SONY VAIO VGN-P21Z/G
SONY VAIO VGN-P21Z/G
Nemáte náhodou někdo doma tuhle hračku?
PS: Podle mne v mnoha směrech je to zařízení mnohem lepší než iPad.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne úte kvě 04, 2010 10:05 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Sons of Jailbreak
Re: SONY VAIO VGN-P21Z/G
Ja jeste ne, ale brousim si zuby na vyssi model P31 nebo P39
Dobrá volba!:)
Já si ještě počkám na trochu větší a dotykový display ...
... a asi ruším plánovaný nákup nového iPhonu.
Já si ještě počkám na trochu větší a dotykový display ...
... a asi ruším plánovaný nákup nového iPhonu.
- rony
- Klub čistého iOS
vacsi displej je uz bezny netbook a este vacsi je uz laptop, nie?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Úhlopříčka 8,2 palce je pro běžnou práci málo ...
Ale vím, jak to bylo s Asusem EEE - prvním celosvětově rozšířeným netbookem.
První modely EEE měly podobně malý display jako tohle Vaio a dnešní EEE má při zachování stejných rozměrů původního modelu jedenáctipalcový display (což už je se skřípěním zubů + případně s funkcí ZOOM pro práci přijatelné).
Navíc si všimni rozměrů toho prcka Vaia, rozlišení jeho displaye (ideální pro přehrávání filmů) a také toho, že obsahuje plnohodnotný OS (bez jakéhokoli omezení).
Jedinou neznámou je prckova baterka ...
Ale vím, jak to bylo s Asusem EEE - prvním celosvětově rozšířeným netbookem.
První modely EEE měly podobně malý display jako tohle Vaio a dnešní EEE má při zachování stejných rozměrů původního modelu jedenáctipalcový display (což už je se skřípěním zubů + případně s funkcí ZOOM pro práci přijatelné).
Navíc si všimni rozměrů toho prcka Vaia, rozlišení jeho displaye (ideální pro přehrávání filmů) a také toho, že obsahuje plnohodnotný OS (bez jakéhokoli omezení).
Jedinou neznámou je prckova baterka ...
-
- iPhone expert
Vypadá to dobře, ale iPad je iPad .
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
Nerozumím, iPad přece nemá nic z toho, co má tenhle luxusní miniaturní netbook ...
Zkus si iPad narvat do kapsy u saka.
I když jsou obě zařízení přibližn? stejně drahá, iPad je vhodnější na hraní si doma a Vaio (má i USB, videovýstup, plnohodnotné Wifi, plnohodnotný bluetooth nebo 3G modem) je spíše pracovní hračkou.
Zkrátka Vaio je plnohodnotný miniaturní počítač a iPad ořezané multimediální zařízení.
Zkus si iPad narvat do kapsy u saka.
I když jsou obě zařízení přibližn? stejně drahá, iPad je vhodnější na hraní si doma a Vaio (má i USB, videovýstup, plnohodnotné Wifi, plnohodnotný bluetooth nebo 3G modem) je spíše pracovní hračkou.
Zkrátka Vaio je plnohodnotný miniaturní počítač a iPad ořezané multimediální zařízení.
-
- Mírně pokročilý
ipad - rohlik
vaio - maso
ja do gulase rohliky nedavam.... porovnavate 2 uuplne jina zarizeni urcena pro uuplne jinou praci..
ps: mel sem firemni.. 2 dny.. sel pryc..prilis mrnavy.. displej nepouzitelne sirokouhly vsechno scrolujes.. ve stresu absolutne nevhodne ovladani.. jednou rukou ani nahodou
vaio - maso
ja do gulase rohliky nedavam.... porovnavate 2 uuplne jina zarizeni urcena pro uuplne jinou praci..
ps: mel sem firemni.. 2 dny.. sel pryc..prilis mrnavy.. displej nepouzitelne sirokouhly vsechno scrolujes.. ve stresu absolutne nevhodne ovladani.. jednou rukou ani nahodou
- rony
- Klub čistého iOS
netbooky proste presli do stavu, ked uz ich staci volat laptopy.
to spojenie "pro praci" - to je dost dolezity parameter.
oni su aj pocitace, ktore nie su "pro praci" a aj veci typu ipad, ktore nie su "pro praci"
naco by som "pro praci" vyhadzoval vlastne peniaze?
masinka ako je horevyssie, je proste co mozno najminiaturnejsi pocitaci. akonahle zacnes "zvacsovat" obrazovku, tak utekas od tohto konceptu k normalnemu laptopu a potom naco spekulovat, zobrat laptop a hotovo, nie?
to spojenie "pro praci" - to je dost dolezity parameter.
oni su aj pocitace, ktore nie su "pro praci" a aj veci typu ipad, ktore nie su "pro praci"
naco by som "pro praci" vyhadzoval vlastne peniaze?
masinka ako je horevyssie, je proste co mozno najminiaturnejsi pocitaci. akonahle zacnes "zvacsovat" obrazovku, tak utekas od tohto konceptu k normalnemu laptopu a potom naco spekulovat, zobrat laptop a hotovo, nie?
Podle mě krám na pytel! Radši iPad než tenhle kapesní notebook
rony píše:naco by som "pro praci" vyhadzoval vlastne peniaze?
V zásadě s tebou souhlasím, já bych zase nekoupil iPod nebo iPad, ale iPhone ano, protože je to multifunkční zařízení, které každodenně používám několik hodin.
Mašinka hore je nejminiaturnější (plnohodnotný:)) počítač na světě, a když ho SONY v příští verzi vybaví větším displejem (abych ho mohl jako počítač plnohodnotně používat - protože už nemám orlí zrak jako za mlada ), pak si tuhle hračku hned někam zajdu vyzkoušet a případně i objednat.
Není to nic proti iPadu, ale tahle mašinka je zkrátka určena jiné kategorii zákazníků.
PS: Když bude mít v roce 2011/2012 iPhone 5G vysouvací HW klávesnici (třeba ve formě dalšího vysouvacího displeje se SW klávesnicí), svoje dnešní rozhodnutí ohledně nákupu nového iPhonu ještě přehodnotím.
- rony
- Klub čistého iOS
ja chcem len povedat ze ak tomu pridas vacsiu obrazovku tak vyjde z toho bezny netbook resp aj luxusnejsi netbook.
ze je to vlastne protimluv - chcem take male zariadenie ale s vacsou obrazovkou...
inak je to pekne, mne by nevadila obrazovka, skor ten os, bude riadne tarbave rozhranie.
otazka ucelu - neviem si to predstavit ako ipad teraz v sedacke - tento sony by som asi najviac vyuzil na ohurenie windowsakov ahaaa plny win. a tym by to aj haslo )))
volakedy by som bol na taketo velmi nazhaveny, teraz si uvedomujem ze plny os v tom je kompromis.
na iphone sa podla mna pise daleko najlepsie zo vsetkych mobilov a pda co som mal. a teraz si predstav, ze na ipade je to o tolko lepsie, ze sa mi iphone zda nemotorny ))
ze je to vlastne protimluv - chcem take male zariadenie ale s vacsou obrazovkou...
inak je to pekne, mne by nevadila obrazovka, skor ten os, bude riadne tarbave rozhranie.
otazka ucelu - neviem si to predstavit ako ipad teraz v sedacke - tento sony by som asi najviac vyuzil na ohurenie windowsakov ahaaa plny win. a tym by to aj haslo )))
volakedy by som bol na taketo velmi nazhaveny, teraz si uvedomujem ze plny os v tom je kompromis.
na iphone sa podla mna pise daleko najlepsie zo vsetkych mobilov a pda co som mal. a teraz si predstav, ze na ipade je to o tolko lepsie, ze sa mi iphone zda nemotorny ))
Add. obrazovka: Asus EEE s 8" LCD z roku 2006 má podobné vnější rozměry jako Asus EEE tuším že 1100HE z roku 2009 - je to +/- stále stejně velký přístroj, ale novější model má lepší obrazovku.
Add. systém: Např. Windows XP je spolehlivý systém, který se v téměř nezměněné podobě používá už od roku 2001 (cca. 8 - 9 let nepřetržitě). Za tu dobu byly vydány pouze 3 Service Packy (opravy chyb systému).
OSX používám necelý rok a za tu dobu jsem už vystřídal OSX 10.5.6, OSX 10.5.7, OSX 10.5.8, OS X 10.6.0, OS X 10.6.1, OS X 10.6.2, a OS X 10.6.3.
Říct o systému MS Windows, že je nestabilní může pouze člověk, který ten systém moc nezná nebo někdo, kdo používá nelegální, z internetu staženou (a třeba i infikovanou) instalaci. Pokud používáš originální SW a kvalitní HW s dobře napsanými ovladači, je ten systém vysoce stabilní a při tom počtu stovek milionů uživatelů a různých HW na celém světě dokonce robustnější než např. OS X.
Představ si tu katastrofu, kdyby si ty stovky milionů uživatelů Windows na své kompy nainstalovali OSX (kdyby to vůbec šlo).
Add. psaní na mobilu: iPhone používám skoro pořád (i na psaní jednoduchých článků nebo recenzí aplikací na toto fórum). Na ty pouhé 2 řádky které při psaní vidím, jsem si zvykl (zbytek obrazovky mi zabírá SW klávesnice), ale chápu, že psaní na mobilu, který má extra klávesnici (a já budu mít pro psaní celou obrazovku), bude mnohem přijemnější a komfortnější ...
Add. systém: Např. Windows XP je spolehlivý systém, který se v téměř nezměněné podobě používá už od roku 2001 (cca. 8 - 9 let nepřetržitě). Za tu dobu byly vydány pouze 3 Service Packy (opravy chyb systému).
OSX používám necelý rok a za tu dobu jsem už vystřídal OSX 10.5.6, OSX 10.5.7, OSX 10.5.8, OS X 10.6.0, OS X 10.6.1, OS X 10.6.2, a OS X 10.6.3.
Říct o systému MS Windows, že je nestabilní může pouze člověk, který ten systém moc nezná nebo někdo, kdo používá nelegální, z internetu staženou (a třeba i infikovanou) instalaci. Pokud používáš originální SW a kvalitní HW s dobře napsanými ovladači, je ten systém vysoce stabilní a při tom počtu stovek milionů uživatelů a různých HW na celém světě dokonce robustnější než např. OS X.
Představ si tu katastrofu, kdyby si ty stovky milionů uživatelů Windows na své kompy nainstalovali OSX (kdyby to vůbec šlo).
Add. psaní na mobilu: iPhone používám skoro pořád (i na psaní jednoduchých článků nebo recenzí aplikací na toto fórum). Na ty pouhé 2 řádky které při psaní vidím, jsem si zvykl (zbytek obrazovky mi zabírá SW klávesnice), ale chápu, že psaní na mobilu, který má extra klávesnici (a já budu mít pro psaní celou obrazovku), bude mnohem přijemnější a komfortnější ...
Naprostý souhlas s Jirkusem. Fakt poslední dobou nechápu: "to si radši koupim iPad". Ja miluji Apple, mám iPhone, iPod Mini, iPod Nano, Macbook, 2 apple myši a klávesku, ale upřímně mi vadí, když tady někdo postne např. koupím si HP Slate (ano, vím, Slate nebude). Najednou miliarda příspěvků, proč si nekoupí iPad, v čem je iPad lepší a na co mu tam vlastně to>úesbéčko a fleš< bude? Já neříkám, že iPad je špatný, ale že pro některé lidi existují lepší zařízení vzhledem k jejich meznímu užizku z nich.
V jiné diskuzi se ptám, jestli si na iPadu můžu pustit např. Comeback z TV Nova stránek. Odpověď: Díky bohu iPad nemá flash. Já neříkám, že to je špatně, že flash nemá, Apple věří html5 - ano třeba to je budoucnost, ale teď tad je Flash a než html5 přijde, to se tady budu dva roky koukat na černou obrazovku . To je třeba jeden z důvodů, proč o iPadu zatím neuvažuji a opravdu nechápu lidi, co si myslí, že iPad je to nejlepší na světě PRO VŠECHNY.
Nikdy jsem od kolegů v práci nebo spolužáků nesnášel označení "Apple ovce", od jisté doby jsem jim odpovídal, to co tady psal Jura: Jsem ovce a pasu se na pěkném šťavnatém trávničku", ale poslední dobou mi to tady tak opravdu připadá.
Omlouvám se za OT a za svoje "přetečení nervů".
V jiné diskuzi se ptám, jestli si na iPadu můžu pustit např. Comeback z TV Nova stránek. Odpověď: Díky bohu iPad nemá flash. Já neříkám, že to je špatně, že flash nemá, Apple věří html5 - ano třeba to je budoucnost, ale teď tad je Flash a než html5 přijde, to se tady budu dva roky koukat na černou obrazovku . To je třeba jeden z důvodů, proč o iPadu zatím neuvažuji a opravdu nechápu lidi, co si myslí, že iPad je to nejlepší na světě PRO VŠECHNY.
Nikdy jsem od kolegů v práci nebo spolužáků nesnášel označení "Apple ovce", od jisté doby jsem jim odpovídal, to co tady psal Jura: Jsem ovce a pasu se na pěkném šťavnatém trávničku", ale poslední dobou mi to tady tak opravdu připadá.
Omlouvám se za OT a za svoje "přetečení nervů".
- rony
- Klub čistého iOS
1. nehovorim o eeepc, ktore malo hrube okraje a postovu znamku miesto displeja a tym padom rovnake vonkajsie rozmery ako novsie modely. Hovorim o tomto zariadeni, ktore nema kde zvacsovat obrazovku bez toho, aby sa vonkajsie rozmery nezmenili. JASNO?
2. nikde v tejto teme som ani NENASKRTOL, ze windows XP je nestabilny. Povedal som len to, ze mi nepride bezny OS (Windows ci masox ci linux) za TO NAJLEPSIE ROZHRANIE pre takto malicke pristroje. JASNO?
3. Ja som povedal, ze pisanie na iphone je DOBRE a na ipade sa mi zda, ze je DALEKO LEPSIE. JASNO?
Netahaj ma do oblasti debaty, kde som nemienil ist.
Cize ZIADNE obracanie mojich vyjadreni naopak v style "neni pravda, ze ked sa zvacsi obrazovka, tak sa rozmery toho zariadenia nezmenia" - ale jasneze sa zmenia. Ak je raz HLAVA DVAKRAT VACSIA, tak do DVAKRAT MENSEJ DIERY NEVOJDE.
Takisto nepodsuvat mi, ze Windows XP je zly alebo co. Tvrdim nieco DALEKO ODLISNE.
A samozrejme nepodsuvat mi ani nazory okolo hw klavesnic. Ja osobne povazujem HW zmenseniny sice za vacsie tragedie ako akekolvek ine riesenie ale je to moj osobny pocit pisat po klavesach 10x10mm podla mna nie je ziadny komfort a pri takomto stave uz tam nemusi byt ziadna. PODLA MNA A PRE MNA. Nie pre hocikoho, kto do nich vyzobava pismenka alebo to vie alebo cojaviem. Ale o HW klavesniciach som sa samozrejme nebavil. JASNO?
pre Qwuiddo - chapem, ze si sa chcel nejako vyjadrit, ale co to sem priplietas, kto ti tu v obrovskych lavinach pise, ze at si radsi koupi iPad? Vacsina ludi hovori svoj nazor asi takto: JA BY SOM SI vybral ipad. a to aj v pripade, ze pise "kup si radsej ipad".
Na ten comeback sa pamatam, odomna si dostal odpoved, ze prave ten comeback mam v ipade.
Problem je, ze tieto prekaracky hlupakov sa vospolok tykaju tinezerov a posttinezerov. Ak sa do nich pripoji niekto skusenejsi (vekom) tak obvykle sa snazi vecne argumentovat a tak to potom aj vyzera.
Neviem co riesis. Ak reagujes na mna, tak NECHAPEM v COM KONKRETNE.
2. nikde v tejto teme som ani NENASKRTOL, ze windows XP je nestabilny. Povedal som len to, ze mi nepride bezny OS (Windows ci masox ci linux) za TO NAJLEPSIE ROZHRANIE pre takto malicke pristroje. JASNO?
3. Ja som povedal, ze pisanie na iphone je DOBRE a na ipade sa mi zda, ze je DALEKO LEPSIE. JASNO?
Netahaj ma do oblasti debaty, kde som nemienil ist.
Cize ZIADNE obracanie mojich vyjadreni naopak v style "neni pravda, ze ked sa zvacsi obrazovka, tak sa rozmery toho zariadenia nezmenia" - ale jasneze sa zmenia. Ak je raz HLAVA DVAKRAT VACSIA, tak do DVAKRAT MENSEJ DIERY NEVOJDE.
Takisto nepodsuvat mi, ze Windows XP je zly alebo co. Tvrdim nieco DALEKO ODLISNE.
A samozrejme nepodsuvat mi ani nazory okolo hw klavesnic. Ja osobne povazujem HW zmenseniny sice za vacsie tragedie ako akekolvek ine riesenie ale je to moj osobny pocit pisat po klavesach 10x10mm podla mna nie je ziadny komfort a pri takomto stave uz tam nemusi byt ziadna. PODLA MNA A PRE MNA. Nie pre hocikoho, kto do nich vyzobava pismenka alebo to vie alebo cojaviem. Ale o HW klavesniciach som sa samozrejme nebavil. JASNO?
pre Qwuiddo - chapem, ze si sa chcel nejako vyjadrit, ale co to sem priplietas, kto ti tu v obrovskych lavinach pise, ze at si radsi koupi iPad? Vacsina ludi hovori svoj nazor asi takto: JA BY SOM SI vybral ipad. a to aj v pripade, ze pise "kup si radsej ipad".
Na ten comeback sa pamatam, odomna si dostal odpoved, ze prave ten comeback mam v ipade.
Problem je, ze tieto prekaracky hlupakov sa vospolok tykaju tinezerov a posttinezerov. Ak sa do nich pripoji niekto skusenejsi (vekom) tak obvykle sa snazi vecne argumentovat a tak to potom aj vyzera.
Neviem co riesis. Ak reagujes na mna, tak NECHAPEM v COM KONKRETNE.
OT:
Nechtěl bych, aby se příspěvek o jednom možná zajímavém netbooku změnil na diskusi co je lepší.
Určitě je to individuální. Někdo má rád holky, druhý zase vdolky.
Proto je dobré si věci ověřit a pak dělat nějaké závěry (nic proti nikomu).
I když se nám různé produkty od Apple líbí a používáme je (a chodíme sem na fórum), apple ovcemi snad ještě nejsme, když tu takto v pohodě a věcně dokážeme diskutovat.
Nechtěl bych, aby se příspěvek o jednom možná zajímavém netbooku změnil na diskusi co je lepší.
Určitě je to individuální. Někdo má rád holky, druhý zase vdolky.
Proto je dobré si věci ověřit a pak dělat nějaké závěry (nic proti nikomu).
I když se nám různé produkty od Apple líbí a používáme je (a chodíme sem na fórum), apple ovcemi snad ještě nejsme, když tu takto v pohodě a věcně dokážeme diskutovat.
rony píše:Neviem co riesis. Ak reagujes na mna, tak NECHAPEM v COM KONKRETNE.
Na tebe nereaguji, ikdyž možná v jiném vlákně ano, ale mnoho lidí tady psalo: na co vám je fleš, na co vám je čtečka, na co vám je usb ... tak asi pro někoho to je, když to denně používá.
Jinak jsem reagoval na toto:
johnnn píše:Vypadá to dobře, ale iPad je iPad .
TommyS píše:Podle mě krám na pytel! Radši iPad než tenhle kapesní notebook
tím bych to asi ukončil.
Ktématu bych snad chtěl říct jen to, že cirka 6-7 let zpátky jsem měl takovýto kapesní počítaček od HP. Procesor tuším 300 MHz ... Nikdy nezapomenu na WOLF 3D - nebo jak se ta hra jmenovala - ve škole jsem se nenudil
- rony
- Klub čistého iOS
ja som svojho casu mal XTcko, kto si este pamata, co to je, Olivetti taky maly pocitac s ciernobielou obrazovkou, poriadne v tom siel len MS DOS, T602 a pod. to bol zazrak
Vravim, ze sa mi to Sony paci, ja osobne by som ho nechcel kupit, nenasiel by som mu take pohodlne vyuzitie ako pre ipad.
a vsetko na co reagujes su osobne nazory - proste ten clovek ma nazor, ze on by si vybral ipad. regulerny nazor, na ktory netreba podrazdene reagovat.
to iste plati o flashoch, usb portoch a vsetkom dalsom. Proste priority ma jeden tak poprehadzovane, ze niekto druhy ich ma uplne naopak.
Ja osobne si myslim, ze naliehanie na flash je tak trochu spev pri jeho pohrebe "este sa nam vrat, este sa vrat". Z osobnej skusenosti s iPadom
vacsinu webov kde chodim bud ten ich flash nepotrebujem alebo tam video ide. Fakt je ten, ze 60% videa svetovych videoserverov je v ipade pouzitelna. Hladiet na to tak, ze su tu este nejaki "mali hraci" s videom, ktori nechcu, nevedia alebo sa len zatali a neposkytuju ho... to uz je ina oblast problemu a tam sa nemienim prilis aktivizovat - precitaj si toto http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... ovom-videu
proste si myslim, ze treba si vediet vybrat - ak trvam na plnej vybave, tak AZ takto malicke zariadenie s takou vybavou je nepouzitelne - sam citas, ze aj jirkus by ho sice chcel ale s velkou obrazovkou - ale to uz je nejake ine zariadenie, ktore iste existuje ale uz to nie je TOTO zariadenie. Naopak, nejaki odvazlivci mozno prave u tohto SONY vyhlasia, ze je to akurat pre nich. Ja si vsak mozem tipnut, ze sa toho tolko nepreda, aby to bola nejaka prevazujuca platforma, skor si myslim, ze si to kupia uplni "magori" (v dobrom slova zmysle), ktori 3/4 zivota toho zariadenia ho budu predvadzat inym ako kuriozitu. Pred 5 rokmi by som nad tymto sony hikal nadsenim. Teraz viem, ze bud bude nemiestne drahe a kludne podme nad 2000$ alebo nieco ine bude v neporiadku bohvie
ved ja som nad HP Slate uvazoval asi takto: bude stat pod 500$? kruci, tak ok. vyjde a mozno ho zoberiem len tak zo srandy alebo aspon urobim vsetko pre to, aby som ho mal na par tyzdnov v rukach.
Vravim, ze sa mi to Sony paci, ja osobne by som ho nechcel kupit, nenasiel by som mu take pohodlne vyuzitie ako pre ipad.
a vsetko na co reagujes su osobne nazory - proste ten clovek ma nazor, ze on by si vybral ipad. regulerny nazor, na ktory netreba podrazdene reagovat.
to iste plati o flashoch, usb portoch a vsetkom dalsom. Proste priority ma jeden tak poprehadzovane, ze niekto druhy ich ma uplne naopak.
Ja osobne si myslim, ze naliehanie na flash je tak trochu spev pri jeho pohrebe "este sa nam vrat, este sa vrat". Z osobnej skusenosti s iPadom
vacsinu webov kde chodim bud ten ich flash nepotrebujem alebo tam video ide. Fakt je ten, ze 60% videa svetovych videoserverov je v ipade pouzitelna. Hladiet na to tak, ze su tu este nejaki "mali hraci" s videom, ktori nechcu, nevedia alebo sa len zatali a neposkytuju ho... to uz je ina oblast problemu a tam sa nemienim prilis aktivizovat - precitaj si toto http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... ovom-videu
proste si myslim, ze treba si vediet vybrat - ak trvam na plnej vybave, tak AZ takto malicke zariadenie s takou vybavou je nepouzitelne - sam citas, ze aj jirkus by ho sice chcel ale s velkou obrazovkou - ale to uz je nejake ine zariadenie, ktore iste existuje ale uz to nie je TOTO zariadenie. Naopak, nejaki odvazlivci mozno prave u tohto SONY vyhlasia, ze je to akurat pre nich. Ja si vsak mozem tipnut, ze sa toho tolko nepreda, aby to bola nejaka prevazujuca platforma, skor si myslim, ze si to kupia uplni "magori" (v dobrom slova zmysle), ktori 3/4 zivota toho zariadenia ho budu predvadzat inym ako kuriozitu. Pred 5 rokmi by som nad tymto sony hikal nadsenim. Teraz viem, ze bud bude nemiestne drahe a kludne podme nad 2000$ alebo nieco ine bude v neporiadku bohvie
ved ja som nad HP Slate uvazoval asi takto: bude stat pod 500$? kruci, tak ok. vyjde a mozno ho zoberiem len tak zo srandy alebo aspon urobim vsetko pre to, aby som ho mal na par tyzdnov v rukach.
Add. OS: Vidíte, že po stránce hardware dokáží různí výrobci (Apple, HP, Sony, ...) vyrobit technicky velmi dokonalé výrobky a tím možná dominujícím (ne-li rozhodujícím) faktorem úspěchu bude právě SW.
Zatím se v této oblasti výrazně etablovalo Apple, ale můžeme zaregistrovat i další velmi zajímavé projekty typu HP s PalmOS nebo Nokii s Linuxem.
Budoucnost bude rozhodně zajímavá ...
Edit: A ani ten Windows bych úplně nezatracoval. Ještě někde mám instalačku projektu nLite, který kvůli úspoře energie ma těchto malých zařízeních "drasticky" očesal instalační CD WIN XP o všelijaké různé zbytné aplikace a služby.
Zatím se v této oblasti výrazně etablovalo Apple, ale můžeme zaregistrovat i další velmi zajímavé projekty typu HP s PalmOS nebo Nokii s Linuxem.
Budoucnost bude rozhodně zajímavá ...
Edit: A ani ten Windows bych úplně nezatracoval. Ještě někde mám instalačku projektu nLite, který kvůli úspoře energie ma těchto malých zařízeních "drasticky" očesal instalační CD WIN XP o všelijaké různé zbytné aplikace a služby.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne úte kvě 04, 2010 7:45 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
Na také aké machrovanie je to celkom fajn, ale určite by som si to nekúpil.A hlavne ten moc široký display..
///M
- rony
- Klub čistého iOS
Jirkus: mne sa ukazuje, ze pri tychto malych zariadeniach nie je dolezite, ze je tam plny nemodifikovany OS znamy z velkych pocitacov.
Po skusenostiach s dotykovou obrazovkou by som na nej doslova trval ako najdolezitejsom nastroji na ovladanie takeho zariadenia.
A prave k nej sa normalny OS, ktory s nou nepocita od uplneho bajtu zakladu, proste nehodi. A to hovorim aj za cenu toho, ze nemozem pouzivat tradicny sw ale musim ako u iphone-ipadu pouzivat sw k nim.
chapem ludi, ktori maju trebars nejaku PC Win aplikaciu ktora je niecim jedinecna = cojaviem na mieru programovana a pod.
ale neda sa ziadat dve protichodne veci = male ultraultramobilne zariadenie a k nemu obrazovku ako k desktopu ak by totiz bola aspon cojaviem 15" co uz je regulerny laptop, tak potom si pripocitavam klavesnicu a uz je to celkom velke zariadenie
preto opat idem ku "kompromisu" chcem ultramobilne zariadenie, tak chciet po nom pouzitelnu klavesnicu a velky monitor je uz nad ramec kategorie. Nie je to zla poziadavka ale proste sme uz v kategorii laptopov a v tom pripade si kupim nieco "normalnejsie" overenejsie a nebudem experimentovat s vecami, ktore nikto v okoli ani neskusil.
Ked sa vratim do historie: iphone som riskoval - proste som neznasal tie reci teoretikov a povedal som si, ze ak chcem nieco k nemu povedat, tak ho musim mat. To iste ipad. To iste cojaviem popcorn hour atd.
Po skusenostiach s dotykovou obrazovkou by som na nej doslova trval ako najdolezitejsom nastroji na ovladanie takeho zariadenia.
A prave k nej sa normalny OS, ktory s nou nepocita od uplneho bajtu zakladu, proste nehodi. A to hovorim aj za cenu toho, ze nemozem pouzivat tradicny sw ale musim ako u iphone-ipadu pouzivat sw k nim.
chapem ludi, ktori maju trebars nejaku PC Win aplikaciu ktora je niecim jedinecna = cojaviem na mieru programovana a pod.
ale neda sa ziadat dve protichodne veci = male ultraultramobilne zariadenie a k nemu obrazovku ako k desktopu ak by totiz bola aspon cojaviem 15" co uz je regulerny laptop, tak potom si pripocitavam klavesnicu a uz je to celkom velke zariadenie
preto opat idem ku "kompromisu" chcem ultramobilne zariadenie, tak chciet po nom pouzitelnu klavesnicu a velky monitor je uz nad ramec kategorie. Nie je to zla poziadavka ale proste sme uz v kategorii laptopov a v tom pripade si kupim nieco "normalnejsie" overenejsie a nebudem experimentovat s vecami, ktore nikto v okoli ani neskusil.
Ked sa vratim do historie: iphone som riskoval - proste som neznasal tie reci teoretikov a povedal som si, ze ak chcem nieco k nemu povedat, tak ho musim mat. To iste ipad. To iste cojaviem popcorn hour atd.
-
- Sons of Jailbreak
EAH píše:Na také aké machrovanie je to celkom fajn, ale určite by som si to nekúpil.A hlavne ten moc široký display..
Zajimave, tohle presne rikaji normalni lide o tech, co maji iPhone. Ze je tak akorat na machrovani a jak to nic neumi.
Jinak bych rad vedel, jak tu spousta lidi hodnoti to rozliseni, kdyz to v realu nevideli. Jeden muj kamarad ma ten model P39 a da se na tom pomerne v pohode pracovat. Taky jsem nepochopil tu poznamku o scrollovani - to se asi pan prispevovatel zapomnel podivat na to rozliseni, ze?
-
- iPhone expert
Tak mením názor.Bral by som to, ale len ak by som veľa cestoval..Ináč nie..
A to, čo hovoria normálni ľudia - Moja odpoveď: Lebo ho v ruke ešte nemali.
A ako by som reagoval na môj predošlý príspevok?(keby som bol niekto iný)Nemal si to nikdy v ruke, tak nevieš.
Takže treba najskôr vyskúšať a potom hodnotiť.
A to, čo hovoria normálni ľudia - Moja odpoveď: Lebo ho v ruke ešte nemali.
A ako by som reagoval na môj predošlý príspevok?(keby som bol niekto iný)Nemal si to nikdy v ruke, tak nevieš.
Takže treba najskôr vyskúšať a potom hodnotiť.
///M
S474N: Díky za skvělou porovnávací fotku! Ty Vaia jsou už i v distribuci u nás - tak někam zajdu na test ...
Btw: Jaká je prosím úhlopříčka toho netbooku Acer?
Btw: Jaká je prosím úhlopříčka toho netbooku Acer?
-
- Sons of Jailbreak
Jirkus: pokud vim, tak modely P11 a P21 distribuuje v CR pouze Gigacomputer - ostatni jsou prekupnici od nej. Jenom te chci upozornit, ze P11/P21 jsou uz pomerne STARE modely.
Tady davam porovnani mezi P21, P31 a P39:
http://www.sony.co.uk/comparison/vgnp39 ... p21s-w.cek
Konfigurace te P39:
Procesor Atom 2GHz, 2GB RAM, 128 GB SSD, WiFi a/b/g/n, gigabit ethernet, BT, webcam, 3G modem, integrovane GPS, rozliseni displeje 1600x768, W7 Home. V baleni 2 kusy akumulatoru a dokonce i docking station.
V kazdem pripade na fotce vidite Nokia 6300 a vedlejsi notebook je 10" Acer Ferrari One.
Tady davam porovnani mezi P21, P31 a P39:
http://www.sony.co.uk/comparison/vgnp39 ... p21s-w.cek
Konfigurace te P39:
Procesor Atom 2GHz, 2GB RAM, 128 GB SSD, WiFi a/b/g/n, gigabit ethernet, BT, webcam, 3G modem, integrovane GPS, rozliseni displeje 1600x768, W7 Home. V baleni 2 kusy akumulatoru a dokonce i docking station.
V kazdem pripade na fotce vidite Nokia 6300 a vedlejsi notebook je 10" Acer Ferrari One.
Jak jsem psal PRO MĚ je to krám na pytel. Nevidím v tom využití a nechápu jak někdo může říct že to je lepší jak iPad? Já bych si radši koupil iPad,protože v něm vidím větší využití...Když chci psát dokumenty ve wordu nebo dělat s grafikou tak si koupím notebook(aspoň 13'' a né takovýho prcka),ale když chci skvělou věc na prohlížení fotek,knih a videí tak si koupím iPad...
TommyS: Sorry, ale v ruce jsi pravděpodobně zatím neměl ani jedno (iPad) ani druhé (Vaio), tak nebuď ovce (omezený a snadno zmanipulovatelný jedinec, který nemá dostatek znalosti a mnohdy ani rozum, ale o to více a radostněji se k věcem které nezná emotivně vyjadřuje) a piš jen do témat se kterými máš nějakou zkušenost nebo můžeš jinak poradit.
Mír s tebou ...
Mír s tebou ...
Naposledy upravil(a) Zahradník dne čtv kvě 06, 2010 9:20 am, celkem upraveno 1 x.
Promiň,Jirkusi nechtěl jsem Tě nějak urazit, jen jsem napsal to co si myslím.
Máš pravdu ani jedno jsem (zatím) neměl v ruce,ale vím na co slouží iPad,ale smysl tohoto mini notebooku mi jaksi uniká...
Máš pravdu ani jedno jsem (zatím) neměl v ruce,ale vím na co slouží iPad,ale smysl tohoto mini notebooku mi jaksi uniká...
V pohodě, já měl v ruce jenom iPad (který mi z mnoha důvodů nevyhovuje) a to Vaio jsem zatím taky viděl jenom na obrázku.
Je blbost odsoudit něco co neznáš. Já to Vaio nejdřív vyzkouším a pak se uvídí.
Věř mi, nezakládal bych topiky a nepsal do nich příspěvky, kdybych věděl, že je to na pytel.
A pokud zjistím, že by to Vaio bylo jenom 1200 vehozených éček (za P39 v plné náloží) a lepčí práci mi odvede netbóók za 5000 káček ...
... jak by řekl klasik, Ing. Trósil (z podniku Katóda Olomóc)
Je blbost odsoudit něco co neznáš. Já to Vaio nejdřív vyzkouším a pak se uvídí.
Věř mi, nezakládal bych topiky a nepsal do nich příspěvky, kdybych věděl, že je to na pytel.
A pokud zjistím, že by to Vaio bylo jenom 1200 vehozených éček (za P39 v plné náloží) a lepčí práci mi odvede netbóók za 5000 káček ...
... jak by řekl klasik, Ing. Trósil (z podniku Katóda Olomóc)
Přiznávám se že jsem nestudoval rozlišení toho Vaia ale z osobní zkušenosti s těmahle "prckama" bych do něj asi nešel. Měl jsem 9ti palcovej (mininotebook/netbook - každej prodejce píše na stránkách něco jinýho) od HP ale na běžný používání děs. Rozlišení bylo k ničemu - dneska to bude pravděpodobně o něčem jiném (doufám). Nedalo se s tím pracovat - jakmile si maximalizoval nějaký program tak ti horní/spodní hrany okna zalezly mimo displej a nebylo možný se dostat k nějaký nabídce nebo okno přesunout. Na internet to bylo prťavý a hrozně špatně se v tom člověk orientoval a musel neustále scrolovat jak nahoru a dolů tak taky do stran.
Ale na druhou stranu můj první notebook byl právě Sony Vaio (klasická 15ka) a nedal bych na něj dopustit. Dokonce po nehodě(prolitá klávesnice vínem) sem obětoval i nemalý peníz na jeho záchranu ačkoliv to byl již muzeiní kousek
Samozřejmě bych si ho rád vyzkoušel když to vidím na obrázku a pak bych mohl objektivně hodnotit jestli ano nebo ne. Ale v tenhle moment bych se k takovéto velikosti už asi nepřiklonil. Ale toť jen můj názor - ať je diskuze o něco bohatší
Ale na druhou stranu můj první notebook byl právě Sony Vaio (klasická 15ka) a nedal bych na něj dopustit. Dokonce po nehodě(prolitá klávesnice vínem) sem obětoval i nemalý peníz na jeho záchranu ačkoliv to byl již muzeiní kousek
Samozřejmě bych si ho rád vyzkoušel když to vidím na obrázku a pak bych mohl objektivně hodnotit jestli ano nebo ne. Ale v tenhle moment bych se k takovéto velikosti už asi nepřiklonil. Ale toť jen můj názor - ať je diskuze o něco bohatší
- rony
- Klub čistého iOS
to mrnave rozlisenie je prave preto, ze Windows proste nie su stavane na take male obrazovky a doslova si to pyta system stavany na to. A to pojde tazko, samotny OS by este zvladli "skinovat" ale kto urobi aplikacie?
aby to bolo pouzitelne chce to zmeny v UI.
aby to bolo pouzitelne chce to zmeny v UI.
-
- Sons of Jailbreak
TommyS píše:Jak jsem psal PRO MĚ je to krám na pytel. Nevidím v tom využití a nechápu jak někdo může říct že to je lepší jak iPad? Já bych si radši koupil iPad,protože v něm vidím větší využití...Když chci psát dokumenty ve wordu nebo dělat s grafikou tak si koupím notebook(aspoň 13'' a né takovýho prcka),ale když chci skvělou věc na prohlížení fotek,knih a videí tak si koupím iPad...
A ted mi prozrad, co mam delat, kdyz uz tu 13" jako primarni notebook mam a chci neco do auta nebo na vikend, kdyz jsem treba nekde v lese.
Razerman píše:Přiznávám se že jsem nestudoval rozlišení toho Vaia ale z osobní zkušenosti s těmahle "prckama" bych do něj asi nešel.
A to je prave chyba, protoze porovnavat jebku s rozlisenim 1024x600 se sonkou, ktera ma 1600x768 by mohl opravdu clovek inteligentne svebytny.
Razerman píše:Měl jsem 9ti palcovej (mininotebook/netbook - každej prodejce píše na stránkách něco jinýho) od HP ale na běžný používání děs.
To si asi nepochopil, k cemu jsou netbooky primarne urceny. Pro bezne kazdodenni pouzivani opravdu ne.
Já Ti poradím... Když jedu někam na víkend do lesa,na chatu určitě si s sebou neberu počítač zkus to taky.
Ten počîtač chci využívat každý den.
1. Na cesty - momentálně strávím v dopravních prostředcích skoro každý den cca. 90 - 100 minut - a ten čas využívám pro čtení nebo psaní (mám MBP 15", ale pro tyhle účely je moc velký a taky ho nechci zbytečně huntovat.
2. Do knihovny - v součastnosti začíná většina těchto institucí uplatňovat různé bezpečnostní politiky, takže stáhnout např. 3,5 GB SDK (nebo jiný v?tší soubor) v knihovně na obyčejnou flashku začîná být docela problém a "vlastní malý komp" je v tu chvíli jediné řešení.
Nejlepším řešenîm by vlastně pro mne byl větší mobil s velkým kvalitním displayem, s extra klávesnicí a s možností z internetu (přes Wifi) stáhnout, uložit a do domácího kompu později přen?st jakýkoli (i velký) soubor.
... samozřejmně něco v mnohem lepším provedení než je zobrazeno na obrázku.
Škoda, že Apple zatím neumí vyrobit pořádnej "pracovní" smartphone ...
1. Na cesty - momentálně strávím v dopravních prostředcích skoro každý den cca. 90 - 100 minut - a ten čas využívám pro čtení nebo psaní (mám MBP 15", ale pro tyhle účely je moc velký a taky ho nechci zbytečně huntovat.
2. Do knihovny - v součastnosti začíná většina těchto institucí uplatňovat různé bezpečnostní politiky, takže stáhnout např. 3,5 GB SDK (nebo jiný v?tší soubor) v knihovně na obyčejnou flashku začîná být docela problém a "vlastní malý komp" je v tu chvíli jediné řešení.
Nejlepším řešenîm by vlastně pro mne byl větší mobil s velkým kvalitním displayem, s extra klávesnicí a s možností z internetu (přes Wifi) stáhnout, uložit a do domácího kompu později přen?st jakýkoli (i velký) soubor.
... samozřejmně něco v mnohem lepším provedení než je zobrazeno na obrázku.
Škoda, že Apple zatím neumí vyrobit pořádnej "pracovní" smartphone ...
- rony
- Klub čistého iOS
jirkus nepremyslal si okolo toho stahovania napr. nad tym
ze doma mas internet asi aj vysokorychlostny.
co takto si zriadit nejaku "download" station, ktorej rozhranie mas dostupne napr. z mobilu/ipadu blabla.
finta je ta, ze ked chces nieco stiahnut, tak link na stiahnutie vlozis do tej download station a domaci internet ti to nasosa.
Takze v takom pripade je jedno aky mobil / ipad ci co mas staci ti browser na riadenie celeho procesu sosania
Ja mam takto nastaveny router doma, ze ked potrebujem, tak sa mi firewall odblokuje a mam pristup trebars k multimedialnemu prehravacu a viem v nom riesit dokonca aj veci ako spustenie filmu
co takto si zriadit nejaku "download" station, ktorej rozhranie mas dostupne napr. z mobilu/ipadu blabla.
finta je ta, ze ked chces nieco stiahnut, tak link na stiahnutie vlozis do tej download station a domaci internet ti to nasosa.
Takze v takom pripade je jedno aky mobil / ipad ci co mas staci ti browser na riadenie celeho procesu sosania
Ja mam takto nastaveny router doma, ze ked potrebujem, tak sa mi firewall odblokuje a mam pristup trebars k multimedialnemu prehravacu a viem v nom riesit dokonca aj veci ako spustenie filmu
Rony: Potřebuji mobilní (přenosné, osobní) univerzální řešení. Moje filozofie je jednoduchost a proto nechci vlastnit milion jednoúčelových krámů.
Raději dám 20.000,- za profi mobil nebo nějaký ekvivalent, který splní můj požadavek, než abych si kupoval zvlášť mobil, herní konzoli, netbook, notebook, stolní PC, server ...
Navíc se pomalu začíná projevovat ekonomická krize a spoustě lidí to zatím ještě nedochází ..
Raději dám 20.000,- za profi mobil nebo nějaký ekvivalent, který splní můj požadavek, než abych si kupoval zvlášť mobil, herní konzoli, netbook, notebook, stolní PC, server ...
Navíc se pomalu začíná projevovat ekonomická krize a spoustě lidí to zatím ještě nedochází ..
-
- Sons of Jailbreak
TommyS píše:Já Ti poradím... Když jedu někam na víkend do lesa,na chatu určitě si s sebou neberu počítač zkus to taky.
Tahle rada je mi uplne ku lejnu, protoze v prirode lovim geocache a obcas se stane, ze k vypoctu u slozitejsich cachi (mutlicache nebo mystery) potrebuji proste pocitac. Takze tva rada je sice pekna, ale pro me ucely naprosto nevhodna
Jirkus: na tom mobilu nevyresis vubec nic, na ten bych zapomnel rovnou.
Jo taky jsem lovil a dá se obejít i bez pc...Buď jsem si cache vyhledal dopředu a nebo na místě iPhonem. Nikdy se mi nestalo že bych k vyluštění tak nutně potřeboval PC.
-
- Starý pes fóra :)
rony píše:jirkus nepremyslal si okolo toho stahovania napr. nad tym
Trochu OT, ale nedá mi to
Nechtěl by ses o tom trochu rozepsat/postnout linky z čeho jsi vycházel?
Přemýšlím že si něco podobného doma zařídím, takže zkušenosti někoho kdo už má funkční systém by se hodily
...gone with the wind...
-
- Administrator
nedráždit Ronyho ! to zase bude post
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.