Zdravím, měl jsem Maca a iPhone. Když jsem chtěl synchronizovat kontakty a kalendář, automaticky se vše synchronizovalo do iCal a address book (nebo tak nějak). Nyní jsem přešel na Win 7 a mám k dispozici také Outlook 2003. Když dám ale v iTunes - iPhone a záložku Info a zaškrtnu Sync Contacts with - tak tady nemám nic na výběr - vedle toho je tlačítko Configure které ovšem nereaguje. Sync Calendars nejde zaškrtnout vůbec Jak mám iTunes ukázat cestu aby synchronizoval s outlookem? Díky za radu
Outlook jsem měl nainstalovaný, ale nebyl zkonfigurovaný (poštu jsem měl v Macovi v Thunderbirdu a nenašel jsem způsob jak poštu převést do Outlooku, takže mám ve Win 7 poštu taky v Thunderbirdu). Outlook jsem chtěl mít tedy jen na kontakty, poznámky, kalendář a úkoly - bez pošty to není uplně 100% ale řešení převodu pošty jsem nenašel.
Outlook jsem tedy zkonfiguroval a nastavil jsem tam poštu - chodili mi tam nové e-maily a nastavil jsem ho jako výchozí poštovní klient. Potom jsem znovu zapnul iTunes (verze 9.1.0.79) a situace opět stejná - v info záložce nemám žádné možnosti na výběr synchronizace.
Po připojení iPhonu k iTunes skáče tahle hláška: iTunes was unable to load provider data from Sync Services. Reconnect or try again later.
Co s tím?
EDIT:nejde mi sem vložit obrázek...
Jinak k tomu přechodu z Macu k PC. Maca jsem měl v práci 2 a půl roku a před týdnem mi odešla z ničeho nic základní deska. Data jsme zachránili ale oprava už by se nevyplatila a potřeboval jsem rychle nový PC. Chtěl jsem notebook a takhle mám za 18 tis. celkem slušný notebook - stejně výkonný notebook mac by stál 2x tolik. Navíc ve firmě jsem byl jediný kdo měl maca - všichni ostatní win a vždycky jsme museli s macem něco řešit - nakonec jsme to vždycky nějak rozběhli ale.... - např. nepřečtení NTFS - jen FAT 32, síťová společná tiskárna, sdílené složky v PC (já jsem se dostal k ostatním - oni ke mě ne), scanner co jsme měli neměl ovladače pro maca atd. Bylo to sice uživatelsky příjemné ovládání a dá se na to lehce zvyknout na různé vychytávky, ale teď Win 7 je na tom už taky hodně dobře oproti dřívějším XP a těch vychytávek už má taky hodně.
Pro všechny, kdo nevědí, jak pracovat s iTunes a především jak synchronizovat kontakty, kalendáře a další (Oblíbené stránky v internetovém prohlížeči, Poznámky a E-Mailové účty) uvádím pokyny pro použití v sekci Návody viewtopic.php?f=96&t=30209 Veškeré moje praktické poznatky naleznete tam.
Tak to bylo chybou iTunes. Dnes mi automatické aktualizace hlásí, že vyšla nová verze iTunes (9.1.1.12) a po aktualizaci se mi tam objevila možnost synchronizovat kontakty, kalendář, poštu atd. s Outlookem. Jen dodám že v době kdy jsem to řešil jsem měl poslední iTunes co byly k dispozici - a tam to nešlo. Chyba teda byla jasně v iTunes v 64 bit verzi. Nyní již vše v pořádku.