jakou digitální zrcadlovku

vše co vás napadne
Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: jakou digitální zrcadlovku

Příspěvek od Metalgirl »

Jo, ten mám, to je dobrý objektiv. Fotí pěkně. :)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

tak to jsi mě moc potěšila,baterka už je nabitá, a jde se fotit :D

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Já ho totiž dostala jako seťák ke svému Nikonu též. Moc to nepřibližuje, ale zato na focení v místnosti a budov stojících přímo před tebou a tak, na to je dobrý. Zabírá až 76° úhel. Takže je dost širokoúhlý.

Obrázek

Obrázek

Toto jsem s ním nafotila. :)

schmiedy
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od schmiedy »

Prave chci kupovat to same, ale jeste jsem koukal na ten set s tim dalsim objektivem, 55-200, ktery je jako druhy v baleni. Zacal bych s tou sadou co mas a kdyz by ten druhy objektiv byl k tomu, tak bych no nechal, v nejhorsim prodal. Prodava se kolem 7000tis a v tich 2 setach je rozdil ceny jen 3tis. Ale jinak telo chci stejny, nikon D3100. :-)
Iphone 5 16gb white
Macbook pro 13"....

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

schmiedy: Druhý objektiv nikdy není na škodu, už jsem to tu psala.

Ten 18-55 je na focení z blízka a ten 55-200 je na focení do střední dálky.

Sama mám dva, tento 18-55 a pak 70-300, protože ráda fotím zvířata a k těm jaksi namůžeš jít na pár metrů, by ti pláchla. S tím 18-55 by se mi vůbec nepovedlo takto vyfotit racka. http://img526.imageshack.us/img526/6070/dsc5483p.jpg Toho racka jsem vyfotila právě s tím 70-300.

Bohužel, díky špatným světelným podmínkám jsem musela použít ISO 1600 a jde tam vidět šum.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Metalgirl píše:... Zabírá až 180° úhel. Takže je dost širokoúhlý.

To je asi trochu mimo... :wink:
Specifikace výrobce - Obrazový úhel 76° - 28°50'
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ooops, pardon, má chyba. :oops: Ale celá velká budova se tam vleze do záběru. :)

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Pěkné. Hlavně prcek. :) Na první pokusy velmi zdařilé fotečky. :wink:

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

Metalgirl, prosím Tě, na jakej režim mám fotit takhle doma. Teď mám nastavený P, ISO 100, vyvážení bíle AUTO

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

S tímto můžeš fotit doma, akorát já mám vyvážení bílé nastaveno na znak slunce. Ještě pak tam je režim dítě, pro focení dětí, aby si jim neblýskal do očí, ale to bude chtít dostatečné osvětlení a pak režím portrét.

EDIT: Jo, zapomněla jsem dodat, že osvětlení mám žárovky se žlutým a bílým přírodním světlem, nemám takové ty studené zářivky. Tam na ty studené zářivky je pak třeba vybrat umělé osvětlení pro vyvážení bílé.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

M1Lh@us píše:Metalgirl, prosím Tě, na jakej režim mám fotit takhle doma. Teď mám nastavený P, ISO 100, vyvážení bíle AUTO

To je hodne siroka otazka, zalezi na tom jak chces aby to vypadalo. Na cvakani doma jak mas, mozna pridat ISO tak na 400, aby jsi mel i svetlejsi pozadi, pokud to tak chces. Neexistuje univerzalni nastaveni na to ci ono, vzdy je to o zameru fotografa. Ja treba fotim v mistnostech na manualni nastaveni, venku na Av + ruzne korekce expozice, v atasu na manual. Pokud jsi koupil fotak na normalni cvakani, slusnejsi kompakt by stacil taky a tahas s sebou mensi kram. :wink:
Velmi doporucuji zacit navstevovat nejake fotoservery a diskuze a cerpat moudra tam.

EDIT: Jo sorry, nebyl to dotaz primo na me, ale uz mi to nedalo. :oops:

EDIT2: Pokud jde o vyvazeni bile, fot do RAWu (u Nikonu je to NEF) a vyvazeni bile nemusis resit. Vyresis ho bez ztraty kyticky az pri zpracovani fotky.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Já vyvážení bílé neřeším, mám to nastaveno přímo na denní světlo a hotovo. Akorát nevím, jestli to nadělá paseku při zářivkách. Ty já doma nemám.

Jinak k tomu nikonu jsou programy na zpracování fotek.

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

iTukan píše:
M1Lh@us píše:Metalgirl, prosím Tě, na jakej režim mám fotit takhle doma. Teď mám nastavený P, ISO 100, vyvážení bíle AUTO

To je hodne siroka otazka, zalezi na tom jak chces aby to vypadalo. Na cvakani doma jak mas, mozna pridat ISO tak na 400, aby jsi mel i svetlejsi pozadi, pokud to tak chces. Neexistuje univerzalni nastaveni na to ci ono, vzdy je to o zameru fotografa. Ja treba fotim v mistnostech na manualni nastaveni, venku na Av + ruzne korekce expozice, v atasu na manual. Pokud jsi koupil fotak na normalni cvakani, slusnejsi kompakt by stacil taky a tahas s sebou mensi kram. :wink:
Velmi doporucuji zacit navstevovat nejake fotoservery a diskuze a cerpat moudra tam.

EDIT: Jo sorry, nebyl to dotaz primo na me, ale uz mi to nedalo. :oops:

EDIT2: Pokud jde o vyvazeni bile, fot do RAWu (u Nikonu je to NEF) a vyvazeni bile nemusis resit. Vyresis ho bez ztraty kyticky az pri zpracovani fotky.

v pohodě, nic se neděje, tohle je moje první zrcadlovka, takže amatér. Jinak čeká mě fotokurz, takže snad tam pochytím maximum. Je mi jasný, že kurz mi nedá všechno, je to o zkušenostech, a ty snad přijdou :wink:

jinak kompakt doma mám, a to byl hlavní důvod, proč jsem přešel na zrcadlovku. Nebyl zrovna levnej, ale blesk byl slabý a nedosvětloval. Fotky byly dost tmavé, viz začátek vlákna
Naposledy upravil(a) M1Lh@us dne úte pro 28, 2010 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Prednastavené hodnoty vyvazeni bile maji omezeni, ne vzdy se trefis na to co potrebujes. Podivej se jako teplotu svetla maji jednotliva nastaveni, najdi si jake hodnoty maji ruzne zdroje. Denni svetlo neni slunecno, ani osvetleni v mistnosti (zarovka, zarivka, svicka), atd. Pak fotky barevne ujizdi do tepla ci studena a nezachytis tak skutecnou barevnost. Dalsi veci je umelecky zamer, atd. atd. atd.
Je toho moc a kazdy ocekava neco jineho.
Fotoservery jsou plne informaci, fotek s popsanymi parametry vzniku... je z ceho cerpat a ucit se. Je to beh na dlouhou trat.

EDIT: Na fotokurzu se IMHO dozvis zakladni nastavovani, co ovlivnuje co atd. Alespon bych od toho vic radeji necekal. Fotografa tam z tebe neudelaji. Treba te to pak chytne a casem to doho nacpes neskutecny penize. :D

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Doma hezké fotky s tvou sestavou prostě neuděláš. Nemáš dobrý objektiv a budeš muset použít vestavěný blesk, Můžeš sice nastavit ISO 400-800, výš už výrazně ztrácíš kvalitu. Tzn. v interiéru potřebuješ systémový blesk za cca 7000 Kč, ale nejhezčí fotky uděláš vždy bez blesku s dobrým objektivem. Abys pochopil o čem mluvím, tak si zkus vyfotit statickou scénu s bleskem v automat. režimu, a pak bez blesku v režimu P. Foť s foťákem položeným na stůl nebo na stativu a uvidíš rozdíl.

Jak psal kolega výše, vyvážení bílé vůbec nemusíš řešit, pokud fotíš do formátu RAW a budeš používat SW pro úpravu fotek. Formát RAW (NEF) je nezpracovaný obraz sejmutý čipem fotoaparátu. Všechny foťáky totiž ve všech automatických režimech předzpracovávají fotku - automatická sytost, vyvážení bílé, ostrost atd. To vše si můžeš doupravit sám, podle vkusu nebo uměleckého záměru. Pak odneseš své dílo do minilabu a tam ti ho zase proženou automatem, takže zjistíš, že je vše na nic. Pak se rozhodneš tisknout fotky sám, budeš ladit barvy displeje s tiskárnou, vytiskneš svatební fotky a pak zjistíš, že na denním světle jsou do žluta. Čeká tě hodně dlouhá cesta, ale je to docela zábava.
Jinak ti doporučuji koupit polarizační filtr.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Hoši, to už nějak moc řešíte ne? Se tím živit nebude. Dají se udělat i s vestavěným bleskem pěkné fotky. Jen nesmí fotit xichtíky z metru, jinak je bude mít bledé jak duchové.

Zase ho tolik nestrašte a nepřehánějte. :wink:

JackieTran
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JackieTran »

Fotim iPhonem 4 a staci to,prakticke,vzdycky to mam u sebe,foti pekne fotky etc.. :) ikdyz mam zrcadlovku Nikon D70.. :D >Stejne jak rika MG,vy se tim stejne nebudete zivit,tak staci normal ne :)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jako pohrát si ještě s hloubkou ostrosti, rychlostí závěrky, nebo s ostřením manuálním, to beru. Ale kalibrovat monitor díky tisku a hrát si s vyvážením bílé, jak vůl a řešit, že fotit v místnosti s bleskem externím plus s difuzérem ještě zapomněl říci. Tak to už snad ne. Profi fotografové tu nejsme. :)

JackieTran

I profik jako treba Lisa Bettany (znama fotografka) vystaci s iPhonem ( Camera+) :D

http://mostlylisa.com/blog/camera/

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

OT: JackieTran: Jak vis ze se tim nezivime nebo neprizivujeme. ;)

Metalgirl: Proto jsem ho poslal na fotoservery. :-)

EDIT: JackieTran: Ano, vzdycky je to primarne o fotografovi. Fotak sam fotku neudela. :-)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Hmm, pěkná, tedy ta fotografka, ne ta appka. :D

EDIT:

iTukan: Jen mi jde o to, abyste ho nevyplašili, má to teprve jeden den. :wink:

JackieTran

@Metalgirl :) ta aplikace je super.

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Metalgirl píše:Jako pohrát si ještě s hloubkou ostrosti, rychlostí závěrky, nebo s ostřením manuálním, to beru. Ale kalibrovat monitor díky tisku a hrát si s vyvážením bílé, jak vůl a řešit, že fotit v místnosti s bleskem externím plus s difuzérem ještě zapomněl říci. Tak to už snad ne. Profi fotografové tu nejsme. :)

Tak na co tu zrcadlovku má? Pokud mu stačí setový objektiv a interní blesk, tak to opravdu mohl zůstat u kompaktu. Já sice profík nejsem, ale díky první povedené svatbě, kde jsem zaskakoval za nemocného profíka, jsem jich fotil dalších 6 a bez vyvažování bílé, kalibrace monitoru, bez výběru minilabu (včetně osobní domluvy s obsluhou) si třeba svatební fotky nedokážu představit. To samé ho čeká pokud abolvuje kurz focení a zkusí si třeba high/low key techniku.

Jinak vlastním Canon D60, což je hodně stará digitální zrcadlovka, Sigma blesk EF 500 a používám objektivy:
Sigma 24mm F1,8 EX Macro - kdysi stál cca 8000 Kč
Canon EF 50mm F1,8 - cca 3000 Kč
Canon EF 75-300mm F4,0-5,6 za cca 8000 Kč
Ohniska musím násobit 1,6 (menší čip)

Kdybych si dnes mohl vybrat znovu foťák na amatérské focení (rodina, dovolená atd.), tak jdu do Canon PowerShot G12, což je jejich nejlepší kompakt, váží jen 355g a umí i HD video. Můj krám váží 800g bez objektivu, když si beru 2 objektivy, tak jsem na 2 kg + kamera - a to už mě moc nebaví.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

@mike0007CZ
Na tvůj závěr příspěvku Můj krám váží 800g bez objektivu, když si beru 2 objektivy, tak jsem na 2 kg + kamera - a to už mě moc nebaví pouze poznamenám, že moje brašna váží 7,5 kg, tahám se s ní každý den a ještě mě to nepřestalo bavit :wink:
Fotím do rawu, vyvážení bílé vždy na auto, priorita clony nebo manuál.
A kdybych si měl znovu vybrat foťák, tak by to byl opět Nikon D700 a objektivy 24-70/2.8 a 70-200/2.8 + SB 900 :twisted:

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

počítám že do budoucna koupím další objektiv a externí blesk, ale můj rozpočet taky není nafukovací. Chtěl jsem za foťák dát 11 tis a skončil jsem na skoro 17 tis. A dát dalších 6 tis za blesk a cca 6 za objektiv už je prozatím moc.

john
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od john »

Možná je to úplně dementní dotaz (něco mi říká, že začínám vyvolávat flame), ale jako student, bych si rád pořídil nějaký kvaitnější foťák do 6000kč, je možné za tyhle peníze sehnat nějakou zrcadlovku a vyplatí se to vůbec? (Kolik se tak pohybují bazarově?)
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

Možné to je a jestli se to vyplatí si musíš zvážit sám, respektive:

- u kompaktu budeš mít jistojistě lepší rozsah než u DSLR se setovým objektivem
- za 6 tisíc seženeš lepší kompakt než jetou DSLR (ale to pouze tipuju)

Mrkni se na http://paladix.cz/bazar/index.php?from=0&badt=1&btid=15 případně na Aukro a něco určitě seženeš. Problém je že jsi omezen 6000kč na tělo + sklo, což je prostě málo. Takže výběr bude spíš o kompromisu než o tom, co opravdu chceš. Lepší by tedy bylo našetřit víc, za takových 8 seženeš určitě lepší vybavení (vím že se dá oponovat tím že když našetříš 15 tak budeš mít ještě lepší, ale těch 8 tisíc bych viděl jako rozumné optimum).

Ovšem je dost možný že i za 6 najdeš takový foťák jaký se ti bude zamlouvat :)
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

john
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od john »

Taky jsem právě váhal, jestli zrcadlovku nebo ne..

Ale díky, pomohl jsi mi.

Našel jsem něco, co se mi líbí a myslím, že pro moje hobby focení by nemusel být špatnej, hned na tvém odkazu je to druhý inzerát.

http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=145783

Co jsi o něm myslíš, je to dobrá nabídka? :wink:
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

Majky_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Majky_ »

Cena dobrá, ale bude potřeba dokoupit lepší objektiv, protože základní, co se světelnosti týče, je k ničemu.
Vysvětlovala to tu Metalgirl:
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?p=352195#p352195

M@YO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M@YO »

som si s priatelkou dal pod stromcek nikon d3100 + 18-55VR. Zatial spokojnost :P
Chcelo by to ale s tym 18-105 objektivom, lenze nevydalo...

Neake ukazkove foto:
http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2010/ ... 35h09u.jpg

http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2010/ ... 35j707.jpg
TM CZ 3GS 32GB JB GP 43.week 09 4.2.1 / 05.15.04 @ O2 SK + Data neobmedzene
O2 SK custom < OS 4, O2 SK custom > OS 4, Prisposobenie odkazovky na kredit

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

jj fotí to dobře, sám to můžu potvrdit...

Semtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Semtex »

.... kdo chce fotit Macro a nechce si kupovat drahé objektiv, tak tu je malá ukázka v odkaze....
podívejte se na fotky potěru ryb....

Michal Rýša ve vláknu popisuje i techniku jeho focení. Pro snadnější orientaci jsem vložím citaci jeho popisu focení pidi věcí. Jen pro zajimavost doplním, že potěr po vykulení má asi jen 1 mm, to jsou ty první fotky potěru.

http://www.splendenspower.cz/viewtopic.php?t=1960

"Foteniu sa venujem už 2,5 roka a špecializujem sa na fotenie makra - detailov hmyzu a kvetov, napríklad očí motýľov a vážok asi najviac, takže toto je len taká malá ukážka je to fotené zrkadlovkou Nikon D40 a obyčajným setovým objektívom, ktorý je však otočený tak, že predná šošovka je priložená k bajonetu (to je ten otvor v tele zrkadlovky, do ktorého sa dáva objektív) , takže pri najširšom zoome - 18mm a zaostrení na nekonečno viem zobraziť 1mm dĺžky skutočného obrazu na 4-5 mm dĺžky čipu, čo znamená, že obraz s dĺžkou 3-54 mm viem zobraziť na celú dĺžku čipu, takže všetky tieto fotky, napríklad aj tú poslednú viem vytlačiť aj na A3 - A2 formát, lebo to nie je výrez, ale plné rozlíšenie, len zmenšené, takže takto sa dá hrať s foťákom"
iPhone 4S 16GB fw 6.1.3, O2 tarif Bronz + neomezeny data za 150,-
http://ocarina.smule.com/my/ocarina/user/semtex/

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Chtěl bych si příští týden jít pro Canon Eos 500D nebo 550D.

Má někdo tady ten foťák? Popř. má smysl připlácet si za 550D? Kupovat budu v setu s objektivem 18-55 IS

Díky
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

johnnn píše:Co jsi o něm myslíš, je to dobrá nabídka? :wink:

myslím že vzhledem k cenovému limitu to je dobrá nabídka, ale rozhodně bych být Tebou nákup foťáku neuspěchal, přečetl recenze a teprve pak vybíral. navíc teďka po Vánocích je dost pravděpodobný že bude na prodej bazarových DSLR víc ;)

jinak ta 350D si myslím že je dobrej kup, než jsem si koupil Sony A200 tak jsem na ní taky přemýšlel :)
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jo, tu fintu s převrácením objektivu znám, prodávají se na to i redukce, ale má to i dost celkem velké nevýhody, jelikož z toho objektivu většinu jeho funkcí nelze takto použít.

mike0007CZ: No nevím, focení jako amatér má být hlavně pro zábavu a ne pro práci, kdy budu s sebou tahat bůhví jakou techniku a štvát se s kalibrací monitoru pro tisk.

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Pokud bude chtít vytisknout jednu jedinou fotku na inkoustovce, tak si aspoň základní kalibraci musí udělat. Fotky na monitoru prostě vypadají jinak než na papíru. A druhá věc na kterou jsem chtěl upozornit je, že pokud si bude hrát třeba s expozicí, barvami atd., tak ho čeká nemilé překvapení v minilabech (nebo maxilabech), kde se vše prožene automatickou korekcí a bude mít po umění. Jinak jsem taky amatér, zrcadlovky mám cca 10 let.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

No, tak ty už se za amatéra považovat nemůžeš. Já mám zrcadlovku teprve rok a tady kolega teprve pár dní. Ale ty už amatér rozhodně nejsi. A kdyby si dále na tom trval, že jo, tak už jsi pokročilý. :P Profík budeš, až se tím budeš živit. :D

Jinak ve fotolabech to je jasné, ale tak, co jsem tam dávala tisknout pár fotek, tak mi přišly podobné s tím, co jsem nafotila, asi záleží od fotolabu. Nějaké velké rozdíly jsem tam neviděla. Ale je fakt, že nedělám nějaké umělecké fotky, spíš pro zábavu a momentky si zachycuji.

A doma pár lidí tiskne nějaké fotky, ono se to ani na obyčejné inkoustovce nevyplatí. Ty fotky nemají dlouhou životnost pak, díky tisku obyčejným inkoustem.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Nevíte někdo, jek moc dbát na výběr paměťové karty do zrcadlovky?

Je potřeba nějaká rychlejší apod. např. na záznam Full HD videa?

Díky
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Tak na ukládání HD videa určitě minimálně Ultra II, tj. 15MB/s.
Pokud nejsi skrblík :-), tak Extreme III, tj. 30MB/s. Osobně používám UDMA.

Odpovědět