death pix
-
- Starý pes fóra :)
Re: death pix
A kolik tech mrtvych pixelu bylo?
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
- Administrator
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
mam taky, kamos ma taky, a na dlasim sem to taky zkoumal a taky mel, myslim ze na kazdym bude, zalezi na zraku majitele a uhlu pozorovani
-
A jsou po krajich nebo nekde uprostred? - Ale vlastne ty uz si to stejne reklamoval, takze ti to je jedno
-
- Host
byli v dolni tretine displeje (jeden vetsi a jeden mensi)
a tipek co sem to od nej kupoval na aukru tak sem mu to z5 posilal do ameriky a tem s tim byl primo u apple a ty mu rekli ze je iphone v poradku tak ho prodal nekomu jinymu a me by mel poslat novej v patek to bude 14 dnu a jeste nic neprislo tak doufam ze prijde mel sem ho v ruce asi 3 dny a je to nadherna hracicka
ja vim je to takova kosmeticka vada displeje ale kdyz neco kupuju a je to novy tak by to melo bejt v cajku tak proto sem to reklamoval
a tipek co sem to od nej kupoval na aukru tak sem mu to z5 posilal do ameriky a tem s tim byl primo u apple a ty mu rekli ze je iphone v poradku tak ho prodal nekomu jinymu a me by mel poslat novej v patek to bude 14 dnu a jeste nic neprislo tak doufam ze prijde mel sem ho v ruce asi 3 dny a je to nadherna hracicka
ja vim je to takova kosmeticka vada displeje ale kdyz neco kupuju a je to novy tak by to melo bejt v cajku tak proto sem to reklamoval
-
- Administrator
a udělal jsi dobře .. a máš štěstí na seriozního prodejce není to zatím zvykem že to takhle funguje .. od koho iPhone máš ? Nelinkuj tu žádnou reklamu stačí jméno ?
.
.
-
- Host
mam ho od uzivatele libijaro
dneska sem volal na celni urad pro mezinarodni postu a dozvedel sem se ze maji velke mnozstvi zasilek takze to je ten zadrhel ze mi jeste neprisel
budu tam volat zitra a doufam ze se dozvim daleko vic informaci ohledne balicku
dochzi mi trpelivost a jsem nadmerne nedockavej
dneska sem volal na celni urad pro mezinarodni postu a dozvedel sem se ze maji velke mnozstvi zasilek takze to je ten zadrhel ze mi jeste neprisel
budu tam volat zitra a doufam ze se dozvim daleko vic informaci ohledne balicku
dochzi mi trpelivost a jsem nadmerne nedockavej
Tak to dofám že mi příde taky v cajku , už čekám skoro 3tejny už se na něj móóóóóc těším
-
- Administrator
cardy píše:mam ho od uzivatele libijaro
tak to ani reklamu nepotřebuje ... ono se někdy vyplatí lidem věřit a zaplatit za službu kterou možná nevyužiješ ale pak přijde problém a těch pár stovek na víc se zatraceně vyplatí ..
.
len taka zaujimavost: u sony psp ti vyreklamuju len vtedy ak mas viac ako 5 death pixelov...
-
Sony chce taky vydelat vsude Zlatej Apple..
a apple asi taky
Kód: Vybrat vše
u apple a ty mu rekli ze je iphone v poradku
-
Buh vi jak to vubec bylo.. Kazdopadne je pravda, ze tyhle spolecnosti proste berou prachy, kde to jde
Tak jelikož nějaký čas od posledního příspěvku utekl a žádné jiné téma zabívající se vadnými pixely jsem nenašel tak píšu sem. Mohl by mi někdo říct jak to platí u Iphone 3D co se týče vadných pixelů a reklamace? Přesné číslo? 5? Mám černý iphone 3G kupovany 14 dní zpátky u T-Mobile a za těh 14 dní se objevily už dva vadné pixely. Jeden menší přesně ve středu, a druhy ve spodní polovině. Nepředpokládám, že je to důvod k reklamaci, ale zajimalo by mě od kolika pixelů je možno reklamovat. Jestli se iphone bude držet tohoto standartu co týden to jeden pixel, tak to se u mě moc neohřeje
-
- Mírně pokročilý
Je to výrobce od výrobce samozřejmě... Třeba Samsung garantuje první 3 dny 0 vadných pixelů - jinak výměna. Apple asi bude reagovat podobně.
Jinak... Vadný pixel není až taková závada, pokud nikde uživateli nepřekáží. Mnohdy si ho ani nevšimnete.
Osobně jsem na iPhone neměl jediný DP. Na PSP taky ne. Jediné, kde se mi to povedlo bylo u HTC Kaiser, ale tam byl ve spodní systémové liště jeden vadný subpixel - (uměl jen RB - G nešla), a tak mě to nijak nevzrušovalo.
Pokud vám mobil vydrží pár let, stejně vám pak pixely začnou odcházet. Je to vlastnost... A záleží na výrobcích, jak si zakládají na špičkové kvalitě - garantují po koupi 0 vadných pixelů.
Jinak... Vadný pixel není až taková závada, pokud nikde uživateli nepřekáží. Mnohdy si ho ani nevšimnete.
Osobně jsem na iPhone neměl jediný DP. Na PSP taky ne. Jediné, kde se mi to povedlo bylo u HTC Kaiser, ale tam byl ve spodní systémové liště jeden vadný subpixel - (uměl jen RB - G nešla), a tak mě to nijak nevzrušovalo.
Pokud vám mobil vydrží pár let, stejně vám pak pixely začnou odcházet. Je to vlastnost... A záleží na výrobcích, jak si zakládají na špičkové kvalitě - garantují po koupi 0 vadných pixelů.
Možná budu působit jako detailista, ale prostě když si koupím zařízení, tak předpokládám to, že si kupuji 100% funkční věc. Bohužel trend moderní elektroniky se s cestou dokonalosti silně rozchází.. U Samsungu jak píšeš jsem tu záruku 3 vadných bodů využil hned 3x po sobě.. 3 monitory za 3 dny a všechny měly špatný 1 subpixel, tak jsem si nechal vrátit peníze a koupil sem si monitor jinde.. Kde jsem si ho předem odskoušel... Abych se vrátil k tématu.. Prostě když vím, že zařízení má vadu, tak mě to štve protože o té vadě vím a koukám na ní... I když u iphone to řešit nehodlám prozatím, jelikož stejně je displej stále někde ušmudlany, nebo je na něm par zrnet prachu či jiné havěti.. Takže potom se 2 vadne pixely přehlédnou. A hned je to o důvod víc být opatrny treba co se týče jailbreaku.. Nechci tu vyvolat flame o tom že jb nezpusobi ztratu zaruky a podobne.. to at se řeší jinde.. Snad mě chápeš.
-
- Mírně pokročilý
Naprosto chápu...
Ale problém je v tom, že u LCD technologie jsou death pixeli prostě vlastností. Není to vada. A popravdě, nijak to nepřekáží. To, že to psychycky uživatele dráždí je věc jiná.
Death pixel neznačí nefunkčnost. Prostě je to vlastnost. Nejde zajistit aby tam nebyly. Je to náhoda. To by museli všechny panely vyzkoušet v reálném nasazení... Ale kontrola probíhá tak, že se tam prostě pustí pár barev, a tím to hasne. Ty co mají velké fleky a viditelné DP se vyřadí, u těch ostatních si toho:
a) Nikdo nevšimne, protože jde třeba jen o subpixel
b) DP se vytvoří až během další manipulace a tak zjistit nejde
Je nepříjemný když svítí někde uprostřed. Ale tady je to už na výrobci, jestli chce zákazníkovy vyjít vstříc.
To je jako u aut... Pokud si koupíte nějaké luxusní, tak máte nějakou dobu servisování a další věci zdarma - v ceně auta, a výrobce se vám o to postará. Zato u ojetiny nebo levnějšího modelu tohle nemáte (nebo ne v takovém rozsahu).
Stejně je to i u monitorů, telefonů a všeho. Apple je ale z těch, co si potrpí na punc luxusu - mění i baterie v rámci záruky zdarma. Dokonce by měla probíhat i při poruše výměna kus za kus (to že naši opíci už nemají co vyměňovat, protože přesně nedodržují všechna ta pravidla, jak jsem zjistil, to je zase trochu jiná věc). Takže osobně si myslím, že pokud ten iPhone s DP přineseš jako reklamaci, uznají ti to. Apple si celkem potrpí na image a dojmu na zákazníka, proto mám rád jeho výrobky některých katerogií.
Prostě to zkus
Ale problém je v tom, že u LCD technologie jsou death pixeli prostě vlastností. Není to vada. A popravdě, nijak to nepřekáží. To, že to psychycky uživatele dráždí je věc jiná.
Death pixel neznačí nefunkčnost. Prostě je to vlastnost. Nejde zajistit aby tam nebyly. Je to náhoda. To by museli všechny panely vyzkoušet v reálném nasazení... Ale kontrola probíhá tak, že se tam prostě pustí pár barev, a tím to hasne. Ty co mají velké fleky a viditelné DP se vyřadí, u těch ostatních si toho:
a) Nikdo nevšimne, protože jde třeba jen o subpixel
b) DP se vytvoří až během další manipulace a tak zjistit nejde
Je nepříjemný když svítí někde uprostřed. Ale tady je to už na výrobci, jestli chce zákazníkovy vyjít vstříc.
To je jako u aut... Pokud si koupíte nějaké luxusní, tak máte nějakou dobu servisování a další věci zdarma - v ceně auta, a výrobce se vám o to postará. Zato u ojetiny nebo levnějšího modelu tohle nemáte (nebo ne v takovém rozsahu).
Stejně je to i u monitorů, telefonů a všeho. Apple je ale z těch, co si potrpí na punc luxusu - mění i baterie v rámci záruky zdarma. Dokonce by měla probíhat i při poruše výměna kus za kus (to že naši opíci už nemají co vyměňovat, protože přesně nedodržují všechna ta pravidla, jak jsem zjistil, to je zase trochu jiná věc). Takže osobně si myslím, že pokud ten iPhone s DP přineseš jako reklamaci, uznají ti to. Apple si celkem potrpí na image a dojmu na zákazníka, proto mám rád jeho výrobky některých katerogií.
Prostě to zkus
Zdravím, mam otázečku, v dolní polovině displeje ve středu mam tečku, vypada to na vetsi zrnko prachu protože to nejde ničím sundat a vadny pixel to neni. pac je to videt i u vypleho phonu. Myslite ze to jde reklamovat, docela to na displeji videt a stve me to?
-
- iPhoneHolik
Vypadá to na zrnko prachu mezi krycím klem a samotným displejem,můžeš to zkusit reklamovat pokud je to hodně viditelné a ruší při práci s iPhonem.
Původně jsem si myslel že je krycí sklo napevno přilepené k displeji ale videa ukazující rozebrání iPhone mě přesvědčili že tomu tak není a při sestavování se tam něco mohlo dostat,nebo později pokud je v některém místě netěsnost.
Původně jsem si myslel že je krycí sklo napevno přilepené k displeji ale videa ukazující rozebrání iPhone mě přesvědčili že tomu tak není a při sestavování se tam něco mohlo dostat,nebo později pokud je v některém místě netěsnost.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
osobne jsem zatim nenarazil na death pixely, ale spis na stuck pixely, jak na macbooku, tak na iphonu, nastesti u obou zmizely
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- iPhoneHolik
Ahoj Julku,
dik za tip lec moje pixely jsou ve spodni a horni casti obrazovky:
- horni: carka cca. 3mm pres logo Tmobile
- spodni: pravy dolni roh, cca. 30 bodu, ruzne rozmistenych, zacinajici presnev roho.
Je to videt pouze pri zapnutem iphone.
Nejaka rada na full-screen reseni? Zatim se mi nedari najit Doufam, ze to nejsou bad pixels po roce 1/2 roce pouzivani...
upman píše:
Ahoj Julku,
dik za tip lec moje pixely jsou ve spodni a horni casti obrazovky:
- horni: carka cca. 3mm pres logo Tmobile
- spodni: pravy dolni roh, cca. 30 bodu, ruzne rozmistenych, zacinajici presnev roho.
Je to videt pouze pri zapnutem iphone.
Nejaka rada na full-screen reseni? Zatim se mi nedari najit Doufam, ze to nejsou bad pixels po roce 1/2 roce pouzivani...
ahoj co to jsou bad pixels ja mám dolepod safari modrou tečku jde vidět jenom na černý
Ahoj mam ted druhy mesic novy ipod touch 2G a az vcera kdyz jsem si vic zesvetlil displej jsem nasel dole v pravym rohu takovou modro snad fialovou malinkou tecku ktera jde videt jen na cernym podkladu. Ne ze by to nejak moc vadilo ale prece jen za 11 000kc me to trochu depta Mam ho koupeny v istylu takze muzu kdykoliv reklamovat ale nevim jak btch jim to vysvetlil a taky nevim co to vlastne je asi prave ten mrtvy pixelik no.. Jen by me zajimalo jestli by to uznali?
-
- Moderator fóra
Pro vysvětlení: "dead pixel" je černý bod a je neopravitelný. Pak ještě existují "hot pixels", ty jsou bílé a "stuck pixels", které mohou být červené, zelené nebo modré. Všechny, kromě "dead pixel" jsou údajně SW opravitelné, dokonce existuje jakási aplikace, která je umí opravit. Víc informací ti dát nemohu, pomůže ti jedině hledat na internetu. Někdy tyto "stuck pixels" zmizí i samy. Někde se uvádí, že maximum takových vadných pixelů na iP je 3, ale to jsou pouze zprávy z různých zahraničních fór. Rovněž tak i tvrzení majitelů, že Apple takovéto telefony uznává k reklamaci a telefony jim vyměnili. Ale to již zde opakuji to, co bylo napsáno přede mnou.
-
- iPhonefil
zdravím vás, s tímhle mám zkušenost poměrně dobrou, jsem rypák, našel jsem po asi měsíci používání taky vadný pixel, napsal jsem do servisního střediska mejla, kolik je pixelů třeba k výměně kus za kus...stačí jeden, apple stoupá kde může u zákazníků, toto je až neuvěřitelné... poslal jsem jej tam, nejdřív ho vrátili, že se závada neprojevila, poslal jsem ho tam znovu a dali ho vedoucímu technikovi a ten ho našel a dostal jsem nový, takže je to i o tom, jestli ho vůbec najdou...navíc u mě byl malinký a bylo to vidět spíše za šera takže jsem se ani nedivil...
-
- iPhonefil
já tedy měl bílou tečku no...nevím jak se to nazývá
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Moderator fóra
Tak, jak jsem to napsal a dále viz Google.
takže do Britexu?Kotelnik píše:napsal jsem do servisního střediska mejla...
-
- iPhonefil
-
- iPhonefil
omlouvám se za pozdní odpověď, ale nezatrhl jsem si aby mi přišlo upozornění
-
- iPhone expert
ja daval iP do servisu(Britex) s jednim dead pixelem a prislo mi vyjadreni, ze minimum jsou dva...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
-
- iPhonefil
aha tak nevím jsem si jistý, že mě uznali jeden... tak si tam napiš a zeptej se jak to je...kdy to bylo?ten email samozřejmě mám, bylo to 17. 7., nevím třeba to apple změnil! Já nový dostal s jedním vadným!
-
- iPhone expert
presne uz nevim, kdy to bylo...
ale rekl bych, ze nejak podobneho data...
no.. uz to resit nepotrebuju, mezitim uz jsme dostal dvakrat novy iP za jine zavady
ale rekl bych, ze nejak podobneho data...
no.. uz to resit nepotrebuju, mezitim uz jsme dostal dvakrat novy iP za jine zavady
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
-
- iPhonefil
-
- Sons of Jailbreak
Co by jste dělali s tímhle? celkem dost mě to štve, ale nevím jestli to má cenu opravovat u 2G, když stejně plánuju koupit 4G až vyjde
edit: tady je to ve větším
edit: tady je to ve větším
Naposledy upravil(a) jerrx dne pát úno 26, 2010 2:26 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
MacBook Pro | OS X 10.10
-
- iPhonefil
myslíš ty linky nahoře ůplně?
-
- Sons of Jailbreak
jo, vyfotil bych to líp, ale mam divný foťák..
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
MacBook Pro | OS X 10.10