Itunes - jak na alba

Odpovědět
snake33

Itunes - jak na alba

Příspěvek od snake33 »

Zdar bazar všem,
potřeboval bych poradit jak mám nastavit, aby jsem měl v itunes hudbu, tak jak jí mím v Pc ve složkách?
Stává se mi dost časo že mám jedno album ve složce a itunes ji rozdělí třeba na 5 alb po 3 písničkách. :roll:
Děkuji za odpověď

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Re: Itunes - jak na alba

Příspěvek od dodo_mt »

Edit > Preferences (Ctrl+,) > (zalozka) Advanced > odskrtni Keep iTunes Music folder organized a Copy files to itunes Music folder when adding to library

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

snake33

Příspěvek od snake33 »

Děkuji za odpověď určitě to pomůže a jestli se můžu zeptat to políčko hned pod tím znamená že se veškerá moje hudba kopíruje do té složky itunes?
To tedy budu mít v pc vše dvakrát?

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Ano presne ako pises. vsetku hudbu budes mat dvojmo. :)

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

snake33

Příspěvek od snake33 »

Tak teď odškrtnu že to nechci a složku itunes smažu a bude, nebo ne?? :D

EDIT:

dodo_mt píše:Edit > Preferences (Ctrl+,) > (zalozka) Advanced > odskrtni Keep iTunes Music folder organized a Copy files to itunes Music folder when adding to library

dodo

Tak to nepomohlo normálně dám ->file- add folder to libary a rozdělí mi složku na 5 alb a navíc v každém albu je třeba dvakrát 2 v jiném zas dvakrát 5 ale ve složce je normálně od 1 do 18

Ono to rozdělí podle přispívajicích interpretů :roll:

Edituj svoje posty tak ako som to urobil teraz ja za teba. dodo

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Neviem co robis este zle ked odskrtnes obe policka mala by hudba ostat na jednom mieste v PC a nemalo by sa s nou nic robit.

dodo
Apple Magic Mouse

ls8

Příspěvek od ls8 »

iTunes ti pomahaji v tom, abys v souborech s hudbou nemel bo***l. Nejdriv si rozmysli, ve kterem adresari chces hudbu uchovavat, tento adresar pak v iTunes nastav jako adresar pro knihovnu. Povol kopirovani souboru do knihovny a postupne (nebo najednou) do iTunes pretahni vsechny hudebni soubory, ktere chces mit v knihovne. iTunes soubory zkopiruji do vybraneho adresare pro knihovnu, a automaticky soubory roztridi do podadresaru podle autora a alba. Puvodni soubory muzes smazat. Kdyz budes pridavat nove album, ktere si prineses na USB flashce, externim disku, nebo ktere budes mit pripravene v nejakem adresari nekde jinde na disku, jen slozku pretahnes do okna iTunes, pockas az si to iTunes zkopiruji a zaradi, a z USB flashky (externiho disku, jineho adresare) to smazes. Pro trideni hudby iTunes samozrejme pouzivaji ID3 tagy v mp3 souborech, cimz se take prinuti si soubory spravne otagovat. Vysledkem bude prehledna knihovna, ve ktere vzdy rychle a snadno najdes pozadovanou skladbu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Boot

Příspěvek od Boot »

snake33 píše:Ono to rozdělí podle přispívajicích interpretů :roll:

Přesně toto mi leze na nervy :|

ls8

Příspěvek od ls8 »

Kdo ma zmatek v ID3 tazich, tomu to muze lezt na nervy. Kdo ma skladby spravne otagovane, nebo pro tagovani pouziva primo iTunes, na diky automaticky organizaci naopak hudbu v perfektnim poradku a roztridenou systemem Music/Interpret/Album/soubory.mp3.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

toto je uz 4.tema, kde preberas to iste a zda sa mi, ze jeden cloviecik, co ma problem zoskupit album s roznymi interpretmi trpi pocitom, ze KED to napise RAZ, tak je to malo.

tak sa rozhodni co chces. kopirovat otazku VSADE, kam sa da alebo co
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

caute, mam ten isty problem

aa priznam sa som kokot z toho co je to ID3 tag a co s tym robit ..

ls8

Příspěvek od ls8 »

ID3 tag je informace ulozena v kazdem MP3 souboru - nazev skladby, jmeno interpreta atd.

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

ls8: ok chapem, ale tymto si mi velmi nepomohol

moj problem podobny: vo win mam v 1 adresari Soundtrack - Miami Vice viacero mp3, ked cely adresar pretiahnem do iTunes, tak mi to nehodi ako jeden adresar, ale ako 18 solo mp3-jek, pritom ked si zobrazim jednotlive mp3, kliknem pravym tlacitkom - GET INFO - INFO je vsetko vyplnene OK - name, artist, album, genre. Taketo info o mp3 je vyplnene aj napr v adresari EL NINO - ANTICRIST, pretiahnem tento adresar do iTunes a v pohode mi ho tam vlozi ako celok a nerozhadze na jednotlive mp3 :(

pripadne, kde v iTunes viem urobit nieco-to co treba s ID3 tagmi aby to bolo ok ?

ls8

Příspěvek od ls8 »

A podle ktereho sloupce mas skladby serazene? Serad si to podle sloupce "Album", nebo jeste lepe opetovnym kliknutim na titulek sloupce "Album" to prepni na "Album by year". Uz jsem to tu nekolikrat popisoval.

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

V iT jen dialog "Get Info" (nelogicky je zaroven Set...) na pravem tlacitku mysi nad vybranou jednou nebo vice skladbami v zobrazeni Music. To needituje ID3 tagy v mp3 souborech, ale jen iT databazi, ktera je vsak pro zobrazeni v iP rozhodujici.

Pokud to chces upravit primo v mp3 souborech, aby to fungovalo ve vsech prehravacich ridicich se metadaty ne adresari (sem patri i iT), tak snadno v prehravacich WinAmp nebo Foobar2000 zobrazis album v playlistu (das prehravat) a pak nastavis najednou shodne pole Album artist a Album title, pro kompilace muzes rozlisit hudebniky v polich Track artist nebo primo do Track title.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

hm, ake zoradenie ? ziadne stlpce tu nie su..

moj print scree: http://img163.imageshack.us/img163/6947/screenre.jpg

ako mate moznosti vidiet pri 2 albumoch iTunes pochopil ako to ma urobit a hodil albumy Rytmus a El Nino tak ako ma - teda ako celky. Pri dalsom albume vsak nespolupracuje a hadze to tak ako vidite 5 mp3-jek rozhadze ako jednotlive pesnicky, nezachova to v jednom adresari

edit: jedna sa mi len o to ako to vyzera v iTunes, iPhone s tym nic v tejto chvili nema.

ls8

Příspěvek od ls8 »

cheer píše:V iT jen dialog "Get Info" (nelogicky je zaroven Set...) na pravem tlacitku mysi nad vybranou jednou nebo vice skladbami v zobrazeni Music. To needituje ID3 tagy v mp3 souborech, ale jen iT databazi, ktera je vsak pro zobrazeni v iP rozhodujici...

To EDITUJE tagy v souborech. Alespon na Macu ano, a moc bych se divil, kdyby to na Windows bylo jinak.

eugenqo píše:hm, ake zoradenie ? ziadne stlpce tu nie su...

Vpravo nahore (vlevo od okynka SEARCH) mas tri ikonky, ktere prepinaji mezi zpusoby zobrazeni. Ted to mas prepnute na Grid View, prepni si to na List View (ikonka uplne vlevo), serad podle alba, SPRAVNE nastav informace o albech, skladbach a interpretech, a po prepnuti zpatky na Grid View (nebo Cover Flow) to bude OK. Skladby, ktere maji byt soucasti jednoho alba, museji mit stejne: Album, Album Artist.

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

dakujem, na teraz som to pochopil :) zatial mi vsetko funguje ako ma

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

ls8 píše:To EDITUJE tagy v souborech. Alespon na Macu ano, a moc bych se divil, kdyby to na Windows bylo jinak.

Nemám zaškrtnuté "Keep iTunes Media folder organized" ani "Copy..." v preferences (nechci, organizuji podle sebe), do té složky si možná iT zapisuje.
Teď jsem vyzkoušel update přes "Get info" v iT (přidal rok) a změna se projevila jen v iT, nezapsala se do mp3 souborů. Soubory nejsou read-only, mám WinXP.

Dále je hezká iT vlastnost "Album by Year", ale synchronizací se mi pořadí alb do iPhone nepřenese - stále jsou v iPodu abecedně, takže stále nevidím jinou možnost než zkopírovat rok do názvu alba.
Pro přehrávání hudby v počítači iT nepoužívám, protože neumějí jiné lossless formáty jako FLAC či APE.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

ls8

Příspěvek od ls8 »

Aha, to je vlastně pravda, zápis informací do souborů se provádí jen u souborů umístěných fyzicky v iTunes knihovně (složce ~/Music/iTunes). Já to tak používám, libí se mi, jak za mě iTunes na disku uklízejí a třídí soubory přehledně do složek. Kdybych to natahoval do iTunes bez kopírování (přesunu) do složky iTunes, naprosto bych se v tom nevyznal co kde mám. Chybějící volby způsoby řazení mi taky v iPhonu chybí :(

quak

Příspěvek od quak »

Souhlasim, pokud si člověk dá práci se správným otagováním mp3 (používám pod Wokny skvělý program Tag&Rename) a překoná počáteční lapálie způsobené odlišností konceptu iTunes, velmi rychle si na tuto aplikaci zvykne.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

mapo

Příspěvek od mapo »

zdravim, mam podobny problem a at hledam jak chci, nemuzu nikde najit odpoved...
v iTunes se album tvari normalne, podle vseho je dobre otagovane, ale po sync do iPhona se album rozdeli na dve - v jednom jen jedna pisnicka, v druhem zbytek...je to album jednoho interpreta a popisoval jsem ho jako cele album, takze chyba v preklepu je vyloucena...navic uz to delam asi 3 dny :-))

mate nekdo radu?

dekuji

fade1

Příspěvek od fade1 »

Resim uplne to same.
Udelal jsem si krasny poradek v databazi iTunes, ale telefon zmeny vubec nereflektuje :(

Freeze
Host
Host

Příspěvek od Freeze »

Ja to třídim tak, že do políčka Artist napíšu toho kdo ten song původně vytvořil a do Album artist píšu toho kdo to CD nebo remix vydal. Takhle mi to hodí pěkně všechny k sobě.
Musim ale dodat že před tím sem používal zune software a ten to měl vyřešený líp, chytil sem složku a přetáhl na toho ke komu sem chtěl songy v ní obsažený přidat a tagy se samy přepsaly tak aby patřili všechny k tomu jednomu. V itunes chytnu složku přetáhnu do databáze a songy se mi rozutečou všudemožně, musim je pak po jednom hledat a přepisovat, nebo přepsat tagy už předem.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Ano, už jsem to tu psal opakovaně. Správně vyplněné tagy mají vypadat takhle:

Obrázek

payin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od payin »

OT: program na air music poradi te?
iP5 64GB ● iP4 16GB ● iPad mini 64GB cellular ● MB Air 13' ● iMac 21' ● Apple TV 3 ● Time Capsule 2TB ● Airport Express

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

ludia konecne som sa dokopal do toho poriadne si o-taggovat mp3 a nechat vsetko ostatne na itunes.Je to paradicka.bez starosti prehladne...sam neviem preco som sa tomu tak branil.

POZNÁMKA MODERÁTORA:

No vidíš, ještě nezapomeň vše zálohovat a bude to dokonalé ;-) eRiper
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Aneb není nad radost z toho mít pěkně přehlednou knihovnu. :)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Odpovědět