je UPLNE relevantny!
http://carscoop.blogspot.com/2006/05/fa ... rrari.html
A pre Beastmastera: Sklamem ta, ale vyzera to tak ze to tu nie je sami hosanek. Mas tu pravnika, ja mam za sebou ekonomicku univerzitu vo Viedni, kazdy aspon trochu pri zmysloch tvoje konanie minimalne z moralneho hladiska okamzite odsudi. Naopak, zastavat sa ta bude mozno tak jedine ten hosanek ktory este v pojmoch moralka a spravodlivost nema celkom jasno a tesi sa ze nenaletel on ale niekto iny, pripadne niekto kto je vzdy a priori proti prudu.
Ale zatial som videl, ze tu boli ludia maximalne tak neutralny. Povedal by som ze si este celkom dobre pochodil. By si videl co by s tebou spravili ludia na hociktorom nemeckom fore (na tie chodim prevazne)...
Dufam ze uz mas v tej aukcii napisane v prvom riadku ze to nie je original a keby si bol normalny, tak celu aukciu zrusis. Uz len tym ze to predavas dalej konas protizakonne. Ked sa niekto z tvojich klientov naozaj nasere, tak mas problem. Chapem ze si sam naletel, prisiel o mozno 50 litrov, prvu aukciu sa snazis dat do poriadku, ale predavat tie dalsie kusy dalej bez toho, aby si DOSTATOCNE upozornil (a radsej viac ako menej) na to ze ide o nelegalny kopiu jednoducho nie je OK!
Je to uplne presne to iste ako by si predaval nelegalne kopie filmov!
Tam tiez mozes napisat, predam Blu-Ray film "Transformers 2" - 400Kc. (bude tam fotka obalu identickeho s originlom, ale bez upozornenia ze je to napalene na BR-ROM)
Toto je uplne analogicky priklad k tomu co robis ty, aj s pomerom ceny.
Este stale sa ti to zda legalne a v poriadku? Aj vam ostatnym ktorym to este nedoslo a argumentujete tu tym ze pri cene 10000 za Iphone MUSI kupujici ratat s tym ze je to fake? Ano, aj taky pripad by tu mohol byt, lenze cena o 30% nizsia ako je zvyk by pred zakonom ako zjavny znak toho ze je to replika neobstala. To by musela byt tak mozno 10tinova, absolutne ocividna.Nevraviac o tom ze by aj tak vyrobok nesmel obsahovat ziadne chranene loga, vlastnosti atd. Vdakabohu (bohuzial pre niektorych), zakony su postavene tak aby ochranovali tych v slabsej pozicii.
A ze to funguje na ebay? Urobte to co idem urobit ja, upozornite na taku aukciu priamo ebay!
-
Na aukru je zakazano nabizet neoriginalni predmety (padelky), a to ani tehdy, kdyz prodejce vyslovne uvede, ze se jedna o padelek.
http://www.aukro.cz/help_item.php?zoom=N&item=468
http://www.aukro.cz/help_item.php?zoom=N&item=468
-
- Host
mmhardky - vím jak vypadá replika aut, proto mě přišla směšná ta fotka, co tady byla vystavená s tím, že je to Ferrari. Bylo to prostě špatné přirovnání. To jen pro upřesnění.
Nejsem zastáncem prodejcova jednání, zvláště když potom všem zboží prodává dál. Sám jsem jednou málem naletěl na repliku hodinek a nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
Nejsem zastáncem prodejcova jednání, zvláště když potom všem zboží prodává dál. Sám jsem jednou málem naletěl na repliku hodinek a nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
-
Džanek píše:...nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
Na druhou stranu, od doby, co jsem objevil chronomag, jsem taky prisel o slusnou hromadku penez - ale samozrejme v dobrem
-
- Mírně pokročilý
iPhone je rozhodně lacinější koníček a jeho faky se dají rozeznat o dost lépe.
No neznam pána prodejce osobně ale myslím že chtěl prostě poslat černýho petra v podobě číniphonu dál .
Pokud ne měl začít větou velice zdařila napodobenina Ipohonu od Applu ne to vrazit do kolonky iphone a čekat zda se chytí nějakej neználek
Pokud ne měl začít větou velice zdařila napodobenina Ipohonu od Applu ne to vrazit do kolonky iphone a čekat zda se chytí nějakej neználek
-
- Mírně pokročilý
Podle mě už je 32GB nějak divně napsáno...
iPhone 6 16GB Space Grey
-
- Host
Is8 - jo jo, jedná se samozřejmě o diskuzní fórum na chronomag a pravda, je to drahý, hodně drahý koníček
-
[q
ja som v egypte kúpil hodinky breitling za 70 E na nerozpoznanie od originálu a mám ich rok a stále fungujú a ľudia stále čučia ked ich vytiahnem a keď jedného dňa odídu tak mi nebude lúto ich zahodiť ... ale je mi jasné že pri iphone to nebude rovnaké takže v prvom rade by som sa to snažil vyriešiť s predávajúcim a keď bude robiť problémy tak to nahlás na auktu ..
Džanek píše:...nebýt jednoho českého diskuzního fóra o hodinkách, kde jsem samozřejmě před koupí poslal veškeré informace a fotky nabízených hodinek, tak bych přišel o nemalou část peněz.
ja som v egypte kúpil hodinky breitling za 70 E na nerozpoznanie od originálu a mám ich rok a stále fungujú a ľudia stále čučia ked ich vytiahnem a keď jedného dňa odídu tak mi nebude lúto ich zahodiť ... ale je mi jasné že pri iphone to nebude rovnaké takže v prvom rade by som sa to snažil vyriešiť s predávajúcim a keď bude robiť problémy tak to nahlás na auktu ..
-
- Host
Tak jsem se dnes domluvil s prodejcem, že mu zašlu telefon a on mě v co nejbližším termínu peníze. Musí prvně vyřešit situaci na eBay, odkud telefony má, nicméně přislíbil, že pokud to nevyjde, zaplatí mi z vlastní kapsy.
Já mám za to, že se tohle dá považovat od prodejce za fér jednání, ne?
Určitě dám vědět jak to celé dopadne.
Já mám za to, že se tohle dá považovat od prodejce za fér jednání, ne?
Určitě dám vědět jak to celé dopadne.
iPad 64 GB WiFi 4.2.1 JB greenp0isoned
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
-
- Mírně pokročilý
len aby si nakoniec neprišiel aj o peniaze, aj o ten "padělek"
-
- Moderator fóra
no ja newim, ja bych rozhodne pozadoval penize ihned a ne az po tom co se domluvi na ebay..odkud telefony ma je jeho vec
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
-
Tak JÁ bych to nedělal... Z ruky do ruky ano, ale Ty si poškozený, ne on... Takže bych bral po odeslání peněz pošlu telefon... Ale to je můj názor...
no tak naposled zde. Nejsem zloděj!!! Celou věc řeším již ustavičně 4 dny. Kdo vám někde vrátí peníze bez vrácení zboží??? O takovém postupu jsem nikde neslyšel....Kupující věděli že jde o zboží z jiné země, objednané a placené z jejich peněz - proto je nutné uplatnit nárok na vrácení tam a bohužel bez vrácení zboží to asi nepůjde, to dá rozum. To asi vaše chytré hlavinky ale nenapadlo. Pokud tedy radíte aby mi kupující telefony neposílali a tím mi znemožnili je vrátit prodejci do zahraničí, tak v tom případě říkám já: ANO - zavřete mě!!! protože já osobně nemám takové peníze abych je z vlastního vrátil.
Jen by mě zajímalo když umíte všichni tak krásně radit, zda si dokážete všichni i tak bezproblémově poradit ve svém životě...zda jste všichni tak dokonalí, bezproblémoví, sebejistí, neoklamatelní a neschopní nějaké chyby jako já v tomto případě. Kdo by např. nabízel k prodeji svůj fotoaparát za 5000Kč když jsem ho koupil za 19000Kč - jenom kvůli této kalamitě mimochodem...kdo z vás, ptám se??? A to mě zde označujete za podvodníka???? Jděte všichni k šípku a nechtě věc na mě a lidech co s tím mají co společného. Není doba králů a špatných rádců, pokud chcete našeptávat do ouška, tak našeptávejte sobě a nechte druhé být.
Jen by mě zajímalo když umíte všichni tak krásně radit, zda si dokážete všichni i tak bezproblémově poradit ve svém životě...zda jste všichni tak dokonalí, bezproblémoví, sebejistí, neoklamatelní a neschopní nějaké chyby jako já v tomto případě. Kdo by např. nabízel k prodeji svůj fotoaparát za 5000Kč když jsem ho koupil za 19000Kč - jenom kvůli této kalamitě mimochodem...kdo z vás, ptám se??? A to mě zde označujete za podvodníka???? Jděte všichni k šípku a nechtě věc na mě a lidech co s tím mají co společného. Není doba králů a špatných rádců, pokud chcete našeptávat do ouška, tak našeptávejte sobě a nechte druhé být.
-
ale to nieje nikoho problém keby si sa nesnažil predať nelegálne veci tak by si nebol teraz v sračkách ... a vlastne ani neviem ako si to ty predstavuješ , ty si myslíš že kupujúci ti pošle "iphone " a nebude mať nič? ani "iphone" ani peniaze ? takto to nechodí a to že ty tie peniaze nemáš nieje nikoho iného problém ako teba a ak ich nemáš tak si ich požičaj .. Scarto : pošli mu ten iphone na dobierku ..
Je vidno ze predavajuci sa uz snazi aktivne dat veci do poriadku, len skoda ze az potom co sa tak zdiskreditoval. Asi chvilkovy skrat alebo co.
-
- Host
Beastmaster : Musíš brát v potaz taktéž lidi, kteří si od tebe tento čínský produkt koupili ti se obávají toho, že pokud ti tuto napodobeninu zašlou zpět, ty jim již peníze nazpět nezašleš. Na tom nic těžkého není, děje se to neustále a kolikrát to i těm podvodníkům vychází ( nemyslím tím tebe ). Zas na druhou stranu naprosto chápu tvoji situaci, která je v tomto momentě nelehká. Těžko tedy asi seženeš peníze aniž bys tyto napodobeniny vrátil tomu, od koho jsi je kupoval. Ovšem i když byli kupující obeznámeni s tím, že jde o dovozové zboží, nemohli v žádném případě počítat, že se taktéž bude jednat o kopie, jelikož se dají s ciziny iPhony bezproblémů objednat. Copak jsi netušil, že to jsou napodobeniny ??? Telefony jsi před odesláním nekontroloval ???
Zbytečně se tady do ostatních nenavážej, snaží se poradit poškozeným, kteří to pouze otevřeně řešili
Zbytečně se tady do ostatních nenavážej, snaží se poradit poškozeným, kteří to pouze otevřeně řešili
Naposledy upravil(a) sir.ed dne ned lis 08, 2009 10:44 pm, celkem upraveno 2 x.
My stuff :
Samsung i9505 GALAXY SIV ( Marble White ) 4.4.2 + 16GB microSDHC Kingston
Samsung GALAXY Tab2 10.1 16GB
Samsung i9505 GALAXY SIV ( Marble White ) 4.4.2 + 16GB microSDHC Kingston
Samsung GALAXY Tab2 10.1 16GB
-
Beastmaster píše:...Kupující věděli že jde o zboží z jiné země, objednané a placené z jejich peněz - proto je nutné uplatnit nárok na vrácení tam a bohužel bez vrácení zboží to asi nepůjde, to dá rozum...
Kupujiciho naprosto nezajima a zajimat nemusi, co a jak ty resis s tvym smelinarskym dodavatelem z Ciny. Kupujici koupil od tebe, zaplatil tobe, a stejne tak od tebe logicky a podle prava pozaduje vratit penize zase od tebe. A pokud nezaplatis, soudit se bude s tebou, a ne s Cinanem, od ktereho nakupujes ty. S tim se dohaduj sam, to je tvuj problem.
-
Pan "prodávající" mě dojímá... Jeho neznalost zákonů je úžasná... Ale naprosto mě fascinuje to, jak dělá chudáčka a vlastně taky poškozenýho... :-/ Berňák na Tebe!
-
Tak dalsi pokusy o prodej pod nazvem IPHONE uz mu aukro zatrhlo a aukce zrusilo, ted to nas podvodnicek prodava pod nazvem "Dual SIM telefon", prestal pouzivat vyraz IPHONE, obrazek zadni strany pristroje s logem Apple tam radsi taky nedal. Nejvyssi nabidka je zatim 3Kc, vys uz to asi moc nepujde
http://aukro.cz/item811230126_dual_sim_ ... _novy.html
Jak je videt, nesnazi se pristroje vratit zpatky do Ciny, aby mohl vratit penize, ale stale se je snazi prodavat na ceskem trhu! Takze doporucuji podvedenym, aby opravdu na nic necekali a obratili se na policii.
Pozor - na Aukru je vice takovychto podvodniku. Nasel jsem jeste nejmene jednu aukci tohoto typu: http://aukro.cz/item805638920_wifi_phon ... ratem.html v popisu telefonu se sice nevyskytuje ani slovo Apple ani iPhone, ale inzerat je umisten v sekci Aukro ? Telekomunikace ? Mobilní telefony ? iPhone.
http://aukro.cz/item811230126_dual_sim_ ... _novy.html
Jak je videt, nesnazi se pristroje vratit zpatky do Ciny, aby mohl vratit penize, ale stale se je snazi prodavat na ceskem trhu! Takze doporucuji podvedenym, aby opravdu na nic necekali a obratili se na policii.
Pozor - na Aukru je vice takovychto podvodniku. Nasel jsem jeste nejmene jednu aukci tohoto typu: http://aukro.cz/item805638920_wifi_phon ... ratem.html v popisu telefonu se sice nevyskytuje ani slovo Apple ani iPhone, ale inzerat je umisten v sekci Aukro ? Telekomunikace ? Mobilní telefony ? iPhone.
-
- Mírně pokročilý
-
A tady to ten ***** dokonce drze udava jako "NOVÝ Apple iPhone 3G 32GB". Jak muze nekdo koupit neco takoveho za vic nez 10.000 od prodejce s nulovou historii?
-
Beztak jak mu to někdo pošle zpátky tak to zase prodá na Aukru a peníze nevrátí...
-
je to " PADELEK " , hned v popise da že to ma JAVU
a ešte všetky kalbe su čierne čočka na foťáku je ina a ten stylus v krabici, tak tým to zabil
a ešte všetky kalbe su čierne čočka na foťáku je ina a ten stylus v krabici, tak tým to zabil
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
Je to na pytel no, ale znova opakuji i blbost kupujících
- rony
- Klub čistého iOS
Hm, aka pekna rozpravka: pozeram cunsky webshop typu dealextreme a vidim falzy iphone a ich nizke ceny tak ma napadne kupit par kusov a pokusim sa ich predat v bazaroch na inete pretoze fotky ludi oklamu lahsie ako chytraci co nazivo rozpoznaju podvod. Nech mi taky predavajici neplace na tomto webe ze on je cisty poctivy clovek bez umyslov ktore sa daju lahko odvodit zo sposobu akym popisal tovar. To bola totiz vedoma loz. A co horsie - podvedeni kupujuci su ten najmensi problem. Horsi su pravnici chraniaci znacky. Toto si treba pamatat kym sa rozhodnete cinsky falz predavat ako apple iphone.