Pořádek v hudební knihovně iTunes

Odpovědět
JanGottwald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pořádek v hudební knihovně iTunes

Příspěvek od JanGottwald »

Dnes jsem se rozhodl, že si konečně roztřídím všechnu svou hudbu do složek s názvy interpretů tak, jak to dělá automaticky iTunes při vložení mp3 do adresáře Automatically add to iTunes. Vše proběhlo v pořádku, ale mám tu jeden problém. Tím, že jsem dříve u všech mp3 mazat ostatní informace o skladbě kromě Interpreta a názvu skladby, tak mám u všech interpretů složku Unknown album. Existuje nějaký software, který by mi podle nějaké databáze na internetu projel celou mou knihovnu hudby a doplnil do ID3 tagů chybějící informace o albu atd...? Nebo umí to samy iTunes? Zkoušel jsem třeba u nějaké skladby dát Download album artwork, ale nic se nestane. Asi to funguje pouze na skladby zakoupené přes iTunes. Díky za tipy :wink:
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB

HaLFiK

Název, Album, Obrázek -> iPod

Příspěvek od HaLFiK »

Nevíte někdo nějaký jednoduchý způsob jak si dát k písníčkám správný název alba, obrázek alba a názek písničky? Jestli třeba není na to nějaký program..

Sloučeno do tématu se stejným dotazem. Metalgirl

Děkuju. :) Halfik

Tvůj doublepost smazán, edituj příspěvky, pokud chceš ještě něco dodat. Metalgirl

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Pořádek v hudební knihovně iTunes

Příspěvek od korwin »

Dříve jsem to řešil ve Winampu (plylist>vybrat vše> pravý klik>send to> autotag...) najde většinu skladeb a doplní tagy, bohužel neumožňuje výběr jednotlivých položek separátně...
Po přechodu na iP jsem našel program TAGSCANNER, který umí spoustu věcí, které jsem řešil jinými programy:
- tagování z různých databází (freedb, amazon,...)
- album art
- texty
- přejmenování souborů dle šablony z tagu
- přejmenování složek dle šablony z tagu
- tvorba playlistů
- výstupy do různých seznamů (txt, html, xml...)
... a mnoho dalších. Chvíli trvá než se s ním naučíte, ale stojí to za to, je to opravdu silný nástroj a stále se vyvíjí... Vřele doporučuji!!!

http://www.xdlab.ru/en/index.htm
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Odpovědět