Nokia nabízí plnohodnotnou navigaci zdarma
-
- patron iPhone.cz
Nokia nabízí plnohodnotnou navigaci zdarma
Nokia zahájila revoluci a nabídla plnohodnotnou navigační aplikaci pro mobilní telefony zcela zdarma. Více zde.
Třeba se také dočkáme...
Třeba se také dočkáme...
Mám iPhone 8. V rodině ještě další tři iPhone
-
- Starý pes fóra :)
Re: Nokia nabízí plnohodnotnou navigaci zdarma
Otazka je, co je to v jejich predstavach "plnohodnotna".
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
Jenomže jestli jsem to z toho článku dobře pochopil, tak je to on-line navigace. To znamená, že nám Čechům se to pěkně prodraží i na Slovensku. Jeden výlet s touto navigací do zahraničí vyjde zřejmě na stejný peníze jako zakoupení offline navigace.
-
http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=114450 píše:Nokia Ovi Maps patří mezi off-board navigační aplikace. Veškerá data se tedy stahují on-line prostřednictvím mobilních datových přenosů. Má to své výhody, Nokia se chlubí detailními mapovými podklady pro 180 zemí a v 74 z nich můžete využít automobilovou navigaci. Mapy jsou průběžně a neustále aktualizovány a za tyto updaty uživatel neplatí žádné poplatky. Problémem však zůstávají drahé datové přenosy v zahraničí v rámci roamingu.
Tedy něco jako Nav4All = v praxi nepoužitelné.
Nevidel bych to tak tragicky. Treba v Nokii 5800 je podobny GPS chip,jako krome jinych i v iPhonu. Staci si do pocitace stahnout Nokia Map Loader a Nokia Multimedia transfer (obe jsou i pro Mac ) , aplikace OVI maps je ale zatim jen pro PC .Ale na webu je zminka, ze OVI Maps budou brzy i pro mac. A da se to snadno obejit instalaci aplikace pres wifi z webu primo do telefonu. Pak si nacpete z pocitace do telefonu natvrdo mapy podle potreby , vypnete data , nechate pustene jen GPS a nespotrebujete nikde ve svete zadna data . Mapy a GPS mate. A protoze tam jsou mapy Nawteq, tak ty jsou dnes hodne dobre. Srovnavat program Nokia OVI Maps s nav4all je mimo misu......Znam dost lidi, kteri jsou s timto programem na Nokiich vice, nez spokojeni. Navic-pro lidi, co potrebuji navigaci parkrat do roka, je to velmi slusne reseni, pokud maji Nokii. A takovych jsou desitky milionu. Treba akcie TomTom jen za dnesni den udajne spadli o 17%... a to je teprve zacatek. Tento tah Nokie je hodne silny... Vidim to tak, ze zanedlouho uz prenosne navigace budou ve velmi spatne pozici...... Ale jinak samozrejme, ze pro nase iPhony je stale nejlepsi reseni aplikace z appstore. Ale doplnuji sluvko - zatim....
-
- Mírně pokročilý
Aha, takže v tom případě autor článku píše nesmysly.
On nepise zase az takove nesmysly, protoze zdaleka ne vsechny Nokie maji GPS chip. A tato aplikace je i pro Nokie bez GPS chipu, kde jsou data ze site podstatna a nepostradatelna.A take zejmena venku draha...
Myslím, že to je riskantní, ale zároveň velmi taktický tah ze strany Nokie, který nakonec může být prospěšný i pro uživatel ajfónů (pokud to Apple vyhodnotí jako možné ohrožení své pozice na trhu a udělá stejný krok, jako udělala Nokia).
-
Juramac píše:On nepise zase az takove nesmysly, protoze zdaleka ne vsechny Nokie maji GPS chip. A tato aplikace je i pro Nokie bez GPS chipu, kde jsou data ze site podstatna a nepostradatelna.A take zejmena venku draha...
K cemu je navigace na telefonu bez GPS cipu?
No tak co vim, tak pokud nema telefon GPS chip, tak se vetsinou pouzivaji napr. externi BT , a navic tzv. A-GPS vyuziva k urceni polohy hlavne pozemni stanice. Ale je mozne, ze se mylim, do navigaci zase az tak moc nevidim. Jen jsem tuto dnes docela studoval na webu, dcerka ma 5800, tak ji tak timto zpusobem po navratu x dovolene dam.
Jinak je to marketingove skvely tah Nokie. Navigaci sice drtiva vetsina lidi vyuzije parkrat do roka, ale stejna vetsina ma pocit, ze je to super a nepostradatelna vec a tak si prave kvuli tomu mnozi Nokii koupi. A o tom to cele je....
Jinak je to marketingove skvely tah Nokie. Navigaci sice drtiva vetsina lidi vyuzije parkrat do roka, ale stejna vetsina ma pocit, ze je to super a nepostradatelna vec a tak si prave kvuli tomu mnozi Nokii koupi. A o tom to cele je....
-
Tedy něco jako Nav4All = v praxi nepoužitelné.
to ls8@: ak si to v zivote nevyskusal tak to ani nehodnot, Nav4All ma od nokiaOvi maps hodne daleko, ano mapy sa daju stahovat aj cez operatora, ale tak by ich stahoval iba blbec, daju sa stiahnut free z nokia stranok a aj sa dali stahovat, proste boli free aj do mobilu sa dali dat a mobil ti mohol zobrazit tvoju aktualnu polohu v mape, to bolo aj doteraz free avsak ak si uz chcel navigaciu ci uz do auta alebo na peso, tak si si na to musel kupit rocnu licenciu, bez nej ti proste nefungovali hlasove pokyny a nedali sa planovat trasy, a ano presne tak tak vela telefonov od Nokie GPS modul nema staci sparovat s extBT modulom a ide sa, ja aj tak pri soferovani velmi nepozeram na displej a vacsinou mi stacia hlasove povely a co sa tyka Nokia OviMaps tak by som si z nich srandu naozaj nerobil na Symbiane patri naozaj medzi spicku, ak mozno aj nie najlepsia na tejto platforme...tento krok si dovolim prirovnat k situacii, ze uzivatelia iPhone by mali medzi zakladnymi aplikaciami napr. Navigon, co s app Maps asi len tazko porovnat a taktiez by som si dovolil povedat, ze Ovi Maps by natrhli prdel aj takemu TomTom-u a Navigonu ( co sa tyka platformy iPhone tak urcite )
Akcie výrobcu navigácii TomTom dnes v Amsterdame strácajú 7.7 % na 6.1 EUR. Dôvodom je správa, že Nokia bude poskytovať vrámci svojich mobilov triedy smartphone GPS navigácie zadarmo.
Zdroj: Capital Markets, 21.1.2010 10:30
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
Opravdu je to tak dobre, ze to srovnavas s Navigonem nebo TomTomem?
EDIT: Koukam na nejake video na Youtube, skutecne to vypada dost dobre. Pokud se do toho daji mapy stahnout a nahrat pro offline pouziti, tak to muze byt vazna rana pro vyrobce navigaci a mozna i pro Apple.
Zobrazit video na http://youtu.be/OySEKlHtDUo
Kód do fóra: [youtube]OySEKlHtDUo[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
EDIT: Koukam na nejake video na Youtube, skutecne to vypada dost dobre. Pokud se do toho daji mapy stahnout a nahrat pro offline pouziti, tak to muze byt vazna rana pro vyrobce navigaci a mozna i pro Apple.
Zobrazit video na http://youtu.be/OySEKlHtDUo
Kód do fóra: [youtube]OySEKlHtDUo[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
-
- Host
Najprv to Google vyhlási, teraz to Nokia ponúkne,
podľa mna od Nokie skvelý ťah zamerany hlavne na na predajnost nových Nokii, super hlavne pre tých čo navigáciu potrebuju pár x do roka. . Som rad že som s kupou navigácie do iPhone pockal
podľa mna od Nokie skvelý ťah zamerany hlavne na na predajnost nových Nokii, super hlavne pre tých čo navigáciu potrebuju pár x do roka. . Som rad že som s kupou navigácie do iPhone pockal
ypsilonzone.sk
No,uvidime. Myslim, ze neni potreba litovat nakupu treba Navigonu. Apple urcite nerekl posledni slovo. Pred casem vyvijel svou navigaci ve spolupraci s Mercedes-Chrysler,po ktere je uz delsi dobu ticho. Takze mozna prekvapi...
-
- Host
Ľutovať kúpu Navigonu? hmm, veď nik netušil že toto príde. A aj tak kazdemu chuti niečo iné. Problém je však v tom,že všetci s mapami od NAVTEQ vlastne platia Nokii...
ypsilonzone.sk
brat ma nokiu 5800 a mozem povedat ze ma lepsi GPS cip, nevypadava signal tak ako na iPhone...a tie nokia mapy idu aj offline. Z netu sa akurat mozu stahovat pozicie satelitou pre rychlejsie vyhladanie a aktualizacie map a v tejto novej verii su aj take detaily ako pocasie a podobne
-
no co sa tyka GPS chipov pouzivanych v Nokii mam 2 skusenosti, s nokio 5800, ktora sa nevedela chytit ani po 5 minutach ( vypnute asistovane GPS ) a Nokia E66, ktora sa chyta tak rychlo ako priblizne iPhone avsak signal s nou som chytil v miestnosti so stenou hrubou 1 m
Mat Nokiu tak sa vykaslem na ine navigacie a necham si toto, pre zakaznika vynikajuci krok. Navyse podla videa to vyzera byt celkom dobre.
Ale co konkurencia? Vdaka vlastnictvu Navtequ platia pre Nokiu uplne ine pravidla ako napriklad pre TomTom, bojim sa, ze toto je koniec konkurencie navigacii na Symbiane. Pre mna ako vlastnika iPhonu to nie je sice zle, kedze iPhone dostane viac pozornosti, ale pride mi to ako obycajna likvidacia konkurencie, nieco na sposob Netscape vs IE.
Mimochodom, preco spominaju ich Ovi store az na konci ako take "PS"? "Mozete si to stiahnut tu, tu a tu a hadam to bude aj na nasom oficialnom Ovi store".
Ale co konkurencia? Vdaka vlastnictvu Navtequ platia pre Nokiu uplne ine pravidla ako napriklad pre TomTom, bojim sa, ze toto je koniec konkurencie navigacii na Symbiane. Pre mna ako vlastnika iPhonu to nie je sice zle, kedze iPhone dostane viac pozornosti, ale pride mi to ako obycajna likvidacia konkurencie, nieco na sposob Netscape vs IE.
Mimochodom, preco spominaju ich Ovi store az na konci ako take "PS"? "Mozete si to stiahnut tu, tu a tu a hadam to bude aj na nasom oficialnom Ovi store".
-
no povedal by som to tak, TomTom je zase vlastnikom TeleAtlasu Nokia Navtequ...TomTom vyvoj svojej aplikacie na Symbian pozastavil uz davno, podobne sa posuskava o Garmine, ktory vraj takisto chce ukoncit podporu minimalne pre Symbian, ale asi aj pre WM ( chce sa zamerat na svoj hw nuvifone a pod. ), iGO na Symbian asi nebude aj ked o tom sa dost dlho spekulovalo, ale dobre davno, ostali uz len Sygic a nDrive no a samozrejme OviMaps
No vidis, dajme tomu, ze za mapove podklady zaplatia vyrobcovia navigacii 30$ za kazdu kopiu ich programu (plus si samozrejme musia nieco prihodit, aby profitovali, cena je samozrejme ciste teoreticka). Ak by vsak TomTom zacal ponukat svoju navigaciu za 20$, tak by to bol rovnako svinsky krok.
A diky za info, som nevedel, ze Symbian je aj napriek vysokemu podielu na pokraji akehokolvek zaujmu. Nakoniec ten krok nevyzera ako vyradenie konkurencie, ale ako zachrana platformy ako takej
A diky za info, som nevedel, ze Symbian je aj napriek vysokemu podielu na pokraji akehokolvek zaujmu. Nakoniec ten krok nevyzera ako vyradenie konkurencie, ale ako zachrana platformy ako takej
No, urcite je tento krok zajimavy pokus o udrzeni se nad vodou, je to vicemene takovy predsmrtelny zachvat umirajici firmy , ktera doufa, ze prave kvuli navigaci zdarma si lide budou kupovat jejich telefony, jako o zavod, ale ani to jim stejne nepomuze. Dobry multifunkcni telefon neni zdaleka jen o navigaci. I ti, kteri jsou dnes nadseni,ze je to "zadarmo",a maji pocit, ze bez navigace nemohou zit, brzy zjisti, ze tu navigaci pouziji tak maximalne 5x do roka a zase az takovy zazrak to neni a ani konkurence nespi. Takze i kdyz mozna tento krok spouste firem momentalne zamotal hlavu, Nokii stejne nepomuze a drive a nebo pozdeji skonci zpatky u dreva....
Buďme féroví. To, že jsem docela spokojený uživatel iPhonu, neznamená, že neuznám kvalitu telefonů jiných výrobců.
Zatímco iPhone je doménou hlavně hobbíků, u firemních zákazníků jsou to zase zejména telefony Nokia a BlackBerry.
Nokia si počíná velmi logicky. Momentálně jsou v situaci, kdy ztratili spoustu zákazníků a tak dělají všechno pro to, aby si ty zbylé, hlavně firemní zákazníky udrželi a pokud možno i nalákali nějaké zákazníky nové. Stejně tak, jako to dělají Apple nebo jiní výrobci.
Zatímco iPhone je doménou hlavně hobbíků, u firemních zákazníků jsou to zase zejména telefony Nokia a BlackBerry.
Nokia si počíná velmi logicky. Momentálně jsou v situaci, kdy ztratili spoustu zákazníků a tak dělají všechno pro to, aby si ty zbylé, hlavně firemní zákazníky udrželi a pokud možno i nalákali nějaké zákazníky nové. Stejně tak, jako to dělají Apple nebo jiní výrobci.
Hm zeby po tych ich sudnych podaniach doslo na nich?
http://www.pcspace.sk/v2/index.php/spravy/aktuality/2993-nokia-devastuje-trh-s-navigaciami
http://www.pcspace.sk/v2/index.php/spravy/aktuality/2993-nokia-devastuje-trh-s-navigaciami