Mobilmania-tak toto prestrelili

vše co vás napadne
McDog

Mobilmania-tak toto prestrelili

Příspěvek od McDog »

Toto ma vážne uráža:
Modla a životný štýl

Nech sa to odporcom Applu páči alebo nie, skutočnosť je taká, že iPhone je najlepším mobilným zariadením v histórii. Nie funkciami a vybavením, ale v marketingu a reklame. Apple dokázal vytvoriť zo svojich produktov novodobú modlu. Pre fanúšikov značky znamená vlastnenie iPhonu, iPadu a Macbooku neprekonateľnú imidžovú záležitosť.

http://www.mobilmania.sk/clanky/preco-i ... fault.aspx

Julek
Administrator
Administrator

Re: Mobilmania-tak toto prestrelili

Příspěvek od Julek »

Mě to neuráží :)
Já o iPhonu něco vím za ty roky a nějaké řeči kolem mě skutečně nerozhodí :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Souhlasim s Julkem, takovy reci pisou a vedou jenom ti kteri iDevice nikdy nezkusily nebo na ne byly moc inteligentni aby je dokazaly ovladat a pak pisou takovy "kecy" Ja vim svoje, vim proc ho mam a co mi na nem vyhovuje :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

McDog

Příspěvek od McDog »

Mna hlavne to hadzanie vsetkych ludi do jedneho vreca....apropo vlastne nepoznam cloveka/osobne/,co ma Appe vyrobok pre to,aby ukazal aky ma krasny designovy kusok....

barberry.pha:to,ze nieco nevie mu nedava hned pravo urazat ostatních

Juramac

Příspěvek od Juramac »

A ja s tim i docela souhlasim :mrgreen: pro mne je Apple ,jako takovy v oblasti pocitacu a veci kolem neho skutecne jakasi "modla" , nedam na nej dopustit a o jine systemy a vyrobky se prakticky vubec nezajimam. A proc tomu tak je ? Protoze jsem s Apple vyrobky jiz 15 let spokojeny a nikdy jsem nemel duvod premyslet o jinych.... Takze ja osobne se necitim nijak urazeny, ano, je to pro mne "modla" a vubec se za to nestydim. Spis naopak :) A ze se nekdy rad pochlubim, ze mam Apple ? Ano, a jeste vetsi radost mam, kdyz nektere lidi ve svem okoli i presvedcim, ze jejich pecka a Nokie jsou jaksi mimo....A kdyz si pak i oni koupi vyrobek Apple, at uz macbook a nebo iPhone ci iPad. A takovych je v mem okoli uz pomerne dost :D
No neni to krasa ? :mrgreen:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Juramac dne pon zář 06, 2010 9:11 am, celkem upraveno 1 x.

Lukhin

Příspěvek od Lukhin »

Tak já si vždycky přál mít nějaký jabko v kapse, abych mě tam prostě hřálo. Ale pak jsem zjistil, co vlastně vše umí a co to pro mě je, že se mi jich doma postupně trochu rozrůstá. Nemodlím se k nim, ale jsem s nimi spokojený, víc jak s ostatními výrobky na trhu, které jsem mohl porovnávat stejně jako jabka :-)))

JackieTran
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JackieTran »

Typicky reci od Nokia ci HTC useru

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Taky mě to nějak neuráží. Sice je ten odstavec úplná hovadina (nemávám s iPhonem ve městě jak na prvního mája), ale ať si pan autor myslí co chce.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Juramac píše:No neni to krasa ? :mrgreen:

je 8)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

McDog

Příspěvek od McDog »

O tom si ja mozem iba nechat snivat....co uz....ale raz si chceme kupit daky MacBook zo zenou,ale vadi jej tam absencia slovenciny/cestiny

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Nechápu ...

Ten článek (http://www.mobilmania.sk/clanky/preco-i%20...%20fault.aspx) je docela pravdivý - tak to prostě ve světě funguje. :)

Pro jistotu jsem si článek přečetl dvakrát, aby mi nic neuniklo, ale bohužel jsem tam nenašel nic, co by mne pohoršilo ... :)
Naposledy upravil(a) Zahradník dne pon zář 06, 2010 10:31 am, celkem upraveno 1 x.

edkis
Host
Host

Příspěvek od edkis »

http://lokalizace.apcom.eu/

McDog píše:O tom si ja mozem iba nechat snivat....co uz....ale raz si chceme kupit daky MacBook zo zenou,ale vadi jej tam absencia slovenciny/cestiny

McDog

Příspěvek od McDog »

Uz len ten prvy odstavec co som postol v prvom prispevku....ja si nepripadam tak,ze vlastnim iPhone pretoe,ze je to imidžovka.A dost mi začína vadiť,že kopec ľudí ju má iba preto,aby zamachrovalo pred kamaratmi a okolím...Ale stále viac ma udivuje skupina 45 a viacročných,ktorí vlastnia iPhone ako telefón.Títo ľudia mali svoj iP pripojený k iTunes iba raz a to ked ho aktivovali.Videl som kopec ľudí s Fw 2.x... a najlepšie bolo ked som zákaznikovy v praci miesto predaja vrtacieho kladiva vysvetloval co a ako moze urobit,ako synkovat poznamky a tak..vsetko si pisal a zakoncil to forum.iphone.cz a velkym podakovanim:)
To su ludia,ktorí ocenuju Apple preciznost....iPhone,ktory bez zmeny pouzivaju este od cias iP 2G s povodnym Fw...a nic im nechyba

edkis:este pockat 2 roky kym skonci uver a moze sa brat:)Alebo zohnat 1000? ktore su zbytocne:)Vlastne iba dakych 900-800? ked sa mi podari predat moj pc

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

no ale bohuzel tak jako u jinacich znacek se najdou uzivatele kteri to maji jako image ze maji ten "iphone" a vsude ho davaji na obdiv, tak jako chodi nekteri na akce proto ze byli na "ty akci" aby si mohli chlubit ale jinak jim to vubec nic nerika, a pokud jsou takovi uzivatele nejvice videt tak pak bohuzel i mineni verejnosti je takovy ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Že vám to hýbe žlučí...
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

To že jsou mezi Applisty lidé, kteří mají Apple kvůli image, to je fakt.

Ale na tom přece není nic špatného. :)

Natož, aby mne to nějak vzrušovalo. :)

PS: Minulý týden jsem si koupil iPhone4 a po třech dnech jsem ho vrátil, protože mi nevyhovuje. Ale to mi vůbec nebrání, abych fandil lidem, kterým se iPhone4 naopak líbí (z jakéhokoli důvodu) :)

Golf

Příspěvek od Golf »

Navíc o mobilmanii si už delší dobu myslím svoje... Ale to přnáší u ta svoboda slova, dříve platilo - co je psáno, to je dáno - a ještě dříve se dalo stavět i na pouhé slovní domluvě, dnes opravdu je toho balastu v informacích všeobecně až moc.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

jaky balast ? ten clanek je veskrze pravdivy, a neni mu co vytknout. Nechapu, co nektere z vas na nem irituje.... Ja osobne jsem fanousek Apple, nestydim se za to, chlubim se s tim a dava mi to pocit spokojenosti. O nicem jinem ten clanek neni ... :)

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

V jedne pisnicce od Ivety Bartosove a Petera Sepesiho (Knofliky lasky) se zpiva: .... at si rikaj co chtej, jenom my to sve vime.... 8)
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

McDog

Příspěvek od McDog »

Juramac píše:jaky balast ? ten clanek je veskrze pravdivy, a neni mu co vytknout. Nechapu, co nektere z vas na nem irituje.... Ja osobne jsem fanousek Apple, nestydim se za to, chlubim se s tim a dava mi to pocit spokojenosti. O nicem jinem ten clanek neni ... :)

Som nevedel,ze iP mas kvoli image a nie pre jeho funkcie,vybavenie a podporu?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

IP a vse od macu mam predevsim proto, ze to funguje tak, jak ma, jsou to osobni veskrze positivni zkusenosti a nejaky Image je pro mne druhorada vec. Ale netajim se tim, ze svou spokojenost s vyrobky Apple davam rad najevo svemu okoli. Je na tom neco spatneho ? :D

McDog

Příspěvek od McDog »

Nie.Len pokial zacnes byt na verejnosti,v mediach a vsade naokalo prezentovany ako "majitel tej itehly,ktora nevie telefonovat a ma ju iba pre image",tak ti to zacne liezt na nervy....ja sa s tym uz dost casto stretavam a po konfrontacii to konci vzdy tak,ze dotycny stiachne a prestane mat hocaky nazor...

Juramac

Příspěvek od Juramac »

jasne, ale co si o tom, ze mam iPhone a nebo apple vyrobky, mysli kdokoliv cizi je pro mne bezpredmetne. Podstatna je pro mne ma spokojenost, me pocity a jestli se to nekomu libi a nebo ne, jaky ma na to kdo nazor , zda mne strci do te ci one skatulky a nebo mne nazyva treba iovci apod, je mi naprosto u sedaciho svalu.... :mrgreen:

McDog

Příspěvek od McDog »

A potom je tu dalsia skupina ludi,ktora si kvoli hlupim reciam miesto iP kupi napr Nokiu 5800XM a potom place...:)Aj takych pozname...a to sa potom bavim ja:)

cicolably

Příspěvek od cicolably »

hehe aj mne vravia aka tehla a ake blbe to je a že to nič nevie ani fotiť ani MMS a pod bludy,čo počuli
ale ked idem na net aleho si pustim nejaku hru alebo hoc čo ine tak ich neviem od toho vyhnať ale inač to je pre nich prd a shit.
potom sa len smejem ako hadžu tie svoje nokijky a samsungy po stole lebo im nič nejde,mrzne a atd. :D
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

McDog

Příspěvek od McDog »

Presneeee....konkretne kym si ma kamarat s Nokiou 5800XM odfotil,tak mu 3x spadol akoze OS:)
Dalsi si na Samsungu z Androidom nevie ani film prehrat a sice si tam vie dat veci ako cez USB,ale ten bordeeeeeel...hroza..a nikde nema podporu na to.Takze ho chce predat a kupit iPhone

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Jediné co mi na tom vadí je případ kdy někdo řekne, že Apple si lidí kupují jen jako image. Produkty Applu prostě fungují, jsou dotažené do konce a když si je pořídím, tak vím že mě to nikdy nezklame.. to že jsou ty věci krásný je věc druhá :-)

Někde v recenzi jsem četl krásnou větu: "Ať už Steve Jobs platí svým designerům cokoli, není to dost" :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Bohužel, musím namítnout, že iPhone není dotažen do konce. Kdyby byl, polovina lidí, co nemají JB kvůli kradení, by JB nepotřebovala (omluva za trochu OT).
Mám iPhone také a svým způsobem se mi líbí. Zklamalo mě ale to, že odešla wifi část a nefunguje spolehlivě (tak jako dalším tisícům majitelů po celém světě). To se prostě takové firmě nesmí stát!!
Jinak nemám od Apple nic, používám PC a líbí se mi na něm to, že funguje tak, jak má (parafrázuji zde vyjádření jednoho nejmenovaného uživatele o MACu)

tillit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tillit »

Pro mne byl iphone jediná možná alternativa pro multifunkční zařízení a telefon. Cestuji přes celou republiku za rodinou (dost vlakem) a nedokážu si představit, že bych ssebou vlekla batoh, 2 čokly na vodítku a ještě notebook. Takže když sem tenkrát za ty prachy vybírala, tak jsem zvolila iphone a dodnes jsen spokojená. Na filmy, hry, volání a free sms je skvělý.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

OT: OK, otočím to, řekněme že ostatní telefony zdaleka dotažené nejsou. Jak vím že když si koupím HTC nebo Samsung teď,že to je zrovna ten jeden typ který je dobrý. Za 2 měsíce vyjde další, v pořadí již 5. iPhone killer. U Applu vyšel prostě jeden vyladěný telefon a tečka.

Apple se prostě umí prodat, ale bez kvalitních produktů by to nešlo. Oblibu u lidí nemá jen kvůli designu, ale spoustě věcí kolem.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Presne tak. iPhone bez iTunes a appstore by nikdy nebyl tim, cim je.....

McDog

Příspěvek od McDog »

Ako som pisal vyssie-pre kopec ludi je iTunes,AppStore,aktualizacie OS velka neznama a aj napriek tomu je podla nich iP ten najlepsi mobil

rosch8
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rosch8 »

Myslim si, ze narazky na osial okolo iPhone su hlavne kvoli nocnemu predaju, ked sa v spravach objavila informacia o ludoch kempujucich v noci pred predajnou, len aby sa dostali k iPhonu. Pravdupovediac, mna to udivilo tiez. To by ma ani nenapadlo urobit.
iPhone urcite nie je dokonaly. Detailov o chybajucich funkciach tu bolo spominanych dost. namatkou: bluetooth, usb klucik, flash, nativny multitasking vsetkych app, download, aplikacie mimo oficialny appstore ...atd.
Mne sa iPhone paci, ale kvoli spominanym problemom mozno dokupim Samsung i9000 ako druhy telefon. Bol som sa nanho nazivo pozriet a nevyzera vobec zle. Aj cenovo je pristupnejsi. Adroid je v pohode a display ma vynikajuci.
iP2 8GB JB, unlock, 3.1.2 // iP3G 8GB JB, unlock, 4.0.1 // iP3G 16GB JB, free, 4.0.1 // iP3GS 32GB JB, unlock 4.0.1 // iP4 16GB JB, free, 4.1 // iP4S JB5.01

McDog

Příspěvek od McDog »

BT ma,ako USB sa da pouzit-su na to apps pokial viem,MT je ale zalezi od vyvojarov aplikacii ci bude v tej ci onej aplikacii,OpenAppMkt je co?

rosch8
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rosch8 »

McDog.

Bluetooth iPhone ma, ale ako keby ho ani nemal. Taky okiesteny bluetooth som este na mobile nevidel.
sms-ky tiez nie su bohvieco.
Open app market je cydia a rock. Napriklad.
Ja som sam pouzivatel apple, ale tieto veci mi vadia a chybaju.
Nie je celkom v poriadku, ak bezny uzivatel chce mat funkciu, ktora je u inych telefonov uplne bezna a je na nu zvyknuty, tak musi prist na forum, preluskat sa cez desiatky stran postupov ako si spravit jailbreak a doinstalovat napriklad multitasking, bluenova, bitesms a pod. Teda to, co v tom telefone uz davno malo byt od vyrobcu zabudovane. A nie je.

USB a iPhone? si robis srandu?
Zober aky telefon ti preda Steve. Nie ten, ktory ti z neho urobil Saurik.

To Beavers. Nie si sam. Mame doma 4 iPhony z toho na dvoch odislo wifi. Zda sa ze je to konstrukcna vada. Esteze uznli zaruku. Citlivost gps tiez nie je bohvieaka, skor by som povedal, ze zla.
Naposledy upravil(a) rosch8 dne pon zář 06, 2010 1:33 pm, celkem upraveno 1 x.
iP2 8GB JB, unlock, 3.1.2 // iP3G 8GB JB, unlock, 4.0.1 // iP3G 16GB JB, free, 4.0.1 // iP3GS 32GB JB, unlock 4.0.1 // iP4 16GB JB, free, 4.1 // iP4S JB5.01

McDog

Příspěvek od McDog »

http://www.macblog.sk/iphone/openappmkt ... -3964.html
Cize je bez JB,tak neviem kde je problem

Dnes je to bezne s mobilmy ktore maju OS,ze vsetko co potrebujes sa dozvies na forach...na co potrebujes BT konkretne?
Aky Saurik?Vsak v AppStore mas apps,ktore ti pomozu urobit USB z iPhonu pokial viem.Ja mam iOS4.1 bez JB a nechyba mi....

JackieTran

Příspěvek od JackieTran »

rosch8 a plati i pro vsechny ,zdrzte se od OT prispevku.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Nepresviedcajte samych seba o tom, ze ste si dobre zvolili. Ani nepresviedcajte presvecenych. A presviedcat zatatych "pomylencov" nema cenu. Takisto som sa uz naucil, ze nemam robit poradenstvo kedy vahajuceho "co mam kupit" budem ukecavat na moje riesenie a ked si vyberie Nokiu, tak to neberiem ako svoje zlyhanie. Resp. ak niekto tvrdi, ze HTC je spokojny, ok. Proste v prvom rade som tu ja, moje preferencie, moje potreby, moje predstavy ako a co ich naplni. A dalej nejdem.

Ked sa ma niekto opyta, co poradim, snazim sa vysvetlit moju vychodiskovu poziciu preco som dospel k tomuto zariadeniu. Poviem, ze mam konkretne skusenosti este s niecim, co som zavrhol ale zaver ma uz nezaujima. Penil som, ked som kamaratovi vypocital a poradil ake PC a kde si ma kupit. Ignoroval to a kupil si sracku v hypermarkete. Po case s tym mal problemy. No a? Ja som predsa nezlyhal, neboli to moje peniaze. Ale ked mi pisal o tom, co sa deje a ako z toho von, tak som povedal: mal si kupit, tam, kde som ti radil, kupil si vec, ktoru nepoznam a neviem ani len odhadnut kam kopnut, aby fungovala.

Ano, nesuhlasim s tym, ze okolo Apple je gloriola akejsi marketingovej bubliny ci vsetci mimo Apple to vnimaju ako modlu pre tych bezmennych fanusikov. Podla mna neexistuje takato bublina a fanusik to moze mat rad ale nie je to kus kamena bez funkcie, ktory ma iba na zboznovanie. Su v tom jeho peniaze a nepoznam cloveka, ktory by krute nezvazoval investiciu. Navonok sa vam moze zdat, ze vy mate ledva na bazarovy iphone a rony ma tri iphony, ipad, mac mini, ale aj rony rovnako kruto rozmysla, ci si ich kupi a ci mu to nieco prinesie. Len mame ine vychodickovu poziciu. Preto ma nemoze niekto so 100eurovym starym HTC oznacit za sialeneho pomateneho fanusika Apple :-) len preto, ze on naskrabe len 100 euro :-) a nevie pochopit ako som ja mohol investovat niekolkonasobok.

Tazko sa to vysvetluje ale v skutocnosti si myslim, ze najvacsia cast pouzivatelov Apple ma pragmaticke myslenie ako prioritu. Vernost znacke je viacmenej len poznatok, ze nedostanu do ruk experiment ale nieco, co dopredu vedia, ake to bude. Pripad iPhone je jasny - ak som bol spokojny s prvym, tak viem, ze mi druha generacia nenarobi zmatok v mojich navykoch, proste to bude horedole to iste. Preto som aj prebehol doma z Win na mac. V praci v kuse riesime nekompatibility win a lezie mi to krkom, ked zistim, ze co PC, to unikat. Doma som presiel z leoparda na SL a skoro nic sa nezmenilo :-)

Ad nizkourovnovi majitelia iPhone. Nemusi nikomu vadit, ze niekto iphone pouziva aplikacne na urovni hlupeho mobilu. Ze s tym "iba" telefonuje. Uz vtedy taky clovek vie ocenit ovladanie mobilu. Ze nestahuje kvanta hier je jeho vec priorit. Ja napr. mam iphone skor na internetovanie a nahodou to v sebe ma aj mobil, aby som ho nestratil :-)

Trochu sa ale usmievam ak mi niekto zasvatene tvrdi, ze HTC je spicka v mobiloch. Ked mi reportovali ludia, ktori ich podrobili naozaj tazkym uloham, ze su to crepy, ktore sa kazia, opakovane reklamacie atd. tak skor nadsenie ludi pre ich kupu schladim, ze vidia iba jednu stranu mince. Inak tazko mozete argumentovat, ak si clovek chce kupit za 100 euro masinu, ktora by mala byt smartphonom a vy mu ukazete iphone 4 za 800 eur. To musite pochopit...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

nalevka

Příspěvek od nalevka »

Stejně nejlepší je, že u nás ve třídě je jeden kluk(HTC) a pořád říká jak je Apple shit apod. Pak ke mě o přestávce přijde a řekne: Prosím tě, půjčíš mi jabko? To mě vždycky rozseká :-D

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Já nechápu co se tady pořád řeší... Jsou to moje (vaše) peníze, které sem si vydělal já sám (vy sami). Tak co mi někdo kua kecá do toho, co si za ně koupím a z jakého důvodu?? :mrgreen:
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Odpovědět