Krize ?!?
-
- Moderator fóra
Re: Krize ?!?
Ano, lidstvo jsou ti nejhloupější tvorové na světě, přestože se paradoxně náš mozek během mnoha tisíciletí vypracoval k logickému myšlení. Člověk začal ovládat nejprve oheň a jeho vývoj směřoval k usnadnění vešerých činností, jejichž prazákladem byl lov, později pěstování plodin. Účelem toho bylo uživit sebe a svůj rod. Před zimou se chránil oblečením. Tak seš rodila první lidská práce, ale každý nemohl lovit, obdělávat políčka,vyrábět nádoby, zbraně pro lov a šít z kůží ošacení. Díky vyvinutému mozku člověk přišel na to, že jeden bude dělat to a druhý tamto a budou si to navzájem vyměňovat. To byly počátky primitivního obchodu. Později vznikla platidla, za které bylo možno koupit tyto výrobky. Postupným vývojem a zlepšováním tohoto systému jsme se dostali až k dnešnímu stavu a opět díky vyvinutému lidskému mozku. Už tenkrát existovali ti, kterým se nechtělo dělat a jejich prostředkem obživy bylo loupení a kradení, jiní se specializovali na obchod a lichvu. To byl předmět jejich obživy. Nevytvářeli hodnoty a byli živí díky tomu, že lidský mozek měl schopnost být využit jinak. Z takových se vyvinuli vůdci, kteří už nemuseli vůbec nic dělat a byli živi z práce druhých.
Člověk si osobil právo na to, stát se pánem tvorstva a vládcem světa. To se mu podařilo díky tomu, že mozek stále používal k přemýšlení a díky tomu umí dnes regulovat své potřeby. Díky tomu dokážeme žít v moderních bytech, máme dopravu, vyspělé technologie a komunikační zázrak, jakým je internet. Člověk ale reguluje vše i přes odpor ostatní přírody, která se neumí bránit. Tento vyspělý tvor vlastně zneužil svého myšlení a to se obrátilo proti němu samotnému, až nakonec je tu hrozba jeho sebezničení.
Žijeme v materiálním světě, kde bují závist, zlodějna, vychcanost a sami lidé to podporují. Pokud si musím půjčit na něco, na co nemám momentálně prostředky, je někde něco špatně. Ale ono je to tak lákavé, půjčit si, když na každém rohu jsou nabídky uspokojit lidské materiální (a mnohdy zbytečné) potřeby tím, že si na ně půjčí. Vzniká začarovaný kruh, ze kterého není úniku. Žádný Pán Bůh neexistuje a nemůže tedy nikdo "rozumnější" zasáhnout a říci: "Tak a dost!". Proto vznikají krize, které jsou mnohdy uměle vytvářeny potomky dávných kšeftařů a lichvářů.
Člověk si osobil právo na to, stát se pánem tvorstva a vládcem světa. To se mu podařilo díky tomu, že mozek stále používal k přemýšlení a díky tomu umí dnes regulovat své potřeby. Díky tomu dokážeme žít v moderních bytech, máme dopravu, vyspělé technologie a komunikační zázrak, jakým je internet. Člověk ale reguluje vše i přes odpor ostatní přírody, která se neumí bránit. Tento vyspělý tvor vlastně zneužil svého myšlení a to se obrátilo proti němu samotnému, až nakonec je tu hrozba jeho sebezničení.
Žijeme v materiálním světě, kde bují závist, zlodějna, vychcanost a sami lidé to podporují. Pokud si musím půjčit na něco, na co nemám momentálně prostředky, je někde něco špatně. Ale ono je to tak lákavé, půjčit si, když na každém rohu jsou nabídky uspokojit lidské materiální (a mnohdy zbytečné) potřeby tím, že si na ně půjčí. Vzniká začarovaný kruh, ze kterého není úniku. Žádný Pán Bůh neexistuje a nemůže tedy nikdo "rozumnější" zasáhnout a říci: "Tak a dost!". Proto vznikají krize, které jsou mnohdy uměle vytvářeny potomky dávných kšeftařů a lichvářů.
Zkuste se podívat na francouzský seriál Byl jednou jeden člověk. I když je to asi určeno pro děti a sjet těch celých 8 DVD vyžaduje pevnou vůli, najdete tam zábavnou formou (pro děti) spoustu zajímavých věcí. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Administrator
to si seženu, možná bych to i pochopil ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
![Obrázek](http://www.imagehosting.cz/thumbs/westcoast3.jpg)
-
- Mírně pokročilý
tak serial byl jednou jeden clovek je vyborna pohadka typu jak by to melo fungovat
ovsem realita je uplne nekde jinde![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
ovsem realita je uplne nekde jinde
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A opravdu jsi ten francouzský kreslený seriál o historii lidstva viděl?
Právě proto, že byl původně určen pro děti je velice názorný a myslel jsem, že i pochopitelný.
... a seženete ho v každé lepší trafice.
Právě proto, že byl původně určen pro děti je velice názorný a myslel jsem, že i pochopitelný.
... a seženete ho v každé lepší trafice.
-
- Administrator
creck píše:ovsem realita je uplne nekde jinde
a já tomu tak slepě věřil
-
- Moderator fóra
Tohle mi dnes přišlo mailem:
Vážení politici a státní úředníci,
nepřeji si, abyste mě každý den neustále masírovali a stresovali údaji o tom, že každý novorozenec má batoh s dluhem 111 000 Kč, nebo že se Česká republika zadlužuje každou minutu jedním milionem korun. Takové zprávy jsou mi k ničemu, protože i když vypnu všechna světla, topení, netelefonuji, zamknu se v bytě a nikam nevycházím, nic s tím neudělám. Na takové zprávy mám pro všechny šéfy této země jedinou odpověď: když neumíte udržet na uzdě státní finance, když neumíte hospodařit, jděte od toho!
Ten 1 bilion 300 miliard korun, které se na mě snažíte hodit, to není dluh nás občanů -- to je VÁŠ dluh! Tento dluh jste vyrobili a rozjeli VY. Dělejte si s ním, co chcete, a neobtěžujte nás údaji, které nemůžeme nijak ovlivnit. Země se zadlužuje rekordním tempem, ale já ne. Já na dluh nežiju, naopak, snažím se mít na kontě neustále nějakou tu rezervu v násobku několika měsíčních platů. Nikdy v životě jsem nikomu nic nedlužil. To bych raději umřel hlady! A běda, dozvídám se, že ten VÁŠ nesplatitelný dluh máme teď splatit MY.
Víte, jak to v dějinách dopadlo -- v Praze letěli radní z oken radnice už třikrát a není důvod, aby neletěli po čtvrté. Možná je právě těch 888 milionů za projekt Opencard poslední kapkou, po níž přeteče pohár.
Myslete na to, vy, politici a úředníci, kteří nám vnucujete, že jsme v tomto státu na pokraji katastrofy. VY jste tento stát dovedli na pokraj té katastrofy. My výši platů, daní, penzí, odvodů zdravotních či sociálních, stejně jako stanovení výše všech podpor a příspěvků neurčujeme. Pamatujte na to, že od poslední společenské změny uplynulo právě 20 let, a to je v Čechách, jak známo, první předpoklad pro dějinnou změnu. Varuji vás, vzpamatujte se, vezměte rozum do hrsti a začněte pracovat na změně. A až budete mít situaci pod kontrolou a budete nám moci oznámit, že Česká republika snižuje své zadlužení o jeden milion korun za hodinu, pak se pochlubte. Do té doby nás neobtěžujte stresujícími zprávami o vaší kolosální neschopnosti.
S pozdravem občan Bedřich Ludvík
Více o autorovi:
Bedřich Ludvík:
Dramaturg hrané tvorby ČT, autor a režisér dokumentů s písničkou, spisovatel a písničkář. Přivedl k životu filmy jako Smradi, Kuře melancholik, Kytice, Výchova dívek v Čechách a přes 50 televizních filmů - za všechny jmenujme cyklus o lidech postižných zločinem - Oběti. Vydal (zatím) čtyři knihy.
Vážení politici a státní úředníci,
nepřeji si, abyste mě každý den neustále masírovali a stresovali údaji o tom, že každý novorozenec má batoh s dluhem 111 000 Kč, nebo že se Česká republika zadlužuje každou minutu jedním milionem korun. Takové zprávy jsou mi k ničemu, protože i když vypnu všechna světla, topení, netelefonuji, zamknu se v bytě a nikam nevycházím, nic s tím neudělám. Na takové zprávy mám pro všechny šéfy této země jedinou odpověď: když neumíte udržet na uzdě státní finance, když neumíte hospodařit, jděte od toho!
Ten 1 bilion 300 miliard korun, které se na mě snažíte hodit, to není dluh nás občanů -- to je VÁŠ dluh! Tento dluh jste vyrobili a rozjeli VY. Dělejte si s ním, co chcete, a neobtěžujte nás údaji, které nemůžeme nijak ovlivnit. Země se zadlužuje rekordním tempem, ale já ne. Já na dluh nežiju, naopak, snažím se mít na kontě neustále nějakou tu rezervu v násobku několika měsíčních platů. Nikdy v životě jsem nikomu nic nedlužil. To bych raději umřel hlady! A běda, dozvídám se, že ten VÁŠ nesplatitelný dluh máme teď splatit MY.
Víte, jak to v dějinách dopadlo -- v Praze letěli radní z oken radnice už třikrát a není důvod, aby neletěli po čtvrté. Možná je právě těch 888 milionů za projekt Opencard poslední kapkou, po níž přeteče pohár.
Myslete na to, vy, politici a úředníci, kteří nám vnucujete, že jsme v tomto státu na pokraji katastrofy. VY jste tento stát dovedli na pokraj té katastrofy. My výši platů, daní, penzí, odvodů zdravotních či sociálních, stejně jako stanovení výše všech podpor a příspěvků neurčujeme. Pamatujte na to, že od poslední společenské změny uplynulo právě 20 let, a to je v Čechách, jak známo, první předpoklad pro dějinnou změnu. Varuji vás, vzpamatujte se, vezměte rozum do hrsti a začněte pracovat na změně. A až budete mít situaci pod kontrolou a budete nám moci oznámit, že Česká republika snižuje své zadlužení o jeden milion korun za hodinu, pak se pochlubte. Do té doby nás neobtěžujte stresujícími zprávami o vaší kolosální neschopnosti.
S pozdravem občan Bedřich Ludvík
Více o autorovi:
Bedřich Ludvík:
Dramaturg hrané tvorby ČT, autor a režisér dokumentů s písničkou, spisovatel a písničkář. Přivedl k životu filmy jako Smradi, Kuře melancholik, Kytice, Výchova dívek v Čechách a přes 50 televizních filmů - za všechny jmenujme cyklus o lidech postižných zločinem - Oběti. Vydal (zatím) čtyři knihy.
-
- Starý pes fóra :)
tak pod to bych se moc rád podepsal.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- Starý pes fóra :)
Dobrý dopis...
A jenom tak, koukněte, za kolik se dá postavit letiště Penty ve Vodochodech a za kolik chtěli postavit knihovnu na Letné...![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A ono obecně, žijeme v zemi, kde je cena za kilometr silnice větší než všude okolo, pokud někdo viděl, jak velkolepě je pojatá stavba Dobrovského tunelů a jejich okolí, tak kdejaká dálniční křižovatka hadra... A vlastně všechno, když se staví za státní tak se to pro*ebe takový způsobem až to pěkný není...
A můžem pokračovat - proč má Žaluda plat jak král, když by to Jančura zvládl daleko laciněji, proč dovolili Tvrdíkovi prodrbat takový množství peněz v ČSA, proč má Martin Roman tak nehorázný odměny za nic...
A jenom tak, koukněte, za kolik se dá postavit letiště Penty ve Vodochodech a za kolik chtěli postavit knihovnu na Letné...
A ono obecně, žijeme v zemi, kde je cena za kilometr silnice větší než všude okolo, pokud někdo viděl, jak velkolepě je pojatá stavba Dobrovského tunelů a jejich okolí, tak kdejaká dálniční křižovatka hadra... A vlastně všechno, když se staví za státní tak se to pro*ebe takový způsobem až to pěkný není...
A můžem pokračovat - proč má Žaluda plat jak král, když by to Jančura zvládl daleko laciněji, proč dovolili Tvrdíkovi prodrbat takový množství peněz v ČSA, proč má Martin Roman tak nehorázný odměny za nic...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Administrator
Snad nevěříte tomu že ty obrovské platy končí v kapse těch lidí ? Z čeho by nám asi žili politické strany ? Kdepak, velkou část mzdy a odměn odvádějí ti lidé do pokladny ODS nebo ČSSD, ty spory jsou jen špička ledovce. V dnešní době kdy politik není intelektuál, šlechtic nebo velmi bohytý člověk je to o hrabání peněz, opravdu si myslíte že někomu z nich jde o blaho národa
.. Ti lidé jsou naprosto mimo realitu. Věřte mi, vím o čem mluvím ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Abych vyvážil vesměs pesimistické informace v tomto topiku, přidám sem také jednu pozitivní:
Růst čínské ekonomiky překonává očekávání vlády. Podle čtvrtečních údajů tamní hospodářství zrychlilo v závěru loňského roku meziroční růst o 10,7 procenta. Za celý rok si tak čínská ekonomika polepšila o 8,7 procenta.
![Obrázek](http://media.novinky.cz/895/198953-top_foto1-i6wyp.jpg)
Jestli to náhodou nebude i v tom, že Číňaní musí dodržovat svoje jasně daná pravidla a nedělají dluhy.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Růst čínské ekonomiky překonává očekávání vlády. Podle čtvrtečních údajů tamní hospodářství zrychlilo v závěru loňského roku meziroční růst o 10,7 procenta. Za celý rok si tak čínská ekonomika polepšila o 8,7 procenta.
![Obrázek](http://media.novinky.cz/895/198953-top_foto1-i6wyp.jpg)
Jestli to náhodou nebude i v tom, že Číňaní musí dodržovat svoje jasně daná pravidla a nedělají dluhy.
-
- Administrator
někdo dělá dluhy a pak se nestará co bude dál .. jsme češi, takže mě přístup politiků nepřekvapuje.
Pokud jsou naši politici, to nejlepší z celého českého národa, naše reprezentace .. tak dobře nám tak.
Jak můžeme chtít, aby Vám soused nezáviděl nové auto když máme v politice to co máme a směrem dolů je to úplně stejné ..
Pokud jsou naši politici, to nejlepší z celého českého národa, naše reprezentace .. tak dobře nám tak.
Jak můžeme chtít, aby Vám soused nezáviděl nové auto když máme v politice to co máme a směrem dolů je to úplně stejné ..
Julku, já jsem tady uvedl příklad čínských soudruhů, ze kterých bychom si všichni měli vzít příklad (v některých ohledech) a ty mi to kazíš příklady českých soudruhů, ze kterých bychom si naopak v žádném ohledu příklad brát neměli. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Sons of Jailbreak
Julek píše:přesně tak, když si někdo vezme půjčku na dovolenou, na vánoční dárky a podobně, to mi přijde na hlavu. Jsme ti nejhloupější tvorové na této planetě
Jenze z toho to kompletne cele vzeslo. Cele je to pouze o "nenazranosti". O tom, zit na dluh, vyhodit se z kopejtka a hlavne nemit na to. V kazdem pripade do roka hodne lidem bude hur a par lidem lepe - ti potom budou skupovat veskere nemovitosti a veci za opravdu smesne ceny. Na jednu stranu se uz na tu dobu docela tesim.
Jirkus píše:Tak to už aby ses začal pomalu učit čínsky.
Me to pripomelo tu hlasku "Pesimista se uci rusky, optimista anglicky a realista se uci strilet".
Jinak jak tu nekdo psal o vydajich na cikany apod. Bohuzel je to soucasti mandatornich vydaju a pokud neprijde nejaka razantni zmena zakonu, tak s tim holt nikdo nic nemuze udelat. Vzdycky se divim, jak v televizi s velkou pompou oznamuji informace o "porcovani medveda", ale kdyz si clovek uvedomi, ze je to mizive procento proti prave mandatornim vydajum, tak je mu na zvraceni.