Oprava skla doma - iPhone 2G!
Oprava skla doma - iPhone 2G!
Jsem šťastným majitelem iPhonu první generace. Bohužel mi díky mé nešikovnosti iPhonu upadl na beton a křuplo sklíčko Takovou dobu jsem se snažil nalézt někoho, kdo by mi ho opravil. Bohužel jsem pak žil dlouhou dobu v tom, že by mě oprava stála kolem 4tis Dnes mi to ovšem nedalo a po dlouhé době jsem začal hledat znovu. Tentokrát jsem ovšem uspěl a návod našel
Zde je odkaz na youtube video: http://www.youtube.com/watch?v=sT7wRXeYsyg
A zde je popsán návod: http://stakeonus.blogg.se/2008/november/changing-the-glass-on-my-iphone-2g.html
Nevypadá to sice moc šetrně, ale rozhodl jsem se to zkusit Dám Vám pak vědět, jak to dopadlo
Zde je odkaz na youtube video: http://www.youtube.com/watch?v=sT7wRXeYsyg
A zde je popsán návod: http://stakeonus.blogg.se/2008/november/changing-the-glass-on-my-iphone-2g.html
Nevypadá to sice moc šetrně, ale rozhodl jsem se to zkusit Dám Vám pak vědět, jak to dopadlo
-
- Mírně pokročilý
Re: Oprava skla doma - iPhone 2G!
4tisíc by ťa akurát vyšiel LCD modul a nie plastový kryt+inštalácia...to by si mal asi za 1100 ( 37E )
-
- Klub čistého iOS
Vím, že by se neměli dávat linky na obchody, ale aukro je přeci jen...
Jestli ti ruplo jen sklíčko, tak tady ho máš za 380Kč, tak když si to vyměníš sám.
Sklíčko pro iPhone 2G
Jestli ti ruplo jen sklíčko, tak tady ho máš za 380Kč, tak když si to vyměníš sám.
Sklíčko pro iPhone 2G
Mno... Já se jen bojím jedné věci... Původně jsem myslel, že to funguje asi nějak takto: První vrstva je displej, na něm jsou dotykové fólie a na tom všem to sklo. Jak tak ale koukám, tak tomu asi tak nebude. Já se jen bojím, abych při tom seškrabávání skla něco nepo****. To je jako opravdu to sklo na tom displeji jen prakticky položené a dotykové ovlávání funguje jo? :-O
-
- Starý pes fóra :)
Tak tohle video jsem už zkouknul několikrát a mám takové tušení že je to fikce, ale neměl jsem možnost si to jak ověřit, protože se mi do rukou nedostal žádny 2G iPhone s rozbytým sklem. Ptám se jak teda dopadla oprava podařila se ti dle návodu a funguje dotyk??
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Ještě jsem se na to nevrhl První musím koupit 3G, protože tomuhle nevěřím že se vydaří A teprve potom se na to vrhnu
fikce to rozhodně není. Měnil jsem na jednom iPhone 1 generace prasklé sklo právě tímto způsobem. Na modelu který jsem opravoval bylo sklo přilepené po celé ploše. Dotyková folie byla pevně nejspíš také přilepená na display, a je hodně odolná proti škrábancům, takže se při sundavání rozbiteho skla nijak nepoškodila. Na ploše kde jsem sklo sundal dotyková plocha nefungovala. K funkci potřebuje nad sebou mít vrstvu skla. Při sundavání rozbiteho skla je potřeba velké kusy skla rozlámat na menší, a musí se s nožíkem opatrně kolem kontaktů displaye, které se odkryjí, a myslím že by nebyl problém je nenávratně poškodit. Nové sklo jsem přilepil jen nahoře a dole, protože jsem doma zrovna neměl technologie na dokonalé nanesení lepidla, byly by tam bubliny. Poté telefon fungoval celkem normálně. Problém byl že se pod sklíčko dostával prach, ale zase to sklo šlo už snadno sundat a vyčistit.
Každopádně se to nevyplatí dělat, a ten telefon už nikdy nebude co bejval. Podruhé bych to už nikdy nedělal, a vyměnil bych raději celý modul displaye. Vyprdněte se na to
Každopádně se to nevyplatí dělat, a ten telefon už nikdy nebude co bejval. Podruhé bych to už nikdy nedělal, a vyměnil bych raději celý modul displaye. Vyprdněte se na to
-
OK dík za info zajímala mě tato technologie opravy, ale dle mého předpokladu pro 100% použití nepoužitelná. I když jsem nad tím přemýšlel tak varianta by byla lepivá vrstva se dá odstranit isopropilalkoholem či benzinem, ale ten žmolkuje (podle druhu lepidla) no a pak by šlo nechat sklo na dotykové vrstvě jen položené ne přilepené pokud teda dotyk funguje jen se sklem. Upozorňuji že vše co tu píšu je jen teorie. .
-
- Mírně pokročilý
OT: prepacte ale prave mi napadlo ze raz mi na funkcnom 3G fungoval dotyk aj cez bublinkovu foliu, (asi som dost tlacil) haluz, co?
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
No ja sem taky zkouse odlepit lcd od skla ale bohuzel mi v pulce vymeny popraskalo a moch sem ho vyhodit, tak bych radsi koupil celj komplet( pro jistotu).
vyměnovat predni sklo na iphone první generace nemas mysl.. sám jsem to zkoušel.. sice to vyměníte ale display FUNGOVAT NEBUDE(nebude reagovat na dotek)!!! pokud se divate na tohle video.. http://www.youtube.com/watch?v=sT7wRXeYsyg
tak si na konci muzete vsimnout, že on neukazuje zdali touchscreen vrstva funguje.. takze nedělejte to doma!ušetříte $$$..
tak si na konci muzete vsimnout, že on neukazuje zdali touchscreen vrstva funguje.. takze nedělejte to doma!ušetříte $$$..
Tak tedka jsem to zkousel ... a jsem uspesnym menitelem iphone skla... u 2G ... sice to trvalo dve hodiny nez jsem to sundal ..a pak zpatky nalepil ...ale v pohode mi touch vrstva funguje .... je zase jako novy
-
- Mírně pokročilý
cartart píše:Tak tedka jsem to zkousel ... a jsem uspesnym menitelem iphone skla... u 2G ... sice to trvalo dve hodiny nez jsem to sundal ..a pak zpatky nalepil ...ale v pohode mi touch vrstva funguje .... je zase jako novy
hoď sem foto
-
- Senior uživatel
tie predne skla sa daju lacno zohnat na ebay, tak mozno kupim a skusim vymenu na svojom iphone 3G a spravim niejake fotky
-
- patron iPhone.cz
Take me na to na 2G laka, je zde jeste nekdo, komu se to povedlo? Jak moc je citliva to vrstva displaye pod sklem?
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
-
- Host
Ta dotykova vrstva je soucasti toho skla? Nebo lcd panelu? Mam doma jeden kousek, kterymu nefunguje dotyk na polovicce displaye. Vim ze cely dil, sklo s LCD panelem, to resi, ale chtel bych si s tim pohrat...
-
dotyková vrstva je u 2G na LCD, pak lepivá vrstva a pak sklo. Teoreticky je v tomto vláknu popsáno jak na to, ale je tu jen jeden pisatel co uvedl že se mu to povedlo. Dle mého názoru je to možné, ale technologii opravy bych trochu poupravil než olupovat sklo po částech.
-
- Host
Môžem len potvrdiť, že to nie je nemožné.. ja som to práve dorobil.. Trvalo mi to cca 3 hod, ale stále to za to.. Bola to poriadna prplačka odliepať kúsky skla, ale ak niekto nechce dať 120 ? za opravu ale 10 ?(v mojom prípade, možno nájdete aj lepšiu cenu) tak je to dobrá varianta
Len ja debil keď som lepil sklo tak som si z časti prilepil aj "home" tlačítko (ale dá sa používať).. takže bacha na to
Len ja debil keď som lepil sklo tak som si z časti prilepil aj "home" tlačítko (ale dá sa používať).. takže bacha na to
Tak jelikož už nějakou dobu používám 3gs, tak jsem to na svém starém iPhonu konečně zkusil. Sklo tam drží opravdu festově a sundat ho je otázka více jak dvou hodin. Každopádně se mi to nepodařilo, protože nahoře u sluchátka to sklo drží jen z části, a když jsem zabral, tak mi prasklo LCD. Takže nevím jestli by to fungovalo. Každopádně to nové sklíčko stále mám, pokud ho někdo chcete, tak mi napište pm a za 100Kč + poštovné vám ho zašlu
-
- patron iPhone.cz
Sklo jsem po roce pouzivani praskleho iPhone zacatkem tydne objednal, ztratit nemam co, poridill jsem si funkcni baterku ke staremu qteku, snad to s nim par dni pripadne vydrzim ;]. A kdyby se to nepovedlo a nechal bych menit cely panel sklo&digitizer&lcd, holt by se nedalo nic delat (mam jej z jinak poskozeneho iPhone).
Takze dotaz, pro ty, kteri uz sklo prelepovali, nedostava se vam pod sklo pri pouzivani prilis moc prachu? Hadam, ze to bude hlavni duvod, proc je to kryci sklo prilepene na cele plose a ne jen po okrajich ..
Predem dik za info od tech, co uz tim prosli! :]
Takze dotaz, pro ty, kteri uz sklo prelepovali, nedostava se vam pod sklo pri pouzivani prilis moc prachu? Hadam, ze to bude hlavni duvod, proc je to kryci sklo prilepene na cele plose a ne jen po okrajich ..
Predem dik za info od tech, co uz tim prosli! :]
-
- patron iPhone.cz
Up! Sklo uz dorazlio, nez se do toho pustim, mohl by se nekdo podelit o zkusenosti, co se prachu po vymene skla tyce?
Budu zauzlovan, predem diky! :]
Budu zauzlovan, predem diky! :]
No jde to hodně blbě dolů Každopádně si dej pozor u sluchátka, tam to sklo drží i na flexu a mě se v tom místě povedl prasknout displej.
-
- Host
Prach sa ti tam samozrejme dostane, pokiaľ to nejako neutesníš.
Ja som po bokoch dal trochu gitu a prefarbil čiernou fixou
Ale kúsok plastelíny by hádam tiež pomohol.. Len to stačí po tých krajoch zaplniť a uhladiť a do je všetko snáď. A dávaj si ešte pozor pri lepení aby si mal sklo úplne nadoraz k digitizéru (aby tam nebola vôľa), lebo inak sa ti môže stať niekedy, že keď to miesto stlačíš, tak ti nebude fungovať ovládanie .. akoby si sa toho ani nedotkol a "odblokuje" sa to až keď zamkneš telefón a odomkneš. Nie je to až taký problém, pokiaľ to miesto nestlačíš počas toho, ako si vyťahuješ mobil keď ti niekto volá.. vtedy to fakt nasere lebo jediný spôsob je zrušiť hovor a zavolať späť
Snáď som pomohol, keďže píšem takto neskoro ...
Ja som po bokoch dal trochu gitu a prefarbil čiernou fixou
Ale kúsok plastelíny by hádam tiež pomohol.. Len to stačí po tých krajoch zaplniť a uhladiť a do je všetko snáď. A dávaj si ešte pozor pri lepení aby si mal sklo úplne nadoraz k digitizéru (aby tam nebola vôľa), lebo inak sa ti môže stať niekedy, že keď to miesto stlačíš, tak ti nebude fungovať ovládanie .. akoby si sa toho ani nedotkol a "odblokuje" sa to až keď zamkneš telefón a odomkneš. Nie je to až taký problém, pokiaľ to miesto nestlačíš počas toho, ako si vyťahuješ mobil keď ti niekto volá.. vtedy to fakt nasere lebo jediný spôsob je zrušiť hovor a zavolať späť
Snáď som pomohol, keďže píšem takto neskoro ...
spominate ze sklo z ebay, ale ktore, je ich tam vela druhov .... s ktorym mate skusenost. Chcem opravit aj ja ale neviem ci drahsi alebo ten lacnejsi ci je to ta ista kvalitaaaa..... dajte link
prosim o odpovad aby som cim skor mohol objednat
prosim o odpovad aby som cim skor mohol objednat
-
zadaj si model telefónu je to v pravidlách
a už ked niečo chceš tak na ktorý telefón a aspon link na ebay ,že ktoré sklo
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
cicolably píše:zadaj si model telefónu je to v pravidlách
ak je nazov temy :Oprava skla doma - iPhone 2G!
tak pojde o Iphone 2g
Po roku po kradezi mi policia nasla Iphone ale ma rozbyte sklicko ale inak vsetko funguje preto to chcem opravit
neviem co si objednat ktory kryt je lepsi ...
http://tinyurl.com/27j2rmq tuto nalepku spolu s tymto sklickom http://tinyurl.com/2c2s7rr ?
alebo tututo sadu ale podla obrazka by tam ten drotik nemal byt
http://tinyurl.com/2br9zv7
alebo tento vraj original ?
http://tinyurl.com/29ef56m
-
no OK ale v profile by si to tiež mal mať napísané
no a 2G to je dosť oriešok
vrchne sklo (asi tvoje praskute) je prilepene k digitizeru (to je to sklo s tým konektorom-pre teba drôtikom) asi bude najlepšie kupiť toto
a aby toho nebolo malo tak toto cele je zase prilepené k LCD displeyi (a tak fajne komplet celé LCD)
takže bud budeš velmi šikovný (teplovzdušna pištol asi pomože)
alebo komplet už poskladane LCD+DIGITIZER+SKLO najlacnejšie som našiel 65$ + free shipping
http://cgi.ebay.com/iPhone-2G-LCD-Displ ... 003wt_1180
no a 2G to je dosť oriešok
vrchne sklo (asi tvoje praskute) je prilepene k digitizeru (to je to sklo s tým konektorom-pre teba drôtikom) asi bude najlepšie kupiť toto
a aby toho nebolo malo tak toto cele je zase prilepené k LCD displeyi (a tak fajne komplet celé LCD)
takže bud budeš velmi šikovný (teplovzdušna pištol asi pomože)
alebo komplet už poskladane LCD+DIGITIZER+SKLO najlacnejšie som našiel 65$ + free shipping
http://cgi.ebay.com/iPhone-2G-LCD-Displ ... 003wt_1180
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Host
Alebo kúpiť iba sklo ako ja na ebay za pár libier a odškrabávať to staré také dve hodinky a máš..
A keď si sa pýtal na to, ako konkrétne kúpiť.. Podľa mňa je to zrejme jedno. Všetci to asi aj tak kupujú od tých čínskych za 0,99Ł a predávajú za 7Ł.. Ale možno nie, ale v každom prípade ak aj budeš mať, že original, tak to originál rozhodne nebude . Ja som si teraz kúpil jedno sklíčko za tých 0,99Ł ale príde mi až za také dva týždne, takže potom ti budem môcť dať vedieť, či je skutočne nejaký rozdiel medzi tými drahšími.
A keď si sa pýtal na to, ako konkrétne kúpiť.. Podľa mňa je to zrejme jedno. Všetci to asi aj tak kupujú od tých čínskych za 0,99Ł a predávajú za 7Ł.. Ale možno nie, ale v každom prípade ak aj budeš mať, že original, tak to originál rozhodne nebude . Ja som si teraz kúpil jedno sklíčko za tých 0,99Ł ale príde mi až za také dva týždne, takže potom ti budem môcť dať vedieť, či je skutočne nejaký rozdiel medzi tými drahšími.