Nepresviedcajte samych seba o tom, ze ste si dobre zvolili. Ani nepresviedcajte presvecenych. A presviedcat zatatych "pomylencov" nema cenu. Takisto som sa uz naucil, ze nemam robit poradenstvo kedy vahajuceho "co mam kupit" budem ukecavat na moje riesenie a ked si vyberie Nokiu, tak to neberiem ako svoje zlyhanie. Resp. ak niekto tvrdi, ze HTC je spokojny, ok. Proste v prvom rade som tu ja, moje preferencie, moje potreby, moje predstavy ako a co ich naplni. A dalej nejdem.
Ked sa ma niekto opyta, co poradim, snazim sa vysvetlit moju vychodiskovu poziciu preco som dospel k tomuto zariadeniu. Poviem, ze mam konkretne skusenosti este s niecim, co som zavrhol ale zaver ma uz nezaujima. Penil som, ked som kamaratovi vypocital a poradil ake PC a kde si ma kupit. Ignoroval to a kupil si sracku v hypermarkete. Po case s tym mal problemy. No a? Ja som predsa nezlyhal, neboli to moje peniaze. Ale ked mi pisal o tom, co sa deje a ako z toho von, tak som povedal: mal si kupit, tam, kde som ti radil, kupil si vec, ktoru nepoznam a neviem ani len odhadnut kam kopnut, aby fungovala.
Ano, nesuhlasim s tym, ze okolo Apple je gloriola akejsi marketingovej bubliny ci vsetci mimo Apple to vnimaju ako modlu pre tych bezmennych fanusikov. Podla mna neexistuje takato bublina a fanusik to moze mat rad ale nie je to kus kamena bez funkcie, ktory ma iba na zboznovanie. Su v tom jeho peniaze a nepoznam cloveka, ktory by krute nezvazoval investiciu. Navonok sa vam moze zdat, ze vy mate ledva na bazarovy iphone a rony ma tri iphony, ipad, mac mini, ale aj rony rovnako kruto rozmysla, ci si ich kupi a ci mu to nieco prinesie. Len mame ine vychodickovu poziciu. Preto ma nemoze niekto so 100eurovym starym HTC oznacit za sialeneho pomateneho fanusika Apple
len preto, ze on naskrabe len 100 euro
a nevie pochopit ako som ja mohol investovat niekolkonasobok.
Tazko sa to vysvetluje ale v skutocnosti si myslim, ze najvacsia cast pouzivatelov Apple ma pragmaticke myslenie ako prioritu. Vernost znacke je viacmenej len poznatok, ze nedostanu do ruk experiment ale nieco, co dopredu vedia, ake to bude. Pripad iPhone je jasny - ak som bol spokojny s prvym, tak viem, ze mi druha generacia nenarobi zmatok v mojich navykoch, proste to bude horedole to iste. Preto som aj prebehol doma z Win na mac. V praci v kuse riesime nekompatibility win a lezie mi to krkom, ked zistim, ze co PC, to unikat. Doma som presiel z leoparda na SL a skoro nic sa nezmenilo
Ad nizkourovnovi majitelia iPhone. Nemusi nikomu vadit, ze niekto iphone pouziva aplikacne na urovni hlupeho mobilu. Ze s tym "iba" telefonuje. Uz vtedy taky clovek vie ocenit ovladanie mobilu. Ze nestahuje kvanta hier je jeho vec priorit. Ja napr. mam iphone skor na internetovanie a nahodou to v sebe ma aj mobil, aby som ho nestratil
Trochu sa ale usmievam ak mi niekto zasvatene tvrdi, ze HTC je spicka v mobiloch. Ked mi reportovali ludia, ktori ich podrobili naozaj tazkym uloham, ze su to crepy, ktore sa kazia, opakovane reklamacie atd. tak skor nadsenie ludi pre ich kupu schladim, ze vidia iba jednu stranu mince. Inak tazko mozete argumentovat, ak si clovek chce kupit za 100 euro masinu, ktora by mala byt smartphonom a vy mu ukazete iphone 4 za 800 eur. To musite pochopit...