Šmejdi na Avizo.cz
-
- Starý pes fóra :)
Šmejdi na Avizo.cz
Zaujaly mě dva inzeráty na serveru avizo.cz, první a druhý. S prvním jsem začal komunikovat po e-mailu. Vylezlo z něj, že ačkoli je ze stejného města, jako já, nelze osobně převzít, protože je momentálně mimo. Poslal mi fotografie, tvářící se věrohodně, dokonce záruční list s razítkem - IMEI 0124 2300 1769 603 - kupovaný u Vodafone. Na můj dotaz, co když zaplatím a on pošle cihlu mi začal vysvětlovat rozličné právnické bláboly, jak že je to pojištěné a jak si ho mohu najít podle čísla účtu a oznámit ho na policii. Nu dobrá.
Napadlo mě pak z jiného emailu napsat na ten druhý inzerát a poprosit o fotografie. No co byste řekli? Přišla stejná čtveřice fotografií, ačkoli jde o jinou osobu...
Kde je lidská slušnost... Já vím, asi v prdeli...
Napadlo mě pak z jiného emailu napsat na ten druhý inzerát a poprosit o fotografie. No co byste řekli? Přišla stejná čtveřice fotografií, ačkoli jde o jinou osobu...
Kde je lidská slušnost... Já vím, asi v prdeli...
-
- Mírně pokročilý
Re: Šmejdi na Avizo.cz
Či už je to avizo, alebo iný podobný portál, inzeráty tam nie sú overované, resp. inak kontrolované z hľadiska ich pravdivosti a neviem si predstaviť, ako by taká kontrola prebiehala. Preto sú podobné portály rajom podvodníkov.
Ja som napríklad na podobnej stránke čítal inzerát s predajom iPhone 4 64GB, pričom text inzerátu bol preložený cez google translate...
Treba si dať pozor.
Ja som napríklad na podobnej stránke čítal inzerát s predajom iPhone 4 64GB, pričom text inzerátu bol preložený cez google translate...
Treba si dať pozor.
iPad 2 32GB 3G white
- rony
- Klub čistého iOS
Podviest sa daju len chamtivi ludia pretoze ak by som ponukal za super cenu novy tovar, tak celkom urcite najdem medzi kamaratmi a znamymi niekoho, komu tym urobim radost a skutocne nemusim ho za taku cenu ponukat na... verejnom inzertnom serveri Takze si ho proste odhalil pretoze ti mozog nezahmlila chamtivost
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
S přeloženými inzeráty už mám jistou zkušenost. Tady mě zarazilo to, že je to česky a oba si jsou dost podobné.
-
tak sem psal na druhý inzerát, paní mi nabídla fotokopii občanky a že prý se bojí mít u sebe tolik peněz .-D takže musím poslat peníze na účet
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Moderator fóra
Do toho bych nikdy nešel. Jakštakš věřím Aukru, ale jen tak někomu poslat peníze z inzerátu - nikdy. Zas není takový problém ty 2000 Kč došetřit(myslím 16GB verzi) a koupit si ho osobně u VF. Radši dám 16000 Kč a půjdu hrdě z prodejny s novým iP4 v ruce nebo pošlu kdoví komu 14000 Kč a budu si několik dní okusovat nehty a čekat na balík. Rozumný člověk zvolí první variantu.
Ten druhý inzerát je dokonce z Nového Jičína. Že bych si dal schůzku?
Ten druhý inzerát je dokonce z Nového Jičína. Že bych si dal schůzku?
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
osobní schůzka není možná
-
- Moderator fóra
Já ji dám není možná, všecko jde, když se chce
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
Ona ta paní je dost aktivní... http://elektronika.avizo.cz/nikon-d90-3743987.html
Platit někomu tolik předem na účet
Platit někomu tolik předem na účet
-
Tak mi odepsal ten z prvního, že mu psala teta, že se ho ptal někdo na informace. To je mi povedená rodinka. Co z toho vyleze
Nedá mi to neuvést tu celý ten jeho výplod:
Nedá mi to neuvést tu celý ten jeho výplod:
protoze cas jsou penize a ja na to specham.Jakou máte záruku že telefon opravdu pošlu?100%Je to jednoduché-pokud Vás jakýmkoli způsobem podrazím (což se nestane-za to Vám ručím) ohlásíte to na policii a oni mne najdou behem chvilicky,tím získáte peníze zpět.jak mne najdou? jednoduše za mnou příjdou do mojí práce či domů,neboť pod mým číslem účtu má banka zapsány veškeré údaje o mě,kde pracuji,kde bydlím a vůbec vše.a vzhledem k tomu že částka přesahuje hranici přestupku,jednalo by se o trestný čin.Tyto emaily zároveň slouží jako takzvaná ústní dohoda,či písemná a to se u soudu považuje jako porušení smlouvy a následně paragraf §256. navíc by jste mě mohl žalovat za psychyckou újmu a úmyslné poškození Vaší osoby a mnoho dalších.Kde by jste mohl vysoudit až kolem 30-50 tisíc (rodinný příslušník je advokát,tak se v tom trošku orientuji ) a já osobně si na triko trestný čin brát nechci,ani se tahat po policii či soudech.ale je to Vaše rozhodnutí,a já jej míním respektovat.Nejsem žádný podvodník jen potřebuji prodat telefon.pokud se Vám něco nebude zdát,či vyhovovat,či s ním nebudete spokojená,nabízím Vám vrácení peněz a to platí po dobu jednoho měsíce.Pokud s těmito podmínkami souhlasíte:
číslo účtu 3688xxx001/xxxx
variabilní symbol - Vaše telefonní číslo(hned po připsání Vám zavolám)
a do poznámek Vaše celé jméno a doručovací adresu.
po zadání příkazu k úhradě či vložení na pobočce raifeisen bank mi prosím znovu na mail odešlete Vaše celé jméno a ještě jednou doručovací adresu to jen pro kontrolu zda jste se náhodou někde nepřeklepl.čím dřív tak učiníte,tím dřív bude iPhone 4 u Vás.
Pokud nesouhlasíte,rovněž mi prosím dejte vědět neboť zajemci jsou.
Vodafone má tzv. Záruku spokojenosti a pokud si u Vodafone někdo koupí nový telefon, má možnost do 3Oti dnů ode dne nákupu, ten telefon operátorovi bez jakéhokoli vysvětlování vrátit oproti zaplacené částce.
Jedinou podmínkou je, že ten telefon musí být nepoškozený a s veškerým příslušenstvím.
Takže pokud někdo prodává nový mobil zakoupený u Vodafone a chce dopředu posílat peníze, je to na 99% podvodník.
Jedinou podmínkou je, že ten telefon musí být nepoškozený a s veškerým příslušenstvím.
Takže pokud někdo prodává nový mobil zakoupený u Vodafone a chce dopředu posílat peníze, je to na 99% podvodník.
-
Nedělá někdo v Reifce?
- rony
- Klub čistého iOS
Poskytnut informacie ako zamestnanec banky, to si koledujem o problem
nespekulujte nad tym, proste ste objavili podvodnika, uz len to, ze tak aktivne ponuka podozrivo atraktivny tovar, uz to je znamenie. Strata casu.
nespekulujte nad tym, proste ste objavili podvodnika, uz len to, ze tak aktivne ponuka podozrivo atraktivny tovar, uz to je znamenie. Strata casu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz