Kdysi jsem pohled iFouňáka napsat chtěl, ale u toho jsem skončil
![Smile :)](./images/smilies/emoji-E057.png)
. Tak se pokusím vše alespoň shrnout do pár bodů.
1)
Displej a výdrž - no pixely uvidíš, SAMOLED má ale příšernej rastr. Mě osobně se barvy na Wave líbí mnohem víc než na Retině, někdo zas tvrdí, že jsou moc přepálené/přehnané - nejspíš záleží na osobním vkusu. Baterka je přibližně stejně velká, ale při podobném využití (s na obou telefonech vyplou 3G sítí) se mi dřív vybije iPhone 4. Sem tam něco dohledám na Wi-Fi, pár telefonátů a cca 10-20 SMS denně a vydrží mi takto 3 dny, iPhone "jen" něco málo přes 2.
2)
Bada OS - na zabití. Na první pohled je to fajn, oproti "hloupejm" telefonům a levnějším Androidům je odezva opravdu skvělá, ale s tím OS jsem si fakt nesednul. Samsung Apps (Store) je šíleně malej a spousta aplikací tam stojí za hov... houby. Celkově je systém dobrý, ale tragédií jsou maličkosti - přístroj neumí pořádně pracovat s pamětí RAM (což se hodně projeví při hraní her a prohlížení větších stránek). To, že má Hardware témeř totožný s iPhone 4, se mi vůbec nezdá. A co mě neskutečně se*e je Dolphin Browser - umí zarovnat stránky, ale písmo je přitom stále malé, apod. maličkosti. Místo toho jsem radši používal Operu Mini v Javě...
Ale co je naprosto geniální věcí jsou ale widgety, možnost vidět narozeniny, události v kalendáři a poznámky hned po odemčení telefonu je skvělá věc. Co mě ještě uchvátilo jsou možnosti synchronizace s adresářem - každej kontakt se dá sesynchronizovat s Exchange serverem, Facebookem i Twitterem, tzn. narozeniny, email, adresy, čísla - všechno na jednom přehledném místě.
3)
Ostatní - Naprosto skvělý zpracování! Upřímně Wave se mi líbí víc než iPhone 4 (ne zas o moc, ale i tak). Foťák jak již bylo řečeno výbornej.Jo a Wave na poslouchání hudby moc není. Sluchátka co k němu dodávaj jsou úplně na nic a ten zvukovej výstup taky nic moc...
Víc mě toho nenapadá, kdybys měl ještě nějakej dotaz, tak se zeptej
![Smile :)](./images/smilies/emoji-E057.png)