Placení na app store

nevy

Re: Placení na app store

Příspěvek od nevy »

Mal som ucet na itunes store kde so nemal zadanu kreditku. Dneska som tam zadal kreditku od SLSP Visa elektron. Normalne ju zobralo nic nevypisalo, kupil som aplikaciu za 79 centov. Chcem sa opytat ako zistim ze mi ozaj tu kreditku budu akceptovat ?? Lebo ako tu citam tak sa uz mnohym stalo ze kupili aplikacie a potom im napisalo ze im neberie kreditku. S touto kartou bezne platim cez paypal. Tie moto limity som si nastavil este predtym ako som si robil paypal. A vobec ako prebieha platba musim nieco potvrdzovat alebo si to samo stiahne peniaze z uctu?

branak

Příspěvek od branak »

Zdravím,

mám takovou stupidní otázku, ale chtěl jsem se jen zeptat, co se stane, když v iTunes nemám zaregistrovanou žádnou platební kartu a omylem kliknu na nějakou placenou app v iTunes store. To mi vypíše hlášku, ať si zaregistruju nějakou kartu, nebo se to stáhne a pak tu platbu budu muset nějak řešit? Nechci to radši zkoušet, ale mám malou ségru a ta si na iphonu občas hraje, tak kdyby tam náhodou na něco máčkla, tak abych to pak nemusel řešit...předem díky za odpověď :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ano, pochopitelně jak tam neni karta tak z čeho by Ti to měli strhnout? :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Gil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gil »

Hlavně by musela tvoje mladší sestra znát heslo a naťukat ho

branak

Příspěvek od branak »

ok dikec :wink: , já jsem si právě pročítal ty dřívější příspěvky a bylo tam i něco s tím, že někomu registraci karty iTunes nejdřív uznalo, ale když si něco placenýho stáhl, tak se něco pokazilo a kartu už to neuznalo a iTunes mu pak psalo, že má dluh a ani mu nešlo znovu zaregistrovat kartu, a že pak lítal kvůli tomu furt do banky a tak a to by se mi taky nechtělo, navíc si zatím žádný placený apps kupovat ani nehodlám...ale když nemám ani zaregistrovanou kartu tak je to teda v poho

Melda123

Příspěvek od Melda123 »

Gil píše:Hlavně by musela tvoje mladší sestra znát heslo a naťukat ho

zdarec potreboval bych podradit ohledne Iphonu ,mohl bys me dat icq diky

Hr3bec

Příspěvek od Hr3bec »

Hmm takze mi karta taky nejde. Mam kartu od KB visu....platby po netu aktivovane....bezne sni platim na playstation store a nikdy nebyl problem....jenze itunes ji proste neveme u nas ani na polskem itunes tak nevim jak to vyresit.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Stačí, když svůj problém napíšeš do jednoho topicu. Tady jsem ti napsal odpověd.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Pippo

Platby kartou

Příspěvek od Pippo »

Ahoj,
Hele mam free ucet, ale ted tata zaridil nak nove platby pres internet. Problem je v tom, ze tam nechce dat informace o sve karte. Nejde treba nejak poslat na ten muj ucet treba 20 euro? Nebo nejak abyse tam nemusela davat ta karta?
Dik

PeterKiss

Re: Pllatby kartou

Příspěvek od PeterKiss »

Keď som bol maly tiež som otcovi ukradol peniaze tešil som sa z nich 10 sekúnd pokial ma nepoucil že sa kradnúť nemá a odniesol si to môj zadok.
Ak je pravda čo hovoríš nech ju tam kľudne dá je to bezpečne.
2 riešenie je vytvoriť paypal ale aj tam musí zadať cislo karty pre jeho platnosť.
3. Gift card ale tie sú pokial viem len na us store.

Pippo

Re: Platby kartou

Příspěvek od Pippo »

A co ta gift card? Jakej to ma princip?

milan2022
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od milan2022 »

Na gift card potrebuješ US učét ale to nie je problém si ho vytvoriť

Funguje to takto:

Kupíš si gift card v hodnote napr.15 dolárov
Vložiš reedom kód do itunes a budeš mať na svojom účte 15$ za ktoré môžeš nakupovať aplikácie hudbu a podobne

Ja to tak robím už dlšiu dobu a ak chceš stránku na gift cardy tak napiš :wink:

Weylien
Host
Host

Příspěvek od Weylien »

Dnes jsem jen tak zkusil dat cislo me karty od komercni banky do app store a k memu udivu ji krasne vzal, tak jsem si rekl ze si zkusim neco koupit at vim kolik to skutecne stoji. Vybral jsem nejakou hru za 0.79? kuz byl priblizne 26kc tak jsem to koupil pak jsem se skocil podivat na ucet a v nezauctovanych transakcich mam castu 51,92kc. Jak je to mozny? Doze mi to nekdo vysvetlit? Pritom ta hra mela stat neco kolem 20kc.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Kdyz to tady tak ctu, tak mam pocit, ze se nekteri snazite platit s ceskymi kartami na americkem appstore a nebo na jinych appstore, nez ceskem.To ale nejde, treba na us appstore vam jinou kartu,nez americkou,nevezmou, stejne, jako vam nespolknou ani paypal , na kterem je povesena ceska karta. Osobne doporucuji zridit si ucet na US appstore, muzete tam kupovat i muziku,a k nemu si nakoupit Gifty. Ucet vam zridi tady jackietran, ma na to tady vlakno a gifty pres paypal (i s ceskou kartou) nakoupite overene a legalni treba tady: http://itunes-express.web.officelive.com/default.aspx
A mate po starostech.

Rast0
Host
Host

Příspěvek od Rast0 »

Appstore je úplne bezpečný, čo sa týka súkromných údajov (kreditka).Proste si aktivuješ v svojej banke Internet banking, zadáš na appstore čísla kreditky a smelo nakupuješ.Ak ti ide iba o nakupovanie cez appstore tak ti je paypal zbytočný.Gift card je tiež riešením, no napríklad ak ti ostane v appstore 1,99 ? a chceš app za 2,99 ? tak musíš kupovať novú Gift card, keďže kreditku nemáš, alebo ju v appstore používať nechceš.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Ja ale mluvim o US americkem appstore, na kterem neni mozne pouzit jinou kartu, nez kartu americkou, vystavenou americkou bankou.

martin.mazec
Host
Host

Příspěvek od martin.mazec »

Dobry den,
Mam takovy problem mam CZ utcet a na nem mam zaregistrovanou kartu od CSOB.Problem je v tom ze kdyz si koupim nejakou aplikaci tam mi to strhne nejprve nejakych 50,21Kc a pak samotnou cenu aplikace.Prijde mi to jak kdybych pokazde registroval platebni kartu.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano presne tak to vyzera. nakupujes priamo z iphone alebo v itunes? udaje k tej karte mas zapisane v apple id, urcite ich opakovane nevkladas pri kazdej platbe?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

martin.mazec
Host
Host

Příspěvek od martin.mazec »

Nakupuji pres appstore.Udaje nevkladam jen zadam kod a vse je ok

Patrick777
Host
Host

Příspěvek od Patrick777 »

milan2022 píše:Na gift card potrebuješ US učét ale to nie je problém si ho vytvoriť

Funguje to takto:

Kupíš si gift card v hodnote napr.15 dolárov
Vložiš reedom kód do itunes a budeš mať na svojom účte 15$ za ktoré môžeš nakupovať aplikácie hudbu a podobne

Ja to tak robím už dlšiu dobu a ak chceš stránku na gift cardy tak napiš :wink:

Zdravim muzu se zeptat na nejakou tu stranku odkud se da koupit gift card?diky

preston
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od preston »

za jak dlouho se odečítá platba za zakoupenou aplikaci v appstore?
a kde to uvidím u svého účtu? nějak nemůžu žádnou platbu dohledat v historii plateb

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

Niekedy hneď a niekedy to pár dní trvá. A navyše u niektorých bánk vidíš v pohyboch aj autorizáciu na platbu - t.j. keď ti peniaze zablokujú na účte, u niektorých až samotný pohyb (bezohladu nato, že pri autorizácii môže prísť SMS), t.j. ak dodajú k autorizácii aj hlásenku.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

Odecita se v davkach tusim jednou za 2-3 dny, viz detaily nakupu (logy) v iTunes v PC.

tatamuk
Host
Host

Příspěvek od tatamuk »

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu s vyplněním objednávky na Apple Store v sekci "Dodací adresa" co je v kolonce předvolba u telefonu - stát nebo město?
Děkuji
MacBook Air - iPhone 2,3,4,5,6,7,8 - iPad Mini - ATV - iPod Shuffle - Apple Watch - AirPods

Odpovědět