Může Google Android uspokojit uživatele iPhone?
-
- Host
Může Google Android uspokojit uživatele iPhone?
jde o to že mi před pár měsícema ukradli iPhone(teď mi zbylo jen LG Cookie.. ze vší zoufalosti už jsem málem koupil N97..brr) a teď shánim novej mobil,hry na mobilu už mě přešly,tak nějak netoužím po iP...
líbí se mi na androidu ta otevřenost,že tam můžu šoupnout divx filmy(byla by to pro mě velká úleva při sledování seriálů,převádět epizodu po epizodě je prostě vopruz) vyšší rozlišení displeje+velikost,jsem hodně náročnej na estetiku a proto by mi takovej displej sednul víc,vzhled(mnou uváděný HTC sice neni veledílo,ale ruku na srdce,iphone už je okoukanej)
Jde mi hlavně o to,jestli je Android stejně pohodlnej,jako iPhone,jak znám Google,tak bych řekl že na tom bude ještě o trošku lépe,ale raději se zeptám.
líbí se mi HTC Desire,3.7 800x480 širokoúhlej displej,1Ghz procesor..
Změněna velikost písma. Dodržuj pravidla. Beavers.
líbí se mi na androidu ta otevřenost,že tam můžu šoupnout divx filmy(byla by to pro mě velká úleva při sledování seriálů,převádět epizodu po epizodě je prostě vopruz) vyšší rozlišení displeje+velikost,jsem hodně náročnej na estetiku a proto by mi takovej displej sednul víc,vzhled(mnou uváděný HTC sice neni veledílo,ale ruku na srdce,iphone už je okoukanej)
Jde mi hlavně o to,jestli je Android stejně pohodlnej,jako iPhone,jak znám Google,tak bych řekl že na tom bude ještě o trošku lépe,ale raději se zeptám.
líbí se mi HTC Desire,3.7 800x480 širokoúhlej displej,1Ghz procesor..
Změněna velikost písma. Dodržuj pravidla. Beavers.
iPhone 4 16GB • iOS 5.1.1
iPad 2 (Wi-Fi) 16GB • iOS 5.1.1
Mac mini (mid 2011) • i5 2.3Ghz • 8 GB RAM • 500GB HDD • Lion
iPod Classic 80GB • Periphery II : This Time It's Personal
-
- Starý pes fóra :)
Re: Může Google Android uspokojit uživatele iPhone?
kludne si ho kup a potom sem hod recenziu ako si s nim spokojny
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Já jsem se zamiloval do Nexus One,který má také android
-
mna by celkom zaujimalo aky GPS cip ma Nexus One ci je to napodobne ako v iPhone - hruza alebo je naozaj dobry v iPhone viem, ze je Hammerhead2 myslim a v blizkej dobe chceli do mobilov davat Sirf Star IV - urceny pre mobily kvoli jeho spotrebe, ale ci ho uz ma taky nexus one?
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
-
- Mírně pokročilý
Mam ted soucasne oboje (3GS 32GB a Desire) a rozhoduju se, co si nechat ...
Tak kdyby vas neco zajimalo, zeptejte se, pokusim se zodpovedet.
Za sebe to zatim vidim tak, ze ven z kola pujde iPhone.
Tak kdyby vas neco zajimalo, zeptejte se, pokusim se zodpovedet.
Za sebe to zatim vidim tak, ze ven z kola pujde iPhone.
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Rychlost! Jaká je? Práce s Androidem? Kdyby si mohl srovnat s čím se lépe pracuje? Rozepiš se prosím dost lidem to pomůže.
-
- Mírně pokročilý
Rychlost je naprosto bezproblemova, v tomhle smeru nema Android na Desire zadny problem. Prostredi HTC Sense je na Androidu udelane velmi slusne a pouzitelne. Mne osobne velmi vyhovuji klavesy, displej a system widgetu.
Proti iP se mi moc libi widgety na zapinani modulu telefonu (wifi, bt, gps), pze nemusim lezt do menu. Stejne tak system notifikaci je fajn. Jsem rad za ukolovniky, ktere umi v urceny cas spoustet reminder, coz mi na iP tuze chybelo.
Slabsim mistem je baterka, opticky trackball mi nejak zvlast super neprijde, ale pouzivat se to po chvili da, nicmene stejne vice tapu primo na displej. Zda se mi, ze Desire ma lepsi signal, 3G s nim chytam i tam, kde jsem jiz s iP nechytal (napr. na WC
Klavesnice je prekvapive taky docela v pohode, na sirku mi prijde o dost vetsi nez na iP, nicmene presnost v rezimu na vysku se mi zdala lepsi na iPhonu (resp. delal jsem tam mene preklepu). Obecne mi dotykova presnost displeje prijde na iP o chlup lepsi. Na Desire mam obcas problem "trefit" tlacitka na kraji displeje. Stejne tak multitouch je na iP nekde jinde.
Nevyhovuje mi probouzeni tlacitkem na zapinani, pze je na druhe strane nez na iP a tudiz se musim "nahmatavat" dal a mene pohodlne. Stve me, ze zarizeni nejde probudit zadnou jinou z HW klaves (zatim).
Vcelku me zklamala nabidka aplikaci. Pravda, vice nez polovina na marketu je free, ale uroven vetsiny je diskutabilni. Cekal jsem vetsi podporu google sluzeb, prijde mi, ze na iPhonu je vetsina z nich zpracovana lepe.
Obecne mi prijde kvalita aplikaci z Appstoru vyssi a libi se mi, ze maji konzistentni system ovladani.
Nejak me nenapada, co jeste napsat, ale kdyz bude konkretni dotaz a budu vedet, rad odpovim.
Je tezko rict, co je globalne lepsi. Na Desire se mi libi predevsim veci, ktere mi na iPhonu chybely (podpora Mass Storage, bezproblemove bluetooth
Proti iP se mi moc libi widgety na zapinani modulu telefonu (wifi, bt, gps), pze nemusim lezt do menu. Stejne tak system notifikaci je fajn. Jsem rad za ukolovniky, ktere umi v urceny cas spoustet reminder, coz mi na iP tuze chybelo.
Slabsim mistem je baterka, opticky trackball mi nejak zvlast super neprijde, ale pouzivat se to po chvili da, nicmene stejne vice tapu primo na displej. Zda se mi, ze Desire ma lepsi signal, 3G s nim chytam i tam, kde jsem jiz s iP nechytal (napr. na WC
Klavesnice je prekvapive taky docela v pohode, na sirku mi prijde o dost vetsi nez na iP, nicmene presnost v rezimu na vysku se mi zdala lepsi na iPhonu (resp. delal jsem tam mene preklepu). Obecne mi dotykova presnost displeje prijde na iP o chlup lepsi. Na Desire mam obcas problem "trefit" tlacitka na kraji displeje. Stejne tak multitouch je na iP nekde jinde.
Nevyhovuje mi probouzeni tlacitkem na zapinani, pze je na druhe strane nez na iP a tudiz se musim "nahmatavat" dal a mene pohodlne. Stve me, ze zarizeni nejde probudit zadnou jinou z HW klaves (zatim).
Vcelku me zklamala nabidka aplikaci. Pravda, vice nez polovina na marketu je free, ale uroven vetsiny je diskutabilni. Cekal jsem vetsi podporu google sluzeb, prijde mi, ze na iPhonu je vetsina z nich zpracovana lepe.
Obecne mi prijde kvalita aplikaci z Appstoru vyssi a libi se mi, ze maji konzistentni system ovladani.
Nejak me nenapada, co jeste napsat, ale kdyz bude konkretni dotaz a budu vedet, rad odpovim.
Je tezko rict, co je globalne lepsi. Na Desire se mi libi predevsim veci, ktere mi na iPhonu chybely (podpora Mass Storage, bezproblemove bluetooth
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
-
- Host
Beavers : Jasně šéfe,dám si bacha,protože narozdíl od mýho velkýho písma,vás je radost číst
musashi : co přehrávání filmů?
musashi : co přehrávání filmů?
-
- Mírně pokročilý
Dobra poznamka, na to bych zapomnel. Na houby ...
Pokud pro vas nepredstavuje problem navykly proces konverze filmu pro iP, pak jste v pohode. Pokud mate jako ja predstavu, ze prehravani divx a xvid filmu bude jednodussi, tak to bohuzel ...
V zakladu podporuje jenom H.264 kompresi (tj. mp4) a zadny pouzitelny alternativni prehravac s vetsi podporou formatu zatim k dispozici bohuzel neni
Pokud pro vas nepredstavuje problem navykly proces konverze filmu pro iP, pak jste v pohode. Pokud mate jako ja predstavu, ze prehravani divx a xvid filmu bude jednodussi, tak to bohuzel ...
V zakladu podporuje jenom H.264 kompresi (tj. mp4) a zadny pouzitelny alternativni prehravac s vetsi podporou formatu zatim k dispozici bohuzel neni
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
-
- Host
a co je tohle?
http://www.cyrket.com/p/android/kr.mobilesoft.yxflash/
- rony
- Klub čistého iOS
cize vo vseobecnosti sa ukazuje, ze nic zazracne skvelo nevyriesi odveky sen majitelov jednokorunovych nokii
a to prehravanie rapidsharovych filmov bez konvertovania
diky za pomerne solidny aj ked kratky text k Androidu dost vela dolezitych faktov tam je.
napr. to, ze Androida oceni clovek, co sa bavi tym, ze ma proste androida a nejaky ten cas stravi tym, ze si s nim hra ako s legom
diky za pomerne solidny aj ked kratky text k Androidu dost vela dolezitych faktov tam je.
napr. to, ze Androida oceni clovek, co sa bavi tym, ze ma proste androida a nejaky ten cas stravi tym, ze si s nim hra ako s legom
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Mírně pokročilý
TheNail píše:a co je tohle?
Na papire fajn, realita ale za moc nestoji ... Bohuzel.
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
-
- Mírně pokročilý
rony píše:cize vo vseobecnosti sa ukazuje, ze nic zazracne skvelo nevyriesi odveky sen majitelov jednokorunovych nokii
Na N900 jsem vetsinu filmu spoustel v pohode bez konverze a fungovalo to v pohode. Ovsem proti tehle jedne vyhode stala cela rada negativnich vlastnosti tohoto telefonu, takze to za reseni bohuzel povazovat nelze.
Osobne to vidim tak, ze jak iPhone tak Android maji sva silna a slaba mista a optimalnost reseni zalezi opravdu na preferencich. Ja si na iP zvykl, zivot s nim je jednoduchy, bezproblemovy ... a spolehlive funkcni.
Dlouhodoba zkusenost s Androidem chybi, mam ho proto, pze jsem hracicka a iPhone uz zkratka nudil ...
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
-
- Pokročilý uživatel
No, prihodim aj ja trosku do diskusie. Mam 3GS, som s nim velmi spokojny, kedze ho pouzivam ako sukromny mobil, hlavne na hry a net. Ale dost ma lakal aj Android, nechcel som kvoli skusaniu systemu vyhadzovat velke prachy, tak som si kupil Samsung i5700 Galaxy Spica.
Android nieco do seba ma, to je pravda, ale aj v poslednej verzii 2.1 je stale viacmenej dost tazkopadny. Vsetky veci dokazem na iPhone urobit rychlejsie, spokojnejsie. Co sa tyka aplikacii, je to podla mna jeden velky bordel. Staci otvorit Market, vyhladat napriklad Task Manager a vybehne mi 50 vysledkov aplikacii s nazvom Task Manager.. dakujem, neprosim. Neviem ako je na tom Desire, resp. Legend s odozvou displeja, ale Spica reaguje o dost horsie ako iPhone. Namiesto kinetickeho rolovania v zozname mi otvori meno, atd atd. Webovy prehliadac je horsi od iPhonu, jedina vyhoda je moznost vyhladat text na otvorenej stranke (toto mi na iPhone velmi chyba).
Netvrdim, ze Android je zly system, ale na kvality iPhone OS sa zatial nechyta... ak ma este niekto nejake otazky, kludne sa pytajte.
Android nieco do seba ma, to je pravda, ale aj v poslednej verzii 2.1 je stale viacmenej dost tazkopadny. Vsetky veci dokazem na iPhone urobit rychlejsie, spokojnejsie. Co sa tyka aplikacii, je to podla mna jeden velky bordel. Staci otvorit Market, vyhladat napriklad Task Manager a vybehne mi 50 vysledkov aplikacii s nazvom Task Manager.. dakujem, neprosim. Neviem ako je na tom Desire, resp. Legend s odozvou displeja, ale Spica reaguje o dost horsie ako iPhone. Namiesto kinetickeho rolovania v zozname mi otvori meno, atd atd. Webovy prehliadac je horsi od iPhonu, jedina vyhoda je moznost vyhladat text na otvorenej stranke (toto mi na iPhone velmi chyba).
Netvrdim, ze Android je zly system, ale na kvality iPhone OS sa zatial nechyta... ak ma este niekto nejake otazky, kludne sa pytajte.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
-
Jako majitel Desire se tedy také podělím o své dojmy a srovnání s gen1 iPhonem (nicméně nepředpokládám že v rámci Mírného Pokroku V Mezích Zákona se od něj další generace svou "user experience" liší)...
Předesílám že +- souhlasím s Musashim, s tím že vypichuji co se mi (ne)líbí obzvlášť:
- Displej je velmi dobrý, jemný, barvy živé, na slunci nic moc ale stále čitelný
- Hmatová odezva a svižnost systému je v podstatě srovnatelná s iPhonem
- Sense UI (android obecně) je velmi user-friendly orientovaný, jako bývalý i/Phonista si nestěžuji
- Občas pozlobí v určitýcvh aplikacích rotace displeje (trvá jí tak vteřinu než se přepne, případně je potřebs telefon znovu "otočit")
- psaní je ve vertikálu je o něco horší než si člověk zvykne, tendence k překlepům je velká (vadí to ovšem pouze pokud nepoužíváte T9, potřebujete psát bez diakritiky, nebo všeobecně text který slovník Androidu nezná)
- T9 je velmi dobrá, automaticky se učí
- Meebo, IRC, žádný problém
- Má dost RAM, i při velkém počtu spuštěných aplikací se nezpomaluje (ergo aplikace na pozadí? bez problému a vše funkční)
- Tethering funguje skrze usb a bt na win i mac (PDAnet app)
- Sync kontaktů (atd) pouze na win (zbytek pravděpodobně obstará MissingSync)
- Integrovaný Browser i OperaMini fungují perfektně
- Dílenské zpracování je na dobré úrovni, nic nevrže, neprohýbá se, neodstává, použité vlasty jsou kvalitní. Díky za "pogumované" záda, velmi příjemné na dotek.
- Optické "tlačítko" je trochu slabší, kulička nebo obyčejná tlačítka by byla lepší. Na druhou stranu, použám jej minimálně ne-li vůbec (není důvod)
Je to poskládané jak mi myšlenky šly do prstů, tedy poněkud rozházené (navíc beztak nekompletní, kdyby něco klidně se ptejte nebo vyvracejte)
Teď pár poznámek o Androidu všeobecně:
Po zkušenostech s Tattoo můžu jen doporučij jít do přístroje který má WVGA displej, pořádnou RAM, a systém 2.1. Potom člověk dostane přístroj, který se určitě s iPhonem měřit může, a pokud člověk příliš nelpí na aplikacích a potřebuje spíš multimediální brouzdátko po netu/mapu/úkolovník/diář, určitě bude spokojený.
Androidí mobily naopak ztrácejí body na aplikacích, a pravidelném updatu na vyšší verzi systému. Vzhledem k tomu že jich je hromada, výrobce až na top-produkty na další vývoj nebo záplatování bugů kašle (nazdar, HTC )
Za tu dobu co mám možnost s Androidem fungovat (cca půl roku) jsem měl potřebu řešit jen jediný "velký" problém - a to root a instalaci market patche pro zobrazení všech dostupných app.
(...)
Abych tedy zodpověděl otázku z titulku: Ano. Android, resp. správně vybraný přístroj, určitě bude majitele iPhonu uspokojovat. Zkušenost s používáním obou systémů je podobná. iPhone to ale není, takže je nutno zvážit klady a zápory... jako ostatně u všeho.
(...)
Komentáře a otázky vítány
Předesílám že +- souhlasím s Musashim, s tím že vypichuji co se mi (ne)líbí obzvlášť:
- Displej je velmi dobrý, jemný, barvy živé, na slunci nic moc ale stále čitelný
- Hmatová odezva a svižnost systému je v podstatě srovnatelná s iPhonem
- Sense UI (android obecně) je velmi user-friendly orientovaný, jako bývalý i/Phonista si nestěžuji
- Občas pozlobí v určitýcvh aplikacích rotace displeje (trvá jí tak vteřinu než se přepne, případně je potřebs telefon znovu "otočit")
- psaní je ve vertikálu je o něco horší než si člověk zvykne, tendence k překlepům je velká (vadí to ovšem pouze pokud nepoužíváte T9, potřebujete psát bez diakritiky, nebo všeobecně text který slovník Androidu nezná)
- T9 je velmi dobrá, automaticky se učí
- Meebo, IRC, žádný problém
- Má dost RAM, i při velkém počtu spuštěných aplikací se nezpomaluje (ergo aplikace na pozadí? bez problému a vše funkční)
- Tethering funguje skrze usb a bt na win i mac (PDAnet app)
- Sync kontaktů (atd) pouze na win (zbytek pravděpodobně obstará MissingSync)
- Integrovaný Browser i OperaMini fungují perfektně
- Dílenské zpracování je na dobré úrovni, nic nevrže, neprohýbá se, neodstává, použité vlasty jsou kvalitní. Díky za "pogumované" záda, velmi příjemné na dotek.
- Optické "tlačítko" je trochu slabší, kulička nebo obyčejná tlačítka by byla lepší. Na druhou stranu, použám jej minimálně ne-li vůbec (není důvod)
Je to poskládané jak mi myšlenky šly do prstů, tedy poněkud rozházené (navíc beztak nekompletní, kdyby něco klidně se ptejte nebo vyvracejte)
Teď pár poznámek o Androidu všeobecně:
Po zkušenostech s Tattoo můžu jen doporučij jít do přístroje který má WVGA displej, pořádnou RAM, a systém 2.1. Potom člověk dostane přístroj, který se určitě s iPhonem měřit může, a pokud člověk příliš nelpí na aplikacích a potřebuje spíš multimediální brouzdátko po netu/mapu/úkolovník/diář, určitě bude spokojený.
Androidí mobily naopak ztrácejí body na aplikacích, a pravidelném updatu na vyšší verzi systému. Vzhledem k tomu že jich je hromada, výrobce až na top-produkty na další vývoj nebo záplatování bugů kašle (nazdar, HTC )
Za tu dobu co mám možnost s Androidem fungovat (cca půl roku) jsem měl potřebu řešit jen jediný "velký" problém - a to root a instalaci market patche pro zobrazení všech dostupných app.
(...)
Abych tedy zodpověděl otázku z titulku: Ano. Android, resp. správně vybraný přístroj, určitě bude majitele iPhonu uspokojovat. Zkušenost s používáním obou systémů je podobná. iPhone to ale není, takže je nutno zvážit klady a zápory... jako ostatně u všeho.
(...)
Komentáře a otázky vítány
...gone with the wind...