Operátore O2, umožni nám zapnout tethering na iPhone, ne JB!

vše co vás napadne
Zamčeno
Drobek92

Re: Operátore O2, umožni nám zapnout tethering na iPhone

Příspěvek od Drobek92 »

Díky moc funguje :-)

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Nevíte jestli je něco nového s posledním JB a poslední verzí FW?
Pořád jedu na FW 3.0, abych si neblokl tethering... :evil:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Pánové, stále si pletete téma, tohle je (nebo by spíš mělo být) pouze a jedině o oficiálním tetheringu od O2, a ten je i v ne JB iPhonech :evil: Už jsem na to upozorňoval, koukám, že ale úplně zbytečně :!:

OT: Jinak já osobně jsem v 3GSku s 3.1.2 s JB používal tethering přes jeden program z Cydie, ale to patří jinam a ne sem...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Clive

Příspěvek od Clive »

...po dnesnom uspesnom spirit jailbreaku 3.1.3 vidim v networks Internet Tethering a tam APN, username a password

moj operator je O2 SK... otazka je prosta, co tam treba vlozit aby tethering bezal?

vdaka

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

Apn: internet
username: prazdne
password prazdne

Eten Cross

Příspěvek od Eten Cross »

Zdravím,

len pre zaujímavosť, používam iPhone 3Gs spolu s O2-SK a tethering bol veľký problém, obdobne ako s O2-CZ. Skúšal som upravic *.ipcc a neviem čo všetko ale neúspešne.

O to väčšie prekvapenie pre mna bolo ked som pri testovaní OS 4.0 beta 2 narazil v menu na "Sieť - Zdielanie internetu". Odskúšal som, funguje aj USB aj BT, automaticky bez akýchkoľvek zásahov, JB a uprav ipcc. Stačí zadať v "Mobilné dáta" v časti "Internet Tethering" prislúchajúce APN (o2internet) a je to :) Carrier bundle operátora je 6.0.

Čiže ak to takto zostane do oficialneho uvedenia 4.0 tak s O2 tetheringom už nebude problééém :)

Clive

Příspěvek od Clive »

...takze ked to aj vyplnim, ako bolo vyssie poradene, nemusi mi to bezat? este som to netestoval.

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

Eten Cross píše:O to väčšie prekvapenie pre mna bolo ked som pri testovaní OS 4.0 beta 2 narazil v menu na "Sieť - Zdielanie internetu". Odskúšal som, funguje aj USB aj BT, automaticky bez akýchkoľvek zásahov, JB a uprav ipcc. Stačí zadať v "Mobilné dáta" v časti "Internet Tethering" prislúchajúce APN (o2internet) a je to :) Carrier bundle operátora je 6.0.

Mám O2 CZ, OS 4.0 beta 2, Carier 6.0 a žadný Síť - Sdílení Internetu nemám :-(
Postni sem kdyžtak ten tvůj .ipcc soubor
Děkuji
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Golf

Příspěvek od Golf »

Celkem by mě ten soubor .ipcc taky zajímal, ale iluze si nedělám, protože O2-SK na rozdíl od O2-CZ tetheringu fungoval i na trojkovém fw... Problém je právě v O2-CZ, v tom jsme měli "privilegium" :cry:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Porad nechapu, co resite. Pokud je O2-CZ jediny, kdo neumoznuje tethering, tak bych proste od neho odesel s oduvodnenim, ze neumoznuje naplno vyuzivat sluzby, ktere si platim . A pripadne dotovany iPhone bych jim s usmevem hodil na hlavu s tim, ze jejich podpora tohoto telefonu je nedostatecna , ze telefon v JEJICH siti neumoznuje plne vyuziti datovych sluzeb a ze jdu k jinemu operatorovi. At resi svuj problem oni a ne vy.... :)

Golf

Příspěvek od Golf »

Pokud to nechápeš, tak je to ale tvůj problém :wink: Nikdo jiný mi nenabídne takové pokrytí (tam kde iP používám, tak vidím=slyším jasně u obou ostatních operátorů problémy u kolegů - a já je nemám) a internet 3G za perfektní cenu (co má TM nebo Vodafone? s prominutím stále ho.no). A na NB mám CDMA, sice s určitou "ztrátou kytičky", ale konkurence je jaksi z hlediska pokrytí, dostupnosti atd. zase out. Ale to jsme OT.... Prostě mě to zajímá a tak to i přes to všechno zkouším :!:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Souhlas s Golfem...
Datovým pokrytím jsou 3-5 let před konkurencí, nemluvě o dalších výhodách, proti kterým je nemožnost sdílení internetu jen malichernost (což neznamená, že bych ho rád občas nevyužil).

Navíc je celkem logické, že pokud operátor prodává službu mobilní internet (připojení k NTB) za nějaké čtyři stovky a zároveň službu internet v mobilu za 125 Kč, tak by byl sám proti sobě, kdyby sdílení internetu za 125 Korun umožňoval.

to Juramac:
I kdybych chtěl od O2 odejít (jakože nechci, resp. není kam), tak do doby, než mi vyprší rámcovka, bez sankcí stejně nemůžu. A tebou popsané argumenty jako důvod odstoupení od smlouvy fakt neobstojí :wink: Věřím, že jsi to nemyslel vážně, že šlo spíše o takovou odpolední off-topic legrácku

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

dawe73 píše:Souhlas s Golfem...
Navíc je celkem logické, že pokud operátor prodává službu mobilní internet (připojení k NTB) za nějaké čtyři stovky a zároveň službu internet v mobilu za 125 Kč, tak by byl sám proti sobě, kdyby sdílení internetu za 125 Korun umožňoval.

Tohle je ovšem argument trochu mino, ne? Já mám vyšší tarif než jen internet v mobilu a stejně by mi při vyšším FW na iP sdílení internetu nejelo. :evil:

Juramac:
A co třeba varianta služebního mobilu? Myslíš, že pak můžeš odejít jak se ti zachce? :roll:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Juramac

Příspěvek od Juramac »

To je pak na firme. Ja jsem se pred casem nastval, vzal jsem vsechna cisla sve firmy a odesel jsem k vodafonu. A nelituji ani minutu. A pokryti O2? Mozna ma lepsi pokryti 3G , zatim. Ale co se tyka Edge, ktere je pro beznou praci na webu dostacujici, tak tam je O2 jaksi pozadu. A verim, ze pote, az spusti vodafone 3G na podzim ve vsech krajskych mestech, tak to bude zase o necem jinem. Ale to uz jsem OT. Proste pokud mam vyber a operator neni ochoten pustit data pro me potreby a vyuziti, zatimco dva dalsi ano, pak neni co resit.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Tak jo, můžu zkusit přesvědčit zaměstnavatele, aby kvůli mě změnil pro asi 30tis. telefonů operátora. 8)
S EDGE máš pravdu, je pozadu, ale zlepšuje se to, viz velké pokrytí JM, které nebylo. Žel to pro mě znamená, že tím pádem mi tu nepokryje v blízké budoucnosti 3G (končí asi 3km jinde než bydlím).
A nemoct sdílení internetu, nenapsal bych teď nic, protože nám tu vypadl normální net. Ale to by pro vás bylo dobře, protože bych nenapsal OT příspěvek. :lol:

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

Použil jsem Juramacovi argumenty pro O2 a dostal jsem odpověď
reaguji na Váš přijatý email.

Chtěli bychom Vás informovat, že dotaz na uvolnění tetheringu byl předán na
kompetentní pracoviště naší společnosti. Problém je bohužel na straně
Applu, se kterým již od června jednáme. Nejde o aktivitu z naší strany, ale
o to, že Apple musí tethering uvolnit v releasu jejich firmware pro O2
iPhony. Děkujeme za pochopení.
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak buď je to k smíchu, nebo k pláči... O2 iPhony krom toho českýho O2 asi problém nemají, a nebo se pletu? Spíš jsou tady v ČR jsou v Telefonice pěkní debilové (proč by Apple jinak zrovna O2-CZ jako jedinému házel klacky pod nohy?), co víc k tomu dodat...

Klidně jim můj příspěvek "přepošli", možná se pak někdo chytí za rypák :wink:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Dnes mi volali z O2, ze maji informaci, ze mi konci smlouva s Vodafonem a ze maji pro mne extra nabidku. Nabidli mi slevy ve vysi celkem 20.000 korun pro vsechna ma firemni cisla. Podekoval jsem za nabidku a rekl jim, ze nemam sebemensi duvod od Vodafone odchazet, ze na pristupu O2 k zakaznikum se za posledni 3 roky nezmenilo prakticky nic a jako bonbonek jsem jim rekl, ze navic jsem uzivatelem iPhonu , na ktery neposkytuji podporu sdileni dat - tetheringu. A ze jsou defacto s timto jedini nejen v CR ale i v Evrope. A ze i toto je jeden z duvodu, proc o jejich sluzby nemam sebemensi zajem. Cvicena opicka na druhem konci dratu se jeste pokousela mi vyjmenovat "jine lepsi podminky", tak jsem ji zarazil, ze usetrim jeji cas a namahu, ze proste NE A TECKA. :)

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Tvrzeni, ze se tam 3 roky nic nezmenilo mas z vlastni zkusenosti, nebo jen stara baba povidala ? Ja O2 mam, protoze jiny operator nedokaza pro nasi firmu vymyslet lepsi cenu.

Golf

Příspěvek od Golf »

Jsme sice OT, ale pár lety jsem mobily včetně operátorů prodával, a ať má dnes kdokoliv jakoukoliv nabídku, tak možná vidím do zákulisí víc, než běžný uživatel. A přeci jen v globálu je O2 oproti tomu zbytku o ten pověstný chlup napřed (už jenom TM a jeho pověstný 4G - což ve své době neměl snad nikdo na světě!, co to proboha je? šéfovi jsem musel u VF vypnout 3G, protože mu místy iPhone přestával fungovat! o pokrytí 3G jako takovém ani nemluvě...)

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Clive

Příspěvek od Clive »

No skvele, o2-SK tethering na jednotku... neviem, v 3.1.2 verzi som nemal jednoducho moznost zadat APN pre tethering... bude to JailBreakom? (vtedy BlackRa1n, ted spirit)

iphone3GS
Host
Host

Příspěvek od iphone3GS »

a je plancená, ptám se, protože umím zaplatit app v appstore ale ne v cydii nebo rocku.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

masklin píše:Jeeeezisi, ten clovek o tom samozrejme vi, ale chtel by videt nejakou konverzaci. Asi chce vedet jak na to reaguji jeho podrizeni.

Dneska jsem na Brumlovce dělal interview s manažerem, který pracuje na pozici Sales Manager (střední management).

Když jsem se na konci rozhovoru zmínil o problemu (nemožnosti použít iPhone jako modem), byl docela překvapený.

Z toho vyplívá, že je docela možné, že ti správní lidé, kteří by to mohli změnít o problému vůbec neví ...

A nebo to, že Masklin nikomu nic neřekl? ... :mrgreen:

masklin

Příspěvek od masklin »

Tak ten o tom 100 procentně nevěděl. Jak by také mohl :lol:
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Juramac píše:Dnes mi volali z O2, ze maji informaci, ze mi konci smlouva s Vodafonem a ze maji pro mne extra nabidku.....ze proste NE A TECKA. :)

Správny prístup.
Prepáčte mi za blbú otazku:
Na O2-SK to zdielanie internetu ide?
///M

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

:arrow: Dayton
O2-SK zdieľanie internetu nefunguje

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Podle všeho zatím tethering u českého i slovenského operátora O2 na telefonu který nemá JailBreak NEFUNGUJE!

JailBreakaři, nemaťte prosím lidi! :)

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od ScorpionSX »

iPhone 3GS 16GB, FW 3.1.3, nemám JB, O2-SK a používam tethering úplne bez problémov. Áno, nie je nastavený od základu na iPhone, ale po správnom nastavení APN všetko funguje ako má.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tu sú screeny z môjho nastavenia + zapnutý tethering ako dôkaz že to naozaj funguje:
Obrázek Obrázek Obrázek
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Toto téma je o CZ O2, na slovensku to bude jine. :)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

ScorpionSX:

To iste mam nastavene aj ja akurat nemam moznost zadat do policka internet tethering o2internet. A preto nie je ani moznost zapnut zdielanie. Cize je to dost divne... Ale mne osobne je to jedno, ja aj keby som to funkcne mal, asi nikdy by som to nepouzil. Ale ked to tam ma byt, tak nech to tam je :lol:

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

pistak: nemáš napríklad nahraný v telefóne vlastný ipcc súbor? (alebo ako sa to volá, kde sú tieto nastavenia...)

TeaRacer: zdravím kolegu z PCFora :), jasne, koniec debát o O2 SK, mohlo by sa to prípadne rozdeliť na dva thready aby v tom bol poriadok ;)
    ObrázekObrázekObrázek

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

Ja mam akurat upravene logo operatora, tu na fore je niekde navod. Tak ale neslo to ani predtym a ani teraz. Ale ako som uz spomenul, mne to nevadi, o2 sk ma aj tak taky pomaly internet, ze len tazko by som na nom nieco nasurfoval

jablickar

Příspěvek od jablickar »

V novém iOS 4 mi funguje tethering i u O2!

EDIT: špatná zpráva je ta, že nefunguje každému a někomu opět po zapnutí mizí! Uvidíme, jestli mi časem také zmizí...

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Promazán Warez!, OT a dalsí!
Je to o oficialnim tetheringu, neplette sem JB a už vubec ne warez!
Příste jakakoliv zminka o warezu = BAN bez varovaní!!!
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

iMaty

Re: Operátore O2, umožni nám zapnout tethering na iPhone, ne JB!

Příspěvek od iMaty »

Včera jsem řešil tethering se známým - ten má nějakej lepší tarif u O2 s neomezeným internetem a byl někde na pobočče v Praze, kde po nich chtěl, aby se mohl připojit s notebookem na internet a vedoucí mu řekl, že se na tom pracuje a do konce července by to mělo oficiálně fungovat...
Já jsem u toho nebyl, takže případně se omlouvám za případný OT.
Jinak mě na iPhonu pod iOS tethering nefunguje

fales

Příspěvek od fales »

Tak po instalaci iOS4 me taky zacal tethering fungovat, avsak po vypnuti a zapnuti telefonu zase prestal :(

Launcha
Host
Host

Příspěvek od Launcha »

Taky mi to nefunguje, tethering nikde. Už mě ti buzernauti z O2 začínají pít krev. :evil:

kobliha

Příspěvek od kobliha »

Přátelé, narazil sem na facebooku na stránky O2 http://www.facebook.com/o2cz?v=app_4949 ... 1400660798
Pojďme pojďme jim tam napsat naše názory :-)

Nedávej sem linky do code, nejsme warez fórum. Upraveno. Přečti si pravidla. Beavers.

Zamčeno