Artworky a id3 tagy

Odpovědět
peter838
Host
Host

Artworky a id3 tagy

Příspěvek od peter838 »

Zdravím mám jeden pre mna celkom dolezity problém...
Mám už iPhone nejkae 3 mesiace a začal som ho len nedávno pouzivat aj ako mp3 prehrávač... Opisem najprv o čo ide...
Dal som si do knižnice hudbu čo mám na disku D:/ .
Dalo mi ju tam a kedže som cely život kaslal na správne vyplnenie id3 tagov tak to teraz tak aj vyzerá... Tak teraz to robím tak že pridavam hudbu do iTunes po jednej zlozke(albume) a cely si ho označim keď ho tam pridam a kliknem na GET INFO a tam to vyplnam podľa toho čo nájdem o danom albume na nete a pridavam si tam aj tie artworky... A potom kliknem na ok a všetko sa to pekne zoskupi, vyplni sa interpret, album a hudobný štýl a pridá sa tam obrázok albumu... Hneď je to prehľadne ...
Ale ide mi o to čo mám potom urobiť aby to tak aj ostalo... Popripade to nejako uložiť na disk už takto upravené tagy a aby tam ostal aj obrázok albumu.

Bol by som vdacny keby ste niekto odpovedali... Lebo mám zbierku nejakých 6000 piesni a keď už som sa do toho takto pustil rad by som keby mi to tak aj ostalo...

ls8
Starý pes fóra :)

Re: Artworky a id3 tagy

Příspěvek od ls8 »

ID3 tagy i artworky se ukladaji primo do tech mp3 souboru.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od korwin »

No ale kam? iPhone? iTunes? nebo do zdrojové složky, odkud je láduju do iTunes??
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

H0NZ1K
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od H0NZ1K »

ulozi se ti to do souboru.mp3, proste to je neco jako info o tom, jak mas datum vytvoreni tak mas artwork ;-), je to soucasti te mp3

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

peter838 Podla toho ako mas nastaveny iTunes
Obrázek
Pokial mas zaskrtnute obe polozky tak sa ti Subor ulozi do iTunes Library a tam sa ti upravuju ID3 tagy aj Artwork.

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od ScorpionSX »

Shark ale potom máš ten súbor na disku dva krát, nie? Raz tam kde máš mp3ky a raz tam kde máš iTunes library, nie? A jeden z nich je otagovaný a druhý je taký ako bol.

Btw, sťahuje niekomu iTunes artworky? Mne sa to totiž ani raz nepodarilo hoci mám ID3 tag vyplnený správne a podla informácií z neho by iTunes ten artwork mal nájsť.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

ls8

Příspěvek od ls8 »

Samozřejmě - po naimportování do knihovny soubory z původního místa smažeš, a zůstane vše jenom v knihovně. Jinak v tom budeš mít bordel. Právě pro tuhle funkci iTunes miluju. Hudbu mi podle tagů roztřídí do adresářů a já se o nic nemusím starat. Navíc přesně vim, kde soubory s hudbou mám, nemusím hledat po celém disku.

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

Ako vravi ls8.
Artwork nestahujem cez iTunes ale cez TuneUP Companion Add-on do iTunes.

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Shark vďaka za tip na ten TuneUp, škoda len že je to bez zakúpenia len na pár albumov, ale ten zbytok už nejako nahrám aj ručne.

Btw, aký je vlastne dôvod že mi iTunes samotné nestiahne tie artworky? Myslel som že aspoň s US accountom (keďže music store u nás nie je) mi to bude fungovať, ale ako som skúšal, tak ani nie.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

iTunes stahuje Artwork len pre AudioCD (Hudbu Importovanu z lisovanych CD) pripadne pre Hudbu zakupenu v iTunes. Pokial viem na "Nelegalnu" hudbu pripadne hudbu ktora nebola Importovana/Zakupena cez iTunes z vysoka sere.

Na to je dobry TuneUp, pripadne SoundHound a rucne vypisovat iD3 a Artworky tahat z Google Images. Ja som asi pred mesiacom takto bojoval so svojou Library (326 Items, 3,14GB in m4a). Je to pracne ale vysledok stoji za to ;)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

ScorpionSX píše:Shark vďaka za tip na ten TuneUp, škoda len že je to bez zakúpenia len na pár albumov, ale ten zbytok už nejako nahrám aj ručne.

Btw, aký je vlastne dôvod že mi iTunes samotné nestiahne tie artworky? Myslel som že aspoň s US accountom (keďže music store u nás nie je) mi to bude fungovať, ale ako som skúšal, tak ani nie.

A dával jsi nejdříve jednu písničku z toho alba, pro který chceš ten artwork stáhnout, přehrát a pak teprve klikl na get album artwork? Protože jak nemáš ani jednu písničku z toho alba puštěnou, tak se nic nestane. Jinak samozřejmostí je mít účet u US store, u českého to nefunguje.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Aha, no je fakt že toto som neskúsil. Idem na to a dám vedieť ako som dopadol.
    ObrázekObrázekObrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

Shark NX píše:iTunes stahuje Artwork len pre AudioCD (Hudbu Importovanu z lisovanych CD) pripadne pre Hudbu zakupenu v iTunes. Pokial viem na "Nelegalnu" hudbu pripadne hudbu ktora nebola Importovana/Zakupena cez iTunes z vysoka sere...

To není pravda. Pokud máš správně vyplněné tagy, stáhne se ti obal k jakémukoliv albu. Označíš všechny skladby alba, klik pravým myšítkem a Get Album Artwork.

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tak vyskúšal som zopár pesničiek, ale bez úspechu. Tagy mám vyplnené správne, ale vždy mi vyhodí že nemôže nájsť artwork k danej skladbe/albumu. Použil som samozrejme US account a schválne aj album ktorý na iTunes isto je, takže ak by som ho tam kúpil, tak by mi ho určite stiahlo aj s artworkom.
    ObrázekObrázekObrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

Máš u všech skladeb alba vyplněná pole Artist, Album Artist, Album, Year?

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Mám, trápil som sa s tým celý víkend...OMG, keď si predstavím, že ešte tak rok dozadu som toto mazal a nechával len názov a interpreta lebo mi to SE W810 zle zobrazoval keď tam toho bolo viac...ide ma poraziť...
    ObrázekObrázekObrázek

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

ls8 píše:To není pravda. Pokud máš správně vyplněné tagy, stáhne se ti obal k jakémukoliv albu. Označíš všechny skladby alba, klik pravým myšítkem a Get Album Artwork.

ls8 skus to. Nepojde ti to. Prave preto vznikol TuneUp.
Mam kompletne vyplnene iD3 tagy, aj s Nahravacimi spolocnostami. Proste vsetko. Este som skusal aj prekonvertovat vsetky pesnicky na AAC(m4a) a aj tak ta to odignoruje.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Jde to a běžně to tak dělám. MP3 stažené z netu správně otaguju a artwork nechám stáhnout v iTunes.

Zobrazit video na http://youtu.be/WkzhFVEuf2s
Kód do fóra: [youtube]WkzhFVEuf2s[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Omlouvám se za kvalitu, točeno na demu ScreenFlow.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

ls8: Můžeš mi prosím přesně popsat, jak se dostanu od přidání mp3jek ze jednoho adresáře do stavu, kdy iTunes je mají v jiné, dle "id3 tagů" pojmenované složce? Tuším že v Preferences to je ono "Keep files organized" ale nějak se mi to nedařilo. Lze to udělat až teď když mám celou knihovnu otagovanou a chci aby se mi přesunuly všechny mp3 do organizovaného adresáře? Dík.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Detail: musím mať svoju library skopírovanú v "iTunes library folder" alebo stačí keď ju mám len niekde na disku? Lebo robím to presne ako ls8 na videu, ale skrátka mi to nefunguje :(
    ObrázekObrázekObrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

vbruno: Popíšu jak je to na Macu, předpokládám že ve Windows to bude stejné. Teď máš hudbu někde na D:\, nebo prostě mimo složku s iTunes knihovnou?

Pokud ano, tak v iTunes otevři hudbu, označ všechno a dej smazat. iTunes se tě zeptají, jestli mají smazat jenom informaci z knihovny, nebo jestli mají smazat i soubory. Pochopitelně vyber volbu pro zachování souborů na disku. Na Macu je to volba "Keep files".

Obrázek

Teď máš adresář s veškerou hudbou a v iTunes nemáš nic. OK?

V nastavení iTunes si vyber, kde chceš mít hudbu uloženou, cesta může být kamkoliv, třeba i na externí nebo síťový disk. Zapni volby "Keep iTunes Media Folder Organized" = třídit soubory v knihovně do složek podle tagů a "Copy files to iTunes Media folder...." = kopírovat soubory do knihovny iTunes. Potvrď a ulož nastavení.

Obrázek

Teď vezmi ten adresář s hudbou a přenes ho do okna iTunes. Všechny soubory se překopírují do knihovny (podle nastavené cesty) a roztřídí se podle interpretů a alb. Zkontroluj, že se všechno zkopírovalo, původní adresář s hudbou pak můžeš smazat. Až budeš přidávat další alba, zase adresář s novým albem natáhneš do okna iTunes, soubory se zkopírují a ty původní můžeš smazat.

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

Tak toto je fakt divne. Asi mesiac dozadu som to robil na US Accounte a kompletne ma odignoroval. Teraz som to vyskusal a az na 57 Pesniciek ktore nedokazal Identifikovat mi to spravil.
Nechapem preco to minule Ignoroval, ale uz to funguje. Dik

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

No ja som teraz skúsil odobrať z názvov skupiny "The" zo začiatku a zdá sa že to funguje. Aspoň teda na tých pár čo som skúšal.
    ObrázekObrázekObrázek

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

to ls8: OK, díky moc, vyzkouším to a dám vědět. Chápu to tedy tak, že iTunes do svého adresáře ukládá pouze nově přidaná alba, pokud jsem do té doby měl tuto funkci neaktivní, nepřidalo se nic. Já to smáznu a znovu přidám se zapnutou funkcí. OK, to zní logicky, doufám ž všechny tagy mám v souborech :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

ls8

Příspěvek od ls8 »

Přesně tak :)

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Jaký je v tomto případě rozdíl pokud mám/nemám začkrtnuto "Keep Media Files Organized"?

ls8

Příspěvek od ls8 »

To je právě to třídění do složek podle interpretů a alb. Navíc když změníš ID3 tag u již naimportované skladby nebo celého alba, tak ti je to přejmenuje a přeorganizuje správně do adresářů podle nové zadaných tagů.

headlong
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od headlong »

Super, pomohlo! Dejte to prosím do návodů.
Obrázek
Mám iPhone 8. V rodině ještě další tři iPhone :-)

ls8

Příspěvek od ls8 »

Už dlouho si pohrávám s myšlenkou udělat velký seriál návodů k iTunes, je to totiž super nástroj, když se s ním umí. Nějak nejsem schopný se k tomu dokopat.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Naprosto souhlasím, já je používal i v době kdy jsem byl na JB, protože filosofie nestarání se o nic, jen připojit iPhone, se mi líbí. Dokonce svoje desktopové Windows 7 jsem chtěl přetvořit na styl Apple "Je mi jedno kde soubory jsou, starám se jen o to je používat" ale nedařilo se :-)

Používám i skvělé služby iTunes co se týká automatické doplňování nezkouknutých dílů seriálu, tam akorát pořád nejde vyřešit, pokud jsou dva iPhony, např. můj a přítelkyně, a každý odkouká jiné díly, bohužel se tento údaj uloží přímo do knihovny a ne k příslušnému přístroji, takže musím pro každý iPhone ručně tuto položku volit. To se mi nelíbí.

Jinak mi iTunes vyhovují a ani to nechci dělat jinak. :-)

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

Ahoj,

dal jsem si vytvořit (organizovat) knihovnu itunes. Do mnou připravené složky mi iTunes překopíroval všechnu muziku, ale pořád mi při pokusech o upravení ID3 hlásí, že nemůže najít ID3 u songů, které nejsou importované v knihovně.

Pokud označím song a dám consolide, tak to nemá vliv, stále stejná hláška.

Když dám library -> organize -> consolidate files , tak se nic neprovede a při znovuotevření je ta položka stále nezaškrtnutá.

potřebuju upravit tagy a přidat artworky, ale itunes mi stávku. Co funguje je tuneup media, ale 30 USD se mi za to dát nechce. Stejně tak Itsfv, které se mi zasekává při validaci knihovny.

PS: knihovna má cca 20GB, Win 7 + iTunes 9.1

ls8

Příspěvek od ls8 »

Nerozumim co mas za problem. Odmita ti to naimportovat nejake soubory do knihovny, nebo ti nejde editovat ID3 tagy u naimportovanych souboru, nebo co vlastne?

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

potřebuji upravit tagy a přidat artworky. Tagy mi iTunes odmítá vyhledat, dokud soubory naimportuji do iTunes knihovny.

Tak jsem v nastavení (preferences -> advanced) vytvořil složku mimo mojí stávající knihovnu, kam jsem chtěl aby se mi nakopírovala muzika. Zaškrtl volbu "keep itunes media folder organized".

Obrázek

iTunes mi do této složky nakopírovala celou muziku. Pořád mi ale nedovolí upravit tagy u muziky.

Obrázek

zkoušel jsem:

- library -> organize -> consolidate files (nic neudělá) a položka se nazaškrtne
- označit soubory a dát "consolide" (snemá vliv, stále hlasí, že nelze otagovat, dokud nebude soubor v knihovně)

Obrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

Asi máš tu knihovnu nějakou zmatenou, použij můj návod z Úte Dub 20, 2010 12:50 pm, tedy se smazáním stávajícího obsahu knihovny. Bacha ať si ale nesmažeš soubory, které jinde nemáš.

Shark NX

Příspěvek od Shark NX »

Neklikas nahodou na Get Track Names?
iD3 Tagy upravujes tak ze kliknes na Get Info a rucne vyplnujes polozky v karte Info.

Automatika funguje len na Pesnicky Importovane z CD.

A chyba na Screenu nepise o tom ze je nemas v Library ale o tom ze "Get Track Names funguje len na Hudbu Importovanu do Knihovny z Audio CD.
A ak to nadalej nefunguje naimportujte hudbu znova z Audio CD."

ls8

Příspěvek od ls8 »

Shark ma pravdu, nevsiml jsem si toho na tech screenech.

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

tak jsem to vyřešil programem tuneup media za 16 USD v akci :)

Odpovědět