death pix
-
- iPhonefil
Re: death pix
nejen foťák, i iPhone
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
jerrx: neopravuj to a ani neutrácej za opravu a buď rád, že to jinak funguje - mohlo by se to opravou akorát celé podělat, v lepším případě se poničí kryty, atd....
... ale mohl bys zkusit flashnout
... ale mohl bys zkusit flashnout
-
- Sons of Jailbreak
-
- Starý pes fóra :)
myslí tím restore, vzhledem k tomu, že tam máš JB tak to mohla způsobit nějaká aplikace
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- Sons of Jailbreak
jo tak.. zkoušel jsem, nepomohlo. a pomalu přibývají další pixely :/
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
MacBook Pro | OS X 10.10
-
- iPhone expert
jerrx: Mám úplně stejný problém jako Ty, začalo to tento týden, telefon mám dva roky. Na horním okraji displeje v prvních třech řadách pixelů mám šedé pruhy, jejich poloha se v čase mírně mění.
Přečetl jsem včera asi tři zahraniční fóra a nikde žádná zaručená rada, jen teoretizování. Někdo radí vyměnit LCD + digitizer, ale to se asi už nevyplatí
Aplikace na ostranění "stuck pixelů" (viz. odkaz od Julka) nezabírají.
Ještě k příčině: asi dva nebo tři diskutéři psali, že problém je způsoben pádem telefonu a je pravdou, že mi o víkendu telefon spadnul. Nicméně to bylo z postele na měkký koberec a náraz tak byl hodně tlumený a nezdá se mi, že by zrovna tohle mohla být příčina, že by byl telefon náchylný na tak malý náraz.
EDIT:
Dnes mě ještě napadlo, jak situaci mírně esteticky vylepšit. V 95% případů používám telefon na výšku a v 95% aplikací je součástí screenu i status bar. Tak mě napadlo upravit proužek status baru tak, aby první tři řady měly stejný odstín šedé jako jsou ty pruhy a přehrát původní soubory v telefonu. Asi by to chtělo dva soubory - jeden pro černý podklad (lockscreen, základní obrazovka) a druhý světlý pro ostatní aplikace. Myslím, že by se tím dal alespoň částečně eliminovat nepříjemný estetický efekt. Jeden souvislý šedý pruh o šířce tři pixely přes celý dispej určitě nebude tak rušivý jako vícero menších pruhů.
EDIT2:
Myslím úpravu následujících souborů:
System\Library\CoreServices\SpringBoard.app
Default_BG.png
FSO_BG.png
FST_BG.png
Přečetl jsem včera asi tři zahraniční fóra a nikde žádná zaručená rada, jen teoretizování. Někdo radí vyměnit LCD + digitizer, ale to se asi už nevyplatí
Aplikace na ostranění "stuck pixelů" (viz. odkaz od Julka) nezabírají.
Ještě k příčině: asi dva nebo tři diskutéři psali, že problém je způsoben pádem telefonu a je pravdou, že mi o víkendu telefon spadnul. Nicméně to bylo z postele na měkký koberec a náraz tak byl hodně tlumený a nezdá se mi, že by zrovna tohle mohla být příčina, že by byl telefon náchylný na tak malý náraz.
EDIT:
Dnes mě ještě napadlo, jak situaci mírně esteticky vylepšit. V 95% případů používám telefon na výšku a v 95% aplikací je součástí screenu i status bar. Tak mě napadlo upravit proužek status baru tak, aby první tři řady měly stejný odstín šedé jako jsou ty pruhy a přehrát původní soubory v telefonu. Asi by to chtělo dva soubory - jeden pro černý podklad (lockscreen, základní obrazovka) a druhý světlý pro ostatní aplikace. Myslím, že by se tím dal alespoň částečně eliminovat nepříjemný estetický efekt. Jeden souvislý šedý pruh o šířce tři pixely přes celý dispej určitě nebude tak rušivý jako vícero menších pruhů.
EDIT2:
Myslím úpravu následujících souborů:
System\Library\CoreServices\SpringBoard.app
Default_BG.png
FSO_BG.png
FST_BG.png
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
-
- Sons of Jailbreak
Jo šlo by to, ale musel bys vybarvit přesně ty pixely které nejsou mrtvé a s tím se mi hrát nechce. Když totiž uděláš černý pruh i přes ty mrtvé pixely tak se změní na bíle..
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
MacBook Pro | OS X 10.10
-
- iPhone expert
Tak ty moje vadné pixely mají pořád stejnou šedou barvu bez ohledu na pozadí. Pokud by se podařilo vyladit barvu pozadí s barvou těch šedých vadných pixelů, potom by vše splynulo.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
já se ted chystám na reklamaci tohodle.. pred tydnem to byly jen 2pixely, postupne behem par dni se to rozlezlo takhle jelikoz to mám přímo uprostřed displeje tak mě to přímo se*e
-
- iPhoneHolik
Beavers píše:Pro vysvětlení: "dead pixel" je černý bod a je neopravitelný. Pak ještě existují "hot pixels", ty jsou bílé a "stuck pixels", které mohou být červené, zelené nebo modré. Všechny, kromě "dead pixel" jsou údajně SW opravitelné, dokonce existuje jakási aplikace, která je umí opravit. Víc informací ti dát nemohu, pomůže ti jedině hledat na internetu. Někdy tyto "stuck pixels" zmizí i samy. Někde se uvádí, že maximum takových vadných pixelů na iP je 3, ale to jsou pouze zprávy z různých zahraničních fór. Rovněž tak i tvrzení majitelů, že Apple takovéto telefony uznává k reklamaci a telefony jim vyměnili. Ale to již zde opakuji to, co bylo napsáno přede mnou.
Hele poprosím tě na iPhone 2G 16GB jsem našel v horní polovině asi 3-4 hot pixels nejsou moc patrné spíš pouze subpixely (každý pixel má tuším tři body takže jeden z nich) existuje prověřená SW aplikace z cydie? na appstore bude sotva a ten odkaz v prvních příspěvcích mi nejde otevřít...na AppStore je jediná free iPixel viewtopic.php?f=69&t=28069&start=0&st=0&sk=t&sd=a uvidím co svede.
EDIT:
Takže snad se podařilo,zadal jsem do Safari tuto adresu: http://www.ebaspace.com/iphone-app/#_home naběhla webová aplikace a zvolil jsem Repair iPhone LCD nevím jak dlouho má "oprava" spočívající v rychlém střídání RGB probíhat....nechám to tak 10minut a uvidíme,myslím si ale že to nepomůže....třeba u stolních LCD monitorů se taky doporučuje tlaková/pressure metoda ale tu na iPhone sotva nějak aplikuji.
Ty bíle svítící pixely jsou vidět pouze když iPhone nabíhá prostě jen u černé jinak/u jiných barev se neprojeví...mrtvé tedy pokud se nepletu nejsou jen se nechtějí potvory vypnout a svítí stále jsou natčené že trvale propouští světlo....asi se na to vykašlu....neruší.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
Dneska jsem na telefonu objevil několik vadných pixelů. Jsou v podstatě vidět jen na tmavém podkladu, jinak si jich člověk pomalu ani nevšimne. Samozřejmě když o nich vím tak mi vadí, moje otázka tedy zní: Má cenu telefon posílat na reklamaci se všemi riziky, které ho tam mohou potkat a navíc riskovat neuznání? Jsem druhý majitel a prvnímu nejspíš spadl na roh (je na něm vidět jako by odštínutý milimetr plastu). Druhá možnost je nechat to být a až odejde úplně tak si zaplatit nezáruční opravu. Co byste mi poradili?
-
- Mírně pokročilý
Daj to reklamovat, ale cakaj to, ze ti zamietnu zaruku. Potom je najlepsie kupit nove LCD a vymenit si to. Postupne bude tych pixelov totiz viac. Skus pozriet, ci to sklo nema aj take flaky (do sivohneda), ak ano, mas zle LCD.
Zdravím,
mám dotaz ohledně rozpoznání tzv. death pixel. Na displeji mám dvě tečky povětšinou jsou bílé a bílé taky zůstanou, i když vypnu display.
Jsou to opravdu death pixel nebo se mi dostal prach či jiný bordel dovnitř?
Děkuji
mám dotaz ohledně rozpoznání tzv. death pixel. Na displeji mám dvě tečky povětšinou jsou bílé a bílé taky zůstanou, i když vypnu display.
Jsou to opravdu death pixel nebo se mi dostal prach či jiný bordel dovnitř?
Děkuji
-
- Mírně pokročilý
Ak vypnes displej a su biele stale, nie je to Death pixel, ale spina.
Tak se mi objevili z niceho nic na displeji cary na malym useku. Jsou videt na vsech barvach sede ale nejaky mizej a zase se objevujou jinde nevite jestli s tim nejde neco delat? Diky