Oprava Iphone - mechanicky poškozený display

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Oprava Iphone - mechanicky poškozený display

Příspěvek od Moren »

No asi bych mel vse uvest na pravou miru. Kdyz ctu tu chvalu na me technicke schopnosti, skoro bych si sam sobe dal i neco opravit. :)

V realu je to tak, ze pracuji ve firme, kde mame servisy na mobily a jelikoz jsem mel jeden vadnej iPhone, mohli kluci zkoumat a testovat a tak se to naucili. Tedy vymenu displeje i cehokoli dalsiho udelaji, ale problem je s dily. Ty v servise samozrejme nemame. Ovsem na internetovych obchodech, aukcich a tak lze nalest par veci. Takze pokud si donesete dil, kluci v servisu to za par stovaku za praci vymeni. Tot vse. Nejsem odbornik, pouze dohazovac. :)

Nejake dily lze objednat pres M29 zde na foru. Neco hledejte na ebay, neco na Brando shopu. Existuji ale i jine obchody. Hledejte iPhone parts a urcite najdete.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

ten rozbitý iPhone to byl ten můj ? 8)

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

M29
Starý pes fóra :)

Příspěvek od M29 »

hannawald píše:je tu jeste nekdo, komu nepraskl display? :shock:

Ono to bude tím, že iPhonáři nejsou zvyklí mít ochrannou fólii na displeji (i když možná jsem to zakřikl, protože zrovna včera jsem doprodal poslední fólie :-D ale když se jedná o kvalitu, tak netřeba šetřit a ty co jsem měl, byly jedny z nejlepších). Ona není jen proti poškrábání, ale díky tomu že je to jakási druhá vrstva s jiným indexem pružnosti, než je sklo, tak ten otřes při pádu rozloží. Navíc mít iPhone v nějakém pouzdérku také není k zahození, nosit ho jen tak po kapsách, nebo v nějaké fusekli také nebude to pravé ořechové.

hannawald

Příspěvek od hannawald »

nijak nepochybuju o konstrukcni kvalite iphonu, pouzite materialy jsou fakt oproti beznemu dnesnimu mobilnimu standardu luxus. nicmene po shlednuti par crash testu na youtube jsem mel dojem, ze je iphone display takrka neznicitelny a ted se mi zas zda, ze je sice hodne tezko poskrabatelny, nicmene pri padu rad praska, mozna uz je moc velky...

pouzdro neni reseni pro kazdeho, kapsa je proste kapsa...folie na display, kdyz se dobre nalepi, nemuze nikomu vadit a ja ji povazuju za samozrejmost, ale je otazkou, na kolik to pomuze...

tak si rikam, jestli pri padu nejakyho plastovyho WM zarizeni (taky to ma velkou obrazovku) to neodnesou plasty, zatimco u kovovyho iphonu rovnou display...

M29

Příspěvek od M29 »

hannawald píše:tak si rikam, jestli pri padu nejakyho plastovyho WM zarizeni (taky to ma velkou obrazovku) to neodnesou plasty, zatimco u kovovyho iphonu rovnou display...

Právě, on ten kov ten ráz přenese na sklo a to je oproti kovu vyrazne krehci a tak praska. Proto casto praskne jen horni sklenena vrstva, jenze jak muze Moren potvrdit, oddelovat a slepovat digitizer a LCD displej moc nefunguje :-/

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Julek píše:ten rozbitý iPhone to byl ten můj ? 8)

Ano, to byl tvuj. :)

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

hmm tak dneska sem si nechal opravit ten displej na miste doporucene Morenem, byl sem mile prekvapen dostupnosti, je to hned u metra Andel, a take rychlosti (prisel sem kolem 15:15, v 18:00 sem si pro nej prisel), displej vymenili vyborne a poplatek za praci cinil 400 Kc, ALE je tu mensi problem, zda se ze mi technici udelali neco s antenou, protoze opravdu signal oproti drivejsku dost blbne a casto ani neni, a jeste sem si vsim jedne podivnosti a to ze pod otvorem na sluchatko (na telefonovani) jsou videt nejake vnitrni soucastky, coz driv nebylo, jelikoz uz nemam cas dneska ani zejtra, zajdu tam tedka ve stredu at se mi na to panove kouknou, skoda no, byl sem dost stastnej, protoze po dlouhe dobe sem mel opet plnohodnotny iPhone a ted tohle... :(

Krlesh
Host
Host

Příspěvek od Krlesh »

Chtěl bych se zeptat Morena jestli by mi v tom servise udělali a tak banální věc jako je čištění... Založil sem debatu o prachu pod sklem iphonu a dostala se mi na tebe reference... Šlo by jen o to sejmnout kryt a sklo poradne ofouknout stlačeným vzduchem... Šlo by to? Díkes...
PS o podporu fora se pak samo postarám :mrgreen:

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

s tim sklem je problem, ze oddelit ho od dotykove plochy je velice problematicke, je tam nejaky gel, a musite byt uz opravdu profik abyste tem gel zachovali a pak dat sklo zpet tak aby nevznikli mapy, takze je to dost riskantni, Moren ti povi vic, tohle vsechno vim od neho

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Zalezi kde presne ten prach je. Ale skoc tam, ten technik co to dela uz o tom vi asi docela dost. :)

Jinak pokud jsou tam videt nejake soucastky, tak je to spatne secvaknute. Asi spechal a nedomackl to. Urcite se tam stav, to by melo byt na pockani.

verner5

Příspěvek od verner5 »

morene prosim napis mi an 262251304 potrebuju taky vymenit sklo na iphonu dovezu ho kamkoliv a zaplatim kolik budes chiti moooc to potrebuju dik

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Odpoved mas v PM.

cj23

Příspěvek od cj23 »

prosim vas kde najdu ten servis telefonu na andelu,uz jsem zoufaly napred mi iphone upadl a prestal funguvat home button procetl jsem nejaka fora, kde jsem se dozvedel, ze by to mohl byt uvolneny konektor na motherbardu, tak jsem telefon rozebral a opravdu byl ten konektor nakrivo povysunuty,vse jsem zapojil zpet home button funguje,ale prestal mi fungovat touch screen asi 20x jsem to vse rozebral a zase slozil,ale vysledek porad stejny tak uz fakt nevim,restart i restore jsem zkousel nic nepomohlo :(

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

viewtopic.php?f=3&t=3211

pozice

a pro upresneni je to hned naproti vychodu z metra, vynikajici dostupnost :)

cj23

Příspěvek od cj23 »

diky moc za info ilijusin hned zejtra tam bezim

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Mobilpohotovost ti opravy IPHONE? To je husty.

penguin
Host
Host

Příspěvek od penguin »

Tenhle odkaz tady jeste (mozna) nebyl.

link na eshop smazán, kdo chce nejlevnější displej si najde ... Julek

Asi nejlepsi cena na LCD displej.

ino

Příspěvek od ino »

nema nekdo jeden digitizer (kryci sklicko, lcd, touchscreen) navic na prodej? jinak objednam z ebaye za 160-190$...

M29

Příspěvek od M29 »

Byl jsem opět ukecán na dovezení kompletních LCD displejů pro iPhona. Takže cca do 14 dnů by měly dorazit, kdo má zájem, ať mi napíše. Cen se opět předpokládá 2400 Kč, pokud Tůma, nebo Topol nebudou mít v novinách blbý kecy a nesrazí korunu k dolaru.

Diablo

Příspěvek od Diablo »

M29 píše:pokud Tůma, nebo Topol nebudou mít v novinách blbý kecy a nesrazí korunu k dolaru.

V tom pripade se rovnou pripravte na Vyssi cenu :D ....

Lanex

Příspěvek od Lanex »

ilijusin píše:s tim sklem je problem, ze oddelit ho od dotykove plochy je velice problematicke, je tam nejaky gel, a musite byt uz opravdu profik abyste tem gel zachovali a pak dat sklo zpet tak aby nevznikli mapy, takze je to dost riskantni, Moren ti povi vic, tohle vsechno vim od neho

Měnili jsme samotné sklo před několika dny. Ten gel (lepidlo) tam nemůžeš nechat ani náhodou, ten se musí sundat. Chová se jako silikon. Chce to nervy ale jde to, horší je sundat to rozpraskaný sklo, musíš to postupně lámat a lámat. Ale vyměnit to sklo jde, možná dodám fotky z průběhu akce...

Gounes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gounes »

Na LCD se mi objevil DEAD pixel , tak sem ho zmackl aby zmizel a on zmizel ale po nekolika dnech se obevily dalsi jeho bratricci :oops: a navic ted uz tam je mensi mapa - takze sem si z Ebay obednal LCD a chystam se na vymenu - pokud se to povede tak se tu brzo obevi moje nove video kde krok za krokem bude tato vymena provedena :wink:

baldy
Host
Host

Příspěvek od baldy »

@lanex. Mám rozbité sklíčko, a čakám na nové, ktoré by mi malo dojsť každým dňom. Ak by sa dalo, bolo by veľmi fajn ak by si tu pastol fotky.

Ďakujem

Lanex

Příspěvek od Lanex »

až budu doma, vystavím je. A ať se ti to podaří!

MiBi-MacZone.CZ

Příspěvek od MiBi-MacZone.CZ »

Lanex píše:
ilijusin píše:s tim sklem je problem, ze oddelit ho od dotykove plochy je velice problematicke, je tam nejaky gel, a musite byt uz opravdu profik abyste tem gel zachovali a pak dat sklo zpet tak aby nevznikli mapy, takze je to dost riskantni, Moren ti povi vic, tohle vsechno vim od neho

Měnili jsme samotné sklo před několika dny. Ten gel (lepidlo) tam nemůžeš nechat ani náhodou, ten se musí sundat. Chová se jako silikon. Chce to nervy ale jde to, horší je sundat to rozpraskaný sklo, musíš to postupně lámat a lámat. Ale vyměnit to sklo jde, možná dodám fotky z průběhu akce...

Opakuji po 106 , vymenit sklo v beznich podminkach je TEMER nemozne. Velmi zalezi, JAK puvodni sklo poskozeno a JAK je prilepeno ( lisi se to kus od kusu ). Pokud se to nekomu POVEDLO bez map na LCD displeji anebo poskozeni touch vrstvy , tak to byla NAHODA , nikoliv bezne opakovatelna akce.

aleshaak

Příspěvek od aleshaak »

Tak me se to sklicko odlepit podarilo, byla to piplacka ale koukal jsem u toho na serialy a utekolo to docela docela rychle :) Bohuzel jsem v levem dolni rohu trosku poskodil touch vrstvu.LCD je ale v poradku. Nevit jak je to s vymenou touch vrstvy? Jde vymenit samostatne? Nebo je k LCD taky nejak prilepena ? Ono je to i tak pouzitelene, ale obcas otravne :)

Lanex

Příspěvek od Lanex »

MiBi-MacZone.CZ píše:Opakuji po 106 , vymenit sklo v beznich podminkach je TEMER nemozne. Velmi zalezi, JAK puvodni sklo poskozeno a JAK je prilepeno ( lisi se to kus od kusu ). Pokud se to nekomu POVEDLO bez map na LCD displeji anebo poskozeni touch vrstvy , tak to byla NAHODA , nikoliv bezne opakovatelna akce.

Souhlasím se vším co píšete. Také bych to podruhé nedělal, a raději doporučim vyměnit celý display. Ale vždycky budou lidi, kteří jsou technicky "odvážnější" a pokusí se vyměnit si to sklo samy s tím, že když se to nepovede, tak si holt nechaj vyměnit celý display za 4500. Protože když se to náhodou povede, bude oprava stát jen nějakých 600. Jinak že vzniknou nějaký ty mapy na displeji, to myslím můžu i zaručit :)

web.pavlik

Příspěvek od web.pavlik »

Hoši chci se zeptat koupil jsem si novej displej na ebay je zvlášť LCD, Krycí sklíčko digitizér jako to co skenuje otisky u toho nebylo ale můžu to použí z toho starčího displeje .. Chci se jen zeptat jak oddělit LCD a sklíčko a pak to zas slepit tak jak to má být nebo jestli mi to někdo udělůá dík

beYYYk

Příspěvek od beYYYk »

Dobrý den. Prasklo mi sklo viz. foto. Displej ale na dotyk funguje, takze se nabzí jen výměna skla , které stojí 300 kč. Je to opravdu tak riskantní? Mněl bych si radši zapltit těch 1500 kč za dotykový panel a sklo? Děkuji za rady.

http://s1.imgupload.cz/img/--/351/090Qf/IMG_0588.JPG
foto

JohnXTC
Host
Host

Příspěvek od JohnXTC »

iPhone opravy pro jizni cechy

Zdravim vsechny, pokud potrebujete servis na iPhone 2G-3G-S
(vymena skla , mikrofonu ci repreacku, atd...)

nevahej me kontaktovat pres PM

Dekuji

patrik.marek12

Příspěvek od patrik.marek12 »

Přidávám se k beYYYk a jeho dotazu. Potřeboval bych ideálně v Praze opravy co nejlevnější a co nejrychlejší. Nějaký tipy?

M29

Příspěvek od M29 »

patrik.marek12: Já být tebou neřeším to "nejlevnější", ale spíše poměr cena:výkon, protože to nejlevnější řešení může být v důsledku pěkně drahé, ale to platí obecně, že :-)

Jinak pokud se na to cítíš, tak sklo mám za 328 Kč vč. DPH a daň.dokladu, bez papírů to můžeš mít i levněji, ale není to nic závratného :-) Ohledně výměny doporučuji YouTube s tím, že ať si každý uvědomí, že ten, co to natáčel už otevřel hezkých pár desítek iPhonů a tak mu to půjde od ruky, což jinému nemusí.

Jinak jsem z Prahy, takže není problém se domluvit.

Odpovědět