iPhone 4 a microSIM
-
- Starý pes fóra :)
iPhone 4 a microSIM
možno sa vám to niekomu zíde, a predíte problémom, ktoré som mal s používaním nového iPhone ja ...
Všetci vieme, že nový iPhone nepoužíva štandartné SIM, ale menšie microSIM. Tieto sa (údajne) podľa rôznych zdrojov na internete dajú pohodlne vyrobiť zostrihaním štandarnej karty.
Problém: chip na štandardnej karte je výrazne väčší ako na microSIM. Po zostrihaní na veľkosť microSIM sa podľa všetkého nedotýka v telefóne tých správnych miest a SIM karta vydrží fungovať vždy asi iba tak 30 sekúnd, potom telefón vypíše NO SIM a sim už nenabehne. Pomôže iba vybratie a spätné zasunutie SIM-tray, ale zase iba tak na pol minútu.
Po rozstrihaní a vyskúšaní 3 rôznych SIM kariet som to vzdal a v T-Mobile si nechal za 3,95? vymeniť SIM kartu za novú microSIM. Táto funguje spoľahlivo.
Takže ak chcete ušetriť nejaký čas, radím si ju radšej zaobstarať.
Všetci vieme, že nový iPhone nepoužíva štandartné SIM, ale menšie microSIM. Tieto sa (údajne) podľa rôznych zdrojov na internete dajú pohodlne vyrobiť zostrihaním štandarnej karty.
Problém: chip na štandardnej karte je výrazne väčší ako na microSIM. Po zostrihaní na veľkosť microSIM sa podľa všetkého nedotýka v telefóne tých správnych miest a SIM karta vydrží fungovať vždy asi iba tak 30 sekúnd, potom telefón vypíše NO SIM a sim už nenabehne. Pomôže iba vybratie a spätné zasunutie SIM-tray, ale zase iba tak na pol minútu.
Po rozstrihaní a vyskúšaní 3 rôznych SIM kariet som to vzdal a v T-Mobile si nechal za 3,95? vymeniť SIM kartu za novú microSIM. Táto funguje spoľahlivo.
Takže ak chcete ušetriť nejaký čas, radím si ju radšej zaobstarať.
-
Re: iPhone 4 a microSIM
v ČR jí zatím žádný operátor nenabízí..
až zítra(1.7) jí však nabídne český vodafone, později o prázdninách podle mých informací i O2
až zítra(1.7) jí však nabídne český vodafone, později o prázdninách podle mých informací i O2
-
OT: 4 éčka za SIMku....
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Moderator fóra
Karta se dá v klidu ostříhat, ale musí se dát pozor na umístění dělících polí kontaktů, nikoliv na celkové umístění kontaktů. Osobně jsem ji poprvé stříhl taky špatně, ale dalším stříháním jsem se dopracoval k ještě menší microSIM , která mi funguje už od pátku bez výpadku.
Jak se říká - dvakrát měř, jednou stříhej.
EDIT: Na té fotce je krásně vidět, jak to máš blbě střižené. Porovnej si vzdálenosti od pravého okraje (z pohledu na fotku) k jednotlivým dělením tišťáku na microSIM a tím co jsi ustřihl.
EDIT2: Fotka byla otočena vkladatelem, je třeba nyní porovnávat od horního okraje.
Jak se říká - dvakrát měř, jednou stříhej.
EDIT: Na té fotce je krásně vidět, jak to máš blbě střižené. Porovnej si vzdálenosti od pravého okraje (z pohledu na fotku) k jednotlivým dělením tišťáku na microSIM a tím co jsi ustřihl.
EDIT2: Fotka byla otočena vkladatelem, je třeba nyní porovnávat od horního okraje.
Naposledy upravil(a) iTukan dne čtv črc 01, 2010 1:05 pm, celkem upraveno 1 x.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
-
- Klub čistého iOS
chcem sa spýtať kartu mi vymenia na počkanie ? alebo sa čaká niekoľko dní?
-
na počkání a u CZ VODAFONE na to mají zákazníci jednou za rok nárok zdarma
-
- Moderatorka fóra
pe.kova: A to ti vymění kus za kus? Nebo stará sim ti zůstane? Ono totiž, když člověk by měl iPhone plus klasický mobil na starou simku.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Moderator fóra
Nemuzes mit dve sim se stejnym cislem aktivni v gsm siti. Pokud pozadas o vymenu, priradi tve tel. cislo jinemu cislu SIM (na druhe strane karty, 18ti mistny kod), cimz se stane stara nepouzitelnou.
-
Ale môžeš. Volá sa to TwinSIM a na dvoch SIM kartách máš rovnaké telefónne číslo. V jednom momente však môže byť aktívna iba jedna. Ale je to ideálne riešenie pre backup telefón bez nutnosti prehadzovania SIM kariet.
V prípade slovenského T-Mobile však TwinSIM môžu byť iba štandardné SIM, nie microSIM. Takže ak si vymeníš normálnu SIM za micro, prídeš o možnosť mať dve SIM s jedným číslom (to sa stalo mne).
Neviem ako je to u iných operátorov, predpokladám že podobne.
V prípade slovenského T-Mobile však TwinSIM môžu byť iba štandardné SIM, nie microSIM. Takže ak si vymeníš normálnu SIM za micro, prídeš o možnosť mať dve SIM s jedným číslom (to sa stalo mne).
Neviem ako je to u iných operátorov, predpokladám že podobne.
-
- Moderator fóra
Vždyť jsem psal aktivní.
Jinak je to jak jsem psal, dotaz od sweet22 byl na výměnu, požádáš-li jen o výměnu, stará se stane neaktivní. To co píšeš ty je další možností.
Děkuji za objasnění. sweet22
Jinak je to jak jsem psal, dotaz od sweet22 byl na výměnu, požádáš-li jen o výměnu, stará se stane neaktivní. To co píšeš ty je další možností.
Děkuji za objasnění. sweet22