Jak vydělávají zmetci na lidské blbosti
-
- Starý pes fóra :)
-
- iPhone expert
Re: Jak vydělávají zmetci na lidské blbosti
Vynikající článek
Až neuvěřitelné, jak to vypadá všechno dokonale![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Až neuvěřitelné, jak to vypadá všechno dokonale
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
-
- Administrator
Ja bych vam mohl kluci vypravet co mi obcas prijde emailem, lidi me zadaji o pomoc. V 90% prijdou o penize, bohuzel. Spousta lidi naleti. Viz priklad emailu ceske sporitelny kdy email byla nejaka pakarna, ale alias vypadal jako ze sporitelny, odkaz vedl uplne nekam mimo a lidi tam datlovali svoje udaje... Lidi jsou ovce.. Vzdy se najde nekdo kdo vidi cenu a nemysli u toho..
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
![Obrázek](http://www.imagehosting.cz/thumbs/westcoast3.jpg)
-
No stym ebay protection by som zavahal aj ja, a to nakupom cez net sa snazim zivit......dik za vystrahu. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Za blbost se proste platilo, plati a vzdy platit bude. O nicem jinem to neni....
Ale jeste horsi je, kdyz platite i za sebemensi nepozornost. Me osobne se stalo, ze jsem uplnou nahodou pri kontrole soukromeho uctu zjistil, ze si nekdo v Egypte na mou kartu koupil plasmovou televizi. Nastesti jsem to vcas zastavil a Visa mi po 6-ti tydnech penize vratila, ale kdyz jsem se ptal, jak je to mozne, ze jsem v Egyptu nikdy nebyl, tak mi v bance rekli, ze k tomu staci jen cislo karty s koncovym trojcislim. Tedy, ze staci zaplatit kdekoliv ve svete cokoliv kartou, treba obed a nebo nakup ,cislo karty ma kazdy obchodnik pak nasve ctecce a zapamatovat si k tomuto cislu koncove trojcisli = podpis , je otazkou jedne vteriny.... A s temito cisly se pak vesele obchoduje po celem svete..... jednoduche, jako facka.... Od te doby jednak nedavam zasadne kartu z ruky, do ctecky , kdyz s ni nekde treba na hotelu apod. platim, ji strkam vlastnima rukama a na netu platim jen a pouze pres PayPal. A hlidam si kazdy druhy az treti den ucet....
Ale jeste horsi je, kdyz platite i za sebemensi nepozornost. Me osobne se stalo, ze jsem uplnou nahodou pri kontrole soukromeho uctu zjistil, ze si nekdo v Egypte na mou kartu koupil plasmovou televizi. Nastesti jsem to vcas zastavil a Visa mi po 6-ti tydnech penize vratila, ale kdyz jsem se ptal, jak je to mozne, ze jsem v Egyptu nikdy nebyl, tak mi v bance rekli, ze k tomu staci jen cislo karty s koncovym trojcislim. Tedy, ze staci zaplatit kdekoliv ve svete cokoliv kartou, treba obed a nebo nakup ,cislo karty ma kazdy obchodnik pak nasve ctecce a zapamatovat si k tomuto cislu koncove trojcisli = podpis , je otazkou jedne vteriny.... A s temito cisly se pak vesele obchoduje po celem svete..... jednoduche, jako facka.... Od te doby jednak nedavam zasadne kartu z ruky, do ctecky , kdyz s ni nekde treba na hotelu apod. platim, ji strkam vlastnima rukama a na netu platim jen a pouze pres PayPal. A hlidam si kazdy druhy az treti den ucet....
- rony
- Klub čistého iOS
platobnu kartu nesmies pustit z oci. To je zakladna zasada. A podat udaje z nej len serioznemu obchodnikovi. Nedat sa na nic atraktivne zlakat a potom to uhradit kartou. Aj ked nakoniec cosi dostanes, musis VERIT obchodnikovi.
a druha dobra rada je, VZDY sledovat pohyby na ucte.
a druha dobra rada je, VZDY sledovat pohyby na ucte.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Přál bych vám být v US (hl. v CA), tam se v hotovosti nosí asi jen $10 a všechno ostatní se platí kartou-noviny, donuty, hajzl papír, pití...
A né vždy máte možnost si něco koupit aniž byste kartu neztratily z očí
A né vždy máte možnost si něco koupit aniž byste kartu neztratily z očí
-
Bohužel ono nejde o to, že napálený musí být nutně blbec. Ono stačí, aby napálený (kupující) byl jen o trochu hloupější než podvodník (prodávající). A tenhle podvodník je bohužel docela chytrý, má to celkem dobře vychytané. I když většině z nás je na první pohled jasné, že se jedná o podvod, spoustě lidí, i když se nebude jednat vysloveně o hlupáky, to jasné být nemusí.
Osobně ze zahraničí kupuji výhradně přes eBay s platbou PayPalem, přímý nákup s platbou předem (třeba dokonce přes Western Union, jak podvodnící s oblibou požadují) je příliš riskantní.
Osobně ze zahraničí kupuji výhradně přes eBay s platbou PayPalem, přímý nákup s platbou předem (třeba dokonce přes Western Union, jak podvodnící s oblibou požadují) je příliš riskantní.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
muhehe
tak tohle se vam v tom pripade bude libit![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ze#carMenu
a pak toto jako odpoved na reakci na inzerat:
Ahoj,
Jsem velmi rád, že máte zájem o koupi auta.
Ceny a informace jsou správné, jsem prodat Ford Focus, 1.6 TDCI z roku 2008 s cenou 90.000, - Kc
Jsem první majitel, auto bylo nikdy zapojeny do jakékoliv nehody, motor beží perfektne
Auto je v perfektním stavu, poslední služby, které asi pred dvema mesíci, když jsem menil olej, nejsou tam žádné velké problémy. Všechny dokumenty jsou k dispozici, jsem si všechny výživné na autorizovaného servisu, mám servisní knížka, auto mít skutecné Km
Máte-li zájem prosím odpovezte mi, abych mohla dát více informací o transakci,
prosím odpovezte pokud možno v anglictine,
rychle reagovat
Dekujeme vám,
tak tohle se vam v tom pripade bude libit
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ze#carMenu
a pak toto jako odpoved na reakci na inzerat:
Ahoj,
Jsem velmi rád, že máte zájem o koupi auta.
Ceny a informace jsou správné, jsem prodat Ford Focus, 1.6 TDCI z roku 2008 s cenou 90.000, - Kc
Jsem první majitel, auto bylo nikdy zapojeny do jakékoliv nehody, motor beží perfektne
Auto je v perfektním stavu, poslední služby, které asi pred dvema mesíci, když jsem menil olej, nejsou tam žádné velké problémy. Všechny dokumenty jsou k dispozici, jsem si všechny výživné na autorizovaného servisu, mám servisní knížka, auto mít skutecné Km
Máte-li zájem prosím odpovezte mi, abych mohla dát více informací o transakci,
prosím odpovezte pokud možno v anglictine,
rychle reagovat
Dekujeme vám,
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)
-
- iPhone expert
Juramac píše:cislo karty ma kazdy obchodnik pak nasve ctecce a zapamatovat si k tomuto cislu koncove trojcisli = podpis , je otazkou jedne vteriny.... A s temito cisly se pak vesele obchoduje po celem svete.....
U KB to naštěstí nejde. Nejde platit kartou na internetu, vydají virtuální kartu (papírek) právě s těmito údaji. Možná trochu nepraktické, ale bezpečné.
Každopádně díky za info, takhle jsem o tom nikdy neuvažoval a je třeba si dávat bacha.
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Administrator
u GE Money je to stejné jako v KB
naopak je to velmi praktické .. !
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
![Obrázek](http://www.imagehosting.cz/thumbs/westcoast3.jpg)
-
- iPhone expert
Nepraktičnost myslím tak, že "papírek" s údaji mám doma a kolikrát jsem potřeboval něco zaplatit po netu a doma jsem nebyl. Samozřejmě to nebylo nic životního a dalo se to odložit. ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
takýchto "obchodníkov" som už zažil viac neš dosť ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ak máte záujem tak si pozrite videocast digit kde sa rozpráva a bezpečnosti platobných kariet . ( ja som si z toho dosť zobral k srdcu )![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ak máte záujem tak si pozrite videocast digit kde sa rozpráva a bezpečnosti platobných kariet . ( ja som si z toho dosť zobral k srdcu )
Minuly tyden jsem narazil na inzerat Magic Mouse za 600 czk. Tak jsem napsal, ze bych mel zajem. Dostal jsem odpoved uzasnou cestinou z Googlu , ze mam nejdrive poslat penize na ucet xxxxxx. Chacha, to vis ze jo......
Ale smutne je, ze spousta lidi na tohle naleti a posilaji.....
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Juramac : Tohle už jsem jednou slyšel od kolegy z práce když se mě na to ptal. Jo dnešní doba bohužel k ničemu dobrému nevede hlavně co se týká podvodů. ![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
to neni o dnesni dobe, podvodnici byli, jsou a vzdy budou, protoze se vzdy najde dostatek hlupaku, kteri jim naleti.
Jo to je pravda , ale dnešní doba k tomu svádí obzvlášť. Nevím nechci být nějaký kritik ale je toho čím dál tím více. A netýká se to jenom "NÁS" zde na fóru a kupujících FAKE Iphone. Ale to už jsem OT.
-
Juramac wrote: cislo karty ma kazdy obchodnik pak nasve ctecce a zapamatovat si k tomuto cislu koncove trojcisli = podpis , je otazkou jedne vteriny.... A s temito cisly se pak vesele obchoduje po celem svete.....
Marthin wrote: U KB to naštěstí nejde. Nejde platit kartou na internetu, vydají virtuální kartu (papírek) právě s těmito údaji. Možná trochu nepraktické, ale bezpečné.
Každopádně díky za info, takhle jsem o tom nikdy neuvažoval a je třeba si dávat bacha.![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To je ale pekna blbost. Samozrejme, ze na internetove platby lze u KB pouzit i normalni fyzicke kreditky. Mam od KB kreditku MC, se kterou normalne online platim, a to i do zahranici. Musim si davat velky pozor, komu cislo karty davam.
Marthin wrote: U KB to naštěstí nejde. Nejde platit kartou na internetu, vydají virtuální kartu (papírek) právě s těmito údaji. Možná trochu nepraktické, ale bezpečné.
Každopádně díky za info, takhle jsem o tom nikdy neuvažoval a je třeba si dávat bacha.
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To je ale pekna blbost. Samozrejme, ze na internetove platby lze u KB pouzit i normalni fyzicke kreditky. Mam od KB kreditku MC, se kterou normalne online platim, a to i do zahranici. Musim si davat velky pozor, komu cislo karty davam.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- iPhone expert
Takovéhle rádoby "super iphone za pár kaček" jsou teď skoro všude.
Ten kdo věří, že někdo prodá iPhone 3GS 32GB za 5000,- je u mě naivní blbec.
Už jenom když si vezmeme, že ani v USA se nedá pořídit za míň je to naprostá blbost. A to jak ti odepisuje půl česky, půl anglicky je jen důkaz a nakopal bych je za to do zadk*.
Ten kdo věří, že někdo prodá iPhone 3GS 32GB za 5000,- je u mě naivní blbec.
Už jenom když si vezmeme, že ani v USA se nedá pořídit za míň je to naprostá blbost. A to jak ti odepisuje půl česky, půl anglicky je jen důkaz a nakopal bych je za to do zadk*.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8