Czech + Slovakia =Czechoslovakia
Czech + Slovakia =Czechoslovakia
Zdravím lidičky,
jenom by mě zajímal názor, kdyby se naskytla možnost se dát zase zpátky dohromady a vznilk by federativni stát Českoslvensko, tak zda by byl někdo pro? (referendum)
Samozřejmě relalita je jiná. Obě země jsou v Eu.
Jenom, tak teoreticky.
Pokud se Vám toto téma nebude líbit. Můžete klidně smazat.
Nebo se nedržet jenom téma(současné vztahy, názory jak vidí čech -slováka a naopak atd....
jenom by mě zajímal názor, kdyby se naskytla možnost se dát zase zpátky dohromady a vznilk by federativni stát Českoslvensko, tak zda by byl někdo pro? (referendum)
Samozřejmě relalita je jiná. Obě země jsou v Eu.
Jenom, tak teoreticky.
Pokud se Vám toto téma nebude líbit. Můžete klidně smazat.
Nebo se nedržet jenom téma(současné vztahy, názory jak vidí čech -slováka a naopak atd....
-
- Moderator fóra
Re: Czech + Slovakia =Czechoslovakia
Pokud chceš něco jako referendum, máš tu možnost vytvořit anketu, kde každý zaškrtne jednu možnost.
-
- Mírně pokročilý
Udělej skupinu na facebooku a uvidíš
myslím že hodně lidí by do toho šlo ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- rony
- Klub čistého iOS
nevykopavajte uz mrtvoly ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
sme uz v EU a vseobecne mam pocit, ze sme si blizsie prostrednictvom EU ako hocikedy predtym.
Az na to, ze v CZ tusim este platia koruny, co?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
sme uz v EU a vseobecne mam pocit, ze sme si blizsie prostrednictvom EU ako hocikedy predtym.
Az na to, ze v CZ tusim este platia koruny, co?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Starý pes fóra :)
tak tak
čo bolo , to bolo , TERAZKY som majorom JA !?
čo bolo , to bolo , TERAZKY som majorom JA !?
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
Ano, máme koruny... Ale třeba v hotelu Sorea SNP jsem pil z hrníčku s nápisem strojírny Brno a bylo to vloni... Paní recepční nám vyprávěla, kdo ten hotel stavěl, a Slováci to nebyli...
Tuším že i koryto Váhu nebo jaké to řeky tam upravovali Češi
atd atd... Takže bych to viděl nastejno... Ale odtrhli jste se v nepravý čas, zrovna když se začal svět seskupovat...
Ale abych nebyl OT: na něco to bylo dobré, na něco naprd... Ale stejně, většina zahraničních lidí zná Šeskoslofensko
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale abych nebyl OT: na něco to bylo dobré, na něco naprd... Ale stejně, většina zahraničních lidí zná Šeskoslofensko
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
- rony
- Klub čistého iOS
ale to UZ vobec nic neznamena.
Riesit problem sa ma vtedy, ked existuje. Teraz uz ziadny nie je. Mna sa vtedy pri trhani nikto na nic nepytal.
Ale ak chces nieco riesit, tak zbytocne "deklarativne" aktivity su strata casu, bud nech to splni pravidla pre referendum alebo sa na to vyser. Vyklikavat si na Facebooku "za to a to som" je smiesne.
Vypocitavat aky hotel kto staval - sorry. Presne PRI TOMTO v takejto atmosfere sa stat delil. A aj ked som bol proti, tak TOTO mi rozhodne vadilo. Take jednostranne vypocitavanie, kto co urobil.
Riesit problem sa ma vtedy, ked existuje. Teraz uz ziadny nie je. Mna sa vtedy pri trhani nikto na nic nepytal.
Ale ak chces nieco riesit, tak zbytocne "deklarativne" aktivity su strata casu, bud nech to splni pravidla pre referendum alebo sa na to vyser. Vyklikavat si na Facebooku "za to a to som" je smiesne.
Vypocitavat aky hotel kto staval - sorry. Presne PRI TOMTO v takejto atmosfere sa stat delil. A aj ked som bol proti, tak TOTO mi rozhodne vadilo. Take jednostranne vypocitavanie, kto co urobil.
-
- Moderator fóra
Rony má pravdu, nejde vůbec o to, že nás tehdy rozdělili, i když jsem byl proti tomu, ale tím to také pro mě končilo. Není důležité, jaká měna ve kterém státě je, nejdůležitější jsou vztahy mezi lidmi a k tomu by nepomohlo žádné sloučení. Zde na fóru vidíme, že naše vzájemné vztahy jsou na velmi dobré úrovni, projevy nacionalismu se tu občas sice objeví, ale to jej jak plivnutí do moře.
Co mě osobně nejvíc potěšilo, byl projekt Česko-slovenská superstar. V těch několika měsících, co pořad byl vysílán se ukázalo, že i ty 15 leté děti, které tam soutěžily, neměly problém s druhým národem. O Silvestru pak byl na ČT pořad, který navazoval na někdejší tradice československých zábavných pořadů (i když pod slovem zábava si představuji něco jiného, ale šlo o princip). Televize Markíza ten večer uvedla parodii na Česko-slovenskou Superstar, kde vystoupili všichni finalisté v duetech s českými nebo slovenskými umělci. Porota byla jako pravá, i když ji představovali, do podob původních porotců, namaskovaní dubléři, moderátorská dvojice Mareš/Banášová seděla v publiku (a ohromně se bavila) a jejich dubléři program uváděli. "Banášová" měla nalepen orlí nos a "Mareš" byl Slovák, který mluvil česky a fantasticky napodoboval Marešovy bonmoty a vtipy, za kterými se vždy typicky "marešovsky" zubil. Bavil jsem se dokonale, protože i zpěváci tam odvedli perfektní výkony. Po půlnoci vystoupila Helena Vondráčková se svými písněmi. Byl to pro mě nejlepší silvestrovský program, který strčil do kapsy ČT i Novu se svým přenosem z Václaváku.
Zde je tedy ukázka toho, že naše národy i přes rozdělení společně (alespoň v kultuře) žijí dále a žádné politické rozdělení je nikdy nemůže ve skutečnosti ohrozit. Takové vztahy považuji za důležitější než to, co si někde upečou naši slovutní politici a rozhodnou o nás bez nás.
Co mě osobně nejvíc potěšilo, byl projekt Česko-slovenská superstar. V těch několika měsících, co pořad byl vysílán se ukázalo, že i ty 15 leté děti, které tam soutěžily, neměly problém s druhým národem. O Silvestru pak byl na ČT pořad, který navazoval na někdejší tradice československých zábavných pořadů (i když pod slovem zábava si představuji něco jiného, ale šlo o princip). Televize Markíza ten večer uvedla parodii na Česko-slovenskou Superstar, kde vystoupili všichni finalisté v duetech s českými nebo slovenskými umělci. Porota byla jako pravá, i když ji představovali, do podob původních porotců, namaskovaní dubléři, moderátorská dvojice Mareš/Banášová seděla v publiku (a ohromně se bavila) a jejich dubléři program uváděli. "Banášová" měla nalepen orlí nos a "Mareš" byl Slovák, který mluvil česky a fantasticky napodoboval Marešovy bonmoty a vtipy, za kterými se vždy typicky "marešovsky" zubil. Bavil jsem se dokonale, protože i zpěváci tam odvedli perfektní výkony. Po půlnoci vystoupila Helena Vondráčková se svými písněmi. Byl to pro mě nejlepší silvestrovský program, který strčil do kapsy ČT i Novu se svým přenosem z Václaváku.
Zde je tedy ukázka toho, že naše národy i přes rozdělení společně (alespoň v kultuře) žijí dále a žádné politické rozdělení je nikdy nemůže ve skutečnosti ohrozit. Takové vztahy považuji za důležitější než to, co si někde upečou naši slovutní politici a rozhodnou o nás bez nás.
Ještě že tu skříňku s trubadůry doma nemám. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dnes je svět tak propojený, že nastolovat takovéto otázky a diskutovat o nich mohou pouze jedinci s nízkým sebevědomím.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dnes je svět tak propojený, že nastolovat takovéto otázky a diskutovat o nich mohou pouze jedinci s nízkým sebevědomím.
-
- Administrator
já bych majitele vlákna až tak nezatracoval, chceš slyšet můj názor, podle mě je to škoda, ale bral jsem to jako přirozený vývoj obou zemí.
Mám rád slovenky, holka která mluví slovensky mi přijde děsně sexy![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Mám rád slovenky, holka která mluví slovensky mi přijde děsně sexy
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
![Obrázek](http://www.imagehosting.cz/thumbs/westcoast3.jpg)
Myslel jsem to trochu jinak.
Kdo by byl dnes třeba pro znovuobnovení Rakouska-Uherska?
Otázka zní: Proč?
PS: Ale s těma babama je to fakt.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kdo by byl dnes třeba pro znovuobnovení Rakouska-Uherska?
Otázka zní: Proč?
PS: Ale s těma babama je to fakt.
-
- Moderator fóra
Julek píše:Mám rád slovenky, holka která mluví slovensky mi přijde děsně sexy
Slovenština v podání Slovenek je opravdu velmi mazlivá a neřekl bych přímo sexy, ale je v ní erotika. A na to jsem nedávno pěkně dojel. Láska jako trám, oboustranná, ale z její strany sobeckost jako prase. Ale tím neházím všechny Slovenky do jednoho vaku. Prostě se to stalo a právě mně, nic víc a nic méně.
Podobně mazlivé hlasy mají Ostravačky, ono je to dáno zpěvností daného nářečí nebo jazyka. Oni o nás, Češích říkají totéž.
-
Julek píše:Mám rád slovenky, holka která mluví slovensky mi přijde děsně sexy
Já mám od dob své bývalé slovenské přítelkyně dojem, že co Slovenka to nymfomanka
Tož pěkné baby najdete na celém světě. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Škoda, že některé jsou "jenom" pěkné.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Škoda, že některé jsou "jenom" pěkné.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne ned led 03, 2010 12:05 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
S tou nymfomankou souhlasím a navíc byla sobecká.
-
- Mírně pokročilý
k tomu euru
rika se ze v CR je tolik nakradenych penez ,,pod matraci,, ze to jeste nestacili vyprat na legalni prachy, proto se euru brani jak cert krizi
jinak v euru ,ale nevidim zadnou vyhodu, viz. okupovani ceskych supermarketu slovenskymi zakazniky.
me se koruna docela libi a nerad bych o ni prisel
rika se ze v CR je tolik nakradenych penez ,,pod matraci,, ze to jeste nestacili vyprat na legalni prachy, proto se euru brani jak cert krizi
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
jinak v euru ,ale nevidim zadnou vyhodu, viz. okupovani ceskych supermarketu slovenskymi zakazniky.
me se koruna docela libi a nerad bych o ni prisel
-
no to euro má výhodu asi iba v tom že keď ideš niekam na dovolenku tak nemusíš stĺe rozmienať inak ďalší význam som taktiež nepocítil ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
-
- Pokročilý uživatel
co je rozdělený neslepovat, stejně to nebude držet ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ad euro - zrovna v době ekonomický krize je dobře že máme korunu..mít euro tak jde naše ekonomika krapet víc do háje než šla (aspoň co vím)
ad euro - zrovna v době ekonomický krize je dobře že máme korunu..mít euro tak jde naše ekonomika krapet víc do háje než šla (aspoň co vím)
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)
na PM odpovídám podle nálady
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)
na PM odpovídám podle nálady
-
- iPhone expert
Asi tak, Československo bych už určitě nechtěl, ale vazby ČR a SR budou vždy. Slovenštinu upřímně moc rád nemám (ani češtinu nemám uplně v lásce), ale pěkná slovenka je určitě sexy. EU má samozřejmě výhody a nevýhody (jako vše ostatní), jenže ČR vstoupit muselo, nejsme tak silní jako švýcaři, abychom to zvládli uprostřed ní a bez členství. Nejsem vůbec patriot na ČR
ale optimista, který vidí věci reálně.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
Nezáleží natom ako vyzerá mapa ale na ľuďoch.
Všetko okolo rozdelenia bola len politika.
Bol by som Čech nikdy by som to nechcel späť.
My Slovaci či sme mali korunu a teraz Euro nikdy nebudeme ekonomicky natom ako vy Česi a to by bola prevas iba záťaž.
Všetko okolo rozdelenia bola len politika.
Bol by som Čech nikdy by som to nechcel späť.
My Slovaci či sme mali korunu a teraz Euro nikdy nebudeme ekonomicky natom ako vy Česi a to by bola prevas iba záťaž.
-
- iPhone expert
Snoopy píše:My Slovaci či sme mali korunu a teraz Euro nikdy nebudeme ekonomicky natom ako vy Česi a to by bola prevas iba záťaž.
to snoopy: Tak teď jsi mě dostal, nádherná odpověď. Tohle na slovácích miluju a my namyšlení češi bychom to (kdyby to bylo naopak) nikdy neuznali.
Naposledy upravil(a) iphonik4 dne ned led 03, 2010 3:16 pm, celkem upraveno 4 x.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
Snoopy píše:Nezáleží na tom ako vyzerá mapa ale na ľuďoch. ...
Snoopy, máš môj rešpekt!
iphonik4 píše:... EU má samozřejmě výhody a nevýhody (jako vše ostatní), jenže ČR vstoupit muselo, nejsme tak silní jako švýcaři, abychom to zvládli uprostřed ní a bez členství. ...
Jen tak mimochodem ... EU měla původně být (podle francouzského prezidenta, generála De Gaula) pouze zónou volného obchodu (bez celních a jiných překážek) a ne takové těžkopádné a drahé monstrum, jakým je dnes.
Moc se nemluví o tom, že na provoz EU musí každý její členský stát přispívat.
Teď ještě nové přistoupivší státy čerpají peníze ze strukturálních fondů EU a tedy více dostávají než do EU dávají, ale je otázkou, jak budou lidi EU vnímat po roce 2015/2016, kdy se ČR a SR stanou pouze čistými plátci (už nebudou nic dostávat a budou pouze platit daně na chod EU) ...
-
Jirkus hovorí ti niečo pojem "Trvaloudržateľný rozvoj?"
Ak áno vieš že únia ťahá slabšie štáty aby sa aspoň priblížili ak nie dobehli štáty vyspelé. A to že oni čerpajú peniaze z fondov (btw...každá krajina čerpá, ale ak vezmem ako príklad slovensko) neznamená že v podobe surovín, výrobkov či daní do EU tie peniaze neplynú nazad. Momentálne beži programovacie obdobie 2007-2013 a potom bude dalšie a ďalšie. Je už len na krajinách aby ho využili. My slováci máme obrovský potenciál v oblasti cestovného ruchu. Len bohužial od 90-tych rokov zlyhával a dodnes zlyháva proces programovania, a snáď až na nejaké granty a menšie projekty sa to nehýbe. (momentálne ale beží obrovská výstavba dialnice cez SR a to je mega investícia.
)
Každopádne Slovensko prispeje do rozpočtu EU ročne cirka 10 mld. Eur, má možnosť čerpať balík penazí cca 20 mld. Eur no reálne vyčerpá 2mld. Eur. Myslím že ti to nemusím prepočítavať ako to nakoniec vyzerá. Tak v skratke asi tolko.
K rozdeleniu krajiny mám rovnaký názor ako Rony. K sexi Slovenkám nymfomankám asi tolko že mal som takú no bola z Prahy.
Myslím že všetko je tak nejak ako má byť. A to Euro nás na Slovensku uchránilo až takému prepadu ekonomiky ako to bolo u Česka, Poľska a madarska. A to je neodškriepitelný fakt.
Som vyštudovaný politológ venujúci sa fondom a inému. Koho by zaujímalo tak toto je napríklad jedna z vecí o ktoré sa snažíme. A sú aj v čechách a dokonca sme partneri a bez problémov spolupracujeme k vzájomnej spokojnosti.
GEOPARK Banská Bystrica
Ak áno vieš že únia ťahá slabšie štáty aby sa aspoň priblížili ak nie dobehli štáty vyspelé. A to že oni čerpajú peniaze z fondov (btw...každá krajina čerpá, ale ak vezmem ako príklad slovensko) neznamená že v podobe surovín, výrobkov či daní do EU tie peniaze neplynú nazad. Momentálne beži programovacie obdobie 2007-2013 a potom bude dalšie a ďalšie. Je už len na krajinách aby ho využili. My slováci máme obrovský potenciál v oblasti cestovného ruchu. Len bohužial od 90-tych rokov zlyhával a dodnes zlyháva proces programovania, a snáď až na nejaké granty a menšie projekty sa to nehýbe. (momentálne ale beží obrovská výstavba dialnice cez SR a to je mega investícia.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Každopádne Slovensko prispeje do rozpočtu EU ročne cirka 10 mld. Eur, má možnosť čerpať balík penazí cca 20 mld. Eur no reálne vyčerpá 2mld. Eur. Myslím že ti to nemusím prepočítavať ako to nakoniec vyzerá. Tak v skratke asi tolko.
K rozdeleniu krajiny mám rovnaký názor ako Rony. K sexi Slovenkám nymfomankám asi tolko že mal som takú no bola z Prahy.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Myslím že všetko je tak nejak ako má byť. A to Euro nás na Slovensku uchránilo až takému prepadu ekonomiky ako to bolo u Česka, Poľska a madarska. A to je neodškriepitelný fakt.
Som vyštudovaný politológ venujúci sa fondom a inému. Koho by zaujímalo tak toto je napríklad jedna z vecí o ktoré sa snažíme. A sú aj v čechách a dokonca sme partneri a bez problémov spolupracujeme k vzájomnej spokojnosti.
GEOPARK Banská Bystrica
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
Ano, programovací období pro čerpání cca 26,7 miliard ? z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF), Evropského sociálního fondu (ESF) a Fondu soudružnosti (FS), určených pro zlepšení životní úrovně obyvatel České republiky je skutečně 2007-2013.
O tom, že by ČR (nebo SR) mohla po tomto datu čerpat další prostředky nic nevím a docela o tom i pochybuji. Zrovna tak o efektivitě čerpání a smysluplnosti některých projektů ...
O tom, že by ČR (nebo SR) mohla po tomto datu čerpat další prostředky nic nevím a docela o tom i pochybuji. Zrovna tak o efektivitě čerpání a smysluplnosti některých projektů ...
Naposledy upravil(a) Zahradník dne ned led 03, 2010 4:29 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Já nechápu co máte proti té unii?
já tam sedět za půl mega za měsíc jako komisař... ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Každá sranda něco stojí. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jak napsal klasik
Jak napsal klasik
Snoopy píše:Nezáleží na tom ako vyzerá mapa ale na ľuďoch. ...
Naposledy upravil(a) Zahradník dne ned led 03, 2010 5:23 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
to Jirkus: Přesně jak říkaš Evropská Unie měla být původně zpusob bezcelního obchodu a nejenom Charles D.G., ale i například A.Brian již v roce 1930 ve Francii založi takzvanou Evropskou federální unii (PAN-EVROPA), která byla způbobem jak se vyhrabat ze světové hospodářské krize, která vznikla 24. 10. 1929 v USA. A taky francouzský ministr zahraničí Tardieu přednášel v roce 1932 v Československu o podobné unii.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
moj nazor urcite ano, aj po 17-tich rokoch od rozpadu sa maju nasi ceski bratia ovela ovela lepsie, aj ked napr. nemaju euro, cesi boli vzdy na tom lepsie, vzdy slovakom pomahali, cesi boli ti ktori tahali slovakov dopredu, hlavne vzdelanostne, velka vacsina inteligencie pochadzala z ceska a je to dane historicky, predsa len ceska karlova univerzita ma svoje meno siroko daleko a hlavne aj na zapad, vacsie meno ma z vychodneho bloku uz len moskovsky institut - to je ale znova ina kava. Preto si myslim, ze rozdelenie bolo chybou a ak by sme ostali spolu, bolo by to len prinosom pre slovensko a verim ze aj pre cesko. Velmi sa hanbim za slovensku vladu, ktora bola vtedy pri moci a hlavne za situaciu, ked slovaci hadzali vajickami po Havlovi (neskutocne su mi sympaticke nazory tohto cloveka a velmi ho "zeriem"), co uz no 1. 9. 1992 a 1. 1. 1993 sa stalo co sa stalo, popredni cesi si isli svojou cestou a slovaci - sedliaci ostali stat.
- rony
- Klub čistého iOS
ja osobne som bol niekedy v 2005om dost spokojny az pysny. Citil som, ze sme konecne von zo sraciek az som mohol s kludom povedat, ze sa stavame lepsim miestom pre zivot ako to, co si tam napackali vtedy v CZ. Ale uz je to pase ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Uz som iba nahnevany.
Uz som iba nahnevany.
slovenky nymfomanky
tak také asi odišli do Čiech a nám tu ostali len slovenky
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Nam ostali slovenky frigiďáčky
a mňa zas rajcuje taká tá ťahavá čeština u báb a nerajcuje každé druhé slovo "ty vole"
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- iPhone expert
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB