Ahojte všem, jsem na fóru nová a iphone mám chvilku, ale měla jsem s ním několik trablů při nastavení a s jedním z nich se chci poděli, vzhledem k tomu,že sama jsem měla s nastavením emailu (na seznamu) problém a prolezla jsem toho skutečně hodně, než se mi vše podařilo
Takže níže je popis jak si bez problémů nastavit email na iphonu, který máte na seznamu - napíšu to polopatě, tak snad to pochopíte
1) otevřete ikonku Mail
2) kliknout na ostatní (dole)
3)do pole Jméno: vaše jméno
4) do pole Adresa : váš email (celý, vč. domény)
5) do pole Heslo: vaše heslo
6) do pole popis: poište si název této schránky dle libosti např: Email na seznamu, soukromý email atd.
7) nahoře klikněte na POP
v polích jméno, adresa a popis budou již údaje, které jste vyplnili dříve
9) do pole hostitel zadejte pop3.seznam.cz
10) do pole uživatel vaši celou email adresu
11) heslo
12) server odchozí pošty zadejte dle vašeho operátora!! - v mém případě Vodafonu - smtp.vodafonemail.cz
13) dejte vytvořit, či uložit, nepamatuji si přesně (píši sem vše popaměti)
14) vyskočí hláška o SSL, dejte ANO!
Pošta, pokud jste vše správně zadali, by se Vám měla automaticky stáhnout bez problémů. Emaily mi zůstali i na serveru! Mám os4 a automaticky jsem měla v Nastavení - Mail,Kontakty,Kalendáře - váš vytvořený účet - ostatní přednastaveno, aby se zprávy ze serveru nemazaly nikdy!!
Největší problém byl s odesíláním pošty! Ten jsem vyřešila následovně - pokud jste jako server odchozí pošty uvedli tak jak jsem popsala výše a jste připojeni k netu přes wifi tak se Vám email neodešle!! Musíte být buď z dosahu wifi,popřípadě ji vypnout a následně se Vám email odešle skrze mobilní data! Hurá
Vesměs jsem tedy vše vyřešila, jediné, co jsem doposavaď nezvládla je odeslání pošty přes wifi, skrze jiný odchozí server, btw smtp.seznam.cz přes wifi prostě nepošle
Pokud by tedy někdo věděl i radu na toto, velmi ji uvítám
Ještě jednou zdůrazňuji, že nejsem žádný expert, můj popis je čistě na základě mojí zkušenosti, tak snad někomu pomůže!
Pekne,to tu chybelo.Tema presunuta do spravne sekce.jackie
nastavení emailu (email.cz) na iPhone 3GS
Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
-
- Host
-
- Moderator fóra
Re: nastavení emailu (email.cz) na iPhone 3GS
Podívej se na tohle viewtopic.php?f=13&t=17523&p Řeší to veškeré problémy s E-maily v iPhone.
Iba dodam že ak už máte v iPhone synchronizovani mail od Google [Gmail].
Namiesto 1 kroku (kliknut na mail) musíte ísť do nastaveni a nájsť položku mail,kontakty,kalendare pretože ak už máte v schranke aktívny email acc dá sa pridávať len cez nastavenia.
Namiesto 1 kroku (kliknut na mail) musíte ísť do nastaveni a nájsť položku mail,kontakty,kalendare pretože ak už máte v schranke aktívny email acc dá sa pridávať len cez nastavenia.
-
- Mírně pokročilý
nastavení emailu (email.cz) na iPhone 3GS
saadet píše:
Vesměs jsem tedy vše vyřešila, jediné, co jsem doposavaď nezvládla je odeslání pošty přes wifi, skrze jiný odchozí server, btw smtp.seznam.cz přes wifi prostě nepošle
Pokud by tedy někdo věděl i radu na toto, velmi ji uvítám
Pro odesílání zpráv přes wifi si přidej ještě smtp server poskytovatele. Já to mám například smtp.chello.cz. Mezi těmito servery si pak můžeš libovolně přepínat. Nejde to ale u veřejných sítí, kde neznáš poskytovatele.
-
- Host
to snoopy: díky za opravu/úpravu