iPhone 4 - Proximity senzor nefunguje spolehlivě

Odpovědět
Marx

Příspěvek od Marx »

Ahoj, předem se omlouvám pokud se opakuji ale nikde jsem to tady nenašel.

Mám nový iPhone 4 32 GB, iOS 4.1. často se mi stává, že světelný senzor se při hovoru normálůně aktivuje a zhasne display. ale po chvíli se display přiložený k uchu zase rozsvítí a já si např uchem zmáčknu MUTE, CONTACTS atd a potom zhasne a znova třeba za 5 sec...má s tim někdo stejný problém?

Díky

ls8
Starý pes fóra :)

Re: Světelný senzor

Příspěvek od ls8 »

Je to jedna z nejčastějších vad na iPhonu 4. Někomu to dělá, někomu ne. Já osobně bych to hnal na reklamaci, pokud dostaneš jiný kus, je šance, že to dělat nebude.

Viz viewtopic.php?f=118&t=33009
http://lmgtfy.com/?q=iphone+4+proximity+sensor
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Marx

Re: iPhone 4 - Proximity senzor nefunguje spolehlivě

Příspěvek od Marx »

Takže novým iOS 4.2 se to zřejmě nespraví? Zkusim asi reklamaci teda

ls8

Příspěvek od ls8 »

Nevíme co udělá iOS 4.2, protože ještě nebyl vydaný. Ale zkus napsat Stevovi :wink:
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Deraspoth
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Deraspoth »

Je zvlaštní,jak někomu to nedělá a někomu jo-me to třeba úplně mega vadilo když jsem měl iOS 4.01 a přechodem na 4.1 se mi to uplně opravilo a už se mi nikdy nestalo,že by se mi display zapnul při hovoru...

schmiedy
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od schmiedy »

Jsem jeden z tech stastnejsich, s timto problem nemam..:)
Iphone 5 16gb white
Macbook pro 13"....

Juramac

Příspěvek od Juramac »

No tak me to nejaky cas delalo take, ale ted uz to neblbne.........doufam, ze to nezakriknu :)

mikis.m.s
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od mikis.m.s »

To je zvláštní, mě to zase šlo na 4.0.1 bez jediného problému a teď, když mám 4.1, tak to blbne pořád...
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Přidávám se do spolku k mikis.m.s., přestože jsem od začátku tvrdil, že s tím nemám problémy. S verzí 4.0.1 bez problémů, po přechodu na 4.1 mi to dělá problémy.
Podle mě to bude čistě SW chyba, protože např. aplikace Sleep Cycle co používám využívá proximity senzor taky, a jede absolutně bez problému. Tedy reaguje zcela přesne a bez chyb. Ovšem při telefonování vnímám, že se mi občas pustí displej při sebemenším oddálení od ucha. :( Jakoby ten sleep cycle reagoval na delší vzdálenost a u telefonování na velmi krátkou.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Taurus
Host
Host

Příspěvek od Taurus »

taky se pridavam s problemem proximity sensoru. ale dnes jsem si vsiml, ze nekdy sviti cervene a nekdy nesviti, tak nevim, jake je pravidlo, podminky vzdy stejne, proste jednou tak a podruhy jinak. ale problemy pretrvavaji at sviti nebo nesviti...

pegancr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pegancr »

Taky s tim mam problem, ale spis mi to vadi vizuelne. Jeste se mi nestalo, ze bych uchem cokoliv pustil :) Reklamovat to nebudu, ale kdyby se to nejak softwarove dalo vyresit, tak bych byl moc rad.

SaBeRs

Příspěvek od SaBeRs »

pridávam sa ten istý problém mám na 4.0.1 to bole bezva nič žiadna chyba a bum 4,1 a displej sa mi zapína v jednom kuse a ucho rado stišuje mikrofón podrží hovor a prezerá kontakty a tak ale na reklamáciu nechcem ísť bo mesiac to je totálne moc a tak dlho nevydržím (hlúpy zákon že majú 30 dni na reklamáciu :/) verím že to iOs4.2 vyrieši (a nemal náhodou niekto taký problem že zrazu iphone napísal že nieje vložená sim ale bola a ked som ju vyral a znova vložil tak nič ? stále písalo že žiadna sim (pomohol iba restore SF ale z DFU bo normal restor z recovery stále padal a iphone bol bez JB ale stalo sa to už 2 krát :/ )) čo sa to s tým applom deje ?

marincz

při volání svítí displej

Příspěvek od marincz »

přešel jsem j.b. z 4.0.1 na 4.1 a teď mi při volání neustále svítí displej pak asi na vteřinu zhasne, ale jak trochu hnu z iphone tak se zase rozsvítí nevíte někdo co stím

Sloučeno do existujícího vlákna. ls8

Viking

Příspěvek od Viking »

SaBeRs píše:pridávam sa ten istý problém mám na 4.0.1 to bole bezva nič žiadna chyba a bum 4,1 a displej sa mi zapína v jednom kuse a ucho rado stišuje mikrofón podrží hovor a prezerá kontakty a tak ale na reklamáciu nechcem ísť bo mesiac to je totálne moc a tak dlho nevydržím (hlúpy zákon že majú 30 dni na reklamáciu :/) verím že to iOs4.2 vyrieši (a nemal náhodou niekto taký problem že zrazu iphone napísal že nieje vložená sim ale bola a ked som ju vyral a znova vložil tak nič ? stále písalo že žiadna sim (pomohol iba restore SF ale z DFU bo normal restor z recovery stále padal a iphone bol bez JB ale stalo sa to už 2 krát :/ )) čo sa to s tým applom deje ?

S tou SIMkou uz se mi to stalo taky (na 3GS), pomohl restart... taky na 4.1, predtim nikdy nic.

aleduska

Příspěvek od aleduska »

Ahoj,
mám problém, IP mi spadl na zem a samozřejmě se rozbilo sklo s dotykovou vrstvou i displej, po výměně ale nefunguje zhasínání displeje při hovoru... Mám ale pocit, že vyměněné součástky nejsou originální... Múže to být také tím? Nebo jak to dát jinak dopořádku.
Děkuji

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

V Cydii vyšla app CallLock (.99$), která umí uzamknout obrazovku v průběhu hovoru. Pracuje buď v manuálním nebo automatickém režimu. Asi ji zkusím. Vyloženě má v popisu, že je vhodná pro uživatele, kteří mají problém s proximity senzorem.

EDIT:
Aplikace funguje. Jen v automatickem rezimu v nastaveni nechte zapnuty i manualni rezim, jinak se hovor ihned ukonci. :lol:
V automatickem rezimu po "zvednuti" (slide) zustane tel. uzamcen a muzete hovorit. Aby jste hovor po ukonceni hovoru z vasi srany polozili, musite ho odemknout a potom ukoncit. To je trochu zdlouhavejsi, ale lepsi nez kdyz tvari prepinate veci na displeji.

EDIT2:
Vyšla aktualizace na verzi 1.2
- aktivace zamčení obrazovky přes proximity senzor (po přiložení k uchu)
- aktivace automaticky - doplněno o možnost nastavení zpoždění 0-10 sekund
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Taurus
Host
Host

Příspěvek od Taurus »

je tu nekdo, kdo mel problem s proximity a vyresil mu to upgrade na 4.2?

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

spadl mi iphone na zem a prasklo sklicko, tak iphone musel do servisu, tam mi vymenili sklo - vsechno OK - dokonce rekli ze tim padem se nejak poskodil proximity senzor a ze ho vymenili - blbec sem to nevyzkousel. ale den na to sem zjistil ze ani po restoru mi iphone pri hovoru nezhasne(kdyz ho samozrejme prilozim k uchu nebo na senzor polozim prst)takze mam asi displej s vadnym proximity senzorem, moc dekuji iTukanovi za jeho prispevek, muj problem to alespon docasne vyresi nez se odhodlam dojet do prahy(jestli se na to nevykaslu) reklamovat vymenu displeje.
I will maintain an attitude of open-mindedness.

panthercb

Příspěvek od panthercb »

Můj problém se senzorem se vyřešil po vystřihnutí otvoru před senzorem v průhledné fólii obalu na telefon.

pegancr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pegancr »

Nemuzes to nejak upresnit, moc tomu nerozumim. Mam na iphonu folii, kdyz ji sundam ci v ni vyriznu otvor, tak mi iphone prestane behem hovoru zapinat displej?
Calllock jsem kdysi koupil, ale to vecne odemykani pri ukoncovani hovoru mne vytacelo, tak uz to nepouzivam a radsi si senzor zakryvam pri telefonovani ukazovakem.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

tak to je fakt smula, dneska mam vymenenej displej na iphone 4 kuli krvaceni a vymenenej proximity senzor a porad se displej pri hovoru nezhasne (jsem po restoru bez obnoveni!).
fakt ztracim chut zit :D
I will maintain an attitude of open-mindedness.

MorDeus
Host
Host

Příspěvek od MorDeus »

V tom případě hodit na reklamaci =)))

Majky_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Majky_ »

Bohužel mi na iPhonu proximity senzor také nefunguje...reklamace byla zamítnuta. Ale kromě dražšího hovoru (občas si uchem ťuknu na facetime) s tím problém nemám.

Jen když dá člověk takový prachy za telefon chce, aby to fungovalo...

Odpovědět