jakou digitální zrcadlovku

vše co vás napadne
M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Re: jakou digitální zrcadlovku

Příspěvek od M1Lh@us »

souhlasím se scorpim, na HD video je potřeba karta výkonnější. Já mám Sandisk Extreme- 30 mb/s. Jinak na fotky stačí obyč SDHC karta

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

kdyz furt resite vyvazeni bile, tak vam poradim trosku profesionalneji - sezenete si 18% sedou tabulku....
Proc? - http://www.fotografovani.cz/art/fozak_d ... zice2.html a nebo google, je tom milion clanku....
pouzivaji to profesionalove a ja :D...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

scorpi píše:Tak na ukládání HD videa určitě minimálně Ultra II, tj. 15MB/s.
Pokud nejsi skrblík :-), tak Extreme III, tj. 30MB/s. Osobně používám UDMA.

Můžete mě prosím poradit s výběrem. Chtěl bych 16 Gb SDHC kartu v ceně okolo 1000,- Kč.
Ideálně na Alza.cz, chci si tam kupovat i foťák.

Díky
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

A foťák máš už vybraný? Ne všechny zrcadlovky žerou esdéčka.

M1Lh@us
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od M1Lh@us »

Můžete mě prosím poradit s výběrem. Chtěl bych 16 Gb SDHC kartu v ceně okolo 1000,- Kč.
Ideálně na Alza.cz, chci si tam kupovat i foťák.

Díky

Hele, a není zbytečný kupovat 16GB kartu? Já mám 4GB v kompaktu(10mpx- 1 fotka cca 5mb) a zrcadlovce (14mpx- jedna fotka má cca 8mb) a vejde se tam přes 500-600 fotek. Ale nikdy jsem tam stejně tolik fotek nedal, něco nafotím, a šup s tím do PC. Ale je to na tobě.

PS: proč alza? jinde koupíš levněji

burr0head
Starý pes fóra :)

Příspěvek od burr0head »

fotim uz 32 let, z toho do dnes i kinofilm, a od zacatku ery digitalizace i na digital..absolvoval jsem skolu Vytvarne fotografie u pana prof.Smoka na FAMU...mam dnes Canon EOS 5D, a jeste nejakych par kinofilmu, a asi 20 kvalitnich objektivu..no mam doma vcetne atelieroveho vybaverni takovy starsi mercedes... je to pro me vic nez konicek, obcas se tim docela dobre zivim...to jen na okraj, myslim, ze mam dost zkusenosti, abych o tom neco vedel..:D

Vyber fotoaparatu bych vzdycky zacal tim, co s tim chci fotit, jak casto s tim chci fotit, jak velky tisk si chci nechat z fotek udelat..asi bych zacal nejakym kompaktem, dnes je jich nepreberne mnozstvi, vcelku jsou z nich na male fotky i kvalitni (rozumej standartni) vystupy, a teprve potom, jestli me to chytne a budu fotit, tak bych si porizoval zrcadlovku..mam hodne znamych, co si poridili hned zpocatku zrcadlovku a potom meli problem vubec neco vyfotit,..
A v prvni rade jedna vec: Fotka neni cela produktem fototaparatu, ale predevsim myslenky, okamziku, nápadu, atd, atd..Hodne fotografu a to kvalitnich fotografu udelali za cely svuj zivot jedinou fotku, ktera je proslavila a to asi tak bylo vsecko..ale to je jina kapitola..i kdyz je fakt, ze s erou photoshopu lze udelat z babicky modelku...
.Jeden muj klamarad zacinal fotit 0,8mpix camerou, a jeho fotografie byly od zacatku neopakovatelne a uzasne..i kdyz jen k publikaci na webu..
dnes to kazdy naboucha na kartu tisice fotek, a z toho jsou pouzitelne pouze dve a to jeste kdovi jestli...zkuste takhle fotit na kinofilm a v laboratori se razem stanete VIP zakaznikem, protoze tam budete furt a budete neustale neco dokupovat..:)

Jo jinak , chapu, ze dnesni digitalni zrcadlovky jsou ALL IN ONE, ale kameru v zrcadlovce? no to nevim..Nemam ani na Canonu systemovy blesk, na tenhle typ se asi pohlizi jako na profesionalni a podle toho fotim..cim svetelnejsi objektiv, tim lepsi a pochopitelne drazsi..Setaky co se dnes prodavaji jako zaklad k zrcadlovkam, jsou dost shit a jeste plastovej..Ale to je vcelku fuk, neberte me vazne, jen jste mi lehce prihrali tema, kde si myslim, ze jsem doma :D
a jinak zkuste si na google dat Vlad Hosch..rad se chlubim..:D
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

M1Lh@us píše:Hele, a není zbytečný kupovat 16GB kartu? Já mám 4GB v kompaktu(10mpx- 1 fotka cca 5mb) a zrcadlovce (14mpx- jedna fotka má cca 8mb) a vejde se tam přes 500-600 fotek. Ale nikdy jsem tam stejně tolik fotek nedal, něco nafotím, a šup s tím do PC. Ale je to na tobě.

Na video je 4GB sakra malo... Tech 16GB bude nakonec kupovat vic (alespon 2), pokud s tim opravdu hodla natacet video.
Jinak na foceni opravdu radeji mensi. Je lepsi prijit o cast fotek z akce na jedne mensi karte a druhou precist, nez prijit o vsechny fotky z akce na jedne velke karte, pokud se neco s kartou stane.

Jinak, kdyz uz to chtel z alzy, tak treba tento Verbatim.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

burr0head píše:...... Vlad Hosch..rad se chlubim..:D

No musím uznat, že je opravdu čím, krása, smekám, závidím.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

burr0head píše:Setaky co se dnes prodavaji jako zaklad k zrcadlovkam, jsou dost shit a jeste plastovej..Ale to je vcelku fuk, neberte me vazne, jen jste mi lehce prihrali tema, kde si myslim, ze jsem doma :D
a jinak zkuste si na google dat Vlad Hosch..rad se chlubim..:D

To jo ale pro amatera to bohate staci. Drhnout to pri zoomovani nedhrne. Fotky z toho lezou ve standardnim vystupu a triskat se s tim o zem taky nebude. :wink:

Tak ty jsi s tim focenim uplne nekde jinde. Takze to beres jinak a verim, ze ses tu asi na tomto tematu musel dobre pobavit.

Ale jak stale rikam tu kolega je na amaterske urovni a co ma, to bohate staci.

Jinak se vsim souhlas. To sama vidim, vyfotim nekolik stovek fotek a umeleckym i technickym zamerem se mi jich libi z toho jen par a zadna jeste neni tak vyjimecna na to, aby byla natoz slavna. :D stejne tak i souhlas na ty hybridy jak rikam zrcadlovka s tocenim videa, live nahledem na display atd. :)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Tak jsem koupil dneska Canon EOS 550D + 18-55IS.

Chtěl bych se Vás zkušenějších zeptat na nějaké weby, články, autory apod., kde bych se dozvěděl důležité informace pro začátečníky?

Díky za tipy
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

http://www.jaroslavmachacek.com
Můj oblíbený web o apple, focení a grafice - v odkazech má spoustu linků na další weby
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

@xslide

Jednoznačně http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm
Pro začátnečníky unikátní materiály

burr0head

Příspěvek od burr0head »

Souhlas tim http://www.fotoroman.cz ...to zcela jiste pro zacatecniky staci.
pak taky na iDnes vysel clanek, velmi strucny, ale da se z nej vychazet..
http://technet.idnes.cz/pri-foceni-kasl ... c_foto_pka

Jinak nelepsi je fotit, fotit fotit...a pro ziskani zpetne vazby se prihlasit na nejaky fotoserver a tam davat fotky a diskutovat o nich..hele kazdej fotograf je jesitnej..kazdej si mysli, ze je ten nejlepsi..v zadnem pripade to nechce kaslat na pravidla, jsou to overene veci a ten kdo rika, ze na ne kasle, tak ten nikdy fotit poradne nebude..respektive mozna bude, ale nikdy neudela koukatelnou fotku..
To je asi vse, jestli ma nekdo zajem, tak muzu popripade poradit, pomoct s vyberem techniky, atd..ale jak vsude pisu, neberu si servitky a kritizuju fakt hodne neprijemne..

pan profesor Smok nam vzdycky rikal, ze nejlepsi pritel fotografa jsou nuzky a odpadkovy kos..
i z obycejneho zaberu se da rozumnym a premyslivym orezem udelat slusna fotka a zmenit kompozice..v dnesni dobe tedy ne nuzky, ale orez primo v PC...stejne to budete publikovat maximalne na webu a malokdo si necha udelat velkoformatovy tisk..ja osobne mam vetsinu fotek, ktere povazuji za dobre ve velkem formatu, nektere i 110 x 90..Ale to je potom hlavne o technice na kterou se foti.. i kdyz je fakt, ze jednou jsem tiskl fotku 90x70 a omylem jsem zadal do programu jen nahledovy snimek 800x600 a to co z toho vylezlo bylo naprosto uzasna napodobenina kinofilmu, vcetne zrna (digitalniho) a dodnes mi to visi na zdi a kazdej ji obdivuje...tak se snazte, je to jen o chuti to zkusit..
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

JackieTran píše:I profik jako treba Lisa Bettany (znama fotografka) vystaci s iPhonem ( Camera+) :D

http://mostlylisa.com/blog/camera/

ty staci iPhone jen diky jejimu telu a oblicejicku... :D
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Odpovědět