Zdravím,
vlastním 3G již téměř 2 roky a vzhledem ke končící smlouvě budu kupovat telefon nový. Nicméně 3G bych si rád nechal jako případnou zálohu, kdyby se nový telefon náhodou poškodil/zničil/reklamoval.
Tudíš by mě zajímalo, jestli je vhodnější iPhone skladovat úplně vybitý, nebo jej občas nabít a tím držet stav baterky průměrně např na +- 50%.
Skladování iPhone
-
- Moderator fóra
Re: Skladování iPhone
Zásadně nesmí být vybitý. Ani udržováním na cca 50% v nabitém stavu mu životnost neprodloužíš. Baterie vyžaduje periodické nabíjení. Vyhledej si na Google nějaké technické informace o principu Li-Ion (Li-Pol) baterií. Jejich životnost je dána nejen počtem nabíjecích cyklů, ale hlavně jejím stářím.
A má tedy vůbec smysl 3G uložit do zálohy, nebo jej radši prodat za cca 6 000,- (Snad jsou stále takové ceny) a v případě poruchy koupit opět bazarový kousek novějšího data?
To je rada za milión "predaj" nič lepšie ta nenapadlo, keď už jeden má načo by kupoval druhý.
Aj ja mám 3GS a 3G som nepredal a myslel som presne nato iste ako autor topicu ak sa my niečo stane z novým 3GS v zasuvke mám 3G do zálohy pokial my neopravia/vymenia 3GS.
A ja len dodam neodlazaj ho môžeš ho používať na multiplayer gamesky a čisto ako iPod.
Nový 3GS/4G : volanie, internet, apps, videá...
Aj ja mám 3GS a 3G som nepredal a myslel som presne nato iste ako autor topicu ak sa my niečo stane z novým 3GS v zasuvke mám 3G do zálohy pokial my neopravia/vymenia 3GS.
A ja len dodam neodlazaj ho môžeš ho používať na multiplayer gamesky a čisto ako iPod.
Nový 3GS/4G : volanie, internet, apps, videá...
-
- Mírně pokročilý
Nezabudnite na možnosť výmeny batérie - niekde to určite radi urobia. A nová batéria nie je moc drahá na eBay.
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
Paráda. Čekal jsem, že nová baterie výjde tak na 2 000,- Kč a koukám na Maczone je za 520,- Takže cihlička zůstane doma a případně ji vezmu k doktorovi. Díky moc za Vaše reakce.
9 stovek výměna materie (práce + materiál), nebo single baterie 306,- Kč
-
- Mírně pokročilý
Pítr24: kde?
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Monterey12.0.1
Apple Watch 5 - silver case; 40 mm, watchOS 8.1
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Monterey12.0.1