Asi málokto tu mal Galaxy S, Desire alebo iné Android telefóny. Ja som mal tú česť s Desire, iP 3G a teraz mám iP4.
Len tak na okraj, vo fórach typu "mobilmania.cz" alebo "mobilmania.sk" som sa dostal do veľkého sporu s odporcami iPhonov, takže tu ma nemôže nikto pokladať za zaujatého. Ale:
Pokiaľ niekto vyhodí oknom telefón za 400 EUR, tak je pre mňa dementný magor!
Taký, ktorý si neváži peniaze, prácu, hodnoty. Ktorý si možno neváži ani sám seba. Niekto môže napísať, že tých 400 EUR pre neho nič neznamená, tak vám poviem len jedno - taký človek nikdy nedokáže zarobiť peniaze - aj keď má obrovskú firmu. Prečo? Lebo nikdy nebude mať dosť a preto bude nešťastný, nevyrovnaný, frustrovaný. Preto si musí svoje psychické problémy liečiť ničením vecí okolo seba.
Mal som už x telefónov a niektoré ma poriadne štvali, ale ani telefón za 1 EUR by som nehádzal von oknom. Neviem, prečo tu niekto píše o takých demetoch. Toľko k tomu.
K Desire: Super stroj, až na dve PODSTATNÉ vady: fatálne slabá výdrž, kedy telefón nevydrží ani 24 hodín po plnom nabití a hlavne - 140 MB pre uloženie aplikácií. Google niekde spravil chybu, že dovolil HTC vyrobiť Nexus One a Desire s tak malou flashkou. Áno, Froyo to rieši, ale nebolo tu od začiatku a navyše to nie je 100%-né riešenie. Aplikácie majú byť v telefóne a bodka. Obrázky, videá, mp3, ... kľudne môžu byť aj na SD karte. Vedeli ste, že keď pripojím Desire k PC v móde mass storage, tak mi vypadnú všetky widgety, ktorých programy sú na SD-karte?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
140 MB stačí tak na 20 bežných aplikácií. A dosť. Je to výsmech Androidu. Verím, že ďalšie modely (ktoré prídu po Desire HD) už budú mať integrovaných minimálne 4 GB. Keď to dokáže Apple, alebo Nokia, prečo to nedokáže HTC?
K Samsungu: nemám s ním dlhodobé skúsenosti, ale pri prvom vyskúšaní sa mi páčil. Na Samsungu mi vadí neskutočne slabá podpora. Sľubovali Froya ešte v lete a stále nič. Updaty OS sú celkovo najväčšou slabinou Androidu. Ale je smiešne, ak užívateľovi iPhone prekáža, že zapnutie mass storage je skryté v nejakom menu v nastaveniach, keď v iOS musím ísť pre zapnutie/vypnutie WiFi, mobilnej časti, 3G, GPRS, GPS tiež do podmenu aplikácie Nastavenia. Pre toto používam SBsettings (z Cydie), ktoré sú geniálne. NO určite niečo podobné existuje aj pre Androida. Samsung je samozrejme (až na tú podporu) oveľa lepšie zariadenie v porovnaní s Desire.