dodulo ocakavas nemozne. treba zostat pri zemi. politika nikdy z nijakeho politika neurobila hviezdu, okrem nezdravych pripadov typu diktatorske, totalitne rezimy ale aj pripady hraniciace s kultom osobnosti aj typu Meciar ci Fico. Treba si len povedat, ci chceme mat taketo pripady, kedy jedna strana drvivo prevazuje nad ostatne s podielmi dvojnasobnymi od dalsich stran. Proste toto nie je zdrave.
je uplne jasne, ze teraz ako to vyzera, tak pol na pol opozicia a koalicia je dost neprijemne. neviem kolko mas rokov, ja som bol mozno v tvojich rokoch ked som podobne uvazoval pocas meciara. inak ho vnimas ako decko inak ako dospely clovek. v 98om tiez vznikol zlepenec, a oni sa z toho poucili, proste sme uz o level vyssie. a to v 98om prisli naozaj drsne roky, kedy skutocne to chcelo zatnut zuby.
ja uplne chapem ako vznika volicska zakladna pre strany ako smer, sns, hzds, najma ten smer chapem. Ak sa o politike hovori cokolvek, tak prave u smeru je to utok na volicov ako ich co najviac zmanipulovat pretoze sa lahko daju pretoze su pristupni, tazko im vysvetli, ze sa mylia niekto, komu nedoveruju len preto, ze mu nerozumeju a preto ho doslova nenavidia.
mna doslova srala nenavistna, konfrontacna, nepriatelska politika, fico je jej etalon, ten clovek nekomunikoval nijako inak ako VZDY sa prplal v inych "ak si niekto mysli..." je jeho najcastejsia veta. posledny rok uz ani nezakryval, ze sa stotoznil so statom. Pokoru nikdy nemal pretoze vzdy zostal tym, cim sa narodil. a aj on sa rychlo stal len figurkou, ktora sa cim viac zabarala do manipulacii zaujmovych skupin.
Je tu jeden aspekt, na ktory treba mysliet - prilezitosti k nadavaniu bude vela, len sa zamyslite, ze ak teraz sa mi nepacia drobnosti, co je vlastne lepsie, mat sa teraz "mafianskym stylom" 3-4 roky dobre a potom si to naplno zozrat alebo opacne, vydrzat to 3-4 roky a potom nech je to lepsie.
tymito volbami zacali odchadzat mastodonti 90tych rokov. a to je velmi dobre, pretoze sa politika zacne stabilizovat, miesto divadielka, ake cele roky politici hraju pre ludi (pred mediami sa vadia, hasteria) konecne precitnu, ze treba skusat hladat vzajomne prieniky a nech si odpustia malichernosti, lebo ludi to proste prestava zaujimat. po ere, kedy ludia prestavali volit len kvoli tomu, ze si opakovali zname sprostosti typu "nejdem volit lebo nechcem mensie zlo volit", "nejdem volit, nemam koho"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
uz snad pride era, kedy im dojde, ze ak maju zaujem starat sa o politiku tak to nezacina/nekonci volbami ale mas moznost trvale im davat najavo, ze sa niektore javy proste nemaju stavat. Ja mam konkretnu skusenost, ze viem nieco ovplyvnit aj nad ramec volieb a aj som to ovplyvnil. Proste som si zvolil nejaku stranu a o par rokov som jej vnutil nejaku svoju predstavu a nahodou to vyslo ako zakon
nespekuluj nad volbami inych ludi, do toho nevniknes, to je ako keby si mal rad parky a chcel recept
pre mna ma velku cenu, ze pada hzds. za toto tieto volby stali, trvalo to totiz 12 rokov len kvoli tomu, ze ludia ako ty, prilis a zbytocne spekulujuci bud nevolili alebo volili strany, co sa nedostali do parlamentu miesto racionalnych volieb, ci dokonca boli skryti fandovia stran typu smer/hzds/sns
samozrejme respektujem volbu kazdeho
len ked som pocul Slotu, tak mi je luto vsetkych jeho volicov, tj. vsetkych, co ho kedy vobec volili, nieze ich urazil ale doslova ukazal, ako premysla. Fico od neho daleko nema, teraz ma este velke percenta ale keby mal radikalny pokles, pocul by si to iste.
Ja teda chcem, aby taketo arogantne prasce sli na smetisko.