Registrace do AppStore (US vs CZ) + platba

Odpovědět
lathspell

Registrace do AppStore (US vs CZ) + platba

Příspěvek od lathspell »

Potřeboval bych od zkušených iphonystů pár rad.
Chci si koupit IP4 a stáhnout si i nějaké aplikace (navigaci, imovie, google earth..).
Chtěl bych vědět jestli se mám zaregistrovat na český appstore nebo na us? V cz prý není tolik věcí jako v us. Jak je to s navigacema? Chtěl bych aby na mě mluvila pokud možno česky, ale nikde jsem se nedočetl jestli to umí jen navigace z cz appstoru nebo i z us? btw. kterou navigaci byste mi doporučili?
Platba za aplikace je jen v $ že? Kolik si banka (mám čsob) bude zhruba strhávat za platbu v cizí měně? Pokud si budu kupovat víc aplikací který stojí třeba jen 0,99$, nerad bych aby ty poplatky pak byly dražší než ty aplikace, takže jde platit i přes paypal?
Taky kdybych chtěl platit jak kartou, tak i přes paypal, můžu při registraci zaškrtnout víc políček nebo si musím zvolit jen jednu možnost?

Vím že odpovědi na moje otázky tady na fóru určitě někde budou, ale je tu toho tolik že ani po 3 hodinách pročítání jsem to nemohl najít, takže díky za odpověď.

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Registrace do AppStore (US vs CZ) + platba

Příspěvek od ScorpionSX »

Môžeš si spraviť registráciu aj tam aj tam. Ale US účet budeš mať asi len na free aplikácie, lebo ho budeš musieť "dobíjať" cez kupóny pre iTunes (nádeš odkazy aj tu na fóre). Napríklad také Google Earth je z nepochopitelných dôvodov len v US Appstore, takže je fajn mať obidva.
Navigácia bude pravdepodobne aj v češtine, ale ako som hovoril, tú si radšej kúp cez CZ účet a budeš mať istotu. Doporučiť neviem, nepoužívam na iPhone žiadnu.
Platba je v EU v ? a v US v $. Strháva sa ti presne len čiastka za aplikáciu, nič viac. Je to ako klasická platba kartou v obchode.
Paypal myslím funguje len v US, ale opäť len s platnou US adresou zadanou v Paypal a kartou registrovanou v USA.
Keď zvolíš platbu kartou, tam len zadáš číslo karty a CVV a máš to.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

ronny

Příspěvek od ronny »

Já mám Google Earth v českém appstore.

lathspell

Příspěvek od lathspell »

Takže jestli jsem to správně pochopil tak s českou kreditkou můžu platit jenom na cz appstore a na us mi to nevezme? A ani paypal s cz kartou na us nejede?
Jakým způsobem teda můžu na us appstoru kupovat aplikace, resp. jak do us appstoru narvu prachy? Cosi sem tu našel o gift cards, ale sem z toho volaký zmetěný, takže jestli sem to dobře pochopil tak: s cz kartou si zařídím paypal a pak si na ebay nebo jinde koupím gift card, kód nahraju do us appstore a pak můžu kupovat aplikace jo?

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

@ronny: Ajo fakt, aj v českom Appstore už je...zase sme na SK trochu pozadu :D

@lathspell: Pochopil si to správne. Paypal s CZ kartou na US nejde, ani česká kreditka. Jedine tie gift cards čo sa dajú kúpiť na nete. Tam je to presne tak ako si napísal.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

lathspell

Příspěvek od lathspell »

a nějaký odkaz kde se dají ty gift cards koupit?
Ještě mám jeden dotaz: když se registruju na itunes tak mám defaultně zvolený region jako cz a nejde to při registraci změnit (itunes sem stahoval z apple.cz), takže se registruju na cz appstor? Jenom abych věděl jestli sem má cenu zadávat kreditku (když navigaci budu asi kupovat na cz appstoru..). A taky jak se mám místo na cz appstore zaregistrovat na us? Dík

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Odkaz na spolahlivý nákup gift cards nájdeš aj tu na fóre, použi vyhladávanie, niekde to tu bolo celkom nedávno.

Región v iTunes zmeníš tak, že si v okno s Appstore scrolluješ dole a tam vpravo v rohu je česká vlajka, tak po kliknutí na ňu si môžeš ten región zmeniť. Ale na začiatok sa regni na českom store a uvidíš či budeš niečo postrádať.
Ak by si chcel aj US účet, tak zase tu je niekde thread kde ti ho na požiadanie vytvoria aby si s tým nemal starosti.
    ObrázekObrázekObrázek

milan2022
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od milan2022 »

Gift cards mozes kupit napriklad tu,je to overeny predajca

http://itunes-express.web.officelive.com/default.aspx

us ucet ti moze vytvorit niekto aj na fore je tu niekde o tom tema :)

lathspell

Příspěvek od lathspell »

nevím proč, ale u žádné aplikace se mi nezobrazují dole komentáře a její hodnocení :( (jestli tam teda vůbec něco takovýho je). Nevíte čím to je? Normálně sem přihlášenej ale mám tam jenom popis dané aplikace a nic víc :(

jnoveek

Příspěvek od jnoveek »

ja som mal JB a teda vsetky naviganie som vyskusal a podla mna navigon je asi naj.. dobre ovladanie, mapy, keby som mal kupit tak kupim navigon...

Odpovědět