Juramac ja to nemyslel zle, ja jsem si jen spočítal tvé měsíční plněni 2100 x na 24 měsíců na závazek, vychází mi 50400,- to znamena, ze bys za ty prachy mel tri iphony
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
bez tarifu a paušalu samo, samozrejme nevim jak casto a kam voláš,jake sluzby vyuzivas, ja to porovnavam jen ze sebou a svymi potrebami, ja za 24 mesicu x 800 penez+ 3000,- za tel a sluzby dam celkem operatorovi 22200,-penez- takze ve finale kdyz odectu cenu novyho telefonu bez zavazku 16000,- dam za volani, data a sms s mms tedy za sluzby operatorovi 6 tisic za ty dva roky,coz pro mou osobu je prijatelne, moc nevolam ani nepisu sms..spis vyuzivam datovy tarif. Ty das operatorovi daleko vic, otazka jen jestli se ti vyplati za sluzby operatorovi dat skutecne 34 tisic respektive 32 tisic behem dvou let ( kdyz odectu cenu noveho tel a jeden mesic zdarma pausal cos dostal. Tolik ja osobne treba bych neprovolal ani za 4 roky
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
avšak chapu ze nekdo to provola treba ze casto vola do ciziny apodobne dle charakteru potreby a prace cloveka. Me je to jedno kdo jakej ma ucet a tarif, jen abys vedel jak pocitam a numusel si se hned urazet.Pocitam jednoduse selskym rozumem co a jak se mi vyplati:-).A vim ze zadarmo ani kure nehrabe -to nemusis tady orly ucit letat
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.