Appstore a odecitani na ucte 50,-
Appstore a odecitani na ucte 50,-
Ahoj, potreboval bych poradit, zdali se da nejak reklamovat platby na App store.
Kupuji aplikace v mobilu a tojen ty ktere jsou v akci za 0,79 euro a z uctu se mi uz 4x po sobe odecetlo 50,- a to jsem koupil aplikace vsechny 4 za 0,79euro. Kde je chyba ???
Jinak potvrzeni o zakoupeni mi na mail chodi nekdy i s tydennim zpozdenim.
Kupuji aplikace v mobilu a tojen ty ktere jsou v akci za 0,79 euro a z uctu se mi uz 4x po sobe odecetlo 50,- a to jsem koupil aplikace vsechny 4 za 0,79euro. Kde je chyba ???
Jinak potvrzeni o zakoupeni mi na mail chodi nekdy i s tydennim zpozdenim.
-
- Starý pes fóra :)
Re: Appstore a odecitani na ucte 50,-
pokud jsi něco měnil na účtě iTunes, tak je možné, že je tato suma jen zablokovaná pro ověřnení účtu v bance, za chvíli to bude zpátky.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
Jinak to, ze doklady na mail chodi se zpozdenim je zcela normalni chovani. Dival jsi se do historie nakupu, jestli tam opravdu mas 4x aplikaci za 0,79euro?
Life sucks. And then you die.
Carabei píše:pokud jsi něco měnil na účtě iTunes, tak je možné, že je tato suma jen zablokovaná pro ověřnení účtu v bance, za chvíli to bude zpátky.
A myslis ze to je jako u kazde aplikace ? Ty aplikace jsem koupil ted v poslednim tydnu a predtim to bylo normalni. odecitalo se max 25,- dle kurzu.
na ucte jsem nic nemenil akorat jsem preinstalovaval WINDOWS a posleze znovu instaloval iTunes.
-
- Host
Mám stejný problém, při registraci jsem zadal kreditku, ale zatím jsem stahoval jenom FREE aplikace a 2x po sobě mi odečetli 50.36 Kč, pokud tohle bude dělat každý den, tak budu brzo žebrat
)) Jinak Iphone jsem aktivoval teprv předevčrejškem, ale pokud to je jenom ověření, tak by měli strhnout jenom jednou krát ne ???
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Moderator fóra
ano, melo by pouze jednou...koukni se na iTunes do Purchase History...najdes ji tak, ze zvolis zalozku Store-> View My Account -> Purchase History zda tam nemas nejaky nakup..
pripadne zkus vznest dotaz na AppleStore
pripadne zkus vznest dotaz na AppleStore
-
- Host
tvosi: tak dnes jsem se díval a je tam jenom FREE, a ty peníze co mi strhnout z kreditky na ověření, to mi pak pošlou zpět ne?
-
- Moderator fóra
myslim, ze az si koupis neco placeneho, tak ti to mezi sebou pokrati ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
No mne strihli za angry birds 1euro
doteraz sa mi nič nevratilo. Po aktivovani credit karty mi stiahlo 2x 2.5euro a po mesiaci sa nic nevracia
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Máte někdo nějaké informace ohledně strhávání peněz z účtu?
Mm od iTunes celkem 4 blokace na platbu á cca 50Kč (2?). Zatím se mi nic z účtu nestrhávalo (pouze si zablokovali), ale je mi divný, že ta jedna blokace je z datumu kdy jsem určitě nebyl doma.
Díky za informace.
Mm od iTunes celkem 4 blokace na platbu á cca 50Kč (2?). Zatím se mi nic z účtu nestrhávalo (pouze si zablokovali), ale je mi divný, že ta jedna blokace je z datumu kdy jsem určitě nebyl doma.
Díky za informace.
Tak mam pro vas novou skutecnost, zase jsem stahl free app a zase z kreditky 50,- dolu uz jsem pred 3dny psal na apstore o vysvetleni a zadna odpoved a to mi pritom prisel mail ze do 24h mi odpovi dnes to je 3den a zadna odpoved proste nic!
Tak jestli to tak pujde dal tak apple krasne vydelava!!
Podotykam ze jsem nikdy problemy nemel az ted posledni 4mes. mozna i vic....
a to vlastnim iPhona 3g 2roky a vzdy se strhavalo tak jak melo ted se bojim koupit FREE aplikaci nebo hru. uz me to na FREE app prislo na 300,-
Tak jestli to tak pujde dal tak apple krasne vydelava!!
Podotykam ze jsem nikdy problemy nemel az ted posledni 4mes. mozna i vic....
a to vlastnim iPhona 3g 2roky a vzdy se strhavalo tak jak melo ted se bojim koupit FREE aplikaci nebo hru. uz me to na FREE app prislo na 300,-
-
A co se pise v tech potvrzovacich mailech? Tam mas normalne napsanou koupi neceho za $0 ?
Life sucks. And then you die.
-
- Host
ty peníze vám strhnou i za to, že jste si dali ten nick, za změnu informaci atd.. pokaždé. Od té doby co jsem si nehral s údajema, tak už mi nic nestrhávají.
Podívejte se, jestli se vám ty peníze opravdu strhli z účtu, nebo jsou pouze zablokované (blokace z platebních operací). U mě je zatím pouze zablokovali, ale z účtu stále neodešli. Jedna blokace končí 7.8.2010 tak po tomto datumu budu chytřejší.
-
- Host
Ano, zřejmě akorát blokují, protože když mi to zmizlo z blokace, tak nic se mi nestrhlo v historii, ale jestli opravdu mi to nestrhlo tak nevím, protože ČSOB má posr***ej banking s tím novým vzhledem ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Stejná zkušenost, platby se odečítají a nevím za co, když jsem jim psal, tak mi odpověděli na něco uplně jiného, pekně me to štve, platim a nevim za co, je to malá částka, ale když si představim, od kolika lidi to na světě berou! Nechtěl by nějaký zaměstnanec Apple vysvětlit jak to je, protože jejich anglická podpora je asi automat, co odpoví co chce. Díky
co vim, tak Apple tuto castku vzdy vrati, jeste nikoho neokradl. Sleduj svuj ucet.
Tak jsem koukal na svůj účet a zjistil jsem, že tyto peníze jsou pouze blokovány, ale účet neopustí. Včera mi skončili blokace a peníze normálně zůstanou na účtu. Problém je, že obvyklá doba blokace je cca 20dní po kterou jsou peníze na účtu blokovány a Apple nepošle přikaz ke zrušení blokace, ale čeká až samovolně vyprší.
Ostatní obchodníci fungujou tak, že při platbě si peníze zablokují a pak do cca 2-3 dnů si peníze buď strhnou, nebo zruší blokaci (při zrušení transakce)
Ostatní obchodníci fungujou tak, že při platbě si peníze zablokují a pak do cca 2-3 dnů si peníze buď strhnou, nebo zruší blokaci (při zrušení transakce)
-
- Mírně pokročilý
Delsi dobu jsem na appstore nebyl a najednou to po me chtelo znovu zadat v ipadu i v iph4 security kod kreditky tak jsem ho zadal. Dnes koukam na ucet a mel jsem tam 2x cca 49czk jako nezauctovane tak jsem tapal a vsude v panice menil hesla
no po zrale uvaze a datumech mi to asi doslo... neb jsem jeste stihnul 2x neco zmenit v itunes vcetne panickeho vymazani karty
a najednou tam uz tech 49czk bylo 4x...
Asi si tim overujou kartu a predpokladam, ze mi to pak vrati...ikdyz nevim, protoze jsem ji smazal
no stejne 09 konci a budu muset vsude zadavat novou ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Asi si tim overujou kartu a predpokladam, ze mi to pak vrati...ikdyz nevim, protoze jsem ji smazal
12 Max
ja som si zalozil asi pred tyzdnom ucet s kreditkou, nakupil som aplikacie za cca. 25e, v ten den mi to normalne odcitalo a bol som spokojny .. dnes mi prisla dalsia notifikacia na mail, ze mi strhli dalsich cca. 25e .. hned som dostal paniku a tak som si to tu trosku presiel a cital som tu o zablokovanych a odblokovanych platbach, tak som siel do ebankingu a zistil som, ze tam mam ze mozem pouzit o 25e menej, ale na ucte mam o tych 25e viac, cize su ako keby len zablokovane, to znamena, ze mi ich uz neodcita? chcel som niekde pisat mail, ale neviem kam :-/ dakujem za odpoved
-
- iPhone expert
No tak jsem si projel tedka ucet a stav je asi takovej:
Pri zalozeni uctu: blokovano 1.98E
Nasledne jsem provedl zmenu nicku: blokovano 1.98E
Takze bych rekl ze jakmile zmenite neco v udajich na iTunes, tak vam zablokuji 1.98E, aby zjistili ze ucet kterej tam mate je stale funkcni, i kdyz nemenite nic co by s tim uctem/kreditkou souviselo. Proste to tak maji udelane. Blokace sami nezrusi, cekaji az vyprsi (ja je mam blokovano z 10.8. a zatim tam stale blokace visi).
Pak uz tam mam strahavany odpovidajici penize za nakupy, vzdy s nejakym spozenim. Jako treba nakup 17/8 - penize strzeny 23/8
Pri zalozeni uctu: blokovano 1.98E
Nasledne jsem provedl zmenu nicku: blokovano 1.98E
Takze bych rekl ze jakmile zmenite neco v udajich na iTunes, tak vam zablokuji 1.98E, aby zjistili ze ucet kterej tam mate je stale funkcni, i kdyz nemenite nic co by s tim uctem/kreditkou souviselo. Proste to tak maji udelane. Blokace sami nezrusi, cekaji az vyprsi (ja je mam blokovano z 10.8. a zatim tam stale blokace visi).
Pak uz tam mam strahavany odpovidajici penize za nakupy, vzdy s nejakym spozenim. Jako treba nakup 17/8 - penize strzeny 23/8
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm