Home button nereaguje

Odpovědět
Marcus_Kaktus

Home button nereaguje

Příspěvek od Marcus_Kaktus »

Ahoj mam iphone 3g 8gb cca měsic koupil jsem ho v USA jetej tlačítko šlo hůře mačkat a dneska to vypadá že odešlo co jsem se tak informoval tak oprava Home buttonu se musí řešit pomocí výměni digitizeru je to tak nebo někdo má nějou zkušenost co já vím nějak to jednoduše opravit :)) každá rada dobrá děkuji moc :D

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Home button nereaguje

Příspěvek od Moonlight »

No asi je to tak,pisu to aj na MacZone(ale samozrejme ak je to ta ista chyba ktoru mas aj Ty):
http://www.maczone.cz/apple-iphone-3g-h ... d4717.html
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

Marcus_Kaktus

Příspěvek od Marcus_Kaktus »

Tak jsem to oddělil sklo od rámu šlo to jako prd narozdíl od tech americanu na youtube :D ja nevim jestli jsou tak levý. koupim si jen ten home button obvod a samolepky na sklo a mělo by to bejt OK
Všechno způsobila ulomená pacička na home button obvodu která doléhá na základní desku. Jen nechápu proč jsou náhradní díly tak drahé tady v ČR

Straif

Příspěvek od Straif »

pls napiš potom jaqk dopadla výměna :) mám problém že špatně reaguje :( a nej by bylo kdyby si vyfotil tu výměnu vůbec nevím jak to vevnitř vypadá u toho tlačítka, byl bych moc vděčnej :)

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Já vám jenom pro příšte doporučim Close Button do SB Settings ( - pokud máte JB). Já to tak použivam už dlouho, jinak by mi to tlačítko asi odešlo :D
MacBook Pro (2008)

Straif

Příspěvek od Straif »

já nepoužívám sbsetting :D nevím je mi to k ničemu a jede na pozadí :(

joysi

Příspěvek od joysi »

Poradi niekto? Mam pokazeny home button, reaguje len na silne stlacenie.

Co mi treba vymenit okrem home flex kablu ?

http://cgi.ebay.com/Apple-iPhone-3G-Hom ... ccessories

Vdaka za radu ..

jan386
Host
Host

Příspěvek od jan386 »

Celý Home Button se nachází pouze na tom flexu, který jste si správně našel, pouze vnější tlačítko musíte z původního flexu přelepit na nový (oboustranná lepicí páska už bude na flexu nejspíš připravena).

Dovolím si však doporučit: zatím flex nekupujte, místo toho iPhone rozeberte (po odšroubování dvou drobných šroubků oddělte pomocí přísavky Display Assembly od zbytku iPhonu, POZOR na tři flex kabely ve vrchní části iPhonu) a VELMI OPATRNĚ se pokuste pomocí drobného plochého šroubováku odtáhnout dvě drobné "pacičky" od Home Button flexu směrem k základní desce. Stačí to udělat velmi jemně, protože jsou tvořeny tenkým plíškem, a výsledná poloha nemusí být od té původní moc vzdálena, zhruba 0,3 až 0,5 mm by mělo stačit.

Pokud se to povedlo a žádná pacička neupadla, zkuste Display Assembly vrátit na místo. Někdy tento jednoduchý postup výrazně zlepší chování Home Buttonu a tedy i odstraní nutnost jeho výměny.

Perlička na závěr: ze špatného chování Home Buttonu v iPhonu 3G se Apple poučil a v iPhonu 3GS je Home Button připojen na základní desku delšími, odstátějšími a pevnějšími pacičkami.

Mrsel
Host
Host

Home button nereaguje

Příspěvek od Mrsel »

Marcus_Kaktus píše:Tak jsem to oddělil sklo od rámu šlo to jako prd narozdíl od tech americanu na youtube :D ja nevim jestli jsou tak levý. koupim si jen ten home button obvod a samolepky na sklo a mělo by to bejt OK
Všechno způsobila ulomená pacička na home button obvodu která doléhá na základní desku. Jen nechápu proč jsou náhradní díly tak drahé tady v ČR

Stalo se mi to same opravil jsem to tak ze jsem vyplnil prostor mezi zakl deskou a cudlikem medenym dratkem pozohybanym do obdelniku a kousek jsem prilepil sekundakem k zakl desce a dodnes funguje

joysi

Příspěvek od joysi »

jan386: Dakujem za radu. Takze sklo, digitizer netreba menit pri vymene/oprave HOME BUTTONU? Dík

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

tak priatelke odisiel home button, cvakanie v nom funguje normalne, ale je potrebne ho stlacit strasne silno aby zareagoval, bude chyba len v tom ciernom tlacitku alebo aj cely flex ? ja to tipujem skor na ten stlacaci mechanizmus kedze pri silnom stisku to ide, dik za rady

sparky

Příspěvek od sparky »

tiez som to menil.. nie je to take tazke. pri kompletnej vymene, ale bude treba odlepit sklo s digitalizerom (drzi to tam iba obojstrana paska, ktora sa nahriatim skla uvolni) a potom po vymene prilepit..

milford
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od milford »

Sason: cely flex je jistejsi, nedavno jsem tak měnil home button a teď se to mačká jedna báseň, stačí jemný ťuknutí a reaguje. Navíc ten mačkací mechanismus je stejně součástí toho flexu, takže...
Akorát jsem si při demontáži krapet nakřupl display, takže v rohu mi to nesvítí vůbec a celej display má asi otočený barvy, takže je vidět prd. Takže čekám na celej předek (digitelizer, lcd, rámeček), vyšlo to levněji než kupovat lcdčko :)

Jinak jak vyměnit home je na netu a na youtubu mrtě videí, ale abych zhrnul to nejdůležitější: odpojit konektory 1,2, třetí se musí jakoby odjistit a vytáhnout. Při demontáži lcdčka trošku rozevřit na bocích rámeček, který drží lcd, plochy o sebe dřou a trošku tomu zavazí i díry na šroub. (Na toto rozevření jsem zapomněl a rupl si ten display.) Sklo oddělit od rámečku, tím že se bude fénem či pistolou zahřívat sklo, ne rámeček (a plast). Jakmile se to odlepí tak máte vyhráno. Vyměnit co je potřeba, nalepit novou izolepu a slepit. A složit vše zpět.
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu

brownicek
Host
Host

Příspěvek od brownicek »

mam stejny problem s home buttonem, ulomene pacicky na flex kabelu objednal jsem z ebay novy, ale do vymeny se mi zatim moc nechce jit, ma nekdo zkusenosti s pripajenim tech kontaktu?

R.i.x
Host
Host

Příspěvek od R.i.x »

Najlacnejšie riešenie je asi pomocou Activatora z Cydie nastaviť, aby napríklad podržanie dolného tlačidla hlasitosti fungovalo ako Home Button. Tak to mám ja už nejaký ten mesiac a dá sa na to zvyknúť.

Čo som sa informoval vo viacerých servisoch tak približná cena výmeny je 1300 CZK,-. Avšak na Slovensku som našiel jeden servis, kde mi to ponúkli vymeniť za 28?, čo je trochu prijateľnejšie. Myslím, že to bol servis niekde pri Trnave, ale kedže som z opačnej strany Slovenska nemám veľa možností sa tam dostať a na súčasnú situáciu som si pomerne rýchlo zvykol.

Sám by som sa do opravy nepustil, predsa len je lepší takýto iPhone ako mŕtvy :D
Apple iPhone 3G, iOS 4.2.1 , JB -Snowbreeze, Vodafone

jan386
Host
Host

Příspěvek od jan386 »

Brownicek: tenhle problém se dá kromě výměny vyřešit tak, že se na místo těch paciček (měly by po nich zůstat takové kovové destičky) napájí kapky pájky (cínu). Případně se dá zvolit opačný postup a na základní desku izolepou přilepit dva poskládané proužky alobalu na ta zlatá políčka, kam normálně doléhají ty pacičky.

Mrsel
Host
Host

Příspěvek od Mrsel »

já sám sem to řešil podobně, ale alobal jsem nepoužil, teď už vím že by to asi ani dlouho nefungovalo, jelikož ja vyplnil ten prostor měděným drátkem kousek jsem přilepil k zakl desce a zbytek je mezi spojem, ale časem jde home tlačitko mačkat hůř a hůř, a musí se jednou za čas ten měděný drátek načechrat, ale mám to 3Géčko pěkně poničené, a velice pružně uvolněné, takže to promačkavání spoje, přikládám tomu :)

brownicek
Host
Host

Příspěvek od brownicek »

diky za rady, asi to nejak podobne vyresim, jelikoz menit se mi ten flex vuubec nechce

braunik

Příspěvek od braunik »

Odpovědět