Nejde hovorový reproduktor

Odpovědět
jerabek-j

Nejde hovorový reproduktor

Příspěvek od jerabek-j »

Zdravim, měnil jsem si prasklý zadní kryt, a stala se nehoda :) před osazením skla a posledních 3 kontaktů jsem iPhone nedopatřením zapnul. Zřejmě jsem tak při zasouvání kablíku od modulu pro pohyb. senzor a repoduktor zkratoval kontakty na kablu nebo něco na desce a od té doby nejde hovor. reproduktor - mám tři podezření - buď odešel jen reproduktor, nebo modul na kterém je nebo něco na desce. Pokud máte podobné zkušenosti nebo tip budu rád, dík ;)

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Nejde hovorový reproduktor

Příspěvek od matouch350 »

S největší pravděpodobností si jen špatně zasunul konektory, které vedou od displejové části. Myslím, že jen tak lehce to tam nevyskratuješ ;-) Takže bych nejprve zkusil znovu rozdělat a pořádně připojit všechny kablíky a pokud to nepomuže, tak nejjedodušší bude odnést do servisu aspoň na diagnostiku.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM

Bajzik

Příspěvek od Bajzik »

:arrow:

Obrázek

Zapoj tam kde to je červené kábel tak, že najprv dock otvoríš, strčíš doň kábel, dock zavrieš. Je to veľmi jemné, takže pri zatváraní a zapájaní ďalších káblov sa tento kábel často odpojí. Ak dobre hádam tak ti ani displej nezhasne pokiaľ ho dáš k uchu.

jerabek-j

Příspěvek od jerabek-j »

Znova připojovat jsem to už zkoušel, čistil kontaktní plošky lihem...Zasouvat šel docela špatně,takže jsem na to používal pinzetu a docela silně...(párkrát jsem iPhone rozebíral i před poruchou), myslíte si že by to mohlo být jen poškozeným kablíkem ? Když budu kupovat náhradní díl tak chci jít na jisto, jinak bych to radši odnes do servisu

Bajzik

Příspěvek od Bajzik »

Ak ti telefon ani nezhasne , ked si ho pri hovore prilozis k uchu, je to proximity senzor.

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od matouch350 »

A odpojuješ kabel správně? Ten jeden se musí jakoby odklonit ta pacička u konektoru a teprve pak vytáhnout. To by mohl být i důvod proč ti to jde tak ztuha zasunovat.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM

jerabek-j

Příspěvek od jerabek-j »

matouch350: a sme doma :D Ja si říkal že by to neudělali takhle debilně :)
Bude poškozenej asi kabel, momentálně nejsem doma a nemám nářadí, ale pamatuji si že byl tím násilným zasouváním už hodně poznamenanej....novej modul je už na cestě tak do týdne dám vedět jak to dopadlo. Dík všem :)

Bajzik

Příspěvek od Bajzik »

že najprv dock otvoríš, strčíš doň kábel, dock zavrieš

Myslím že som to napísal dosť jasne dokonca aj obrázok priložil :!: :roll:

Odpovědět